• website van het jaar 2020

FitChef Weekmenu ervaringen & reviews

Laatste update op 5 augustus 2020

fitchef weekmenu ervaringenJe hebt vast wel eens gehoord van de FitChef community. Het FitChef platform is opgericht door Mark van Oosterwijck en is begonnen met de receptenboek FitChef en FitChef Turbo. Het succes van deze receptenboeken met eiwitrijke maaltijden heeft Mark doen besluiten om een compleet platform op te zetten. Iedereen kan zich aanmelden voor deze community en op basis van doelstellingen en lichaamsbehoefte worden voedingsschema’s en weekmenu’s samengesteld. Denk jij er over na om lid te worden van het FitChef platform? Maar wil je eerst reviews en ervaringen lezen? Op Voeding-en-fitness.nl deel ik mijn FitChef Weekmenu ervaringen en check ik reviews van echte gebruikers. Zo weet jij direct of een FitChef weekmenu jouw geld waard is!

Wie is Mark van Oosterwijck?

Voordat ik je meer ga vertellen over mijn FitChef Weekmenu ervaringen, vind ik het belangrijk om iets over Mark van Oosterwijck te zeggen. Mark is de oprichter van de website Drogespieren.nl. Op zijn website deelt hij de laatste voeding en fitness tips. Net zoals ik hier graag doe op Voeding-en-fitness.nl.

In zijn jeugd was Mark te dik en worstelde hij met zijn eetpatroon. Hierdoor leerde hij op jonge leeftijd al veel over voeding, beweging en afvallen. Ook weet hij dus hoe het is om overgewicht te hebben. Hij heeft een passie voor fitness en een gezonde levensstijl. Deze passie gebruikt hij om anderen te helpen met gezonde recepten, weekmenu’s en voedingsschema’s. Zijn verhaal heeft dus veel raakvlakken met mijn eigen ervaring en de redenen waarom ik als Voedingsadviseur ben gaan werken.

FitChef receptenboeken

Sinds 2019 is het FitChef platform online en kun jij lid worden om elke week een nieuw weekmenu te ontvangen. Maar voordat deze ware FitChef community is opgezet heeft Mark twee receptenboeken geschreven; FitChef en FitChef Turbo.

In het eerste FitChef receptenboek staan 105 eiwitrijke recepten. Eerst enkel als E-book verkrijgbaar, maar later ook als hardcopy boek te kopen. De receptjes zijn onderverdeeld in ontbijt, lunch, avondeten, tussendoortjes, toetjes en zelfs smoothies. Voor elke maaltijd biedt dit boek dus gezonde gerechten. Sterke punten zijn de betaalbare ingrediënten en het gemak waarmee je de maaltijden kunt bereiden.

Als vervolg verscheen het FitChef Turbo receptenboek. In dit receptenboek vind je 85 eiwitrijke maaltijd die je binnen 15 minuten op tafel hebt staan. Een ideaal boek voor iedereen die gezond wilt eten, maar weinig tijd heeft om te koken. In FitChef Turbo vind je bovendien extra informatie over gezonde voeding, tips om te meal preppen en de voedingswaarden van alle recepten.

Review van FitChef en FitChef Turbo

Wil je mijn ervaringen lezen met de FitChef en FitChef Turbo receptenboeken? Natuurlijk heb ik hier uitgebreide reviews over geschreven.

Ook andere fitnessbloggers, voedingscoaches en personal trainers hebben hun review achtergelaten over de FitChef boeken van Mark van Oosterwijck. Hieronder zie je de FitChef ervaringen van Anthony Kruijver en Cynthia Houben.

fitchef ervaring

fitchef review

Mijn FitChef Weekmenu ervaringen

Na het grote succes van de FitCheck boeken heeft Mark van Oosterwijck zijn platform doorontwikkeld. Met de FitChef Community kan hij nog meer mensen helpen bij het bereiken van een gezondere levensstijl. Om mijn FitChef Weekmenu ervaringen met jou te kunnen delen heb ik een abonnement genomen op dit platform. Zo kon ik zelf ervaren hoe alles werkt en mijn mening delen over de voedingsschema’s en recepten.

Hoe werkt het?

Goed, hoe werkt het FitChef platform precies? Bij het aanmelden heb je de keus uit twee pakketten. Een  maandelijks opzegbaar abonnement voor €9,95. Maar je kunt ook kiezen voor een jaarabonnement. Je betaalt dan €6,95 per maand en ontvangt beide FitChef receptenboeken thuis. Vervolgens vul je jouw doelstelling in. Kies uit afvallen (droogtrainen), op gewicht blijven of spiermassa opbouwen.

Vervolgens wordt op basis van jouw doelstelling, lichaamsgewicht en activiteitsniveau de dagelijkse caloriebehoefte berekend. Hier wordt helaas gebruik gemaakt van de Harris-Benedict formule, en niet van de Katch-McArdle formule waarbij ook het vetpercentage wordt meegenomen. Hoewel de Katch-McArdle methode voor vetpercentage meten nauwkeuriger is, is er wel een goede reden voor. Veel (beginnende) sporters hebben namelijk geen inzicht in hun vetpercentage. Daarom is het toegankelijker om de Harris-Benedict methode te gebruiken.

Op basis van deze berekeningen wordt elke week een nieuw weekmenu samengesteld met gevarieerde recepten. In het online FitChef platform kun je eenvoudig jouw voedingsschema en recepten bekijken.

De FitChef recepten vond ik erg lekker. Doordat je iedere week een nieuw menu krijgt blijf je gevarieerd eten. Je hoeft niet zelf te bedenken wat je moet eten om af te vallen of gespierder te worden. Je kunt de weekmenu’s en het schema volgen. Ik denk dat dit voor veel mensen een heel nuttige toevoeging is. De juiste voeding is immers erg belangrijk om de resultaten te behalen die je wilt.

Mijn FitChef Weekmenu ervaringen zijn erg positief. Dit komt omdat de recepten duidelijk worden beschreven en goed te bereiden zijn. Ook wanneer je geen sterren-chef bent! Het FitChef platform biedt erg veel gebruiksgemak. Zo is jouw weekmenu gekoppeld aan het online bestellen bij Albert Heijn. Je kunt dus direct alle producten voor de recepten aan je winkelwagentje toevoegen en thuis laten bezorgen.

Voordelen FitChef

 • Elke week een nieuw voedingsschema gebaseerd op jouw doelstelling, caloriebehoefte en macro’s.
 • Gezonde recepten die rijk aan eiwitten, de juiste vetten en complexe koolhydraten zijn.
 • Je kunt zelf je caloriedoel en verdeling tussen macro’s aanpassen. De weekmenu’s worden hier vervolgens op aangepast.
 • Door de koppeling met Albert Heijn kun je eenvoudig de benodigde producten online bestellen en thuis laten bezorgen.
 • Bij het samenstellen van de menu’s is rekening gehouden met variatie volgens richtlijnen gezonde voeding.
 • Slimme technieken zorgen dat de recepten efficiënt zijn en restjes of verspilling tot een minimum wordt beperkt.
 • De recepten zijn makkelijk te maken, mee te nemen en gebruiken simpele producten. Hierdoor zijn de maaltijden goedkoop te bereiden.
 • Je kunt intoleranties aangeven zodat de recepten hier op worden afgestemd. Denk aan lactose, gluten, noten of vis bijvoorbeeld.

Nadelen FitChef

 • Bij berekenen caloriebehoefte helaas geen rekening gehouden met vetpercentage.
 • Momenteel geen smartphone app beschikbaar (wordt wel aan gewerkt).
 • Nog niet alle FitChef recepten zijn voorzien van mooie foto’s.

Is Mark betrouwbaar?

Voordat je ergens aan abonnement afsluit wil je natuurlijk weten of het bedrijf of de persoon betrouwbaar is. Voor mijn FitChef Weekmenu review heb ik getest of Mark van Oosterwijck te vertrouwen is.

Om mijn Fitchef Weekmenu ervaringen te kunnen beschrijven in deze review moest ik natuurlijk een abonnement aanmaken. Dit gaat allemaal via een beveiligde omgeving, waardoor jouw gegevens 100% veilig zijn. Dit geeft sowieso al een vertrouwd gevoel. Tevens heb ik de FitChef receptenboeken besteld en deze vervolgens terug gestuurd. Mijn geld kreeg ik direct weer teruggestort. Dit sluit goed aan bij de niet-goed-geld-terug belofte van Mark. Bovendien krijgt FitChef B.V. veel positieve reviews in Google en scoren de boeken goede recensies op o.a. Bol.com.

Reviews van andere gebruikers

Naast mijn eigen FitChef Weekmenu ervaringen wil ik ook graag de reviews van andere consumenten delen. Het eerste FitChef receptenboek krijgt een beoordeling van 4.8 / 5 op basis van 169 reviews bij Bol.

fitchef reviews

Het FitChef Turbo receptenboek krijgt ook 4.8 / 5 sterren. Dit keer op basis van 50 consumentenervaringen. Beide FitChef boeken worden dus goed beoordeeld en gebruikers zijn enthousiast over de recepten, de uitleg en het gebruiksgemak.

fitchef ervaringen consumenten

Vind ik het FitChef platform een goede koop?

Vind ik de FitChef community aan aanrader? Kort gezegd; ja! Mijn FitChef Weekmenu ervaringen zijn erg positief. Er is duidelijk goed nagedacht over het concept en de recepten. De recepten en voedingsschema’s zijn voor iedereen toegankelijk en haalbaar. Geen moeilijke gerechten of té dure ingrediënten. Nee, gewoon simpele maar gezonde (en lekkere) maaltijden! Doordat de weekmenu’s goed aansluiten op jouw caloriebehoefte maakt FitChef het makkelijker om jouw doelen te halen. Bovendien is het platform geschikt voor zowel spieropbouw als vetverlies.

Pluspunt is dat Mark van Oosterwijck betrouwbaar is en goed omgaat met vragen en verbeterpunten. De community wordt continu doorontwikkeld. Daarom weet ik ook zeker dat de minpunten in deze review op korte termijn zullen worden opgelost. Alle FitChef recepten zullen worden voorzien van goede foto’s. En als het goed is verschijnt binnenkort een handige app, zodat je ook op je smartphone alle weekmenu’s en recepten kunt bekijken. Voor slechts €9,95 per maand vind ik FitChef een zeer goede koop. Je krijgt namelijk erg veel terug voor dit kleine bedrag.

Lid worden van de community?

Wil jij na het lezen van mijn FitChef Weekmenu ervaringen ook lid worden van deze community? Dat is heel eenvoudig! Klik op de banner hieronder en geef als eerst aan wat jouw doel is. Vul vervolgens jouw gegevens in en op basis van deze factoren worden jouw caloriedoel + macro’s berekend. Kies je abonnement en jouw eerste voedingsschema inclusief weekmenu staat direct voor je klaar.

fitchef weekmenu review

Volg Marvin

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Komt er ook een vegetarisch of nog beter een veganistische versie van het boek en het platform? Er staat nu erg veel vlees en zuivel in/op.

  • Hi Nick,

   Voor zover ik weet zijn er (nog) geen plannen om nieuwe FitChef boeken te lanceren. Als je een abonnement op FitChef hebt, kun je bij ‘allergieën’ aangeven dat je zonder vlees, vis of beide wilt eten. Je weekmenu’s worden dan samengesteld zonder vlees en/of vis.

   FitChef is nog volop in ontwikkeling, en ze werken hard aan een filter voor veganistische weekmenu’s. Zodra die beschikbaar is, zal het voor leden ook mogelijk zijn om weekmenu’s zonder dierlijke producten samen te stellen! Indien je nu gebruik wilt maken van een weekmenu zonder zuivel, dan kun je bij allergieën aangeven dat je een lactose-intolerantie hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.