Fusilli met pesto en zalm, snel en gezond!

fusilli met pesto en zalm receptWanneer je een actief leven leidt en veel sport heeft je lichaam voldoende voedingsstoffen nodig. Persoonlijk vind ik een pasta erg lekker en daarnaast biedt het mij ook een flinke hoeveelheid koolhydraten, die mijn lichaam gebruikt als energieleverancier. Wanneer ik op één dag zowel fitness als een voetbaltraining heb wil ik me niet futloos voelen. Op dat soort dagen kies ik graag voor een maaltijd met pasta als basis. Er zijn veel verschillende soorten en gerechten met pasta te maken, in dit Recept van de Week deel ik een recept voor Fusilli met pesto en zalm met jullie!

Wat heb je nodig?

Voor dit fusilli met pesto en zalm recept heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 400 gram fusilli (Eet je koolhydraatarm? Probeer dan eens Low Carb Fusilli van Carbzone)
  • 1 courgette
  • 200 gram gerookte zalmfilet
  • 6 eetlepels pesto alla genovese
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine 
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 20 gram basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Fusilli met pesto en zalm recept

Dit recept voor fusilli met pesto en zalm is in 15 minuten klaar en is genoeg voor 4 personen. Volg onderstaande stappen voor dit lekkere hoofdgerecht!

  1. Zet een pan met ruim water op en kook hierin de fusilli. In 8 tot 10 minuten is deze wel beetgaar. (een klein scheutje olijfolie helpt tegen het over de rand borrelen van het water!)
  2. Snijd de courgette ondertussen in kleine blokjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak in ongeveer 3 minuten de courgette blokjes knapperig gaar.
  4. Snijd vervolgens de gerookte zalmfilet in reepjes.
  5. Wanneer de fusilli klaar is giet je deze af en meng je de courgette, pesto en zalm reepjes er door heen.
  6. Bestrooi de pasta met kappertjes, basilicum en de Parmezaanse kaas.

Zoals je ziet is de fusilli met pesto en zalm gemakkelijk klaar te maken. Naast dat deze pasta erg lekker is, is hij ook nog eens gezond. De courgette is rijk aan vitaminen, de pasta levert de koolhydraten die je nodig hebt als energie en de zalmfilet is rijk aan eiwit en onverzadigde vetzuren.

Ter afwisseling kun je natuurlijk naar eigen smaak verschillende soorten groenten toevoegen. Je kunt natuurlijk ook de zalm vervangen door gerookte kipfilet of biefstuk reepjes!

1 portie fusilli met zalm en pesto levert de volgende macronutriënten 

  • 658 Kcal
  • 31 gram eiwit
  • 78 gram koolhydraat (wanneer je de Low Carb Fusilli gebruikt is dit natuurlijk lager)
  • 24 gram vet

 

Wat is jullie favoriete pasta gerecht?

Misschien vind je deze tips ook interessant?

Marvin

Marvin is werkzaam als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (veel) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *