• xxl nutrition korting

De FIT. Methode review – Fit.nl

Laatste update op 28 mei 2020

fit methodeWanneer je druk werkt aan een fitter en gezonder lichaam (en geest) is het belangrijk om rekening te houden met jouw persoonlijke situatie en behoeften. Zo is gezond eten, afgestemd op jouw doelen, natuurlijk belangrijk. Maar een passend trainingsschema draagt ook bij aan het behalen van de doelstellingen die jij voor jezelf hebt opgesteld. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het psychologische effect achter het realiseren van een blijvende gedragsverandering. Op internet is veel informatie te vinden, maar helaas is dit vaak tegenstrijdig en wordt er veel onzin verkocht. Hoe fijn zou het zijn als jij één overzichtelijk en compleet E-book had waarin je exact wordt uitgelegd op welke manier jij een fittere lifestyle kunt volgen? De professionals van Fit.nl (voorheen bekend als Fitness-tips.nl) hebben speciaal voor jou de FIT. Methode samengesteld. In dit E-book worden alle belangrijke pijlers behandeld en leer jij op welke wijze je jouw eigen fit- en gezondheid kunt verbeteren. Ik was erg benieuwd naar deze methode en in deze FIT methode review deel ik mijn persoonlijke ervaring met jullie!

Wat is de FIT. Methode precies?

De Fit Methode is een E-book met meer dan 255 pagina’s over alle belangrijke elementen op weg naar een gezonder lichaam. De FIT. Methode kan je zien als een stappenplan naar een fit lichaam en bevat informatie over voeding en de juiste keuzes op dit gebied. Ook is er veel aandacht geschonken aan trainingsleer en trainingsmethodiek. Daarnaast biedt dit E-book je voorbeeldschema’s, voor zowel voedingsschema’s als fitnessschema’s! Tot slot wordt er zelfs aandacht geschonken aan voedingssupplementen en gedragsverandering. Al met al een compleet boek, samengesteld door (sport)diëtisten, personal trainers en wetenschappers.

De FIT Methode is samengesteld door de professionals van Fit.nl, het online platform dat voorheen bekend was als Fitness-tips.nl. Zo is de wetenschappelijk onderbouwde content gecreëerd door Jeroen van der Mark, Laura Louwes, Neeke Smit en Erik Huizinga. Gecombineerd met de vormgeving van Wiebren de Jong straalt de FIT. Methode duidelijkheid en betrouwbaarheid uit.

fit methode ebook

De kernelementen van de FIT Methode

De FIT. Methode behandelt een vijftal kernelementen, namelijk Training, Trainingsleer, Herstel, Voeding en Motivatie en Gedrag. Deze pijlers zijn zeer belangrijk wanneer jij actief wilt werken aan het verbeteren van jouw persoonlijke fitheid en gezondheid.

Training

fit methode trainingHet eerste gedeelte van de FIT Methode e-book behandelt het onderwerp Training. Hierin werk je volgens 3 fases met bijbehorende trainingsschema’s. De verschillende fases zijn gerangschikt op niveau. Ben jij een beginnende sporter? Dan start je met fase 1. Ben jij al wat meer ervaren? Dan kun je beginnen met fase 2. Met fase 3 kun je starten als je alle fitness oefeningen uit fase 2 goed onder de knie hebt en toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Het feit dat er gewerkt wordt in verschillende fases maakt de FIT. Methode geschikt voor zowel beginnende sporters als gevorderde krachtsporters. Bovendien zijn de bijbehorende trainingsschema’s duidelijk, uitdagend en grafisch goed vormgegeven. De dagschema’s zijn onderverdeeld over verschillende trainingsdagen en er zijn schema’s voor mannen en vrouwen. Ook zijn zowel krachttrainingen (full-body en splitschema) als cardiotrainingen verwerkt in dit eerste gedeelte van de FIT.nl Fit Methode!

Trainingsleer

fit methode reviewJe kunt natuurlijk blindelings een standaard trainingsprogramma volgen, maar wanneer je precies weet welke trainingsprincipes invloed hebben op de resultaten die jij boekt kun je pas echt het maximale uit je inzet halen. Daarom wordt er in de FIT. Methode aandacht geschonken aan Trainingsleer. 

In dit hoofdstuk lichten de professionals van Fit.nl de meest belangrijke elementen van de trainingsleer toe en hierbij maken ze gebruik van wetenschappelijke onderbouwing. Geloof me, ook als ervaren sporter is het altijd goed om de theorie achter wat je nu eigenlijk precies doet regelmatig door te nemen. Een aantal onderwerpen die aan bod komen zijn:

Herstel

Naast hard trainen en goed eten is rust ook erg belangrijk als je maximale resultaten wilt behalen. In een eerder artikel schreef ik al over supercomensatie en het belang van rust voor fitness. Vaak willen we hard, zwaar en vaak trainen omdat we denken dat dit beter is. Ons lichaam herstelt echter pas wanneer het rust krijgt, dus gun je lichaam deze benodigde herstelmomenten ook! In de FIT Methode worden een aantal kenmerken van Herstel besproken.

Zo wordt er duidelijk uitgelegd hoeveel rust je nu eigenlijk nodig hebt en vooral ook op welke manier je ervoor kunt zorgen dat jouw lichaam zo goed mogelijk gebruik gemaakt van alle rustmomenten. Je krijgt bijvoorbeeld tips over het verbeteren van je nachtrust en leert waarom slaap zo belangrijk is.

fit methode ervaring

Voeding

Een belangrijk hoofdstuk in de FIT Methode is Voeding. En dat vind ik erg positief, want voeding is misschien wel het belangrijkste aspect bij het veranderen van je lichamelijke fitheid. Je kunt namelijk nog zo hard trainen, als jouw eetgedrag niet aansluit bij de doelen die jij voor ogen hebt…dan zullen de resultaten tegenvallen.

De basistheorie is simpel, wil je afvallen dan is het noodzakelijk om een calorietekort te creëren (minder eten dan je lichaam verbruikt), wil je (spiermassa) aankomen dan zal je een calorie-overschot moeten creëren (meer eten dan je lichaam verbruikt). Toch zijn er nog erg veel factoren die een invloed hebben op het volgen van een gezond voedingspatroon.

Zo leert de FIT. Methode van Fit.nl je meer over macronutriënten (eiwitten – koolhydraten – vetten), maar schenken ze ook aandacht aan micronutriënten (vitaminen en mineralen). Zo krijg je meer inzicht in wat je nu eigenlijk allemaal eet. Daarnaast wordt er ook stil gestaan bij het gebruik van voedingssupplementen en welke supplementen bewezen werken.

Om je te helpen de theorie in de praktijk te brengen vind je in de FIT Methode handige tips over het zelf samenstellen van een voedingsschema, compleet met boodschappenlijstjes. Om je goed op weg te helpen vind je in dit E-book 4 voorbeeldschema’s, 2 voor mannen en 2 voor vrouwen. Helaas zijn de schema’s gebaseerd op een gemiddelde caloriebehoefte en hebben ze geen gebruik gemaakt van verschillende voorbeeldschema’s.

Zo hadden ze bijvoorbeeld ook rekening kunnen houden met een schema voor tijdens het bulken (opbouwen van spiermassa) of het cutten (verliezen van vet). Nu zijn beide schema’s voor mannen samengesteld op zo’n 2500 calorieën per dag en die voor vrouwen op zo’n 2000 calorieën per dag.

fit methode voedingfit methode voedingsschema

Motivatie en gedrag

Tot slot schenkt de FIT. Methode aandacht aan het onderdeel Motivatie & Gedrag. Dit is waar jouw weg naar een fit en sterk lichaam natuurlijk begint. Jij wilt een gedragsverandering teweeg brengen, maar wat zijn nu de juiste manieren om dit op een blijvende manier voor elkaar te krijgen?

Het laatste hoofdstuk in de FIT Methode geeft je tips die je helpen bij het verhogen van je motivatie en het laten slagen van je vooropgestelde plan! Zo zorg je ervoor dat de intentie die je hebt (om bijvoorbeeld af te vallen of juist gespierder te worden) uiteindelijk leidt tot een positieve gedragsverandering die je de rest van je leven kunt volhouden.

Mijn mening over de FIT. Methode

In mijn FIT. Methode review heb ik jullie een kijkje gegeven in wat je kunt verwachten van dit E-book geschreven door de personal trainers, sportdiëtisten en wetenschappers van Fit.nl. Natuurlijk wil ik jullie ook mijn eigen ervaring en mening meegeven!

In mijn ogen is dit echt een zeer compleet en verhelderend boek. Alle belangrijke elementen worden duidelijk toegelicht en bovendien wetenschappelijk onderbouwd. Zo weet jij precies wat je moet doen om jouw doelen te bereiken. Je ziet direct dat er veel tijd een aandacht is geschonken aan het samenstellen van de FIT Methode. De inhoud klopt en past precies bij de vragen en behoeften van zowel beginnende als meer gevorderde sporters. Daarbij komt ook nog eens de strakke en vlotte vormgeving, het design straalt professionaliteit uit.

Tijdens het lezen van dit E-book ben ik eigenlijk niks tegengekomen waar ik mijn twijfels bij had. Alleen, zoals ik eerder al noemde, vind ik het een gemiste kans dat de voorbeeld voedingsschema’s niet voor verschillende doelen zijn samengesteld. Zo hadden ze bijvoorbeeld een voorbeeldschema kunnen samenstellen voor het bulken, cutten en het behouden van huidig gewicht. Maar goed, aan de hand van de informatie in het hoofdstuk Voeding leer jij natuurlijk hoe je zelf een passend voedingsschema kunt samenstellen.

Mijn persoonlijke ervaring met de FIT Methode is zeer positief. Ik vind de FIT. Methode een meerwaarde voor iedereen die graag een sterker, fitter en gezonder lichaam wilt. Dit E-book bevat alle belangrijke informatie en tools voor zowel beginnende sporters als meer ervaren (kracht)sporters. Al met al raad ik de FIT. Methode ten zeerste aan!

Wil jij de Fit Methode kopen?

Ben jij na het lezen van mijn FIT. Methode review geïnteresseerd geworden in dit zeer complete E-book van ruim 255 pagina’s? Bekijk hieronder alle pakketten die FIT.nl aanbiedt. Bij Pakket 2 en Pakket 3 krijg je het Fit-Methode boek gratis thuisgestuurd.

fit methode kopen

Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)
Meer interessante fitness tips
De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Is Brinta of havermout gezonder?
brinta of havermout gezonder

Havermout of Brinta als ontbijt? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt door sporters. Want is Brinta nu hetzelfde als havermout of zijn Lees blog

REVIEW: SLANKER – FIT.nl afslank boek
slanker afslankboek

Gezond afvallen is in theorie niet heel moeilijk, door een calorietekort te creëren zal je vet gaan verliezen. In de praktijk blijkt echter dan veel Lees blog

5 lekkere keto recepten voor het ketogeen dieet
recept biefstuk saté

Ben jij bezig met een koolhydraatarm dieet, maar is jouw inspiratie voor geschikte maaltijden een beetje weg? In deze blog op Voeding-en-fitness.nl deel ik 5 Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 4 =