• xxl nutrition banner

Fit Energy Drink review – Body & Fit

Fit Energy Drink

€ 37,69
8.5

Prijs

8.0/10

Smaak

9.0/10

Samenstelling

8.5/10

Voordelen

 • Suikervrij
 • Toegevoegde aminozuren en elektrolyten
 • 70 mg magnesium
 • 3 lekkere smaken

Nadelen

 • Niet aanbevolen voor kinderen en zwangere vrouwen
 • Arginine en citrulline laag gedoseerd

Bijgewerkt op 8 januari 2024 door Marvin

Een energiedrank of sportdrankje is tegenwoordig erg populair, vooral onder sporters. Even wat extra energie erin zodat je weer de hele dag kunt knallen. Het aanbod energydrinks is enorm groot, dus ervaringen checken en vergelijken is handig. Daarom heb ik voor jullie de nieuwe Fit Energy Drink van Body & Fit getest.

Fit Energy is bedoeld om meer energie te geven, maar bevat ook elektrolyten en aminozuren. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees hier de Fit Energy Drink review en ontdek alle voordelen en nadelen.

Ik heb de Fit Energy Drink van Body & Fit op de volgende punten getest:

 1. Prijs
 2. Smaak
 3. Samenstelling

Body & Fit Energy Drink

Voordat we verder gaan met mijn Fit Energy Drink review kijken we even naar wat Body & Fit zelf zegt over hun nieuwe energiedrank.

“Als je de hele dag bezig bent om alle ballen hoog te houden, dan kan het moeilijk zijn om fris en gemotiveerd te blijven en je te concentreren op je doelen. FIT ENERGY is een heerlijk lichte suikervrije energiedrank vol met 3,1g aminozuren, 625mg taurine, 125mg beta alanine en meer. Hiermee geef je een verfrissende boost aan jouw actieve levensstijl.

 • Suikervrij
 • Een natuurlijke bron van cafeïne
 • Met toegevoegde elektrolyten en aminozuren
 • Voor focus, hydratatie & energie*
 • Cafeïne verhoogt de alertheid en verbetert het concentratievermogen (gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie).
 • FIT ENERGY is een hypotone drank.
 • Magnesium ondersteunt een energiegevende stofwisseling.”
body & fit energy drink

Wat kost deze energiedrank van Body & Fit?

Het eerste onderdeel van mijn Fit Energy Drink review gaat over de prijs. Want hoeveel kost een blikje en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere merken energiedrank?

Je kunt de Fit Energy bij Body & Fit bestellen per los blikje of per tray met 24 blikjes. Ook heb je de keus uit een mix met 6 blikjes (2 van elke smaak). Voor een los blikje betaal je € 1,88 en voor de tray met 25 blikken ben je € 37,69 kwijt. Omgerekend kost een blikje je dan € 1,57. Let wel op, dit is de introductie-aanbieding bij Body & Fit. Je krijgt tijdelijk korting op de Fit Energy Drink.

Kijkend naar de prijs per blikje denk ik dat dit een redelijke laag bedrag is voor dit soort energiedrankjes. Om echt een goed beeld van de kosten te krijgen heb ik de Fit Energy vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van NOCCO BCAA, Venom Pre Workout Drink van XXL Nutrition, AminoPro Drink van ProBrands en Bang Energy Drink. Hier zie je dat Body & Fit Fit Energy Drink gemiddeld scoort qua prijs. NOCCO en XXL zijn duurder, terwijl de AminoPro Drink en Bang Energy Drink een stukje goedkoper is.

MerkPrijs per blikje
Fit Energy Drink€ 1,57
NOCCO BCAA€ 2,08
Venom Pre Workout€ 1,82
AminoPro Drink€ 1,02
Bang Energy Drink€ 1,46

Body & Fit Energy Drink smaken

In mijn Fit Energy Drink deel ik natuurlijk ook mijn persoonlijke smaakervaring met je. Want een drankje als deze moet niet alleen goed samengesteld zijn, het moet ook lekker smaken!

De Fit Energy Drink van Body & Fit is te kopen in 3 verschillende smaken, namelijk Mix Berry, Orange en Tropical. Voor deze review heb ik uiteraard alledrie de smaken getest. Ze zijn allemaal lekker fris en zoet, maar niet te overheersend van smaak. Deze energiedrank drinkt lekker weg en heeft geen gekke nasmaak. Ze zijn het lekkerst wanneer je ze ijskoud drinkt, maar je kunt de blikjes ook meenemen voor onderweg.

Mijn persoonlijke favoriet? Dat is de Mixed Berry smaak van Fit Energy Drink. Gevolgd door de Tropical variant en als laatst de Orange smaak. Ik vind het vooral fijn dat de smaak niet zo overdreven zoet is, zoals je bij veel andere energiedrank wel hebt. Bij dat soort drankjes heb je bijna het gevoel dat je tanden er spontaan uit zouden vallen.

fit energy drink ervaring

Samenstelling Fit Energy Drink

Het belangrijkste punt in mijn Fit Energy Drink review gaat over de samenstelling. Welke ingrediënten zitten er in deze energiedrank en op wat voor manier kunnen ze bijdragen aan jouw prestaties?

Per blikje (250 ml) krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • BCAA 2:1:1 = 2000 mg
 • Taurine = 625 mg
 • Beta Alanine = 125 mg
 • L-arginine = 125 mg
 • L-citrulline = 125 mg
 • L-glutamine = 125 mg
 • Cafeïne = 100 mg
 • Magnesium = 70 mg

Zoals je ziet bevat Fit Energy van Body & Fit iets meer cafeïne dan een kop koffie en zorgt het zo voor meer energie, focus en alertheid. Cafeïne heeft verschillende voordelen voor sporters, maar kan je ook tijdens een lange werkdag net even wat extra energie geven. Verder is deze energiedrank verrijkt met aminozuren (waaronder BCAA’s) en magnesium.

Bovendien is Fit Energy Drink een hypotone sportdrank. Dit betekent dat dit drankje helpt om je vochtbalans weer aan te vullen na een intensieve training, zoals krachttraining of voetbal. Onder andere magnesium is een van deze elektrolyten. Magnesium draagt ook bij aan een vermindering van vermoeidheid en het ondersteunt de normale spierfunctie. Met Fit Energy kun je jouw magnesium op peil houden.

Andere stoffen in deze Body & Fit energiedrank zijn aminozuren als arginine, citrulline en glutamine. Deze behoren tot de beste aminozuren, samen met BCAA, en ondersteunen krachtsporters bij het herstel. Arginine en citrulline zijn aminozuren die zorgen voor een spierpomp en ondersteunen de bloedtoevoer naar de spieren. Glutamine kan spierpijn verminderen en het herstel van je spieren na een workout ondersteunen.

Dit zijn dus erg leuke toevoegingen aan de Fit Energy Drink. We moeten echter realistisch zijn, de doseringen in dit energiedrankje zijn te laag om echt direct te profiteren van de mogelijke voordelen. Wel draagt het bij aan het halen van de dagelijkse aanbevolen dosering. Dit geldt voor de BCAA’s en voor de andere aminozuren.

fit energy drink review

Fit Energy Drink review conclusie

Tot slot wil ik mijn Fit Energy Drink review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft Body & Fit’s Fit Energy een aantal voordelen, maar ook nadelen. Grootste voordelen zijn de lekkere smaak en de fijne samenstelling. Fit Energy Drink is meer dan enkel een energiedrankje. Door toevoeging van BCAA en elektrolyten ondersteunt het sporters bij het herstel. Ook zorgt de 100 mg cafeïne voor een fijne toename van energie en focus.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat de doseringen van o.a. BCAA’s, arginine en citrulline te laag zijn om echt een groot effect te hebben. Leuk dat deze stoffen zijn toegevoegd, maar het maakt van Fit Energy Drink geen wonderdrankje. Toch kun je deze hypotone sportdrank met elektrolyten van Body & Fit goed gebruiken rondom je trainingen, of op je werk wanneer je middagdip zich laat voelen.

Fit Energy

FIT ENERGY is een heerlijk lichte suikervrije energiedrank vol met 3,1g aminozuren, 625mg taurine, 125mg beta alanine en meer. Hiermee geef je een verfrissende boost aan jouw actieve levensstijl.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Fit Energy Drink hieronder

Heb jij deze energiedrank van Body & Fit al eens geproefd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Venom Pre-Workout Drink review – XXL Nutrition
venom pre-workout drink review

Neem jij wel eens een pre workout voor je training om meer energie te krijgen? De meeste pre workouts komen in poedervorm. Deze moet je Lees blog

Delicious Protein Drink review – XXL Nutrition
delicious protein drink xxl nutrition

Ben jij vaak onderweg en vind je het lastig om gezonde en eiwitrijke maaltijden mee te nemen? Een eiwitshake of eiwitreep is gemakkelijk om mee Lees blog

Moet energiedrank verboden worden?
energiedrank verboden

Energiedrank is al vaker in het nieuws geweest. Onlangs hebben kinderartsen zelfs beweerd dat energiedrankjes verboden moeten worden. Deze populaire drankjes zijn voor kinderen (en Lees blog

BF10 Pre Workout review – Body & Fit
bf10 pre workout ervaring

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk Lees blog

FIT ENERGY is een heerlijk lichte suikervrije energiedrank vol met 3,1g aminozuren, 625mg taurine, 125mg beta alanine en meer. Hiermee geef je een verfrissende boost aan jouw actieve levensstijl.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *