• xxl nutrition banner

Havermout-dadel eiwitballetjes recept

Bijgewerkt op 29 juni 2022 door Marvin

havermout-dadel eiwitballetjes receptWil jij je vrienden trakteren op een lekkere eiwitsnack? Of stiekem toch wat lekkers voor jezelf maken in het weekend? Vandaag hebben we op Voeding-en-fitness.nl een heerlijke receptje van dadel-havermout balletjes die ook nog eens aardig wat eiwitten bevatten. Let wel op want deze snacks bevatten per stuk aardig wat (natuurlijke) suikers uit de dadels. Deze snacks zijn in no-time gemaakt en kun je ook gelijk opeten.

Let op dat je ze niet allemaal tegelijk opeet, want ze zijn erg lekker! Benieuwd hoe je deze eiwitballetjes maakt? Hieronder leg ik je het Havermout-dadel eiwitballetjes recept uit. Zo kun je eenvoudig je eigen havermout en eiwit traktatie maken!

Ingrediënten voor 10 eiwitballetjes

Wil jij deze havermout-dadel eiwitballen maken? Dan heb je de onderstaande producten nodig.

Havermout-dadel eiwitballetjes recept bereiden

Eenvoudig deze lekker eiwitballetjes maken? Volg onderstaande bereidingswijze.

  1. Doe de dadels samen met de havermout en whey (lees hier mijn Whey Perfection review) in een keukenmachine. Voeg naar smaak wat vanille flavor drops toe.
  2. Meng alles net zo lang door elkaar tot er een soort kneedbaar deeg ontstaat. Is het nog te droog? Voeg dan wat dadels toe. Is het juist te plakkerig? Voeg dan wat extra havermout toe.
  3. Verdeel vervolgens het deeg in 10 gelijke stukken en draai hier ballen van.
  4. Doe de geraspte kokos op een bordje en rol hier de balletjes door heen. Ze zijn zo klaar om op te eten!

havermout dadel eiwitballetjes recept havermout eiwitballetjes

Voedingswaarden per stuk

  • Calorieën: 92,6 kcal
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Suikers: 10,2 gram
  • Vetten: 1,2 gram
  • Verzadigd vet: 0,6 gram
  • Eiwitten: 3,4 gram

Recepten met havermout

Het voordeel van dit havermout-dadel eiwitballetjes recept is dat je niet hoeft te bakken. Binnen 10 minuten heb je 10 heerlijke eiwitsnacks gemaakt. Havermout zelf bevat complexe koolhydraten. Deze geven dus geleidelijk hun energie af, waardoor je geen grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel krijgt. Hierdoor heb je langer een verzadigd gevoel en heb je minder behoefte om te snacken.

Op Voeding-en-fitness.nl vind je meerdere recepten met havermout, zoals deze lekkere Havermoutkoekjes en deze Overnight Oats met jam en amandelen. Heb jij een goed receptje? Laat het dan weten in een reactie!

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Havermoutkoekjes recept
havermoutkoekjes maken

Havermout is een goede bron van complexe koolhydraten. Deze complexe koolhydraten worden langzaam opgenomen in je darmen en zorgen daarom voor een minder steile bloedsuikerpiek Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *