• xxl nutrition aanbieding

Gezond bananenbrood, dé broodvervanger zonder gluten en lactose!

Laatste update op 4 november 2021

Gezond bananenbroodTegenwoordig proberen steeds meer mensen het eten van brood te vermijden. Brood schijnt namelijk ongezond te zijn. Dit heeft een aantal redenen, welke niet allemaal gegrond zijn, maar de belangrijkste is dat de tarwe van tegenwoordig van bedroevende kwaliteit is. De goede voedingsstoffen zitten in de kiem en zemelen, maar juist deze worden er tegenwoordig uitgemalen. Wat overblijft is een lage voedingswaarde met voornamelijk gluten. Lees hier meer over of brood gezond is.

Gluten zorgen voor allergische reacties en intolerantie bij veel mensen, vaak zonder dat zij het zelf door hebben. Een gezonde vervanger van brood is bananenbrood. Op Voeding-en-fitness.nl krijg je deze week een recept voor gezond bananenbrood, zonder toegevoegde suikers en geheel glutenvrij. Bovendien is het nog erg lekker ook! Wil jij ook een gezonde en lekkere broodvervanger? Probeer dan het volgende recept.

Ingrediënten gezond bananenbrood

 • 3 rijpe bananen
 • 60 gram ontpitte dadels
 • 3 eieren
 • 50 gram quinoa-meel
 • 100 gram amandelmeel
 • 25 gram (handje) ongebrande hazelnoten
 • 1.5 theelepel bakpoeder
 • Een klein beetje zout

Als beleg kun je eventueel wat notenpasta gebruiken. Dit gaat erg goed samen met het bananenbrood, bovendien bestaan er tegenwoordig behoorlijk wat gezonde varianten om je brood mee te smeren!

Bereidingswijze gezond bananenbrood recept

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Met behulp van een mixer meng je de 3 bananen met de 60 gram ontpitte dadels.
 3. Vervolgens klop je, in een andere kom, de eieren op tot een luchtig geheel. Voeg hier een snufje zout aan toe.
 4. Meng de opgeklopte eieren met het beslag van de bananen en dadels.
 5. Voeg het amandelmeel en de quinoa-meel toe aan het geheel en roer dit vervolgens goed door elkaar.
 6. Hierna voeg je het bakpoeder toe en meng je dit stevig door elkaar heen.
 7. Tot slot voeg je de 25 gram ongebrande hazelnoten toe aan het beslag en roer je deze erdoorheen.
 8. Pak een rechthoekig bakblik en giet het beslag erin, verdeel het evenredig.
 9. Bak dit gezonde bananenbrood in 45 minuten in de oven.
 10. Als je merkt dat de bovenkant van het bananenbrood te donker wordt dek je dit af met bakpapier.
 11. Check of je broodvervanger klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je hem eruit haalt, dan weet je dat het bananenbrood gaar is.
 12. Laat het bananenbrood afkoelen.
 13. Snijd in plakken en genieten maar!

In ongeveer een uurtje tijd heb jij een gezond bananenbrood gemaakt waar je de hele week van kunt genieten. Deze broodvervanger kun je eten als ontbijt of lunch, maar natuurlijk ook als tussendoortje. De noten bevatten gezonde onverzadigde vetten en de dadels zorgen voor de lekkere zoete smaak.

We kunnen met recht spreken van een gezond bananenbrood, want dit broodje bevat geen toegevoegde suikers, geen lactose en al helemaal geen gluten. Ideaal voor mensen met een gluten- en/of lactose-intolerantie!

Meer gezonde recepten?

Wil jij meer inspiratie opdoen voor gezonde, makkelijke en lekkere recepten? Houd dan de rubriek Recept van de Week in de gaten op deze site. Elke week vind je hier namelijk een gezonde maaltijd of verantwoorde snack, net zoals dit gezond bananenbrood!

Persoonlijk voedingsschema op maat
Hulp nodig bij afvallen of spiermassa opbouwen? De door mij op maat gemaakte voedingsschema's helpen jou bij het bereiken van jouw doelen. Bulken of cutten? Een eetplan op maat van Voeding-en-fitness.nl zorgt ervoor dat jij resultaat boekt!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Muscle Meals review & ervaring
muscle meals review

Wil jij de beste resultaten behalen in de sportschool? Dan is niet alleen je training belangrijk. De juiste voeding speelt een zeer grote rol, zowel Lees blog

Wat is een sapkuur en kun je er mee afvallen?
wat is een sapkuur

Sapdiëten zijn steeds populairder geworden als zogenaamde 'quick fix'-routines, die een groot gewichtsverlies in een relatief korte tijd beloven. En soms ook andere gezondheidsvoordelen claimen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

7 − 1 =