• xxl nutrition banner

Dumbbell Shoulder Press; traint de hele schouder

Bijgewerkt op 22 december 2023 door Marvin

dumbbell shoulder press uitvoeringDe schouder is een complex gewricht met verschillende kleine spieren. Er bestaat een variatie aan oefeningen om deze spieren te trainen. De Dumbbell Shoulder Press is één van de schouderoefeningen die geschikt is om de gehele schouder te trainen. Deze oefening stimuleert de anterior, lateral en posterior Deltoidius. De Shoulder Press is op verschillende manieren uit te voeren, zo kan je hem met kabels, dumbbells en een stang uitvoeren.

In deze editie van de ‘Fitness oefening van de Week’ zal ik je de correcte Dumbbell Shoulder Press uitvoering uitleggen!

Dumbbell Shoulder Press uitvoering

Aan de hand van onderstaande stappen kun jij de juiste techniek van de Dumbbell Shoulder Press leren.

  1. Neem een dumbbell in elke hand en ga rechtop zitten op een bankje met rugleuning.
  2. Zet je voeten stevig neer op de grond, ongeveer op heupbreedte.
  3. Buig je ellebogen en breng de gewichten omhoog. Je bovenarmen bevinden zich op schouderhoogte en de dumbbells ter hoogte van je oren.
  4. Span je buikspieren goed aan.
  5. Duw de dumbbells omhoog boven je hoofd. Wanneer beide gewichten elkaar bijna raken laat je ze weer zakken tot de beginpositie.
  6. Maak vervolgens het aantal herhalingen dat je op een correcte wijze kunt uitvoeren met dit gewicht.

Techniek tips Dumbbell Shoulder Press

Zoals je hierboven hebt gelezen is de Dumbbell Shoulder Press uitvoering niet heel lastig, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Onderstaande techniek tips zijn goed om in acht te nemen!

  • Zorg ervoor dat je de spanning op de spieren houdt, strek je armen dus niet helemaal uit boven je hoofd. Een lichte buiging in de ellebogen is belangrijk.
  • Tijdens het maken van de opwaartse- en neerwaartse beweging dienen de ellebogen in lijn te blijven met je schouders. Druk je ellebogen dus niet ver naar achter of naar voren toe.
  • Blijf je buikspieren aanspannen, hierdoor neemt je lichaam automatisch een betere houding aan.

Volg bovenstaande stappen en tips om de Dumbbell Shoulder Press uitvoering op de juiste manier te leren. Wil jij meer tips en trucs op het gebied van fitness oefeningen? Volg dan elke week Voeding-en-fitness.nl en onze facebookpagina. Iedere week vind je hier een nieuwe oefening!

DB Shoulder Press video

Het onderstaande filmpje laat de DB Shoulder Press zien

Andere fitness oefeningen voor je schouders

Uiteraard zijn er nog meer goede fitness oefeningen voor het trainen van je schouderspieren. Bekijk de techniek uitleg van onder andere de volgende oefeningen:

De Dumbbell Shouder Press is een oefening die je eenvoudig thuis kunt doen. Je hebt enkel een setje dumbbells nodig. Deze koop je voordelig online, bij bijvoorbeeld Betersport, Fitness Seller of Bol.com.

Persoonlijk Fitnessschema op Maat
Weinig resultaat in de gym? Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een fitnessschema? Laat mij je helpen! Op basis van jouw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden maak ik een trainingsprogramma op maat. Zelfs thuis trainen is mogelijk. Zo bereik jij de beste shape ooit!
Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Krachtige borstspieren? Push-ups bouwen net zoveel kracht op als bankdrukken
Push-ups met elastiek

De borstspieren, één van de meest populaire spiergroepen onder de vele krachtsporters die Nederland rijk is. Monday chestday is een algemeen bekend begrip in de Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *