• xxl nutrition banner

Gold Standard Whey review – Optimum Nutrition

Gold Standard Whey

€49,90
7.8

Gebruiksgemak

8.5/10

Smaak

6.5/10

Prijs

7.0/10

Voedingswaarden

9.2/10

Voordelen

 • 5,5 gram BCAA en 4 gram Glutamine per shake
 • Lost perfect op in water
 • Kwaliteit door labonderzoek bevestigd
 • Isolaat, concentraat en hydrolisaat

Nadelen

 • Smaak viel mij een beetje tegen
 • Niet de goedkoopste eiwitshake

Bijgewerkt op 9 april 2024 door Marvin

Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition is wereldwijd gezien één van de meest verkochte eiwitshakes. Gold Standard Whey is bij bijna iedere webshop wel te koop en gebruikers zijn altijd erg positief over deze proteine shake. Met 5,5 gram BCAA’s en 4 gram glutamine per dosering spreekt deze whey alle fanatieke krachtsporters wel aan. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik al veel verschillende eiwitten getest.

Dit keer was het de beurt aan de whey van Optimum Nutrition. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring met Gold Standard 100% Whey Protein? Je leest mijn testoordeel in de Gold Standard Whey review hieronder!

Gold Standard Whey heb ik beoordeeld op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Optimum Nutrition Gold Standard Whey

Voordat we verder gaan met mijn review van Gold Standard 100% Whey kijken we naar wat Optimum Nutrition over hun eiwitshake zegt.

“100% WHEY van Optimum Nutrition is beter dan ooit, dosering na dosering zul je merken wat 100% WHEY voor je spierherstel en droge spiermassa opbouw doet. 100% WHEY bevat meer HYDROWHEY-strategisch gehydrolisserd, laag moleculair gewicht whey peptides om 100% WHEY nog sneller te laten werken.

Optimum Nutrition’s 100% Whey bevat Optimum Nutrition’s exclusieve whey blend, bestaande uit:

 • Microgefilterde whey proteïne isolaat
 • Ion-Exchange whey proteïne isolaat
 • Ultra gefilterde whey proteïne isolaat concentraat
 • HYDROWHEY, gehydroliseerde whey-peptides”

gold standard whey review

Gebruiksgemak van Whey Gold Standard 100%

Het eerste punt in mijn Gold Standard Whey review gaat over het gebruiksgemak. Lost het poeder gemakkelijk op, is de gebruiksaanwijzing duidelijk en is de informatie op het etiket overzichtelijk?

Optimum Nutrition geeft aan dat je 180 ml tot 240 milliliter water of melk nodig hebt voor 1 maatschep Whey poeder (= 33 gram). Dit lijkt er weinig, maar toch lost Gold Standard Whey perfect op. Normaal gesproken gebruik ik zelf iets meer water, maar in dit geval wordt de shake dan wel erg waterig. Met 200 ml water of melk vind ik deze eiwitshake het best te drinken. Groot pluspunt van Gold Standard 100% Whey Protein is dat de informatie op het label erg uitgebreid is.

Omdat deze proteine shake wereldwijd wordt verkocht staat alles er in vijf talen op. Dit betreft dan de pot voor de Europese markt met de uitleg in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Helaas niet in het Nederlands dus. Naast de voedingswaarden per 100 gram en 33 gram (1 shake) vind je een uitgebreide toelichting over de ingrediënten, allergenen, aminozuurprofiel en tips voor het gebruik.

Wat kost de eiwitshake van Optimum Nutrition?

Niet geheel onbelangrijk: de prijs! Voeding-en-fitness.nl vindt het altijd belangrijk dat je de beste supplementen voor de laagste online prijs kunt kopen. Daarom kijk ik in alle reviews ook even kritisch naar de prijzen. Zo ook in mijn Gold Standard Whey review.

Gold Standard 100% van Optimum Nutrition is te koop bij veel Nederlandse supplementen winkels. De prijzen liggen hierbij over het algemeen behoorlijk gelijk. De goedkoopste webshops zijn Body en Fitshop en Body-supplies.nl met een prijs van €89,90 voor 4540 gram Gold Whey. Uitgaande van 33 gram poeder per eiwitshake haal je hier 137 whey shakes uit. Omgerekend betaal je dan €0,66 per eiwitshake. Dit ligt wat hoger dan de prijzen van huismerk proteine shakes als Whey Perfection (€0,34 per shake) en Perfect Whey Protein (€ 0,56 per shake).

In de tabel hieronder heb ik de prijzen vergeleken met andere eiwit shakes van bekende universele merken; ISO-100 van Dymatize, Whey DNA van BSN en 100% Whey Protein van Scitec Nutrition. Hier kun je zien dat de prijzen van universele merken een stukje hoger liggen. Dit heeft vaak te maken met marketingkosten en kosten voor import en transport.

eiwitshake prijzen vergelijken

Gold Standard 100% Whey Protein lekker?

gold standard whey ervaringIn mijn Gold Standard Whey review kijk ik natuurlijk ook naar de smaak. Als je dagelijks een eiwitshake neemt als aanvulling op je voedingsschema is het belangrijk dat deze lekker is.

Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition is in Nederland te koop in vijf verschillende smaken, namelijk Vanille, Aardbei, Banaan, Chocolade en Cookies & Cream. Via Optimum Nutrition’s eigen (Amerikaanse) website zijn nog veel meer smaken te bestellen. Van Rocky Road tot Cake Batter en van White Chocolate tot French Vanilla Creme. Omdat de keus in Nederland beperkter is heb ik de chocoladesmaak geprobeerd.

Aangezien ik bijna altijd chocolade kies als smaak voor mijn eiwitshakes, leek dit mij de beste keus. Mijn verwachtingen waren hoog, maar de smaak viel mij toch iets tegen. Hij is zeker niet vies, maar toch miste ik iets in de smaak. Ik had een wat sterkere chocolade smaak verwacht. Vergeleken met eiwitshakes als Whey Delicious van XXL Nutrition en Syntha-6 van BSN scoort Optimum Nutrition hier een stukje lager.

Tip: de smaak vond ik beter wanneer ik een schepje poeder mengde in een bak yoghurt of kwark. Samen met een handje ongezouten noten en wat havermout.

Voedingswaarden van deze whey shake

Het belangrijkste punt in alle eiwitshake reviews is het controleren van de samenstelling en voedingswaarden. In mijn Gold Standard Whey review kijk ik kritisch naar de ingrediënten en de verdeling tussen macro-nutriënten.

Per shake van 33 gram krijg je de volgende macro’s binnen:

 • Energie: 125 kcal
 • Eiwit: 24 gram
 • Koolhydraat: 3,3 gram (waarvan 1,7 gram suiker)
 • Vet: 1,7 gram (waarvan 0,7 gram verzadigd)

optimum nutrition whey

Zoals je ziet heeft Gold Standard 100% Whey Protein een hoog eiwitgehalte en bevat het weinig vetten en suikers. De eiwitten in deze whey shake bestaan uit microgefilterde wei proteine isolaten, ultra gefilterde wei concentraten en gehydroliseerde wei peptiden. Dit zorgt voor een snelle en complete opname van alle proteïnen door je lichaam. Per Gold Standard Whey shake krijg je 5,5 gram BCAA’s binnen en 4 gram glutamine. BCAA (leucine, isoleucine en valine) spelen een belangrijke rol bij de opbouw en bescherming van spierweefsel.

Glutamine is betrokken bij de regulatie van de productie en afbraak van eiwitten. Om zeker te zijn van de kwaliteit van Optimum Nutrition’s Gold Standard 100% Whey Protein is deze getest in een onafhankelijk lab. Uit dit onderzoek bleek dat de kwaliteit van Gold Standard Whey zeer goed is. Er zijn geen afwijkingen gevonden.

Let wel op: Gold Standard Whey bevat melk en soja als allergenen. Heb jij een allergie of intolerantie voor deze ingrediënten? Dan kan je buikpijn of diarree krijgen wanneer je deze eiwitshake drinkt. In dat geval is het beter om een eiwitshake zonder allergenen te zoeken.

Labtest Gold Standard Whey Protein

Dit onderzoek is uitgevoerd op initiatief van de website Supplementlabtest.com. Deze stikstofanalyse is dus volledig onafhankelijk, wat de betrouwbaarheid van de uitkomst ten goede komt.

De test is gedaan op de Europese versie van Whey Gold Standard, smaak Vanilla. Op dit product is enkel een stiksofanalyse gedaan om alvast een beeld te kijgen van het mogelijke eiwitgehalte.

Resultaat stikstofanalyse: 81,2% eiwit
Label: 82,5% eiwit

De kwaliteit van Whey Gold Standard is dus zeer goed te noemen. De test laat slechts een afwijking van 1,3% zien. Dit is zeer acceptabel!

kwaliteit van whey gold standard

Gold Standard Whey review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Gold Standard Whey review afsluiten met een kort conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaring met de populairste eiwitshake van Optimum Nutrition kunnen lezen. Positieve punten voor mij zijn de uitstekende oplosbaarheid en hoge kwaliteit. Kies je voor Gold Standard 100% Whey Protein? Dan kies je voor een eiwitshake waarvan de kwaliteit is bewezen. Het eiwitpercentage is hoog en met 5,5 gram BCAA’s en 4 gram glutamine per dosering geef je jouw lichaam wat het nodig heeft na een zware training.

Wees je echter wel bewust van de hogere prijs. Zeker in vergelijking met huismerk whey shakes is Gold Standard iets duurder. Het verschil is niet heel groot, maar als je kritisch op de prijs let kun je besparen door een andere shake te kopen. Wil jij er echter zeker van zijn dat je een goede eiwitshake koopt met hoogwaardige wei eiwitten? Dan is Gold Standard 100% Whey Protein van Optimum Nutrition een zeer goede keus!

Gold Standard Protein

Optimum Nutrition's exclusieve Whey Blend. Miljoenen klanten wereldwijd kunnen geen ongelijk hebben! Gold Standard 100% Whey Protein bevat per maatschep 24 gram hoogwaardige whey proteïne.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Gold Standard 100% Whey Protein hieronder!

Heb jij de Gold Standard Whey van Optimum Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Whey Delicious review – XXL Nutrition
Whey Delicious review en ervaring

In de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl proberen we jullie te helpen bij het vinden van de beste supplementen. Deze keer heb ik een eiwitsupplement van Lees blog

Whey Perfection review – Body & Fitshop
whey perfection review

Whey Perfection van Body & Fitshop is één van de populairste en meest verkochte eiwitshakes in Nederland. Samen met Whey Delicious van XXL Nutrition en Lees blog

Whey Temptation review – Power Supplements
whey temptation review

Welke eiwitshake gebruik jij ter aanvulling van je eetpatroon? Grote kans dat je één van de bekende huismerk whey shakes kiest, zoals Whey Perfection van Lees blog

Impact Whey review + kortingscode – Myprotein
impact whey protein

Eiwitshakes zijn een goede toevoeging op een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Er is echter nogal wat verschil in prijs/kwaliteitsverhouding tussen de verschillende merken. Naast de Lees blog

Optimum Nutrition's exclusieve Whey Blend. Miljoenen klanten wereldwijd kunnen geen ongelijk hebben! Gold Standard 100% Whey Protein bevat per maatschep 24 gram hoogwaardige whey proteïne.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *