• xxl nutrition banner

Delicious Protein Pancakes review – XXL Nutrition

Delicious Protein Pancakes

€17,95
8

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs

7.3/10

Smaak

8.8/10

Voedingswaarden

8.5/10

Voordelen

 • Heerlijke smaak
 • Rijk aan eiwitten en complexe koolhydraten
 • Snel klaar te maken

Nadelen

 • Duurder dan gewone pannenkoeken
 • In slechts 1 smaak verkrijgbaar

Bijgewerkt op 15 januari 2024 door Marvin

Pannenkoeken, wie is er nu niet gek op?! Zelf vind ik mijn pannenkoeken met kipfilet en sambal erg lekker, maar nu ik aan het droogtrainen ben passen pannenkoeken misschien niet echt goed in mijn voedingsschema. Is er dan geen alternatief? O ja zeker wel! Omdat pannenkoeken zo geliefd zijn heeft ieder supplementen merk wel eiwitpannenkoeken in het assortiment zitten. Deze Protein Pancakes zouden een gezonder (en vooral eiwitrijk) alternatief moeten zijn voor de normale pannenkoeken. Maar is dit ook zo? Voor de voedingssupplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de Protein Pancakes – Oats & Protein van XXL Nutrition getest. Mijn persoonlijke ervaring lees je hier in mijn Delicious Protein Pancakes review!

De Delicious Protein Pancakes van XXL Nutrition heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

XXL Nutrition Delicious Protein Pancakes

Voordat we verder gaan met mijn Delicious Protein Pancakes review kijken we eerst naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun eiwit pannenkoeken.

“Als je lekker en snel een echte sportmaaltijd wilt verorberen, zet dan eens je tanden in onze Delicious Pancakes. Delicious Pancakes is een zorgvuldig samengestelde mix voor het maken van heerlijke luchtige pannenkoeken bomvol  goede voedingsstoffen! Speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de unieke voedingseisen van krachtsporters en atleten.

Voordelen Delicous Pancakes

 • Complexe koolhydraten uit havermout
 • Uitgebalanceerde energie afgifte
 • Hoogwaardige eiwitten uit eieren, whey en melk
 • Ideale maaltijd voor elke sporter
 • Bevat geen toegevoegde suikers
 • Gezoet met de natuurlijke zoetstof Stevia
 • Snel klaar in slechts enkele minuten! Shaken – bakken – genieten – en groeien maar!
 • Heerlijke lichte vanille smaak
 • Zowel warm als koud bijzonder smakelijk”

delicious protein pancakes review

Gebruiksgemak Delicious Protein Pancakes

Het eerste onderdeel van mijn Delicious Protein Pancakes review draait om het gebruiksgemak. Deze eiwitrijke pannenkoeken kunnen misschien wel super gezond zijn, maar als het een irritant werk is om ze te bereiden is de kans klein dat we ze gaan maken.

Om één eiwitpannenkoek te maken meng je, volgens het etiket, 2 maatschappen (50 gram) met 100 ml water of melk. Uiteraard heb ik beiden geprobeerd voor deze food supplementen review. Ik merkte tijdens het maken van deze pannenkoeken dat je ze snel en gemakkelijk klaar maakt. Je schenkt wat melk (of water) in je shakebeker en voegt het poeder toe. Even goed hard schudden en het poeder lost prima op. Vervolgens bak je de protein pancake net zoals je doet bij normale pannenkoeken.

Wel is het belangrijk om echt die 100 ml water of melk aan te houden. Wanneer je minder neemt blijft het beslag te klonterig, neem je meer dan wordt het beslag te waterig. Dan bakt de pannenkoek niet goed en dat wil je natuurlijk voorkomen. De Delicious Protein Pancakes zijn dus erg simpel te maken, wanneer je de gebruiksaanwijzingen van XXL Nutrition volgt!

Wat kosten deze eiwitpannenkoeken van XXL?

Uiteraard vind ik het ook belangrijk om in mijn Delicious Protein Pancakes review te kijken naar de prijs. Wat betaal je voor dit supplement bij XXL en wat krijg je hiervoor terug? Natuurlijk kijk ik naar de prijs van vergelijkbare supplementen om te zien of deze eiwitpannenkoeken duur of goedkoop zijn.

Op de website van XXL Nutrition kun je een sample bestellen voor €0,75, koop je 1000 gram mix voor €16,95 en kost 2500 gram je €32,95. De snelle rekenaars onder ons kunnen zien dat je dus goedkoper uit bent wanneer je de grootste emmer koopt. Aangezien je voor 1 pannenkoek 50 gram poeder nodig hebt haal je uit een emmer van 2500 gram zo’n 50 pannenkoeken. Omgerekend kost 1 Delicious Protein Pancake je dus €0,66! De pannenkoekmix uit de plaatselijke supermarkt is dus wel een stukje goedkoper. Om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik deze eiwitrijke pannenkoeken van XXL Nutrition met de Perfect Protein Pancakes van Body & Fitshop en de Protein-6 Pancakes van Bodylab.

Zoals je in de tabel hieronder kunt zien zijn de pannenkoeken van Bodylab het goedkoopst, op de voet gevolgd door de Delicious Protein Pancakes. De protein pancakes van Body & Fit zijn duurder aangezien ik de prijs heb berekend op een dosering van 50 gram per pannenkoek. Bij XXL en Bodylab is dit namelijk standaard het geval. De Perfect Protein Pancakes van Body en Fitshop stelt 50 gram voor 2 pannenkoeken voor. Daarbij heb je dus kleinere pannenkoekjes.

eiwitpannenkoeken prijzen

Delicious Protein Pancakes smaken

delicious protein pancakes reviewDe smaak van pannenkoeken is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Daarom kijk ik in mijn Delicious Protein Pancakes review ook kritisch naar de smaak en verkrijgbare smaken. Normaal gesproken eet ik mijn pannenkoeken met sambal en kipfilet, ik houd wel van hartige pannenkoeken. Vaak hebben de eiwitrijke pannenkoeken allerlei smaakjes en deze zijn naar mijn mening te zoet en opdringerig.

Daarom verwachtte ik ook niet heel veel van deze Protein Pancakes van XXL Nutrition. Deze is verkrijgbaar in de smaak Vanille. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat deze smaak mij zeer goed is bevallen. Dit komt omdat de smaak niet te overheersend is, maar juist een subtiele bijsmaak geeft. In eerste instantie dacht ik dus dat deze eiwitpannenkoeken mij niet zouden bekoren, maar ik ben zeer positief verrast. De structuur van de pannenkoeken is ook erg lekker. Let er wel op dat je ze niet te lang bakt, dan worden ze ietwat droog namelijk.

Zijn deze eiwitrijke pannenkoeken gezond?

Uiteindelijk kies je voor een alternatief product omdat deze gezonder is (of beter is op een ander gebied) dan het product dat je normaal gebruikt. In deze situatie zou dit moeten betekenen dat de eiwitpannenkoeken een stuk gezonder zijn dan de normale pannenkoeken uit de supermarkt. In mijn Delicious Protein Pancakes review kijk ik kritisch naar de voedingswaarden om te bepalen of dit een gezonde keus is.

Per 50 gram protein pancake mix krijg je de volgende voedingswaarden binnen:

 • Energie: 218 kcal
 • Eiwit: 17,8 gram
 • Koolhydraten: 16,6 gram (waarvan 1,1 gram suiker)
 • Vet: 8,4 gram (waarvan 2,8 gram verzadigd vet)
 • Voedingsvezels: 2,5 gram
 • Zout: 0,2 gram

Zo’n eiwitrijke pannenkoek is dus behoorlijk calorierijk en bevat een flinke hoeveelheid eiwit. Positief is ook het feit dat je voornamelijk complexe koolhydraten binnenkrijgt uit havermout. De proteïnen bestaan uit verschillende soorten eiwitten, namelijk whey concentraat en casein micellar. Ook de hoeveelheid zout is laag, wat ik positief vind.

In vergelijking met de normale pannenkoekenmix bevatten de Delicious Protein Pancakes natuurlijk een stuk meer eiwitten. Per volkoren pannenkoek (Koopmans) krijg je zo’n 170 kcal, 8,2 gram eiwit, 22 gram (waarvan 3,6 gram suikers) en 5,1 gram vet (1,5 gram verzadigd) binnen. Het koolhydraat- en suikergehalte ligt dus lager bij de Protein Pancakes, maar het vetgehalte ligt hoger. Een normale pannenkoek bevat trouwens bijna tweemaal zoveel zout!

protein pancakes vergelijken

Eiwitpannenkoeken vergelijken

In de bovenstaande tabel heb ik de Delicious Protein Pancakes vergeleken met dezelfde eiwitpannenkoeken als bij de prijsvergelijking, ditmaal echter op basis van samenstelling. Opvallend is dat de Delicious Protein Pancakes een stuk minder eiwit en meer vet bevatten dan de andere mixen.

Het hogere vetgehalte valt te verklaren door het gebruik van echte eieren. Deze zijn rijk aan gezonde vetten en vitaminen & mineralen. Omdat je pannenkoeken eet als vervanging van een maaltijd kijk ik in dit geval naar het totale plaatje en niet naar (bijvoorbeeld) alleen het eiwitgehalte zoals je misschien bij eiwitshakes zou doen. Wat ik goed vind is dat de hoeveelheid suiker een stuk lager ligt, terwijl deze pannenkoeken wel meer koolhydraten bevatten. Dit betekent dat de verhouding tussen complexe carbs en suikers hier erg gunstig is.

Waar de Protein-6 Pancake mix en de Perfect Protein Pancakes zich voornamelijk richten in het bieden van een zo hoog mogelijk eiwitpercentage zijn de Delicious Protein Pancakes meer een complete en voedende maaltijd.

Delicious Protein Pancakes review: mijn conclusie

Delicious Protein Pancakes ervaringNet als mijn andere supplementen reviews wil ik mijn Delicious Protein Pancakes review ook afsluiten met een korte conclusie. Zou ik dit product aanraden of niet?

Wat ik persoonlijk erg goed vind aan deze eiwitrijke pannenkoeken van XXL Nutrition is het gebruiksgemak, de lekkere smaak met een vernuft vleugje vanille en de goede balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Het grote voordeel is dat deze pannenkoeken een betere voedingswaarde bieden dan de pannenkoeken uit de supermarkt. Wel moet je jezelf goed realiseren dat deze pannenkoeken iets duurder zijn dan de pannenkoeken uit de supermarkt.

Zelf zou ik deze eiwitrijke pannenkoeken zeker nog eens nemen. Als jij een lekkere eiwitpannenkoek zoekt die makkelijk te bereiden is en een goede dosis aan eiwitten, complexe koolhydraten en voedingsvezels bevat dan zijn de Delicious Protein Pancakes zeker het proberen waard. Wil jij echter de goedkoopste protein pancake mix met het hoogste eiwitpercentage? Dan kan je eens kijken naar de Protein-6 pancakes van Bodylab.

Zelf lekkere pannenkoek-recepten maken? Kijk eens naar deze American Protein Pancakes, heerlijk én eiwitrijk! 

105 GEZONDE EIWITRIJKE RECEPTEN
Wil jij meer spiermassa opbouwen, wil je zichtbare buikspieren of wil je gewoon wat kilo's kwijt en weer lekker in je vel zitten? Dan zijn de FitChef recepten geschikt voor jou! Met FitChef leer je precies hoeveel je moet eten en welke verhouding voor jouw doelstelling optimaal is. De eiwitrijke recepten ondersteunen spieropbouw én vet verlies.
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Delicious Protein Pancakes hieronder!

Heb jij deze eiwitrijke pannenkoeken van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen.

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Een gezonde pannenkoek met kipfilet en kaas
Gezonde pannenkoek

Pannenkoeken, daar kan ik echt van genieten! Vooral wanneer ze rijkelijk belegd zijn met kipfilet en kaas. Voor mij is dit een heerlijke traktatie. Daarnaast Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *