• xxl nutrition banner

Creatine Total Performance review – Muscle Concepts

Creatine Total Performance

€34,90
8.3

Gebruiksgemak

9.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

7.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Zuiverste CreaPure creatine
 • Bevat glutamine, magnesium en zink
 • Frisse watermeloen smaak
 • Helpt prestaties bij explosieve training verbeteren

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Door de smaak niet te mixen in andere shakes

Bijgewerkt op 24 maart 2024 door Marvin

Creatine is een van de meest onderzochte supplementen ter wereld. En dus ook een supplement waarvan de werking wetenschappelijk is bewezen. Creatine monohydraat kan bijdragen aan een toename van kracht bij explosieve inspanningen. Voor Voeding-en-fitness.nl test ik regelmatig creatines en dit keer was het de beurt aan de Creatine Total Performance van Muscle Concepts. Benieuwd naar mijn ervaring met deze creatine blend? Check hier de complete Creatine Total Performance review!

Ik heb de Creatine Total Performance van Muscle Concepts op de volgende punten getest;

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Muscle Concepts Total Performance Creatine

Voordat we verder gaan met mijn Creatine Total Performance review kijken we naar wat Muscle Concepts zelf zegt over hun nieuwe creatinepoeder.

“Wij zijn super trots op dit product! Velen van jullie zijn gewend aan de naam TOTAL RECOVERY CREATINE. Wij hebben een versie 3.0 gelanceerd en daar waar onze TOTAL RECOVERY CREATINE al op vele blogs werd gebombardeerd als een van “de beste creatine op de markt”, hebben wij nieuwe wetenschappelijke literatuur erop nageslagen en de formule nog meer geoptimaliseerd voor optimaal sportresultaat! De naam is nu veranderd naar TOTAL PERFORMANCE CREATINE.

 • BCAA’s zijn eruit gehaald
 • Vitamine D is toegevoegd
 • Taurine is toegevoegd
 • Subtiele watermeloen smaak”
creatine total performance review

Gebruiksgemak Total Performance Creatine

Het eerste onderdeel van mijn Creatine Total Performance review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik o.a. naar de oplosbaarheid van het poeder en de informatie op het etiket.

Je kunt de Muscle Concepts Creatine Total Performance bestellen in een pot met 500 gram inhoud. Op het etiket vind je veel informatie. Je ziet hier precies welke stoffen er in deze creatine blend zitten (en in welke hoeveelheden). Er wordt bovendien meer informatie gegeven over het product zelf. Je leert dus wat creatine precies doet en waarom bepaalde stoffen zijn toegevoegd aan de Creatine Total Performance.

Het creatinepoeder zelf lost gemakkelijk op in water, zonder dat er klontjes in je shakebeker drijven. Volgens de gebruiksaanwijzing meng je 1 maatschep (= 11 gram poeder) met 300 ml water of een drank naar keuze. Het beste moment om Creatine Total Performance te nemen is vlak voor, tijdens of direct na je training.

Wat kost deze creatine van Muscle Concepts?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat je de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. In mijn Creatine Total Performance review kijk ik dus kritisch naar de prijzen.

De Creatine Total Performance kost op dit moment 34,90 euro bij Muscle Concepts (voor 500 gram poeder). Volg je de aanbevolen dosering van 11 gram, dan haal je 45 doseringen uit een pot. Omgerekend betaal je dan ongeveer 0,78 euro per dosering. Voor een creatine monohydraat is dat aan de dure kant, maar de Creatine Total Performance bevat natuurlijk meer werkzame ingrediënten. Om een eerlijk beeld van de kosten te krijgen zal ik deze vergelijken met andere creatineblends.

In de prijstabel hieronder zie je de prijzen van Cell-Tech van Muscletech, Muscle Grow van XXL Nutrition, Advanced Creatine van Body & Fit en Mutant Creakong CX8. Zoals je ziet liggen de prijzen van de creatine blends redelijk gelijk. Enkel de Muscle Grow (voorheen bekend als Mega Grow) van XXL Nutrition is echt duurder per dosering. Dit is echter ook meer een post workout supplement dan puur een creatine blend. Wil je een goedkope creatine? Dan kun je beter voor pure creatine monohydraat gaan.

MerkPrijsDoseringenPrijs per dosering
Muscle Concepts€34,9045€0,78
Muscle Grow€44,9940€1,12
Advanced Creatine€23,9930€0,80
Cell-Tech€48,9055€0,89
Mutant Creakong CX8€19,9930€0,66

Creatine Total Performance smaak

Meestal behandel ik de smaak niet in mijn creatine reviews. Dit komt omdat creatine een smaakloos fitness supplement is. Deze creatine blend heeft echter wel een smaakje, dus daarom deel ik hier mijn ervaring.

Muscle Concepts heeft ervoor gekozen om de Creatine Total Performance van een subtiele frisse watermeloen smaak te voorzien. Enerzijds vind ik dit een lekkere keuze, want de smaak is echt goed gelukt. Hij is inderdaad subtiel aanwezig en dus niet overheersen of chemisch. Je drinkt hierdoor de creatine met plezier weg.

Anderzijds zorgt dit er wel voor dat je het poeder eigenlijk alleen met water kunt mengen. Smaakloze creatine kun je door allerlei dranken mixen, je kunt zelfs creatine in je eiwitshake doen. Dit is nu geen goede keuze, omdat de smaken elkaar dan in de weg zitten.

Wil je de Creatine Total Performance drinken rondom je trainingen? Dan meng je 11 gram poeder met zo’n 300 ml water voor de beste smaak. Wil je de smaak iets sterker hebben, pak je wat minder water.

Samenstelling Muscle Concepts Creatine

Het belangrijkste onderdeel van mijn Creatine Total Performance review is de samenstelling. Hierin kijk ik naar de stoffen in deze creatine blend en de sterkte van de dosering.

Per dosering van 11 gram krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • CreaPure Creatine Monohydraat = 4,4 gram
 • L-glutamine = 2,5 gram
 • Taurine = 1 gram
 • Vitamine C (ascorbinezuur) = 350 mg
 • Magnesium (tri citraat) = 101 mg
 • Zink (gluconaat) = 10 mg
 • Vitamine D (cholecalciferol) = 12 ug

Zoals je ziet is Creatine Total Performance dus meer dan een creatine supplement. De combinatie van stoffen moet bijdragen aan een sneller herstel en betere prestaties bij explosieve krachtsinspanningen. Hierdoor is creatine niet alleen geschikt voor krachttraining en bodybuilding. Je kunt de voordelen ook ervaren wanneer je aan vechtsporten, balsporten of andere explosieve sporten zoals atletiek doet. Wist je dat je creatine ook bij het droogtrainen kunt gebruiken?

Glutamine is een aminozuur en speelt een belangrijke rol bij de opname van glucose door je spieren na het sporten. Dit ondersteunt het herstel en draagt bij aan betere prestaties (zoals meer kracht en minder snelle verzuring). Taurine kan een positief effect hebben op het uithoudingsvermogen en kan de doorbloeding stimuleren.

Magnesium is een belangrijke mineraal voor krachtsporters. Het zorgt voor een goede spierfunctie en speelt een rol bij het vormen van sterke botten. Ook verhoogt magnesium de energieproductie in de cellen. Zink is een mineraal dat betrokken is bij de opbouw van eiwitten, vernieuwing van weefsels en het afweersysteem. Voor fanatieke sporters dus belangrijk om hier genoeg van binnen te krijgen.

Vitamine C werkt als antioxidant in het lichaam en helpt schadelijke stoffen afvoeren. Ook is het betrokken bij de opname van ijzer en instandhouding van een goede weerstand. Vitamine D en krachttraining gaan hand in hand. Vitamine D heeft een positief effect op de spieropbouw. Het zorgt voor sterke botten en werkt positief op het testosteronpeil. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de spierdichtheid en gaat spier vermoeiing tegen. 

MuscleConcepts

Mijn ervaring

Wat heb ik zelf gemerkt van Creatine Total Performance van Muscle Concepts? De afgelopen twee maanden heb ik deze creatine blend gebruikt op trainingsdagen. Tijdens mijn rustdagen nam ik losse creatine monohydraat. Ik heb Creatine Total Performance vlak voor of direct na mijn training gedronken (afhankelijk van of ik een pre workout nam).

Voor mijn gevoel herstel ik sneller na zware trainingen en is mijn lichaam dus sneller ready om weer te sporten. Dit is vooral handig omdat ik krachttraining met voetbal combineer. Bovendien merk ik een krachttoename bij explosieve inspanningen. Dit is een bewezen effect van creatine bij krachtsport. Ik vind de watermeloen smaak lekker fris en ik drink deze Muscle Concepts creatine met veel plezier. De samenstelling is goed doordacht en de doseringen zijn op elkaar afgestemd.

Creatine Total Performance review conclusie

Tot slot wil ik mijn Creatine Total Performance review eindigen met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaringen kunnen lezen. Voor mij heeft dit creatinepoeder van Muscle Concepts een aantal voordelen, maar ook nadelen. De grootste voordelen zitten in het gemakkelijke gebruik en de goed ontwikkelde samenstelling. De creatine monohydraat zorgt in samenwerking met glutamine, taurine, vitamine C & D, zink en magnesium voor een sneller herstel van je spieren na zware inspanning. Ook draagt het bij aan betere prestaties bij explosieve sporten.

Voor mij heeft Creatine Total Performance van Muscle Concepts weinig nadelen. De smaak is lekker, maar zorgt ervoor dat je deze creatine blend niet makkelijk met andere dranken dan water kunt mengen. Ook is het belangrijk om te weten dat de prijs per dosering wat hoger ligt dan je gewend bent van creatine monohydraat. Dit komt natuurlijk door de extra toegevoegde stoffen. Zoek jij een herstelsupplement met creatine als basis? Dan is de Creatine Total Performance het proberen zeker waard. Wil je een goedkopere creatine pakken? Kijk dan naar creatine monohydraat.

Creatine Total Performance

Drink Creatine Total Performance tijdens of na de training als een complete combinatie. Creatine stimuleert namelijk spiergroei(vetvrije) bij explosieve krachtsinspanningen.

Top 5 beste creatines
Creatine ondersteunt de prestaties bij explosieve krachtinspanningen, zoals sprinten en krachttraining. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Creatine Total Performance

Heb jij deze creatine blend van Muscle Concepts al geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste creatines!

Meer handige fitness tips
Power Supplements creatine review
power supplements creatine review

Creatine is één van de supplementen waarvan de positieve werking daadwerkelijk wetenschappelijk is bewezen. Naast eiwitshakes behoren creatines tot de meest populaire sportsupplementen. Creatine verbetert Lees blog

Creatine laadfase nodig of niet?
beste creatine

Creatine is één van de meest gebruikte sportsupplementen door duursporters en krachtsporters. Hoewel de werking van creatine wetenschappelijk bewezen is bestaat er nog enige onduidelijkheid Lees blog

Creatine soorten: wat zijn de verschillen?
body en fitshop creatine

Er zijn veel verschillende soorten voedingssupplementen te koop. Het gros daarvan heeft waarschijnlijk geen grote meerwaarde en wordt voornamelijk gedragen door overdreven marketing-claims. Creatine is Lees blog

CreaPure Creatine review – Body en Fitshop
creapure creatine

Creatine is één van de weinige voedingssupplementen waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Het is dan ook een veel gebruikt supplement onder zowel duursporters als Lees blog

Drink Creatine Total Performance tijdens of na de training als een complete combinatie. Creatine stimuleert namelijk spiergroei(vetvrije) bij explosieve krachtsinspanningen.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *