• xxl nutrition banner

Delicious Oat Bar review – XXL Nutrition

Delicious Oat Bar

€14,99
8.8

Prijs

8.5/10

Smaak

9.2/10

Voedingswaarden

8.8/10

Voordelen

 • 6 heerlijke smaken
 • Rijk aan complexe koolhydraten
 • Makkelijke bron van calorieën
 • Volkoren haver

Nadelen

 • Minder geschikt als je vet wil verliezen
 • 25 gram suiker per reep

Bijgewerkt op 17 april 2024 door Marvin

Op zoek naar een makkelijk koolhydraatrijk tussendoortje? Dan is een havermoutreep een goede optie. Er zijn veel van deze koolhydraatrepen verkrijgbaar, maar vaak zijn deze niet heel lekker. Of ze zijn erg hard, of juist weer een beetje zompig. XXL Nutrition heeft geprobeerd een lekkere én voedzame reep te produceren. De Delicious Oat Bar zou de perfecte combinatie moeten bieden van een goede smaak en voedingswaarden. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik deze repen getest. Ben jij benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Lees de Delicious Oat Bar review hieronder en ontdek alle voordelen en nadelen!

Ik heb de Delicious Oat Bars getest op de volgende punten:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

XXL Nutrition Delicious Oat Bars

Voordat we verder gaan met mijn Delicious Oat Bar review kijken we even naar wat XXL Nutrition zegt over hun havermoutreep.

“Maak kennis met de opnieuw uitgevonden havermoutreep: de Delicious Oat Bar! Deze heerlijke bar zit vol met complexe koolhydraten, zodat je zeker weet dat je jouw lichaam voedt in plaats van alleen maar vult. Met een gewicht van maar liefst 100 gram per reep beschik je over voldoende energie om jouw intensieve duur- of krachttraining moeiteloos te volbrengen. Bij een hoge energiebehoefte is deze reep echter ook zeer geschikt als calorierijk tussendoortje, iedere reep bevat namelijk minimaal 460 kcal.

 • Een havermoutreep zoals je hem nog nooit hebt geproefd
 • De perfecte combinatie tussen smaak en voedingswaarde
 • Maar liefst 460+ kcal per reep
 • 6 Heerlijke smaken
 • Minder geschikt als vetverlies je doel is”

xxl nutrition

Prijs Delicious Oat Bars

Het eerste onderdeel van mijn Delicious Oat Bar review gaat over de prijs. We willen natuurlijk altijd de beste prijs/kwaliteitsverhouding vinden voor onze supplementen. Daarom kijk ik in mijn review kritisch naar de prijs. Is deze havermoutreep duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Je kunt de Delicious Oat Bars bestellen bij XXL Nutrition. Voor een losse reep betaal je €1,79, terwijl een 12 pack je €14,95 kost. Je hoeft dus geen wiskundige te zijn om te zien dat het goedkoper is om 12 repen te bestellen. Omgerekend ben je dan namelijk €1,24 per Delicious Oat Bar kwijt. Naar mijn idee is dit een eerlijke prijs voor een havermoutreep, zeker gezien het gewicht van 100 gram per reep. Om iets meer over te prijs te kunnen zeggen heb ik deze vergeleken met andere merken haverrepen. In de tabel hieronder zie je de prijzen van de Work Oat Bar van Body & Fitshop, Oat Kings Flapjack Energy Bar, Energy Oats Bar van Bodylab en Oats & Whey Bars van Myprotein.

Zoals je kunt zien is de Delicious Oat Bar van XXL Nutrition één van de goedkoopste havermoutrepen. Alleen de repen van Bodylab zijn een stuk goedkoper. Hierbij moet ik echter de kanttekening plaatsen dat deze repen 50 gram wegen. De repen van XXL wegen 100 gram per stuk!

havermoutreep xxl nutrition

Hoe smaakt deze havermoutreep van XXL Nutrition?

Kijkend naar de naam moet dit een heerlijke reep zijn, maar wat is mijn mening over de smaak? In mijn Delicious Oat Bar review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de verschillende smaken met je. Is deze haverreep van XXL Nutrition écht zo lekker?

De Delicious Oat Bars zijn te kopen in, inmiddels, 6 verschillende smaken. Namelijk Naturel, Chocolade, Witte Chocolade Kers, Caramel, Bessen en Yoghurt-Muesli. Deze laatste 3 varianten zijn sinds kort verkrijgbaar. Op moment van testen waren alleen de naturel en de chocolade smaakjes te koop. Mijn persoonlijke smaakervaring is dus gebaseerd op de eerste drie. De Naturel Oat Bar heeft een lekkere smaak, het doet mij een beetje denken aan het deeg dat je mocht opeten wanneer je moeder appeltaart aan het maken was.

delicious oat bar review

Ik ben gek van chocolade, dus het laagje chocola op de Chocolade Oat Bar is een hele welkome aanvulling. De Witte Chocolade Kers is wat frisser en fruitiger, maar niet mijn favoriet. De Naturel en Chocolade havermoutreep vind ik zo lekker, dat ik eigenlijk elke dag wel een reep neem ter aanvulling van mijn voedingsschema. De reep is met 100 gram behoorlijk en vult dus goed, toch blijft hij door de structuur goed te eten. Hij valt niet té zwaar op de maag. Van de drie nieuwe smaken lijkt Yoghurt-Muesli mij persoonlijk het lekkerst.

Voedingswaarde Delicious Oat Bar

Het belangrijkste onderdeel van mijn Delicious Oat Bar review gaat natuurlijk over de voedingswaarden. Welke ingrediënten bevat deze reep en past deze in een gezond voedingsschema? Ik kijk kritisch naar de samenstelling én ingrediënten van de Oat Bars.

Per Oat Bar van 100 gram krijg je de volgende voedingswaarden binnen:

 • Energie = 465 kcal
 • Eiwit = 5,4 gram
 • Koolhydraat = 52,1 gram (waarvan 23,8 gram suikers)
 • Vet = 24,8 gram (waarvan 8,1 gram verzadigde vetten)
 • Zout = 0,7 gram

Zoals je kunt zien is de XXL Nutrition Delicious Oat Bar behoorlijk calorierijk. Dit maakt deze reep aan de ene kant erg waardevol wanneer je aan het bulken bent. Je krijgt op een makkelijke manier bijna 500 kcal (extra) binnen. Aan de andere kant maakt het de havermoutreep misschien wat minder nuttig wanneer je aan het droogtrainen bent. De reep levert een flinke hoeveelheid koolhydraten, maar toch ook nog behoorlijk wat suikers. Dit had naar mijn idee iets minder gemogen. Met 24,8 gram vet krijg je met deze reep al veel vetten binnen.

Wel goed om te zien dat dit voornamelijk onverzadigde vetzuren zijn. Qua voedingswaarden past deze reep prima in een gezond eetpatroon. Wees echter wel bewust van de hoeveelheid calorieën. Wanneer je jouw vetpercentage probeert te verlagen is dit wellicht niet de beste keus!

Ingrediënten haverreep XXL

Welke ingrediënten zijn gebruikt om deze Delicious Oat Bars te maken? De reep bestaat voor 48% uit volkoren haver (dit kan gluten bevatten). Verder is er bij het productieproces gebruik gemaakt van plantaardige oliën, zoals raapzaadolie en palmolie. Ook is er water en zout gebruikt. Tot slot lees ik op het etiket dat er gouden stroop en suiker is gebruikt, waarschijnlijk voor de smaak.

Positief is dat suiker als laatst genoemd is op het label. De volgorde van de ingrediëntenlijst zegt namelijk iets over hoeveel er van gebruikt is. De hoofdbestanddelen worden altijd als eerst genoemd.

Delicious Oat Bar review: mijn conclusie

Net als in mijn andere supplementen reviews heb je in de Delicious Oat Bar review mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft deze havermout-reep van XXL Nutrition een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten.

De Delicious Oat Bars zijn ten eerste heel erg lekker. Ik kan echt genieten van de naturel en chocolade smaak. Maar naast de lekkere smaak is dit ook een ideale reep als je graag op een snelle manier extra calorieën binnen wilt krijgen. Met bijna 500 kcal per reep, veel koolhydraten (en behoorlijk wat vetten), kan deze reep je helpen bij de opbouw van spiermassa. Daarnaast is de prijs/kwaliteitsverhouding gewoon erg goed.

Heb jij een lage dagelijkse caloriebehoefte, bijvoorbeeld omdat je weinig sport of omdat je aan het droogtrainen bent? Dan is de Delicious Oat Bar misschien niet de beste keus. Deze reep bevat veel koolhydraten en vetten, en is daarom rijk aan calorieën. Met 500 calorieën krijg je door het eten van de Oat Bar dan namelijk al een groot deel van je totale calorie-inname binnen. Persoonlijk ben ik wel groot fan van deze havermoutreep van XXL Nutrition. Omdat ik veel sport ligt mijn caloriebehoefte hoger, deze Delicious Oat Bar is dan een fijne toevoeging aan mijn dagelijkse eetpatroon!

xxl nutrition delicious oat bar

Maak kennis met de opnieuw uitgevonden havermoutreep: de Delicious Oat Bar! Deze heerlijke bar zit vol met complexe koolhydraten, zodat je zeker weet dat je jouw lichaam voedt in plaats van alleen maar vult.

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Delicious Oat Bars hieronder!

Heb jij deze havermoutrepen van XXL Nutrition al eens geproefd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste voedingssupplementen!

Meer handige fitness tips
Vegan Protein Bar review – XXL Nutrition
vegan protein bar review

Een eiwitreep is een handig tussendoortje. Je kunt zo'n reep overal mee naar toe nemen om onderweg toch wat extra eiwitten binnen te krijgen. Net Lees blog

N’Joy Protein Bar review – XXL Nutrition
n'joy protein bar review

Ben jij veel onderweg en heb je daardoor weinig tijd om een tussendoortje te eten. Dan is een eiwitreep een goede oplossing. Eiwitrepen zijn makkelijke Lees blog

Perfection Bar Deluxe review
perfection bar deluxe review

De tijd van taaie en droge eiwitrepen is definitief voorbij. Je hebt tegenwoordig de keus uit heerlijke repen, rijk aan eiwitten, complexe koolhydraten en de Lees blog

Work Oat Bar review – Body & Fit
work oat bar ervaring

Heb jij overdag wel eens van die momenten waarop je wel een boost kunt gebruiken? Misschien op kantoor, maar wellicht ook wel vlak voordat je Lees blog

Maak kennis met de opnieuw uitgevonden havermoutreep: de Delicious Oat Bar! Deze heerlijke bar zit vol met complexe koolhydraten, zodat je zeker weet dat je jouw lichaam voedt in plaats van alleen maar vult.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *