• xxl nutrition banner

Essential Amino review – Bodylab

Essential Amino

€9,90
7.6

Oplosbaarheid

7.5/10

Prijs

9.5/10

Smaak

5.0/10

Samenstelling

8.5/10

Voordelen

 • Erg goedkoop
 • Bevat alle belangrijke aminozuren
 • Perfect tijdens of vlak na je workout

Nadelen

 • Zure smaak

Bijgewerkt op 30 juli 2020 door Marvin

Aminozuren zijn belangrijk voor alle stofwisselingsprocessen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vervoeren en opslaan van alle voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Een tekort aan essentiële aminozuren kan leiden tot diabetes, slaapstoornissen en zelfs haaruitval. Belangrijke aminozuren zijn onder andere Arginine, Glutamine en Carnitine. Wanneer je genoeg eet en voldoende eiwitten binnen krijgt, dan krijg je over het algemeen ook voldoende aminozuren binnen. Als je echter een voedingsschema met calorie-tekort volgt (droogtrainen / vet verliezen) of volgens een veganistische wijze eet dan is de kans aanwezig dat je te weinig essentiële aminozuren binnenkrijgt. In dat geval kan het nemen van aminozuren in poeder- of pilvorm uitkomst bieden. Een voorbeeld van zo’n aminozuursupplement is Essential Amino van Bodylab. Ik heb deze aminozuren voor je getest en mijn persoonlijke ervaring lees je in de Essential Amino review!

De Essential Amino Acids van Bodylab heb ik op de volgende punten getest:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Essential Amino – Bodylab

Voordat we verder gaan met mijn Essential Amino review kijken we even naar wat Bodylab zelf zegt over hun amino-supplement.

“Bodylab24 Essential Amino Acids is een uitgebalanceerde formule van essentiële aminozuren. Deze zijn ideaal om direct na je training te nemen. Voor maximaal resultaat kun je een uur tot anderhalf uur na je training een 2e dosering nemen. Bodylab Essential Amino Acids is gezoet met stevia en op smaak gebracht met natuurlijke aroma’s.

Voordelen Essential Amino Acids

 • Essentiële aminozuren drink
 • Uitgebalanceerde formule
 • Gezoet met stevia
 • Natuurlijke smaakstoffen
 • Superscherpe prijs”

essential amino review

Lost Essential Amino makkelijk op?

Het eerste punt waarin ik in mijn Essential Amino review naar kijk is de oplosbaarheid. Bij elk supplement in poedervorm, of dit nu een eiwitshake, pre-workout booster of aminozurenmix is, is het vervelend als het poeder slecht mengt met water en er klonten achterblijven in je shakebeker.

De dosering van Bodylab24 Essential Amino bestaat uit 1 maatschep van 15 gram, welke je mixt met 300ml water. Even schudden en het meeste poeder lost direct op in het water. Wel ontstaat er bovenop de shake een luchtig laagje met wat drijvend poeder en kleine klontjes. Dit kan irritant zijn, maar wanneer je er even goed met een lepel door heen roert en het eventjes laat staan trekt ook dit weg. Uiteindelijk is dan al het poeder opgelost, zonder dat je last hebt van klonten of kleverig residu op de rand van je beker.

Wat kosten deze aminozuren van Bodylab?

Essential Amino reviewHet volgende onderdeel van deze Essential Amino review is de prijs. Wat betaal je voor een potje Essential Amino Acids en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere aminozuur supplementen? Als Nederlander ben je toch altijd op zoek naar de beste supplementen aanbiedingen!

Op Bodylab.nl koop je deze Essential Amino’s voor €9,90 per potje van 330 gram. Uitgaande van een dosering van 15 gram betekent dit dat je 22 doseringen uit 1 pot haalt. Omgerekend betaal je dus €0,45 per dosering. Dit lijkt mij een super mooie prijs! Wel is het even belangrijk om goed naar je dosering te kijken. Voor de beste resultaten is de dosering die je neemt afhankelijk van je lichaamsgewicht. Om jouw precies dosering te bepalen gebruik je de volgende formule:

Lichaamsgewicht x 0,216 = jouw dosering

Dit betekent dus dat wanneer jij zwaarder bent, je een grotere dosering nodig hebt en dus worden deze essentiële aminozuren relatief duurder. Om een beter oordeel te kunnen geven over de prijs van Bodylab heb ik deze Amino’s vergeleken met EAA Amino van Body en Fitshop en Essential Amino Stack van XXL Nutrition.

In de onderstaande tabel kun je zien dat de prijzen per dosering behoorlijk bij elkaar in de buurt liggen, maar dat de Essential Amino Acids van Bodylab toch het goedkoopst zijn. De Essential Amino Stack van XXL Nutrition heeft een hogere aanschafprijs, maar bevat ook meer doseringen waardoor de prijs gelijkwaardig te noemen is.

aminozuur prijzen

Hoe smaakt Essential Amino Acids?

Het derde punt waarop ik deze aminozuren beoordeel is de smaak. In mijn Essential Amino review deel ik mijn persoonlijke ervaring met jullie. Smaken verschillen uiteraard, dus proef vooral zelf!

De Essential Amino Acids van Bodylab zijn verkrijgbaar in (helaas) 2 smaken, namelijk Lemon en Forest Fruits. De variant die ik heb geproefd is de Lemon smaak. Waar ik een fruitsmaakje over het algemeen wel kan waarderen, daar moest ik echt even wennen aan deze smaak. Deze is namelijk aan de zure kant en er blijft een nare bijsmaak hangen. Naarmate je de Essential Amino’s wat vaker hebt gedronken raak je aan de smaak gewend, maar erg lekker zal het niet worden.

Hoe de bosvruchten smaak bevalt kan ik nu nog niet zeggen, die zal ik op een later moment proberen. Waar ik hiervoor erg positief was over de prijs, daar valt de smaak mij tegen en hier ben ik dus ook aanzienlijk minder tevreden over!

De samenstelling van Bodylab24 Essential Amino

Het belangrijkste onderdeel van mijn Essential Amino review is toch wel de blik op de samenstelling. In alle supplementen reviews bewaar ik dit belangrijke punt tot het laatst. Krijg je waar voor je geld en, bovenal, is de kwaliteit van desbetreffend product goed genoeg?

Essentiële aminozuren hebben een aantal belangrijke functies in ons lichaam. Wat de exacte rol is van ieder aminozuur lees je in mijn eerdere artikel over de functie van eiwitten. De Essential Amino Acids van Bodylab bevat de volgende 8 onmisbare aminozuren (onmisbaar omdat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken):

 • Histidine → zorgt voor gezonde werking van de nieren.
 • Isoleucine → belangrijk voor de opbouw van spiermassa.
 • Leucine → vermindert de afbraak van spieren en dient als energieleverancier.
 • Lysine → vergroot de opslag van calcium in ons lichaam.
 • Methionine → verhoogt de productie van lecithine in de lever.
 • Fenylalanine → is nodig voor de vorming van eiwitten zoals insuline.
 • Threonine → belangrijke rol in de productie van antilichamen.
 • Valine → betrokken bij de spieropbouw.

Bodylab aminozuren ervaringEnkel Tryptofaan (de 9e uit het rijtje essentiële aminozuren) ontbreekt. Zoals je ziet is Essential Amino van Bodylab een compleet product met een goed aminozuurprofiel. Het bevat een goede mix van onmisbare aminozuren die je tijdens of rondom je trainingsmoment in kunt nemen.

Eerlijk doseringsadvies

Wat ik een groot pluspunt vind is dat ze een eerlijke beschrijving bieden van de hoeveelheid / dosering die aansluit bij jouw behoefte. Aan de hand van de, eerder in deze Essential Amino, genoemde formule kun je exact bepalen hoeveel gram poeder jij nodig hebt. Naast de belangrijke aminozuren bevat Essential Amino van Bodylab24 ook dextrose. Deze snelle suikers worden direct na je training opgenomen door jouw lichaam om de glycogeenvoorraad weer aan te vullen in je spieren. Vanwege de dextrose (= suikers) levert dit aminozuursupplement dus ook energie (calorieën). Het is belangrijk om hier rekening mee te houden in jouw voedingsschema.

Helemaal wanneer je volgens het Intermittent Fasting principe eet, waarbij je een gedeelte van de dag niet eet kan het gebruik van aminozuren waardevol zijn. Echter, je hebt dan een BCAA supplement nodig dat géén calorieën levert. De calorieën in Essential Amino Acids halen je lichaam namelijk uit de vastende staat en dit is niet de bedoeling.

Essential Amino review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Essential Amino review afsluiten met een persoonlijke conclusie. Net zoals bij mijn andere reviews van supplementen benoem ik hier nog kort de pluspunten en minpunten. Ook geef ik aan of ik dit product aanraad of afraad.

Voor mij is Essential Amino van Bodylab een goed product. Grote voordelen naar mijn ervaring zijn de lage prijs en het complete aminozuurprofiel met 8 van de 9 essentiële aminozuren. Groot nadeel is de zure smaak, hier moet je echt even door heen ‘bijten’. Zelf drink ik de Essential Amino Acids gewoon zo snel mogelijk weg, dan proef je er namelijk het minst van. Ondanks deze minder lekkere smaak is dit wel een supplement dat ik aan zou raden.

Uiteraard wel afhankelijk van je doel. Ben jij al aan het bulken en eet je op of boven je caloriebehoefte? Dan is het gebruik van aminozuren in welke vorm dan ook eigenlijk niet nodig. Uit je normale voeding, mits dit gevarieerd genoeg is, haal je namelijk al genoeg eiwitten en de daar uit voortkomende aminozuren. Ben jij echter aan het cutten en eet je onder je caloriebehoefte? Dan kan het gebruik van Essential Amino goed van pas komen. Houd wel rekening met de hoeveelheid suikers en calorieën in dit supplement. In mijn ogen is het gebruik van deze amino’s het nuttigst tijdens of direct je na krachttraining.

Bodylab aminozuren

Wil jij het complete aanbod aminozuren en BCAA’s van Bodylab vergelijken? Via de onderstaande banner kom je direct op de juiste pagina. Bekijk alle Bodylab aminozuren, andere merken en vind de beste aminozuren voor de laagste prijs!

bodylab aminozuren

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Essential Amino Acids hieronder!

Heb jij de Essential Amino van Bodylab al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  7

  Prijs

  9

  Smaak

  4

  Samenstelling

  8.5

  De prijs is goed en de bcaa’s helpen me bij het behoud van spiermassa tijdens de cut. De smaak is echt wel even wennen, niet lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *