• xxl nutrition banner

Egg Protein review – Power Supplements

Egg Protein

€24,90
7.8

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

5.5/10

Smaak

7.3/10

Samenstelling

9.5/10

Voordelen

 • Compleet aminozuurprofiel
 • Bevat geen cholesterol
 • Hoog eiwitpercentage
 • Lactosevrij

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Slechts 3 smaken

Bijgewerkt op 9 maart 2021 door Marvin

Veruit de meest gebruikte eiwitshakes zijn gemaakt op basis van wei eiwitten. Wei eiwit is afkomstig van koemelk en wordt gebruikt bij de productie van whey concentraat, isolaat en hydrolisaat shakes. Helaas kan niet iedereen tegen koemelk (denk aan lactose-intolerantie). Ook gebruiken sommige sporters uit principiële overwegingen geen zuivel producten. Wil je dan toch een eiwitshake nemen om genoeg proteïnen binnen te krijgen? Dan heb je gelukkig de keus uit diverse andere bronnen, zoals ei-proteïnen. Egg Protein van Power Supplements is een eiwitshake op basis van ei-eiwit, en dus vrij van lactose. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees de Egg Protein review dan hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb de Egg Protein van Power Supplements getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Power Supplements Egg Protein

Voordat we verder gaan met mijn Egg Protein review kijken we even naar wat Power Supplements zelf zegt over hun ei-eiwit poeder.

“Voordat eiwitshakes op basis van eiwitpoeders hun intrede deden, was er al de rauwe-ei-shake. Veel old school bodybuilders ‘genoten’ van hun dagelijkse eiwitdrank met daarin een dozijn eieren. Een snelle proteïnerijke maaltijd die goed werkt! De smaak en textuur van rauwe eieren zijn echter niet aan iedereen besteed. Wie toch op een smakelijke manier wil profiteren van de spierherstellende en spieropbouwende werking van ei-eiwit, kan nu een lekkere eiwitshake maken met Egg Protein van Power Supplements.”

 • Eiwitpoeder van kippeneieren
 • Proteïne van 260 eieren per pot
 • Zeer goed opneembaar
 • Rijk aan essentiële aminozuren
 • Door pasteurisatie betere vertering dan rauw ei
 • Bevat geen eigeel en dus geen cholesterol
 • Vrij van lactose
 • Goed alternatief voor melkeiwitten (wei/caseïne)

egg protein eiwit

Gebruiksgemak Egg Protein eiwitshake

Het eerste punt van mijn Egg Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het eiwitpoeder, de aanbevolen dosering en de informatie op het etiket.

De Power Supplements Egg Protein is alleen verkrijgbaar in een pot met 1000 gram eiwitpoeder. Je kunt dus niet groot inslaan, maar de pot heeft wel een handig formaat. Dit maakt het scoopen van je poeder makkelijk. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 1 maatschep Ei albumine-eiwit (30 gram poeder) met 200 – 300 ml water of melk. Bij het klaarmaken van deze shake merkte ik gelijk dat het proteïnepoeder erg fijn van textuur was. Hierdoor lost het poeder gemakkelijk op in water, melk of vruchtensap. Gelukkig geen last van vervelende klontjes in je shakebeker.

De informatie op het label is behoorlijk uitgebreid. Power Supplements geeft onder andere aan hoe je Egg Protein gebruikt, hoe je dit eiwitpoeder het best kunt bewaren en welke ingrediënten zijn gebruikt bij de productie. Ook worden de voedingswaarden per 100 gram en 30 gram getoond, evenals het complete aminozuurprofiel.

Wat kost Egg Protein van Power Supplements?

Wil je online supplementen kopen? Dan vind ik het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs vindt. Daarom kijk ik in mijn Egg Protein review kritisch naar de prijzen van ei-eiwit-poeders. Zodat jij Power Supplements kunt vergelijken met andere merken.

Voor 1000 gram ei albumine eiwitpoeder betaal je €24,90. Bestel je 3 of meer potten Egg Protein tegelijk? Dan krijg je korting en betaal je €22,90 per pot. Voor deze review gaan we echter uit van €24,90. Volg je de aanbevolen dosering van 30 gram per shake, dan haal je 33 eiwitshakes uit een pot. Omgerekend betaal je dan €0,75 per Egg Protein shake. In vergelijking met veel wei eiwitshakes is dit iets duurder. De gemiddelde prijs per dosering ligt daarbij meestal rond de 60 eurocent.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere ei-eiwitpoeders. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Egg Protein van XXL Nutrition, Egg White Protein Powder van Body & Fit, 100% Egg White Powder van Myprotein en Egg White Powder van Bulk Powders.

Zoals je kunt zien zijn Power Supplements en XXL Nutrition het duurst per dosering. Body & Fit is veruit het goedkoopst, gevolgd door Myprotein en Bulk Powders. Prijsvoordeel van de laatste twee is dat deze grotere verpakkingen verkopen (2500 gram en 5000 gram). In deze vergelijking is de prijs berekend op 30 gram eiwitpoeder per dosering.

ei eiwitpoeder prijzen

Hoe smaakt deze ei-eiwit shake?

Drink je elke dag een eiwitshake? Dan vind je het vast wel belangrijk dat deze lekker smaakt. Smaak is natuurlijk subjectief, maar toch deel ik graag mijn smaakervaring met je in mijn Egg Protein review.

Je kunt de Egg Protein bij Power Supplements bestellen in 3 verschillende smaken, namelijk vanille, chocolade of naturel. Helaas dus geen uitgebreid smaakaanbod. De naturel, oftewel smaakloze, variant is perfect als je het ei-eiwitpoeder wilt gebruiken in recepten of smoothies. Neem je de shake gewoon met water of melk? Dan is vanille of chocola natuurlijk een betere keus.

Omdat het poeder heel fijn is, lost Egg Protein makkelijk op in water. Door een uitgekiend productieproces is Egg Protein echter bijzonder mild van smaak en heeft het een veel betere textuur. Daarnaast schuimt het vrijwel niet. Dat schuimen is iets dat bij poeder van kippenei-eiwit vaak een probleem is. De smaak is minder lekker dan bij een wei concentraat shake, zoals Whey Perfection of Whey Delicious. Maar voor een ei-albumine-shake is de smaak heel goed. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de chocoladesmaak.

 

 

 

 

Voedingswaarden Egg Protein

Het belangrijkste punt in al mijn eiwitshake reviews gaat natuurlijk over de samenstelling. In mijn Egg Protein review deel ik mijn visie als Voedingsadviseur op de voedingswaarden. Is dit eiwitpoeder een goede vervanger voor koemelk-eiwitshakes?

Per shake van 30 gram Egg Protein krijg je de volgende macro’s binnen:

 • Energie = 114 kcal
 • Eiwit = 26,7 gram
 • Koolhydraat = 0,4 gram (waarvan 0,0 gram suikers)
 • Vet = 0,1 gram (waarvan 0,0 gram verzadigd vet)
 • Zout = 0,9 gram

egg protein reviewEgg Protein van Power Supplements heeft een hoog eiwitgehalte, namelijk 89%. Logisch natuurlijk aangezien er enkel ei-eiwit gebruikt is voor dit eiwitsupplement. Elke maatschep met 30 gram Egg Protein bevat de hoeveelheid proteïne van bijna 8 kippeneieren (gerekend met eieren van 60 gram zonder het eigeel), wat resulteert in een eiwitpercentage van 89%. Een pot van 1000 gram bevat het proteïne-equivalent van maar liefst 260 eieren.

In Egg Protein is geen eigeel verwerkt, waardoor het geen cholesterol bevat (cholesterol uit eigeel kan geen kwaad, maar wanneer het wordt verwerkt tot een poeder oxideert het en is het wel ongezond) [1]. Egg Protein is ook lactosevrij. Hierdoor is het een goed alternatief voor sporters die lactose niet kunnen verdragen en daardoor geen wei-eiwitshake nemen.

Kwaliteit Power Supplements

Om de kwaliteit van eiwitshakes te testen controleer ik altijd het aminozuurprofiel. Het aminozurenprofiel van Egg Protein is goed en er is geen sprake van Amino Spiking (toevoegen van minder waardevolle aminozuren om het eiwitpercentage te verhogen). Ei-eiwit heeft trouwens een hoge biologische waarde. Dit betekent dat de eiwitten makkelijk worden opgenomen door het lichaam. Hele eieren hebben echter een completer aminozuurprofiel en zouden daardoor een groter effect hebben op spiergroei [2].

Naast ei albumine en een smaakstof (als je een smaak neemt), zijn er geen onnodige stoffen gebruikt. Hierdoor is het eiwitpercentage van Egg Protein zeer hoog. Naar mijn idee biedt Power Supplements een zeer hoge kwaliteit ei-eiwitshake.

Egg Protein review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Egg Protein review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb ik mijn persoonlijke ervaringen met dit supplement van Power Supplements gedeeld. Voor mij heeft deze ei-eiwit-shake een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. De pluspunten van Egg Protein zijn de hoogwaardige kwaliteit en het hoge eiwitpercentage. Dit maakt Egg Protein ideaal als vervanger van wei-eiwitshakes. Bovendien is de biologische waarde van ei-eiwit erg hoog, waardoor de aminozuren goed aansluiten bij wat het menselijk lichaam nodig heeft.

Voor een ei-albumine-shake is de smaak prima, al zijn wei concentraat eiwitshakes toch lekkerder. Helaas ligt de prijs van Power Supplements wat hoger in vergelijking met concurrerende merken. Voor deze hoogwaardige kwaliteit ben ik echter bereid om meer te betalen. Zoek jij een ei-eiwit shake van de allerbeste kwaliteit? Dan raad ik je Egg Protein van Power Supplements zeker aan.

Egg Protein kopen bij Power Supplements

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22983850
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28978542

Deel jouw ervaring met Egg Protein hieronder!

Heb jij deze ei-eiwitshake van Power Supplements al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *