• xxl nutrition advies

Groene smoothie met komkommer, kwark en spinazie

Laatste update op 21 februari 2022

Groene smoothieGroene smoothies, een nieuwe trend onder de health fanaten. Deze shakes, bestaande uit een combinatie tussen verschillende groentes en soorten fruit, winnen aan populariteit. Eerlijk gezegd ben ik zelf nog geen smoothie verslaafde, maar ik wilde dit toch eens proberen. In plaats van mijn rijstwafels met kipfilet heb ik vanmiddag eens een groene smoothie met komkommer, kwark en spinazie gemaakt. Willen jullie dit ook eens proberen? Bekijk dan snel het recept hieronder!

Wat is een groene smoothie?

Groene smoothies worden steeds meer mensen gedronken, maar wat is het nu precies? Een groene smoothie is een shake die er voor zorgt dat jij gemakkelijk voldoende groente en fruit binnenkrijgt. In plaats van de groente te koken of 2 stukken fruit te eten gooi je alles bij elkaar in de blender. Even mixen en hoppa, je voedzame smoothie is klaar.

Zo’n makkelijke smoothie levert een hoop vitaminen en mineralen. Sommigen zweren bij deze smoothies en beweren dat het dagelijks nuttigen van een groene smoothie je gezondheid boost, ziektes geneest en zelfs de kans op kanker verkleint. Zover wil ik natuurlijk niet gaan, maar een groente smoothie is wel gezond!

Groene smoothie met komkommer, kwark en spinazie

In dit Recept van de Week vind je een groene smoothie met komkommer, kwark en spinazie. Van te voren was ik een beetje angstig en wist ik niet wat ik kon verwachten. De smaak heeft me echter positief verrast!

Ingrediënten

 • 1/2 komkommer
 • 250 gram Franse Magere Kwark
 • 300 gram verse spinazie
 • 120 ml water
 • Het sap van 3/4 limoen
 • Een handje koriander

groene smoothie spinazie

Groene smoothie bereiden

Deze groene smoothie met komkommer, kwark en spinazie bereid je op de volgende manier (het is very simple!).

 1. Mix de Franse Mager Kwark met het water in de blender voor de basis.
 2. Voeg het grootste gedeelte van de verse spinazie toe en meng dit met de blender tot een fijne substantie.
 3. Hierna voeg je het restant van de spinazie + de koriander toe.
 4. Mix het geheel tot alles goed fijngehakt is.
 5. Als laatst voeg je de halve komkommer toe en knijp je de limoen uit zodat het sap bij het mengsel wordt gevoegd.
 6. Tenslotte zet je de blender weer aan, net zo lang tot er een egale groene smoothie overblijft.

Zoals je ziet is het klaarmaken van groene smoothies zo gepiept! Het mooie van groene smoothies is dat je er naar smaak verschillende soorten groenten en fruit aan kan toevoegen. Op deze manier bepaal je zelf wat je binnenkrijgt en maak je de lekkerste gezonde smoothies!

Wat vind jij van groene smoothies?

Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Muscle Meals review & ervaring
muscle meals review

Wil jij de beste resultaten behalen in de sportschool? Dan is niet alleen je training belangrijk. De juiste voeding speelt een zeer grote rol, zowel Lees blog

Wat is een sapkuur en kun je er mee afvallen?
wat is een sapkuur

Sapdiëten zijn steeds populairder geworden als zogenaamde 'quick fix'-routines, die een groot gewichtsverlies in een relatief korte tijd beloven. En soms ook andere gezondheidsvoordelen claimen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 − 2 =