• xxl nutrition banner

Full Force review – Body & Fit

Full Force

€29,90
7.9

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

7.0/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • BCAA 2:1:1
 • 4 gram CreaPure creatine
 • Scherpe prijs

Nadelen

 • Lost niet helemaal goed op

Bijgewerkt op 26 maart 2024 door Marvin

Gebruik jij supplementen om je sportprestaties te verbeteren? Dan herken je vast wel het volgende beeld; een kast vol met verschillende potjes en producten die je op verschillende momenten en manieren moet innemen. Best een gedoe toch? Een all-in-one herstel supplement kan uitkomst bieden. Full Force van Body & Fitshop is één van de post-workout supplementen die verschillende stoffen combineert om jouw herstel te stimuleren.

Zo bevat Full Force onder andere creatine, BCAA’s en aminozuren als citrulline, arginine en carnitine. Benieuwd naar de werking van dit fitness supplement? In deze Full Force review op Voeding-en-fitness.nl lees je mijn persoonlijke ervaring met deze post workout shake.

Full Force wordt niet meer gemaakt:
Deze Post Workout wordt niet meer gemaakt door Body & Fit. Natuurlijk kun je in deze review mijn ervaringen nog nalezen. Zoek je een goede post workout shake? Bekijk dan hier de Beste Post Workouts!

Full Force van Body en Fitshop heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Body & Fit Full Force

Voordat we verder gaan met mijn Full Force review kijken we even naar wat Body & Fitshop zelf zegt over hun post workout supplement.

“Full Force is ons complete alles-in-1 recovery en kracht supplement. Met o.a. BCAA 2:1:1, Creapure® Creatine, Citrulline Malate, EAA’s, Glutamine, Carnitine, Arginine etc. in volle dosering. Met Full Force vervang je behalve je eiwitshake al je andere supplementen. 1 serving per dag!

 • Alles-in-1 recovery en kracht supplement
 • #1 krachtsport supplement
 • Met o.a. Citrulline, BCAA, Creapure, EAA, Glutamine, Carnitine, Arginine etc in volle dosering
 • 1 serving per dag
 • 28 doseringen per pot
 • Het favoriete supplement van vele atleten”

Gebruiksgemak van Full Force

Het eerste onderdeel van mijn Full Force review gaat over het gebruiksgemak. Is het etiket duidelijk wat betreft ingrediënten en doseringen? En hoe lost het poeder op in water?

Full Force van Body en Fitshop komt in een grote pot van 1540 gram. Per dosering neem je één maatschep van 55 gram poeder, dit betekent dat je 28 doseringen uit een pot haalt. De informatie op het etiket is zeer compleet. Je vindt hier de gebruiksaanwijzing en complete lijst met ingrediënten in drie talen, namelijk Nederlands, Duits en Frans. Aan de andere kant van het label vind je de voedingswaarden en de precieze samenstelling van de Full Force blend. Je weet dus precies wat je binnenkrijgt wanneer je Full Force gebruikt.

Qua gebruik wordt aangeraden om dagelijks één Full Force shake te nemen met 400 ml water. Op trainingsdagen neem je deze vlak voor óf na je workout en op rustdagen neem je een dosering in de ochtend. Omdat de dosering bestaat uit een flinke maatschep (55 gram) is het ook belangrijk dat je voldoende water gebruikt. Het poeder lost helaas niet perfect op, dus zorg ervoor dat je goed schudt of blijft roeren met een lepel. Doe je dit niet, dan kan het poeder gaan klonteren aan de onderkant van je shakebeker.

Wat kost deze Body & Fitshop post workout?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je de beste prijs vindt voor jouw fitness supplementen. Daarom kijk ik in mijn Full Force review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere post workouts.

Voor een pot Full Force betaal je bij Body & Fitshop €29,90. Hier haal je 28 doseringen uit, waardoor één dosering je omgerekend €1,07 kost. Mijn eerste idee bij deze prijs is dat het wat aan hoge kant is. Zeker in vergelijking met eiwitshakes of BCAA supplementen die normaal goedkoper zijn. Full Force bevat echter verschillende supplementen in één, zoals creatine, BCAA’s en andere aminozuren. Wanneer je deze los moet kopen ben je waarschijnlijk duurder uit. Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere complete post workouts.

In de prijstabel hieronder zie je de prijzen van Advanced Post Workout van XXL Nutrition, Aftermath van Bulk Powders en Cell-Tech van MuscleTech. Zoals je kunt zien is Full Force van Body en Fit juist een stukje goedkoper dan de post workout supplementen van merken als XXL Nutrition en Bulk Powders.

Let op: deze vergelijking is puur gebaseerd op de prijzen en houdt geen rekening met exacte samenstelling en ingrediënten. 

post workout prijzen

Full Force smaak

Wanneer je iedere dag een shake drinkt is het natuurlijk ook wel fijn als deze lekker smaakt. In de Full Force review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak met je.

De Full Force post workout shake is te kopen in drie verschillende smaken, namelijk Lemon Lime, Orange Mango en Raspberry. De Raspberry Flavour sprak mij het meest aan, daarom heb ik deze variant getest. De frambozen smaak is goed aanwezig en prima weg te drinken. Wel vind ik hem iets te sterk, daarom meng ik mijn doseringen met 500 ml water in plaats van 400 ml water. Op deze manier is de smaak iets milder.

Ik moet eerlijk zeggen dat er post workout supplementen zijn met een lekkerdere smaak, maar al met al scoort Body en Fitshop een ruime voldoende op de smaaktest. De volgende keer zal ik Lemon Lime en Orange Mango proberen, zodat ik ook mijn persoonlijke ervaring met deze smaken kan delen.

Samenstelling Full Force post wokout

Het belangrijkste onderdeel van mijn post workout reviews gaat uiteraard over de samenstelling. Welke ingrediënten zitten er in Full Force van Body & Fit en hoe heb ik de werking van dit supplement ervaren?

Per dosering van 55 gram Full Force krijg je verschillende aminozuren en andere ingrediënten binnen die jouw sportprestaties en het herstel zouden moeten stimuleren. Dit all-in-one recovery supplement bevat Citrulline, BCAA, Creapure, EAA, Glutamine, Carnitine, Arginine etc in volle dosering. Hieronder zie je een overzicht van de belangrijkste ingrediënten.

 • Creapure® Creatine = 4 gram
 • BCAA 2:1:1 = 5 gram
 • Citrulline malate  = 3 gram
 • Beta Alanine = 2 gram
 • Arginine = 5 gram
 • Taurine = 2 gram

full force reviewDaarnaast bevat een dosering Full Force zo’n 33% van de ADH aan vitaminen, mineralen en elektrolyten. CreaPure creatine is de meest zuivere vorm van creatine monohydraat, welke bijdraagt aan een toename van explosieve kracht. Dagelijks 3 tot 5 gram creatine kan jouw krachttrainingen verbeteren. BCAA’s zijn de aminozuren L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Deze amino acids zijn belangrijk voor het herstel van spierweefsel en de opbouw van spiermassa.

Citrulline Malaat draagt bij aan het verbeteren van het spieruithoudingsvermogen en zou spierpijn verminderen na een zware training. Qua dosering biedt Full Force een goede post workout shake waarin alle ingrediënten op goede wijze zijn toegevoegd. Let er wel op dat één shake zo’n 132 kcal aan energie levert, hier dien je dus rekening mee te houden in jouw voedingsschema.

Mijn ervaring met Full Force

Wat heb ik zelf ervaren tijdens het gebruik van Full Force? Allereerst belangrijk om te weten dat ik dit voedingssupplement heb gebruikt als aanvulling op een gezond eetpatroon, gericht op spiermassa opbouw. Op trainingsdagen nam ik een Full Force shake direct na het trainen en op rustdagen nam ik deze dosering in de ochtend.

Tijdens het gebruik van deze post workout van Body & Fitshop merkte ik duidelijk dat mijn trainingen soepeler gingen. Ik voelde me krachtiger en had minder last van spierpijn de dag na een workout. In combinatie met een calorie-overschot en andere supplementen, zoals een pre workout booster, merkte ik dat mijn spieren voller waren en ik op gestage wijze meer kracht en massa opbouwde.

Full Force review: mijn conclusie

Net als mijn andere supplementen reviews wil ik deze review eindigen met een korte conclusie. In de Full Force review heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de all-in-one recovery shake van Body en Fitshop. Voor mij heeft dit product enkele voordelen, maar ook een paar minpunten. Wat ik erg goed vind aan Full Force is dat de recovery blend bestaat uit verschillende stoffen, die allemaal goed gedoseerd zijn. De combinatie van verschillende aminozuren, creatine, vitaminen en mineralen zorgt ervoor dat ik me sterker voelde en sneller herstelde na een zware training.

Helaas lost het poeder niet helemaal goed op in water en was de smaak redelijk sterk aanwezig. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door wat meer water te gebruiken bij het mixen van je post workout shake. Ben jij op zoek naar een betaalbare post workout van goede kwaliteit? Dan is Full Force van Body & Fitshop zeker het proberen waard!

Top 5 beste post workouts
Zoek je het beste Post Workout van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste post workout shakes voor je geselecteerd. De perfecte supplementen voor spieropbouw na een zware training. Check snel de Beste Koop & Getest!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Full Force hieronder!

Heb jij deze post workout shake van Body & Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Advanced Post Workout review – XXL Nutrition
advanced post workout review

Een zware krachttraining vraagt veel van je lichaam. Je verbruikt veel voedingsstoffen om je lichaam in staat te stellen explosieve kracht te leveren. Na je Lees blog

Magnificent Post Workout review – Body & Fitshop
magnificent post workout review

Na je krachttraining heeft jouw lichaam voldoende voedingsstoffen nodig om het herstelproces goed te beginnen. Zo heb je koolhydraten nodig om de glycogeenvoorraad in je Lees blog

Chocomel beter dan eiwitshake na het sporten?
chocomel beter dan eiwitshake?

Na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde een tijdje geleden is er een discussie ontstaan over het nut van eiwitshakes. Aan het eind van Lees blog

Ontbijten voor of na het sporten?
sporten op nuchtere maag

Er wordt weleens beweerd dat je sneller afvalt als je op een lege maag gaat sporten, omdat je lichaam dan meer vet verbrandt. Op deze Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *