• xxl nutrition aanbieding

Dumbbell Shoulder Press; traint de hele schouder

Laatste update op 4 september 2022

dumbbell shoulder press uitvoeringDe schouder is een complex gewricht met verschillende kleine spieren. Er bestaat een variatie aan oefeningen om deze spieren te trainen. De Dumbbell Shoulder Press is één van de schouderoefeningen die geschikt is om de gehele schouder te trainen. Deze oefening stimuleert de anterior, lateral en posterior Deltoidius. De Shoulder Press is op verschillende manieren uit te voeren, zo kan je hem met kabels, dumbbells en een stang uitvoeren.

In deze editie van de ‘Fitness oefening van de Week’ zal ik je de correcte Dumbbell Shoulder Press uitvoering uitleggen!

Dumbbell Shoulder Press uitvoering

Aan de hand van onderstaande stappen kun jij de juiste techniek van de Dumbbell Shoulder Press leren.

  1. Neem een dumbbell in elke hand en ga rechtop zitten op een bankje met rugleuning.
  2. Zet je voeten stevig neer op de grond, ongeveer op heupbreedte.
  3. Buig je ellebogen en breng de gewichten omhoog. Je bovenarmen bevinden zich op schouderhoogte en de dumbbells ter hoogte van je oren.
  4. Span je buikspieren goed aan.
  5. Duw de dumbbells omhoog boven je hoofd. Wanneer beide gewichten elkaar bijna raken laat je ze weer zakken tot de beginpositie.
  6. Maak vervolgens het aantal herhalingen dat je op een correcte wijze kunt uitvoeren met dit gewicht.

Techniek tips Dumbbell Shoulder Press

Zoals je hierboven hebt gelezen is de Dumbbell Shoulder Press uitvoering niet heel lastig, maar er zijn wel een paar punten waar je op moet letten. Onderstaande techniek tips zijn goed om in acht te nemen!

  • Zorg ervoor dat je de spanning op de spieren houdt, strek je armen dus niet helemaal uit boven je hoofd. Een lichte buiging in de ellebogen is belangrijk.
  • Tijdens het maken van de opwaartse- en neerwaartse beweging dienen de ellebogen in lijn te blijven met je schouders. Druk je ellebogen dus niet ver naar achter of naar voren toe.
  • Blijf je buikspieren aanspannen, hierdoor neemt je lichaam automatisch een betere houding aan.

Volg bovenstaande stappen en tips om de Dumbbell Shoulder Press uitvoering op de juiste manier te leren. Wil jij meer tips en trucs op het gebied van fitness oefeningen? Volg dan elke week Voeding-en-fitness.nl en onze facebookpagina. Iedere week vind je hier een nieuwe oefening!

DB Shoulder Press video

Het onderstaande filmpje laat de DB Shoulder Press zien

Andere fitness oefeningen voor je schouders

Uiteraard zijn er nog meer goede fitness oefeningen voor het trainen van je schouderspieren. Bekijk de techniek uitleg van onder andere de volgende oefeningen:

De Dumbbell Shouder Press is een oefening die je eenvoudig thuis kunt doen. Je hebt enkel een setje dumbbells nodig. Deze koop je voordelig online, bij bijvoorbeeld Betersport, Gorilla Sports, Fitness Seller of Bol.com.

Persoonlijk Fitnessschema op Maat
Weinig resultaat in de gym? Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van een fitnessschema? Laat mij je helpen! Op basis van jouw wensen, doelen en fysieke mogelijkheden maak ik een trainingsprogramma op maat. Zelfs thuis trainen is mogelijk. Zo bereik jij de beste shape ooit!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Cable Tricep Pushdown uitleg & techniek
tricep cable pushdown

Wil jij grotere en sterkere armen? Vergeet dan het trainen van je triceps niet. Veel sporters zijn gefocust op hun biceps, maar de tricep zorgt Lees blog

Deadlift uitvoering & techniek tips
barbell deadlift

De Deadlift is één van de belangrijkste fitness oefeningen en met deadliften train je bijna je gehele lichaam. Samen met de Bench Press en Squat Lees blog

Oblique Crunch uitvoering & techniek tips
oblique crunch

Vergeet jij niet je schuine buikspieren te trainen tijdens het fitnessen? Alleen Crunches of Hanging Leg Raises zijn niet voldoende om je buikspieren goed aan Lees blog

Military Press uitvoering en techniek tips
military press schouders

De Military Press (ook wel Overhead Press genoemd) is één van de basis fitness oefeningen voor je schouders. In bijna ieder fitnessschema kom je de Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × vijf =