• xxl nutrition banner

Delicious Crunchy Protein Bar review – XXL Nutrition

Crunchy Protein Bar

€1,95
7.8

Prijs

6.8/10

Smaak

10.0/10

Voedingswaarden

6.5/10

Voordelen

 • Heerlijke crunchy eiwitreep
 • Makkelijk eiwitrijk tussendoortje

Nadelen

 • Redelijk wat vet en suikers

Bijgewerkt op 14 april 2023 door Marvin

De tijden dat een eiwitreep een kleffe, plakkerige of harde reep was die je onmogelijk normaal kon eten zijn definitief voorbij. Enerzijds willen we een gezond en eiwitrijk tussendoortje, maar anderzijds hechten we ook veel waarde aan de smaak. Daarom trekken supplementen webshops alles uit de kast om lekkere eiwitrepen te maken. Zo verkoopt XXL Nutrition sinds kort deze Delicious Crunchy Protein Bar, welke qua smaak zouden moeten lijken op de heerlijke Ferrero Rocher chocolaatjes.

Dit wekte natuurlijk mijn belangstelling. Daarom heb ik deze eiwitrepen van XXL getest voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de Crunchy Protein Bars review dan snel door!

De Delicious Crunchy Protein Bar heb ik getest op de volgende punten:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

XXL Nutrition Delicious Crunchy Protein Bars

Voordat we verder gaan met mijn Crunchy Protein Bar review kijken we naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun nieuwe crunchy eiwitrepen.

“Delicious Crunchy Protein Bars mag je gerust een revolutie op het gebied van eiwitrepen noemen. Ze worden ambachtelijk gemaakt en zijn qua smaak met geen enkele eiwitreep te vergelijken. De smaak van de white chocolate cocos crunch is te vergelijken met Ferrero Raffaello en de smaak van white chocolate caramel crunch met Ferrero Rocher. De repen zijn een ware traktatie en ook nog eens boordevol eiwit.

Voordelen Delicious Crunchy Protein Bar

 • Lekkerste eiwitreep die je ooit gegeten hebt!
 • Super Crunchy
 • Verkrijgbaar in 2 héérlijke smaken: white chocolate cocos crunch en white chocolate caramel crunch
 • 3 eiwitbronnen
 • 18 – 20 gram eiwit per reep
 • 65 gram per reep”

crunchy protein bar review

Wat betaal je voor deze Crunchy Protein Bars?

Wat kost de nieuwe Delicious Crunchy Protein Bar van XXl Nutrition? De prijs is natuurlijk altijd een belangrijk gegeven in onze reviews. Een abonnement bij de sportschool en al dat gezonde eten kost natuurlijk een hoop, de supplementen moeten dus niet té duur zijn.

De XXL Crunchy Protein Bars kun je per stuk kopen of per doos met 12 eiwitrepen. Voor 1 proteïne reep betaal je €1,95 en 12 repen kosten je €21,95 (of €19,95 wanneer je 2 of meer dozen tegelijkertijd koopt). Omgerekend ligt de prijs voor 1 Delicious Crunchy Protein Bar dan op €1,66. Naar mijn idee is dit nog net een acceptabele prijs voor een lekkere eiwitreep. Om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik deze met andere crunchy eiwitrepen.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van vergelijkbare proteine repen, zoals de nieuwe Smart Bar Crunchy van Body & Fit, de Crispy Protein Bar van Bodylab en de Crunch Bar van Nitrotech. Zoals je kunt zien behoren de Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition tot de duurdere repen. Maar als de kwaliteit dusdanig beter is, dan verantwoord dit zeker een hogere prijs.

crunchy eiwitrepen prijzen

Is de Delicious Crunchy Protein Bar lekker?

delicious crunchy protein bar reviewHet volgende onderdeel van mijn Crunchy Protein Bar review gaat over de smaak. Wanneer je dagelijks een eiwitreep als tussendoortje neemt, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat deze ook lekker is. Daarom kijk ik in al mijn eiwitreep reviews even kritisch naar de smaken.

De Crunchy Protein Bars zijn verkrijgbaar in twee verschillende smaken, namelijk White Chocolate Cocos Crunch en White Chocolate Caramel Crunch. De witte chocolade met kokos kun je vergelijken met de Ferrero Raffaello chocolaatjes en de witte chocolade met karamel met de Ferrero Rocher chocolade. Klinkt lekker toch? Beide repen smaken ook echt heel erg goed. Ze hebben een goede textuur en het knapperige gedeelte zorgt voor een lekkere bite. Totaal niet kleverig en makkelijk te kauwen.

Wel even opletten bij de Crunchy Bar met kokos, de kokosrasp kruimelt gemakkelijk. Eerlijk gezegd denk ik dat dit de lekkerste eiwitreep is die ik tot op heden heb gegeten. Als ik dan toch een minpuntje moet opnoemen, dan is dit het feit dat er slechts 2 smaken te koop zijn. Wellicht dat XXL Nutrition in de toekomst meerdere varianten zal lanceren.

Voedingswaarden Crunchy Protein Bar van XXL

Het belangrijkste onderdeel van mijn Delicious Crunchy Protein Bar review is de samenstelling. Welke voedingswaarden biedt deze eiwitreep en is dit ‘gezond of ongezond’ in vergelijking met andere eiwit repen?

De Crunchy Protein Bars van XXL Nutrition bieden de volgende macronutriënten per reep van 65 gram (klik op de tabel voor een grotere weergave).

delicious crunchy protein barcrunchy protein bars xxl

Zoals je kunt zien bevatten deze XXL Nutrition eiwitrepen behoorlijk wat calorieën. Dit komt omdat ze naast een grote hoeveelheid proteïnen, ook best veel suikers en vetten bevatten. Je kunt de Crunchy Protein Bars dus zien als een compleet tussendoortje, want met bijna 300 calorieën en een flinke hoeveelheid voedingsstoffen is het verstandig hier rekening mee te houden.

Dit maakt de Delicious Crunchy Protein Bar minder geschikt om te eten tijdens het droogtrainen. Je krijgt dan immers al snel een behoorlijke hoeveelheid calorieën binnen. Als je op zoek bent naar een eiwitreep waar de verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten anders ligt (lees: meer eiwit en minder andere stoffen), dan kan je beter eens kijken naar de High Protein Bar of Low Carb Protein Bar van XXL Nutrition.

Crunchy Protein Bar review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn review over de Delicious Crunchy Protein Bar van XXL Nutrition afsluiten met een korte conclusie. Mijn ervaring met deze eiwitrepen is erg positief. Dit komt vooral omdat ze écht heel erg lekker zijn. De textuur is perfect en de smaak is fantastisch. Dit is dan ook de eerste keer dat ik een 10 heb gegeven voor de smaak van een proteïne reep. Dat zegt wel genoeg lijkt me! Deze lekkere smaak heeft echter wel een minder positief gevolg.

De Crunchy Protein Bars bevatten meer vetten en suikers dan andere eiwitrepen. Vet en suiker is natuurlijk niet onze vijand en onthoud dat ons lichaam deze voedingsstoffen ook nodig heeft. Echter, hierdoor ligt het totale aantal calorieën in deze repen wat hoger. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer je in de bulkfase (spiermassa opbouw) zit past deze lekkere eiwitreep wat makkelijker in je voedingsschema, maar tijdens het cutten (vet verlies) is het verstandig om bij te houden of het nog bij je dagelijkse caloriedoel past.

Op dit moment ben ik aan het bulken, dus de Delicious Crunchy Protein Bar is ideaal voor mij. Zoek jij een lekkere eiwitreep die je kunt gebruiken als traktatie voor jezelf? Dan is dit écht een aanrader. Zoek jij een ‘clean’ eiwitreep, die beter past bij het afvallen? Dan zou ik even verder kijken!

Update april 2023: XXL Nutrition verkoopt de Delicious Crunchy Protein Bars niet meer. Gelukkig is de N’Joy Protein Bar een uitstekende vervanger.

N’Joy Protein Bar

Een smeuïge reep, crunchy topping, rijk van smaak én hoog in eiwit. Dit is alles wat je zoekt in een eiwitreep!

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Crunchy Protein Bars hieronder

Heb jij de Delicious Protein Bar van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Deel jouw review in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Vegan Protein Bar review – XXL Nutrition
vegan protein bar review

Een eiwitreep is een handig tussendoortje. Je kunt zo'n reep overal mee naar toe nemen om onderweg toch wat extra eiwitten binnen te krijgen. Net Lees blog

N’Joy Protein Bar review – XXL Nutrition
n'joy protein bar review

Ben jij veel onderweg en heb je daardoor weinig tijd om een tussendoortje te eten. Dan is een eiwitreep een goede oplossing. Eiwitrepen zijn makkelijke Lees blog

Macro Munch Protein Bar review – Bulk Powders
macro munch protein bar review

De tijd dat een eiwitreep hard, taai en smerig is, is definitief voorbij! Er komen steeds meer lekkere eiwitrepen op de markt. Deze repen combineren Lees blog

Low Carb Protein Bar review – XXL Nutrition
low carb protein bar

Eiwitrepen komen in vele soorten, maten, smaken en samenstellingen. Wat al deze proteïne repen wel met elkaar gemeen hebben is dat ze een ideaal tussendoortje Lees blog

Een smeuïge reep, crunchy topping, rijk van smaak én hoog in eiwit. Dit is alles wat je zoekt in een eiwitreep!

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *