• xxl nutrition banner

Go Hard Pre Workout review – Body Supplies

Go Hard Pre Workout

€16,90
8.1

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

9.5/10

Smaak

7.5/10

Werking

7.3/10

Voordelen

 • Goedkope Pre Workout
 • 3 verschillende smaken
 • Alleen werkzame ingrediënten
 • 250 mg cafeïne

Nadelen

 • Arginine en citrulline laag gedoseerd

Bijgewerkt op 10 juni 2022 door Marvin

Heb jij nog steeds niet de Pre Workout Booster gevonden die jou de beste boost geeft voor je training? Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik de afgelopen jaren al een heel rijtje pre workouts getest. Sommige waren erg heftig, anderen waren erg ondergedoseerd. Om jou te helpen heb ik dit keer de pre workout booster van Body Supplies getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? In de Go Hard Pre Workout review lees je alle voordelen en nadelen!

Ik heb de Go Hard Pre Workout van Body Supplies op de volgende punten getest:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Werking

Body Supplies Go Hard Pre Workout

Voordat we verder gaan met mijn Go Hard Pre Workout review kijken we even naar wat Body Supplies zelf zegt over hun pre workout booster.

PURE Go Hard Pre-Workout is onze sterkste Pre-Workout formule, met alleen de meest werkzame ingrediënten, in een super hoge dosering! Ben jij er klaar voor? Go HARD! Iedereen traint met een ander doel! Maar iedereen bereikt dit het liefst zo snel en maximaal mogelijk! Wil jij nu echt eens ‘HARD’ gaan en het maximale uit je training, wedstrijd en/of prestaties halen? Kies dan voor PURE Go Hard Pre-Workout!

 • 30 servings per pot
 • 250 mg cafeïne
 • Heerlijke frisse smaak
 • Hoogwaardige ingrediënten
 • Super geconcentreerd
 • Geen suikers
 • Geen overbodige vulstoffen”

Gebruiksgemak Body Supplies Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Go Hard Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik o.a. naar de oplosbaarheid van het poeder, de informatie op het potje en het gemak van doseren.

Je kun de Pure Go Hard Pre Workout bij Body Supplies bestellen in een potje met 300 gram poeder. Aangezien je per dosering 10 gram gebruikt, haal je 30 servings uit 1 pot. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 1 maatschepje met 200 – 250 ml water en drink je deze 15 tot 45 minuten voor je training. Het poeder lost gemakkelijk op in water, zonder veel te schuimen of klontjes te vormen. Dit is wel zo prettig drinken.

Op het etiket vind je bovendien meer informatie over stoffen in deze pre workout booster. Zo weet je precies wat je lichaam binnenkrijgt per dosering. Je vindt informatie over de voedingsstoffen, maar ook over de pre workout blend en vitaminen & mineralen blend. Over de exacte samenstelling van Go Hard Pre Workout vertel ik je straks meer. Omdat de info op het label in het Nederlands, Duits en Engels staat weergegeven is deze pre workout booster voor iedereen makkelijk te gebruiken.

Wat kost de Pure Go Hard Pre Workout?

Als Nederlanders zijn we natuurlijk erg prijsbewust. Daarom kijk ik in mijn Go Hard Pre Workout review kritisch naar de prijs. Ook vergelijk ik de kosten per dosering met die van andere merken uit mijn eerdere pre workout reviews.

Voor een pot met 30 doseringen betaal je €16,90 bij Body Supplies. Omgerekend betaal je dus €0,56 per training. Dat lijkt mij op het eerste gezicht behoorlijk goedkoop. Maar om echt concreet iets over de prijs te kunnen zeggen, heb ik Go Hard Pre Workout vergeleken met andere merken pre workouts. Hieronder zie je de prijzen van Oerkracht Pre Workout van Matchu Sports, ABE Pre Workout van Applied Nutrition, Blast Pre Workout van XXL Nutrition en Ripped Pre-Workout van Body & Fit.

Zoals je in de prijstabel hieronder kunt zien is Go Hard Pre Workout van Body Supplies goedkoper dan de andere merken. Het verschil met ABE en Blast is bovendien best groot. Wanneer je een goedkope pre workout booster zoekt is dit dus een goede optie.

MerkPrijsDoseringenPrijs per dosering
Go Hard Pre Workout€16,9030€0,56
Oerkracht Pre Workout€22,9533€0,70
ABE Pre Workout€24,9530€0,83
Blast Pre Workout€24,9530€0,83
Ripped Pre Workout€21,9930€0,73

Go Hard Pre Workout smaak

Hoewel smaak erg subjectief is, kijk ik in mijn Body Supplies Pre Workout review toch even naar de smaak. Is deze pre workout booster lekker te drinken? En in welke smaken is dit supplement eigenlijk te koop?

Je hebt de keus uit drie verschillende smaken bij Body Supplies, namelijk Fruit Punch, Orange en Tropical. Geen enorm smaakaanbod, maar wel de meest voorkomende smaken voor pre workout supplementen. Voor deze review heb ik de Tropical smaak getest en deze bevalt me prima. Sowieso al fijn dat het poeder zonder klontjes mixt in water. Dit maakt het drinken zelf al wat lekkerder. De textuur is goed en vol, zeker wanneer je niet teveel water neemt.

De smaak zelf is lekker fris en fruitig. Het is niet de lekkerste of meest bijzonder pre workout die ik ooit gedronken heb, maar scoort wat mij betreft ruim bovengemiddeld. Er is immers geen sprake van een chemische of bittere nasmaak. Over de Fruit Punch en Orange smaken kan ik zelf op dit moment nog niks zeggen. Heb jij deze al eens geprobeerd? Deel dan vooral jouw ervaring in een reactie onderaan deze review.

Werking Pre Workout Body Supplies

Het belangrijkste onderdeel van mijn Go Hard Pre Workout review gaat natuurlijk over de werking. Welke ingrediënten zitten er in deze pre workout booster en welke effecten heb ik gemerkt tijdens het trainen?

Per dosering van 10 gram krijg je volgende stoffen binnen:

 • Beta alanine = 2055 mg
 • Taurine = 1745 mg
 • L-arginine = 1500 mg
 • L-citrulline = 1000 mg
 • Cafeïne = 250 mg

Zoals je ziet bevat Go Hard Pre Workout alleen ingrediënten die een bewezen werking hebben in pre workout boosters. Het belangrijkste ingrediënt is natuurlijk cafeine. Dit geeft de energieboost die je zoekt in een pre workout. Taurine draagt hier ook aan bij. Met 250 mg cafeïne per dosering is Go Hard Pre Workout redelijk hoog gedoseerd.

Arginine en Citrulline zijn aminozuren die bijdragen aan de doorbloeding en verwijding van je bloedvaten. Dit zorgt ervoor dat je een betere spierpomp hebt tijdens je training. Enerzijds heeft dit een esthetisch aspect; je spieren zien er voller en opgepompt uit. Anderzijds draagt het bij aan de transport van voedingsstoffen naar je spieren, wat de prestaties ten goede komt. Helaas zijn de stoffen een beetje te laag gedoseerd. Van arginine heb je 2-3 gram nodig voor een maximaal effect en van citrulline zelfs 3-5 gram.

Daarnaast bevat Go Hard Pre Workout een blend van vitamines en mineralen. Deze bevat kalium, chloride, vitamine C, magnesium, niacine (vitamine B3) en vitamine B. Magnesium draagt bij aan de energieproductie en ondersteunt de werking van je spieren. Vitamine C heeft een werking als antioxidant en ondersteunt je afweersysteem. Vitamine B3 gaat vermoeidheid tegen en vitamine B6 speelt een rol bij de regulering van hormonen en de stofwisseling van aminozuren.

go hard pre workout review

Mijn ervaring

Tijdens het trainen met Go Hard Pre Workout merkte ik een fijne energieboost en tintelingen door de beta alanine. Dit verhoogt de motivatie en gaf me veel zin om te knallen. De energieboost hield de gehele training aan. Een spierpomp was lichtelijk aanwezig, maar niet zo heftig als bij sommige andere pre workouts (met een hogere dosering arginine en citrulline). Ik merkte dat ik minder snel vermoeid raakte en dus langer door kon trainen.

Go Hard Pre Workout review conclusie

Tot slot wil ik mijn Go Hard Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb ik hier mijn persoonlijke ervaringen gedeeld. Voor mij heeft deze pre workout van Body Supplies een aantal voordelen, maar ook nadelen. Het grootste voordeel van deze pre workout is de prijs. In vergelijking met andere merken is Go Hard Pre Workout zeer goedkoop. Dit betekent echter niet dat je inlevert op kwaliteit. De pre workout bevat een goede dosis cafeine en daarnaast ondersteunende stoffen om je training een boost te geven.

Helaas zijn sommige stoffen te laag gedoseerd. Dit is vooral het geval bij arginine en citrulline, waar het een sterker effect zou hebben als dit verhoogd wordt. Je zou 1.5 of 2 scoops voor je training kunnen nemen, maar dit is niet voor iedereen aan te raden. Het gehalte cafeïne wordt dan namelijk wel erg hoog. Dus zoek jij een betaalbare pre workout booster om het effect van dit soort producten eens te ervaren? Dan is Go Hard Pre Workout van Body Supplies een goed product om mee te beginnen!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Go Hard Pre Workout

Heb jij de pre workout booster van Body Supplies al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste pre workouts!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *