• xxl nutrition banner

Healthboost Green Juice review – Natuurlijk Presteren

Healthboost Green Juice

€44,00
7.3

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

6.5/10

Smaak

5.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Bevat veel gezonde voedingsstoffen
 • Goed voor darmen en spijsvertering
 • Chlorella & spirulina
 • Eenvoudig sapjes maken

Nadelen

 • Prijs ligt hoger
 • Green Juice smaakt niet lekker

Veel sporters gebruiken vitamines en mineralen om hun gezondheid te ondersteunen. Met een superfood drankje kun je in 1 keer een flinke dosis gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen. In plaats van zelf een groene smoothie maken van fruit en groenten, kun je kiezen voor een kant-en-klaar product. De Healthboost Green Juice van Natuurlijk Presteren is hier een goed voorbeeld van. Benieuwd naar mijn ervaring? In de Healthboost Green Juice review lees je mijn mening over dit superfood drankje in poedervorm!

Healthboost Green Juice

Voordat we verder gaan met mijn Healthboost Green Juice review kijken we naar wat Natuurlijk Presteren zelf zegt over hun product.

Healthboost Green Juice is een lekker superfood drankje in poedervorm met 35+ soorten groente, fruit en superfoods. Je krijgt je dagelijkse portie vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen in slechts 30 seconden. Een schepje green juice poeder, wat water erbij, even roeren & smullen maar.

Onze green juice activeert de natuurlijke energie in je lichaam en helpt bij het verminderen van vermoeidheid. Het is daarnaast goed voor de darmen en ondersteunt zowel de fysieke als mentale gezondheid.

 • Je krijgt binnen 30 seconden een groot deel van je dagelijkse portie vitaminen, mineralen en vezels binnen.
 • Slechts 25 kcal per sapje en geen toegevoegde suikers.
 • Goed voor de darmen en spijsvertering.
 • Activeert de natuurlijk energie in je lichaam en helpt vermoeidheid verminderen.
 • Beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen.”
healthboost green juice ervaring

Gebruiksgemak Healthboost

Het eerste onderdeel van mijn Healthboost Green Juice review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de informatie op het label, hoe je de dagelijkse dosering moet nemen en de oplosbaarheid van het poeder.

De Green Juice van Natuurlijk Presteren is bedoeld om op makkelijke manier veel gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. En daar slaagt dit product ook zeker in. Aanbevolen wordt om een halve (5 gram) of een hele scoop (10 gram) poeder te mixen met 200 ml water of vruchtensap. Het maken van dit superfood drankje is dus erg eenvoudig. De oplosbaarheid is niet perfect, waardoor het wel nodig is om na het drinken nog even wat extra water toe te voegen en de rest weg te spoelen.

Op het etiket van Healthboost Green Juice vind je meer informatie over de samenstelling, het gebruik en het bewaaradvies. Je ziet dus eenvoudig welke ingrediënten gebruikt zijn bij het maken van dit supplement en in welke hoeveelheid ze hierin voorkomen. Ook vind je op de productpagina op de website van Natuurlijk Presteren nog veel meer informatie over Green Juice.

Wat kost de Healthboost Green Juice?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in mijn Healthboost Green Juice review kritisch naar de kosten en vergelijk ik deze met andere merken.

Je kunt de Green Juice van Natuurlijk Presteren voor €44,00 kopen. Voor dit bedrag krijg je 1 pot met 300 gram poeder. Afhankelijk van welke dosering je aanhoudt, haal je 30 tot 60 gezonde groene sapjes uit een verpakking. De prijs voor een dagdosering is dus €1,47 of €0,73. Voor een superfood drankje lijkt dit mij een eerlijke prijs. In ieder geval goedkoper dan het kopen van verschillende soorten verse groenten en fruit, in combinatie met spirulina bijvoorbeeld.

Om een beter beeld van de prijs te krijgen heb ik een vergelijking gemaakt met prijzen van andere merken. Hieronder zie je de kosten van Spirulina Poeder van Spiruella, Green Juice van Superfoodies, Greens van Orangefit en Nutribites Green Juice. Tijdens het prijsvergelijken kwam ik erachter dat de Spirulina Poeder eigenlijk niet mee telt, aangezien dit slechts 1 ingrediënt is en de andere producten een blend bevatten.

Als we naar de andere prijzen kijken zien we dat Healthboost Green Juice tot de wat duurdere merken behoort. De Green Juice van Nutribites is duurder, maar de producten van Orangefit en Superfoodies zijn goedkoper.

MerkPrijsHoeveelheidPrijs per dosering
Healthboost
(Natuurlijk Presteren)
€44,00300 gram€1,47
Spirulina Poeder
(Spiruella)
€11,95250 gram€0,48
Green Juice
(Superfoodies)
€69,99500 gram€1,40
Greens
(Orangefit)
€34,90300 gram€1,16
Green Juice
(Nutribites)
€47,00300 gram€1,57

Smaak Healthboost van Natuurlijk Presteren

In mijn Healthboost Green Juice review kijk ik ook naar de smaak van dit groene sapje. Hoewel smaak subjectief is, hoop ik met mijn persoonlijke ervaring wel een goed beeld te kunnen schetsen van de smaken.

De smaak van dit soort groente sapjes is eigenlijk nooit heel lekker. In het verleden heb ik een aantal soortgelijke producten geproefd en ook wel pure spirulina poeder gedronken. Laten we zeggen dat je dit niet drinkt voor de lekkere dorst. Het is vaak neus dichtknijpen en zo snel mogelijk drinken. Bij de Healthboost van Natuurlijk Presteren is dit gelukkig niet heel erg, maar lekker zal ik dit superfood drankje niet noemen.

Omdat er natuurlijke fruitextracten en een klein beetje stevia in deze Green Juice zit, is de smaak wat zoeter en milder dan van andere merken. Het is dus niet zo heftig als ik gewend was en dat vond ik fijn. Het is wat prettiger te drinken dan bij veel andere merken. Toch zal dit niet snel mijn favoriete drankje worden!

Samenstelling van dit superfood drankje

Het belangrijkste onderdeel van mijn Healthboost Green Juice review gaat over de samenstelling. Hierin kijk ik welke ingrediënten in dit supplement zijn verwerken en op welke manier deze kunnen bijdragen aan jouw gezondheid.

Per maatschep van 10 gram krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

healthboost green juice review

Green Juice is samengesteld door een biobased chemicus en bevat extracten van 25 soorten groenten, fruit, superfoods en vezels. Het ondersteunt op deze manier jouw energieniveau en de werking van darmen en spijsvertering. Andere sterke punten zijn dat er geen allergenen in zitten en Green Juice ook geschikt is voor veganisten.

Deze Green Juice bevat de extracten van 25 soorten groenten en fruit: Spinazie, boerenkool, frambozen, paprika, banaan, broccoli, witte kool, pastinaak, kiwi, mango, pruimen, gember, cranberry, limoen, sinaasappel, kers, citroen, bloemkool, rucola, alfalfa, erwt, bosbes, aardbei, wortel en radijs.

Daarnaast bevat het verschillende superfoods die rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen en antioxidanten. Healhtboost bevat onder andere tarwegras, acerola, groene thee en druivenpit. Deze ingrediënten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen en ondersteunen de darmwerking. Ook de bekende algen chlorella en spirulina ondersteunen de natuurlijke afweer en de reinigende eigenschappen van je lichaam.

Om de darmen en spijsvertering te ondersteunen bevat Healthboost probiotica en enzymen, in de vorm van lactospore en digeszyme. Omdat deze stoffen de darmflora ondersteunen, worden voedingsstoffen uit je eten beter opgenomen.

Mijn ervaring met Healthboost

De afgelopen maand heb ik Healthboost Green Juice gebruikt als aanvulling op mijn dagelijkse eetpatroon. Elke dag nam ik 1 maatschep van 10 gram poeder met water. Zoals gezegd was het dus erg wennen aan de smaak, maar naarmate je het vaker drinkt gaat het steeds ‘lekkerder’. De samenstelling spreekt mij zeker aan, omdat het een bled is van allerlei voedingsstoffen die je gezondheid ondersteunen. Tijdens het gebruik merkte ik twee dingen; dat ik me energieker voelde gedurende de dag en dat mijn spijsvertering goed ondersteund werd.

Omdat ik over het algemeen gezond eet en weet wat mijn lichaam nodig heeft, heb ik geen tekort aan bepaalde vitamines, mineralen of andere voedingsstoffen. Voor mij is Green Juice dan ook geen noodzakelijk product, maar wel een makkelijke toevoeging. Zeker op dagen waarop ik net even iets minder scherp ben op mijn voeding.

Healthboost Green Juice review conclusie

Tot slot wil ik mijn Healthboost Green Juice review afsluiten met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft dit superfood drankje van Natuurlijk Presteren een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel is de hoge kwaliteit. De samenstelling vind ik erg sterk, met een mooie mix van voedingsstoffen die ondersteunend werken voor de gezondheid. Bovendien is Green Juice makkelijk in gebruik met een dagelijkse dosering van 10 gram.

Helaas is de smaak van Healthboost (en andere merken green juices) niet zo lekker. Dit moet je als consument echter ook niet verwachten van dit soort superfood drankjes. Qua prijs behoort Green Juice tot de duurdere merken. Je betaalt echter voor een hoge kwaliteit. Ben jij op zoek naar een goede Green Juice om jouw gezondheid te ondersteunen? Dan kun je Healthboost van Natuurlijk Presteren zeker eens proberen!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Healthboost Green Juice hieronder

Heb jij deze Green Juice van Natuurlijk Presteren al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Cacao Nibs één van de superfoods onder de loep
cacao nibs in kwark

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras, Cacao Nibs en Chiazaad, worden ook wel Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *