Gezonde dadeltaart met kokos

gezonde dadeltaart receptWat is er nu leuker dan op een luie zondagmiddag een lekkere taart te bakken? Helaas bevatten de meeste recepten voor cakes en taarten een hoop verzadigde vetten en suikers. Wanneer je een gezond voedingsschema volgt past zo’n taart (als bijvoorbeeld de Milka Oreo Kinder Bueno Nutella Cheesecake) hier eigenlijk niet. Gelukkig hoeft een lekkere taart helemaal niet ongezond te zijn! Door te kiezen voor verantwoorde ingrediënten creëer je een gezonde taart waar je van kunt genieten zonder je schuldig te voelen. Probeer dit recept voor gezonde dadeltaart met kokos eens, heerlijk en gemakkelijk te bereiden.

Wat heb je nodig voor deze dadeltaart met kokos?

Zoals de naam al verklapt heb je natuurlijk dadels en kokos nodig. Met de hieronder genoemde producten maak je een heerlijke gezonde dadeltaart!

  • 225 gram kokosolie
  • 450 gram ontpitte dadels
  • 1 ei
  • 3 eetlepels honing
  • 1 pak volkoren biscuits
  • 50 gram walnoten
  • gemalen kokos

Door gebruik te maken van kokosolie, volkoren biscuits en walnoten zorg je ervoor dat deze gezonde dadeltaart met kokos betere voedingswaarden heeft dan wanneer je zou kiezen voor roomboter, gewone koekjes en witte basterdsuiker, zoals in veel andere taart recepten. Waarom kokosolie gezond is lees je hier!

Recept voor gezonde dadeltaart

Met dit onderstaande simpele recept heb je binnen no-time deze heerlijke dadeltaart met kokos gemaakt!

  1. Begin met het verkruimelen van de volkoren biscuits en hak de walnoten fijn.
  2. Kluts het ei en, wanneer je geen ontpitte dadels hebt, verwijder de pitten uit de dadels.
  3. Smelt vervolgens de kokosolie in een grote pan
  4. Haal de pan van het vuur af en meng de dadels door de olie heen.
  5. Voeg daarna de honing en het geklutste ei toe en roer goed door.
  6. Zet de pan weer terug op het vuur en breng het mengsel aan de kook. Blijf het goed doorroeren!
  7. Haal de pan opnieuw van het vuur af en voeg tenslotte de biscuits en walnoten bij het mengsel.
  8. Vet een ovenschaal in en giet het taart mengsel hierin.
  9. Strijk het mengsel plat met een warm mes.
  10. Strooi als laatst de gemalen kokos over de taart heen en laat hem ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.

Uiteraard kun je ervoor kiezen om in plaats van de gemalen kokos bijvoorbeeld cacao nibs te gebruiken als garnering. Zo kun je deze gezonde dadeltaart helemaal naar je eigen smaak maken.

Meer gezonde recepten vind je in de Recepten van de Week van Voeding-en-fitness.nl!


Bron: fitenfast.nl

Misschien vind je deze tips ook interessant?

Marvin

Marvin is werkzaam als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (veel) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training!

3 Comments:

  1. Dat ziet er super lekker uit!
    xx

  2. hoe lang blijft dit goed??? ik heb hem net gemaakt 🙂

    • Leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Al geproefd?

      In de koelkast blijft het een week goed. Je kunt het ook invriezen, dan blijft het een stuk langer goed (maanden).
      Maar in hoeverre dit de smaak beïnvloedt durf ik je niet te zeggen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *