• xxl nutrition banner

Delicious Protein Granola review – XXL Nutrition

Delicious Protein Granola

€14,95
6.8

Prijs

3.5/10

Smaak

9.0/10

Voedingswaarden

8.0/10

Voordelen

 • Hoog eiwitgehalte (36%)
 • Smaakt heerlijk in yoghurt of kwark
 • Minder koolhydraten

Nadelen

 • Slechts 2 verschillende smaken
 • Prijs is hoger

Bijgewerkt op 29 december 2020 door Marvin

Het regelmatig eten van een bakje kwark of yoghurt is gezond. Zo bevat yoghurt bijvoorbeeld de probiotica B. Lactis, L. Casei en L. Acidophilus. Deze goede bacteriën dragen bij aan een goede werking van maag en darmen. Maar ook helpen ze tegen de ontwikkeling van bepaalde (luchtweg)infecties en andere klachten. Dus tenzij je een intolerantie hebt voor lactose kun je gerust (bijna) dagelijks een schaaltje yoghurt of kwark naar binnen werken. Maar vaak vinden we dit niet zo lekker smaken en daarom kiezen veel mensen er voor om havermout, muesli, granola of noten door hun yoghurt te mengen. Prima keus, maar toch is de kans groot dat jij nét de verkeerde (en lekkerste) muesli kiest. De goedkope variant met toegevoegde smaakjes zijn erg lekker, maar niet bepaald verantwoord qua voedingswaarden. Daarom heeft XXL Nutrition hun eigen krokante muesli ontwikkeld. Op Voeding-en-fitness.nl lees je mijn Delicious Protein Granola review!

In mijn Delicious Protein Granola review kijk ik naar de volgende punten:

Delicious Protein Granola – XXL Nutrition

Voordat we verder gaan met mijn Delicious Protein Granola review kijken we naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun krokante muesli.

De Delicious Protein Granola combineert een heerlijke, crunchy Chocolate Caramel of Red Fruit smaak met uitstekende voedingswaarden door het gebruik van havermout en verschillende eiwitbronnen! Dit maakt de Delicious Protein Granola geschikt voor ieder dieet! Zelfs gecombineerd met yoghurt zorgt de Delicious Protein Granola voor een eiwitrijk ontbijt, zonder overboord te gaan met de vetten en koolhydraten. Om je een beeld te geven van de kwaliteit zetten we de voordelen van Delicious Protein Granola op een rij.

Delicious Protein Granola bevat per 100 gram :

 • 18 gram minder koolhydraten*
 • 1,5 gram minder suikers*
 • 10 gram minder vet*
 • Maar liefst 29 gram meer eiwit!*

* Ten opzichte van de meest voorkomende granola’s & muesli-mixen

delicious protein granola review

Wat kost de krokante muesli van XXL Nutrition?

Het eerste onderdeel van mijn Delicious Protein Granola review gaat over de prijs. Wat kost de krokante muesli van XXL Nutrition? En is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere gezonde granola’s? Uiteraard kijk ik ook naar het verschil in prijs met muesli uit de supermarkt.

Je kunt de Delicious Protein Granola bij XXL Nutrition bestellen voor €21,95 per 1000 gram. De dosering volgens het etiket is 40 gram, wat betekent dat je 25 porties uit één pot krokante haalt. Omgerekend betaal je dus €0,88 per keer dat je de XXL granola door je yoghurt of kwark mengt. Naar mijn idee is dit behoorlijk duur, zeker wanneer je dit vergelijkt met muesli uit de supermarkt. De prijzen bij de supermarkt liggen beduidend lager, bij de AH betaal je gemiddeld zo’n 3 tot 4 euro voor 500 gram granola van merken als Quaker, Jordans of Eat Natural.

Voor 1000 gram zou je dus zo’n 8 euro betalen, wat alsnog een stuk goedkoper is dan de €21,95 die je betaalt als je de granola van XXL Nutrition koopt. Nu is de prijs niet het aller belangrijkste, want ik betaal liever iets meer voor goede kwaliteit dan dat ik puur kijk naar hoe goedkoop een voedingssupplement is. Het blijft immers je eigen lichaam en gezondheid. Toch kan de hogere prijs van Delicious Protein Granola een belemmering voor velen zijn om deze krokante muesli te kopen.

Om een eerlijk beeld van de prijs te krijgen heb ik ook nog even gekeken naar soortgelijke eiwitrijke muesli producten van andere supplementen webwinkels. Zo kun je bij Body & Fitshop de Whey Better Granola bestellen voor €5,90 per 350 gram. Omgerekend naar 1000 gram kost deze je dus €16,86. Ook IronMaxx verkoopt Protein Muesli, welke €19,90 kost per 2000 gram.

Delicious Protein Granola smaken

Bij voedingssupplementen die je dagelijks gebruikt is het fijn wanneer deze lekker smaken. Geeft deze healthy granola echt een goede smaak aan jouw bakje yoghurt of kwark? In mijn Delicious Protein Granola deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaak.

Je hebt keus uit twee verschillende varianten van de Delicious Protein Granola bij XXL Nutrition. Je kunt gaan voor de smaken Red Fruit of Chocolate Caramel. Geen enorm aanbod aan smaken, maar dit is ook niet nodig. Er is immers gedacht aan de liefhebbers van fruit én aan de liefhebbers van chocolade. De Chocolate Caramel smaak bevat naast cacao en karamel ook pecannoten. Bij de Red Fruit smaak proef je de frambozen, aardbeien en veenbessen.

Voor deze review heb ik beide smaken van de granola geprobeerd. Het viel mij op dat de muesli ook echt krokant blijft in je yoghurt. Het blijft een lekkere bite houden en wordt dus niet klef en zompig. De smaak Red Fruit geeft je bakje kwark of yoghurt een lekkere frisse en fruitige smaak. Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar de Chocolate Caramel variant. Ik ben zeer tevreden over beide smaken van XXL Nutrition’s krokante muesli.

Voedingswaarden van deze gezonde granola

Het belangrijkste onderdeel van mijn Delicious Protein Granola review gaat natuurlijk over de voedingswaarden. Is deze krokante muesli van XXL Nutrition echt een gezondere keus dan de producten uit de supermarkt?

Per dosering van 40 gram levert de Delicious Protein Granola de volgende voedingswaarden (de samenstelling verschilt ietsjes per smaak):

 • Energie = 162 kcal
 • Eiwit = 14,6 gram
 • Koolhydraat = 15,6 gram (waarvan 7,7 gram suikers)
 • Vet = 4 gram (waarvan 0,4 gram verzadigde vetten)
 • Vezels = 2,8 gram

Delicious Protein Granola bevat minder calorieën dan de granola’s (met fruit of chocolade) die je in de supermarkt koopt. Bovendien maakt het hoge gehalte aan eiwit deze krokante muesli van XXL geschikt voor voedingsschema’s voor bulken én droogtrainen. Uiteraard belangrijk om eerst je caloriebehoefte te berekenen en daar je eetpatroon op af te stemmen. Wat ik vooral positief vind is het eiwitgehalte. Je lichaam gebruikt deze proteïnen om spieren te herstellen na een workout.

De voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en geven een langer verzadigd gevoel. Hierdoor is de neiging om te snacken een stuk kleiner. Wat dus weer helpt bij het volgen van jouw gezonde voedingsschema. Voor een goede vergelijking heb ik hieronder de Delicious Protein Granola naast een granola variant uit de supermarkt gezet (Quaker Cruesli Chocolade).
delicious protein granola ervaringZoals je kunt zien is de Protein Granola van XXL Nutrition in dit voorbeeld op veel factoren een betere keus. Meer eiwit, minder calorieën én minder vet. Helaas wel ietsjes meer suiker en iets minder vezels. Maar al met al kun je de Delicious Protein Granola zeker gebruiken als gezond alternatief wanneer je op zoek bent naar een eiwitrijk (ontbijt)product.

Delicious Protein Granola review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Delicious Protein Granola review afsluiten met een korte conclusie. In deze supplementen review heb je mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de eiwitrijke muesli van XXL Nutrition. Voor mij heeft de Protein Granola van XXL een aantal voordelen, maar ook mindere kanten. Belangrijkste pluspunten zijn de lekkere smaak en knapperige textuur van de muesli. Het eten van een bakje yoghurt maak je echt een stuk lekkerder door Delicious Protein Granola te gebruiken.

Bovendien is deze krokante muesli op veel vlakken inderdaad een gezondere keus. Zo bevat het een stuk meer eiwit en minder koolhydraten en vetten. Uiteraard heb ik niet kunnen vergelijken met alle supermarkt granola’s, dus kijk vooral zelf even naar de voedingswaarden van de producten die jij normaal koopt. Helaas ligt de prijs van XXL’s Delicious Protein Granola beduidend hoger dan die van de ontbijtgranen in de supermarkt. Het is aan jou zelf om te bepalen of je de verbeterde voedingswaarden deze hogere prijs waard vind.

Zelf betaal ik graag voor kwaliteit, maar zou ik Delicious Protein Granola niet iedere keer kopen. In de supermarkt zijn namelijk ook genoeg granola’s te vinden die zeer goede voedingswaarden bieden. Wil jij deze krokante muesli van XXL Nutrition toch eens zelf proberen? Bestel dan via onderstaande afbeelding!

online supplementen bestellen

krokante muesli

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Cacao Nibs één van de superfoods onder de loep
cacao nibs in kwark

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras, Cacao Nibs en Chiazaad, worden ook wel Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *