• xxl nutrition banner

Fitness oefening van de week

fitness oefeningen uitvoering en tips

Iedereen die iets wil veranderen aan zijn of haar lichaam krijgt op een gegeven moment te maken met fitness oefeningen. Een fitness oefening komt voor in allerlei varianten. Zo zijn er fitness-oefeningen die je uitvoert op apparaten, die je met enkel je lichaamsgewicht doet en oefeningen waarbij je losse gewichten en halters nodig hebt. Er zijn talloze varianten te verzinnen en allemaal hebben ze hetzelfde gemeen: Ze verbeteren de algehele gezondheid en fitheid, uiteraard in combinatie met verantwoorde voeding.

Fitnessen en krachttraining is niet alleen maar goed voor het teweegbrengen van veranderingen in je uiterlijk. Alom bekend is dat je er gespierder en/of slanker van wordt, maar fitnessen en het herhaaldelijk uitvoeren van zware fitness oefeningen is ook goed voor je hart, het helpt tegen stress en zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Bovendien werkt het libido verhogend!

Nieuwste fitness oefeningen uitleg

Fitness oefening uitleg per spiergroep

Bekijk hieronder per spiergroep de uitleg van fitness oefeningen.

Beenspier / bilspier oefeningen

Biceps oefeningen

Borstspier oefeningen

Buikspieroefeningen

Rugspier oefeningen

Schouderspier oefeningen

Triceps oefeningen

Bekijk hier alle fitness oefeningen en uitleg →


Belangrijk om fitness oefeningen goed uit te voeren

fitness oefening techniek tips

Fitness oefeningen variëren van erg simpel tot behoorlijk lastig. Afhankelijk van jouw ervaring als krachtsporter kies je dus bepaalde oefeningen die bij jouw doelen passen. Er zijn een aantal dingen erg belangrijk bij het uitwerken van je training. Zo is het natuurlijk belangrijk om een goede balans te vinden tussen de oefeningen die je per training doet. Het is niet zinvol om 13 verschillende oefeningen voor je borstspieren te doen. Balans tussen training en herstel is essentieel, kies dus goed!

Heb jij meer hulp nodig bij het samenstellen van een trainingsschema dat precies bij jou past? Stuur een berichtje en ik zal je helpen om de juiste fitness oefening te kiezen en een trainingsschema op maat samen te stellen.

Wat echter het allerbelangrijkst is (en wat veel mensen in de sportschool fout doen) is het hanteren van een correcte uitvoering. Uiteraard is het stoer om veel gewicht op je stang te doen, maar als je daar slechts een halve beweging (ROM, range of motion) kunt maken heeft het weinig nut. Dan is het beter om iets lichter te trainen en wel 100% correcte herhalingen te maken. Dit is niet alleen beter voor je spiergroei, het voorkomt ook nog eens blessures!

Aangezien er zoveel varianten zijn op bekende basisoefeningen zal Voeding-en-fitness.nl je helpen door elke week een Fitness oefening van de week te bespreken. Hierbij wordt elke stap exact beschreven en zal verduidelijkt worden op welke manier je die oefening perfect uitvoert!

Van welke fitness oefening wil jij de correcte uitvoering en uitleg zien? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Persoonlijk Fitnessschema op Maat
Weinig resultaat in de gym? Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een fitnessschema? Laat mij je helpen! Op basis van jouw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden maak ik een trainingsprogramma op maat. Zelfs thuis trainen is mogelijk. Zo bereik jij de beste shape ooit!
Volg Marvin

2 reacties:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *