Bijgewerkt op 6 mei 2024 door Marvin
Heb jij zin in een lekker lunch gerecht dat rijk is aan eiwitten en gezonde vetten, maar laag is aan koolhydraten? Probeer dan dit gegrilde biefstuksalade recept van Voeding-en-fitness.nl eens. Verzinnen wat je tijdens je lunchpauze moet eten kan best lastig zijn. Volkoren boterhammen met kipfilet en een stuk fruit heb je natuurlijk ook wel een keer gezien. Dit recept voor een salade met gegrilde biefstuk heb ik gevonden in het E-book Fitchef! met 100 eiwitrijke recepten.
Ben jij specifiek opzoek naar koolhydraatarme recepten? Dan is deze biefstuk-salade zeker geschikt voor jou! Deze gegrilde biefstuksalade voorziet je van belangrijke vitaminen, mineralen en andere bouwstoffen, maar is alsnog heerlijk om tijdens warmere dagen te eten. Hieronder zie je hoe je dit gezonde recept kunt maken!
Wat heb je nodig voor deze biefstuk salade?
- 100 gram biefstuk
- 100 gram gemengde salade
- een halve rode ui
- 6 cherrytomaatjes
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- een snufje peper
Uiteraard kun je naar smaak nog andere groentes of kruiden toevoegen aan dit receptje.
Gegrilde biefstuksalade recept
Volg onderstaande stappen om dit lekkere gegrilde biefstuksalade recept klaar te maken. De totale bereidingstijd van dit gezonde recept is nog geen 15 minuten. Wel is het slim om de biefstuk iets eerder uit de koelkast te halen om op kamertemperatuur te laten komen.
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen en dep deze droog met wat keukenpapier.
- Vet beide kanten van het vlees in met olijfolie en besprenkel hem met wat peper.
- Doe als eerst de gemengde sla in een kom en voeg hierbij de balsamico azijn en een eetlepel olijfolie toe.
- Snijd vervolgens de rode ui in ringen en gooi deze ook in de kom bij de salade.
- Snijd de cherrytomaatjes in halve stukken en maak kleine plakjes van de olijven zonder pit.
- Voeg alles toe aan de salade en meng het goed door elkaar.
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan, zonder olie, goudbruin en laat ze even afkoelen op een bordje.
- Verhit een grill pan op hoog vuur.
- Grill de biefstuk in ongeveer 4 minuten medium rare waarbij je hem regelmatig draait.
- Haal de biefstuk uit de pan en laat hem ongeveer 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie (zo blijft hij lekker mals).
- Snijd de gegrilde biefstuk in dunne repen.
- Verdeel de salade uit de kom op een bord en leg de plakken beef er bovenop.
- Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes.
Voedingswaarden biefstuk salade
Zoals je kunt zien is dit gegrilde biefstuksalade recept minder geschikt wanneer je weinig tijd hebt om te lunchen. Als je haast hebt is een zelfgemaakte eiwitshake misschien een betere keus. Wil je echter even lekker genieten van een gezonde maaltijd? Dan is dit zéker een aanrader. Met deze gegrilde biefstuksalade krijg je namelijk de volgende voedingswaarden binnen:
- Energie: 419 kcal
- Eiwitten: 29 gram
- Koolhydraten: 15 gram
- Vetten: 27 gram
- Leefstijlcoach vergoeding in zorgverzekering - 21 november 2024
- High Cable Bicep Curl uitvoering & uitleg - 13 november 2024
- Rood Licht Therapie: wat doet het voor je gezondheid? - 9 november 2024
Bron afbeelding: foodnetwork.com