• body en fitshop sale

Dumbbell Shoulder Press; traint de hele schouder

dumbbell shoulder press uitvoeringDe schouder is een complex gewricht met verschillende kleine spieren. Er bestaat een variatie aan oefeningen om deze spieren te trainen. De Dumbbell Shoulder Press is één van de schouderoefeningen die geschikt is om de gehele schouder te trainen. Deze oefening stimuleert de anterior, lateral en posterior Deltoidius. De shoulder press is op verschillende manieren uit te voeren, zo kan je hem met kabels, dumbbells en een stang uitvoeren. In deze editie van de ‘Fitness oefening van de Week’ zal ik je de correcte Dumbbell Shoulder Press uitvoering uitleggen

Dumbbell Shoulder Press uitvoering

Aan de hand van onderstaande stappen kun jij de juiste techniek van de Dumbbell Shoulder Press leren.

  1. Neem een dumbbell in elke hand en ga rechtop zitten op een bankje met rugleuning.
  2. Zet je voeten stevig neer op de grond, ongeveer op heupbreedte.
  3. Buig je ellebogen en breng de gewichten omhoog. Je bovenarmen bevinden zich op schouderhoogte en de dumbbells ter hoogte van je oren.
  4. Span je buikspieren goed aan.
  5. Duw de dumbbells omhoog boven je hoofd. Wanneer beide gewichten elkaar bijna raken laat je ze weer zakken tot de beginpositie.
  6. Maak vervolgens het aantal herhalingen dat je op een correcte wijze kunt uitvoeren met dit gewicht.

Techniek tips Dumbbell Shoulder Press

Zoals je hierboven hebt gelezen is de Dumbbell Shoulder Press uitvoering niet heel lastig, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Onderstaande techniek tips zijn goed om in acht te nemen!

  • Zorg ervoor dat je de spanning op de spieren houdt, strek je armen dus niet helemaal uit boven je hoofd. Een lichte buiging in de ellebogen is belangrijk.
  • Tijdens het maken van de opwaartse- en neerwaartse beweging dienen de ellebogen in lijn te blijven met je schouders. Druk je ellebogen dus niet ver naar achter of naar voren toe.
  • Blijf je buikspieren aanspannen, hierdoor neemt je lichaam automatisch een betere houding aan.

Volg bovenstaande stappen en tips om de Dumbbell Shoulder Press uitvoering op de juiste manier te leren. Wil jij meer tips en trucs op het gebied van fitness oefeningen? Volg dan elke week Voeding-en-fitness.nl en onze facebookpagina. Iedere week vind je hier een nieuwe oefening!

DB Shoulder Press video

Onderstaand filmpje laat de DB shoulder press zien:

Persoonlijk fitnessschema op maat!
Hulp nodig bij het behalen van de beste fitness resultaten? Op basis van jouw doel en fysieke mogelijkheden maak ik een persoonlijk fitnessschema. Geschikt voor thuis trainen én de sportschool! Wil jij een op maat gemaakt trainingsschema? Ik help je naar de beste shape ooit!

 

Volg Marvin

Marvin

Voedingsadviseur at Voeding-en-fitness.nl
Marvin heeft jarenlang ervaring als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!
Volg Marvin

Latest posts by Marvin (see all)

Marvin

Marvin heeft jarenlang ervaring als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.