• xxl nutrition banner

Essential Amino Stack review – XXL Nutrition

Essential Amino Stack

€24,95
9.1

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

8.5/10

Smaak

9.5/10

Samenstelling

9.5/10

Voordelen

 • Alle essentiele aminozuren
 • Citrulline Malaat toegevoegd
 • 6 heerlijke smaken
 • Goede prijs

Nadelen

 • Bevat zoetstoffen / smaakstoffen

Bijgewerkt op 31 mei 2024 door Marvin

Aminozuren zijn de bouwstenen van ons lichaam. Je haalt deze aminozuren uit eiwitten en ons lichaam gebruikt deze voor de opbouw van allerlei weefsels én voor de belangrijke fysiologische processen. Zo spelen BCAA’s (branched chain amino acids) bijvoorbeeld een grote rol bij de opbouw van spiermassa. Krijg je te weinig eiwitten binnen of volg je een eenzijdig eetpatroon? Dan kan het nuttig zijn om de essentiële aminozuren (deze maakt het lichaam niet zelf aan) via een supplement binnen te krijgen.

Voor de aminozuren reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de Essential Amino Stack van XXL Nutrition getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Check de complete Essential Amino Stack review hieronder!

Ik heb de Essential Amino Stack van XXL getest op de volgende punten:

XXL Nutrition Essential Amino Stack

Voordat we verder gaan met mijn Essential Amino Stack review kijken we naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun aminozuur poeder.

Essential Amino Stack bevat 8 essentiële aminozuren (Leucine, Isoleucine, Valine, Lysine, Phenylalanine, Threonine, Histidine en Methionine) in een optimale verhouding. Tevens werd het bekende Citrulline-Malaat nog extra toegevoegd.

De keuze voor de grondstoffen is belangrijk voor XXL Nutrition. Zoals bij alle producten is de focus op de zuiverste grondstoffen van groot belang. Buiten de zuiverheid van Essential Amino Stack smaakt het product ook nog een erg lekker.

 • Inclusief Citruline Malaat
 • Geen goedkope grondstoffen
 • Ideaal om gedurende de dag te gebruiken
 • Heerlijke smaken en 100% vegetarisch
 • Alle essentiële aminozuren in vrije vorm inclusief een hoge dosis BCAA’s”

Gebruiksgemak Essential Amino Stack

Het eerste punt in mijn Essential Amino Stack review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het aminopoeder in water. En kijk ik of de gebruiksaanwijzing duidelijk is en goed is te volgen.

Je kunt de Essential Amino Stack bij XXL Nutrition bestellen in een handige pot met 500 gram inhoud. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 11 gram poeder (= 1 maatschep) met 250 ml water. Zo kun je de essentiele aminozuren drinken rondom je training. Zowel voor, tijdens als na je workout kun je Essential Amino Stack drinken. Het poeder lost goed op in water. Even goed schudden in je bidon of roeren door een shakebeker en je hebt geen last van klontjes. Zelf vond ik het lekker om de EAS te drinken tijdens mijn training. Niet omdat dit zozeer beter is qua timing, maar vooral omdat het lekkerder is dan alleen water drinken.

Essential Amino Stack is makkelijk in het gebruik, aangezien je niet vast zit aan een vaste tijd. Op ieder moment van de dag kun je deze amino’s nemen. Op het label vind je meer informatie over de exacte samenstelling en voedingswaarden. Inclusief de exacte ratio van alle aminozuren. De gebruiksaanwijzing staat in het Nederlands, Engels en Duits op het etiket.

Wat kost EAS van XXL Nutrition?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de beste supplementen voor de laagste prijs kunt kopen. Daarom kijk ik in al mijn aminozuur reviews naar de prijs. Is XXL Nutrition duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Bestel je Essential Amino Stack bij XXL Nutrition? Dan betaal je €24,95 voor 500 gram poeder. Per dosering neem je 11 gram, wat betekent dat je 45 doseringen uit 1 pot haalt. Omgerekend kost dit je €0,55 per dosering Essential Amino Stack. Is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere aminozuur merken? Voor deze review heb ik de prijzen vergeleken.

In de tabel hieronder zie je de prijs van Muscle Protect van Body & Fit, Essential Amino Acids van Bodylab, Impact EAA van Myprotein en Essential Amino Acids van Bulk Powders. Zoals je ziet liggen de prijzen van XXL Nutrition, Body & Fit en Bodylab dicht bij elkaar. Body en Fitshop’s Muscle Protect is iets goedkoper per dosering, maar het verschil is klein. Ook qua prijs scoort Essential Amino Stack dus heel goed.

Let op: bij deze vergelijking zijn de prijzen berekend op een dosering van 11 gram poeder om een eerlijke prijsvergelijking te krijgen. De grootte van de doseringen kan per merk variëren, waardoor de prijs kan veranderen. 

aminozuren prijs

Essential Amino Stack smaken

Drink je elke dag een BCAA shake om voldoende aminozuren binnen te krijgen? Dan wil je natuurlijk dat deze lekker smaakt. In mijn Essential Amino Stack review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de verschillende smaken.

Je kunt de Essential Amino Stack bij XXL Nutrition bestellen in 6 verschillende smaken, namelijk; Pina Colada, Raspberry, Fruit Punch, Green Apple, Tropical en Unflavored. Je hebt dus zeker voldoende smaakvarianten om uit te kiezen. In de loop van de jaren heb ik alle smaken van dit supplement al eens geprobeerd. Natuurlijk vind ik ze niet allemaal even lekker, maar over het algemeen stemt de smaak mij zeer tevreden.

EAS heeft een goede smaak zonder dat deze extreem overheersend is. Uiteraard is dit mede afhankelijk van de hoeveelheid water in je beker of bidon. Zelf vind ik het erg lekker om 1 maatschep in mijn bidon te mixen tijdens het trainen. Pina Colada (mix van kokos en ananas) en groene appel vond ik wat minder lekker. Deze waren iets zuurder van smaak. Raspberry en Tropical zijn mijn favorieten, waarbij ik de Raspberry smaak toch nét lekkerder vind!

Tip: wil je graag je aminozuren mengen met een ander drankje? Kies dan voor de smaakloze variant van Essential Amino Stack. Je kunt deze amino’s dan toevoegen aan een vruchtendrank of flesje met bijvoorbeeld DextroJuice of Carb Loader.

Samenstelling van dit aminozuren supplement

Het belangrijkste punt in mijn Essential Amino Stack review gaat natuurlijk over de kwaliteit. Ik kijk kritisch naar de samenstelling van dit product. Bevat het alle belangrijke aminozuren? En zijn deze goed gedoseerd? Zo weet jij zeker dat je de beste kwaliteit vindt.

Per dosering van 11 gram poeder krijg je de volgende aminozuren binnen:

 • Leucine = 2000 mg
 • Valine = 1000 mg
 • Isoleucine = 1000 mg
 • Lysine = 1500 mg
 • Citrulline Malaat = 1000 mg
 • Fenylalanine = 1000 mg
 • Threonine = 750 mg
 • Histidine = 750 mg
 • Methionine = 208,15 mg

essential amino stack review

Zoals je ziet bevat Essential Amino Stack de 8 essentiële aminozuren, aangevuld met citrulline malaat. Ons lichaam kan deze aminozuren niet zelf produceren en is dus afhankelijk van inname door voeding. Bij een gevarieerd en eiwitrijk voedingspatroon krijg je meestal wel genoeg aminozuren binnen. Ben je aan het droogtrainen (en eet je minder) dan kan het nuttig zijn om te kiezen voor suppletie.

De samenstelling van Essential Amino Stack is goed. Er is duidelijk nagedacht over de ratio tussen alle aminozuren. Zo zie je de beste 2:1:1 verdeling terug bij de BCAA’s. Onder de BCAA vallen L-leucine, L-valine en L-isoleucine. Deze aminozuren zijn erg belangrijk voor het herstel van spiermassa en de eiwitsynthese.

Naast deze essentiële aminozuren is citrulline malaat toegevoegd. Citrulline malaat zou bijdragen aan een beter herstel van de spieren en het spieruithoudingsvermogen verbeteren. Je zou dus meer herhalingen kunnen doen tijdens een setje [1]. Een ander onderzoek toont aan dat de combinatie van citrulline malate en BCAA’s er voor zorgt dat het lichaam meer van de branched chain amino acids kan gebruiken voor het herstel van de spieren [2].

Hoogste kwaliteit

Houd er rekening mee dat Essential Amino Stack met een smaak toegevoegde zoetstoffen en smaakstoffen bevat. Hierdoor bevat het een geringe hoeveelheid koolhydraten en calorieën. Wil je EAS gebruiken bij Intermittent Fasting? Dan kun je beter kiezen voor de unflavored variant. Deze bevat alleen de pure aminozuren en geen toevoegingen.

Om de kwaliteit van supplementen te garanderen laat XXL Nutrition regelmatig labtesten uitvoeren. Uit deze test is gebleken dat Essential Amino Stack zuiver is en geen verontreinigingen bevat.

Essential Amino Stack review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Essential Amino Stack review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen met dit supplement. Voor mij heeft EAS van XXL Nutrition veel voordelen, zo is de prijs goed en heb je de keus uit lekkere smaken. Het belangrijkste vind ik echter de hoge kwaliteit van dit aminozuren supplement. Bij XXL Nutrition weet je zeker dat je een zuiver product krijgt. Bovendien is de samenstelling erg goed.

Met Essential Amino Stack krijg je alle belangrijke aminozuren binnen. En door de toevoeging van citrulline malaat worden deze aminozuren nog beter gebruikt door het lichaam. Houd er wel rekening mee dat EAS toegevoegde smaakstoffen bevat. Hierdoor krijg je naast de aminozuren ook een klein beetje suikers binnen (minieme hoeveelheid). Ben jij op zoek naar het beste aminozuren poeder? Dan raad ik je Essential Amino Stack van harte aan!

Essential Amino Stack

Essential Amino Stack bevat de 8 essentiële aminozuren in optimale verhouding en in vrije vorm, zodat deze snel door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Bronnen

 1. https://bjsm.bmj.com/content/36/4/282.abstract
 2. https://link.springer.com/article/10.1007/s00421-010-1509-4

Deel jouw ervaring met Essential Amino Stack hieronder!

Heb jij deze aminozuren van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Essential Amino Stack bevat de 8 essentiële aminozuren in optimale verhouding en in vrije vorm, zodat deze snel door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *