• fat killer powder

Gezonde brownies; zonder toegevoegde suikers, gluten en lactose!

Laatste update op 15 mei 2019

gezonde browniesEveryone loves brownies! Toch? Die heerlijke zoete smaak en lekkere bite vol met chocolade. Veel mensen (oké, voornamelijk vrouwen) kunnen ’s nachts wakker gemaakt worden voor een schaal met brownies. Helaas is dit geen gezonde snack! Brownies zitten normaal gesproken vol met vet en suiker. Dit pas natuurlijk niet in het voedingspatroon dat wij als gezonde sporters willen nastreven. Toch kunnen jullie met dit recept op Voeding-en-fitness.nl genieten van heerlijke gezonde brownies, zonder je daarna schuldig en dik te voelen!

Deze gezonde brownies bevatten geen geraffineerde suikers, dit komt door de dadels die van nature suikerhoudend zijn. Ook vind je hier geen gluten en lactose in, en is het vetgehalte veel lager! Probeer dit recept voor gezonde brownies snel uit en laat ons weten hoe ze smaakten!

Ingrediënten voor dit recept

Zo maak je deze gezonde brownies

 1. Verhit water in een bak en week hier de ontpitte dadels ongeveer 10 minuten in.
 2. Maal de dadels samen met de appelmoes zo fijn mogelijk in een blender.
 3. Ondertussen verwarm je de oven 10 minuten voor op 180 graden en vet je een bakblik in.
 4. Giet het fijne mengsel van de dadels en de appelmoes in een beslag kom en mix hier vervolgens de vanille aroma en het cacaopoeder doorheen.
 5. Vervolgens mix je ook de 3 eieren door dit beslag heen.
 6. Als laatst voeg je het amandelmeel en de bakpoeder toe.
 7. Hak de hazelnoten grof en houd 50 gram apart. De overige 100 gram meng je door het beslag heen.
 8. Giet het beslag voor deze gezonde brownies in de bakvorm en bak de brownies 45 minuten in de oven. LET OP! Na 25 minuten dek je de bovenkant af met aluminiumfolie, zodat hij niet te donker wordt bovenop.
 9. Laat de brownies afkoelen. Smelt ondertussen de pure chocolade en giet deze over de brownies.
 10. Strijk de pure chocola glad en sprenkel de hazelnoot partjes eroverheen.
 11. Even laten opstijven en genieten maar!

gezonde brownie maken

Gezonde recepten

Dit recept voor gezonde brownies is ideaal om te maken voor verjaardagen of andere leuke aangelegenheden. Natuurlijk is dit geen vereiste, als liefhebber van brownies kun je dit recept natuurlijk ook gewoon proberen omdat jij daar zin in hebt!

Elke week vind je een gezond, lekker en snel recept op Voeding-en-fitness.nl! Houd de rubriek ‘Recept van de Week’ goed in de gaten en like onze facebookpagina.

Bron: www.zoetrecepten.nl
Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)

Heb jij al eens gezonde brownies gemaakt?

Meer interessante fitness tips
5x gezonde pasta recepten
gezonde pasta recepten

Pasta is niet alleen hartstikke lekker, het is ook nog eens heel makkelijk te maken. En de variaties zijn eindeloos! Zo heb je spaghetti en Lees blog

Voeding voor voetballers om de prestaties te verbeteren
voeding voor voetballers

Hoe kunnen we onze prestaties verbeteren tijdens een voetbalwedstrijd? Er wordt veel aandacht geschonken aan techniek, tactiek en krachttraining om de fysieke prestaties te verbeteren. Lees blog

Zijn eieren gezond of ongezond?
eieren cholesterol

Eieren zijn een populair voedingsmiddel in veel keukens en worden al sinds oudsher gegeten door mensen. Hoewel de meeste vogeleieren eetbaar zijn voor mensen, zijn Lees blog

Hoe kan je jouw gezondheid verbeteren? Onze beste tips!
gezondheid verbeteren

In deze vreemde tijd zijn we allemaal met onze neuzen op de feiten gedrukt. We realiseren ons nu des te meer dat gezondheid nog belangrijker Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + vijf =