• xxl nutrition banner

CreaShock Powder review – XXL Nutrition

CreaShock Powder

€24,95
7.9

Oplosbaarheid

8.5/10

Prijs

6.5/10

Smaak

8.2/10

Werking

8.5/10

Voordelen

 • Lekkere smaak
 • Mix van 5 soorten creatine
 • Meer kracht

Nadelen

 • Duurder dan creatine monohydraat
 • Creatine niet werkzaam bij iedereen

Bijgewerkt op 21 april 2023 door Marvin

Creatine is één van de meest gebruikte supplementen in de fitness wereld. Het draagt bij aan een toename van kracht en de verbetering van het spieruithoudingsvermogen. Creatine is tevens één van de weinige supplementen waarvan de werking wetenschappelijk aangetoond is. Niet iedereen reageert even goed op creatine supplementen, de zogenoemde non-responders merken weinig tot geen effect van creatines. In mijn nieuwe supplementen review voor Voeding-en-fitness.nl heb ik een creatine mix van XXL Nutrition getest. CreaShock Powder is een blend van 5 soorten creatine. Zo bevat het Crea-Tona, Creatine Ethyl Ester, Tri-Creatine Malaat, Creatine Pyruvaat en Creatine HCL. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Je leest het in deze CreaShock Powder review!

De CreaShock Powder creatinemix heb ik beoordeeld op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking

XXL Nutrition CreaShock Powder

Voordat we verder gaan met mijn CreaShock Powder review kijken we naar de beloftes van XXL Nutrition over hun supplement.

“Als creatine monohydraat een windvlaagje is, dan is CreaShock een orkaan. CreaShock ondersteunt je training met niet één, niet twee, maar vijf soorten creatine. XXL Nutrition is er in geslaagd een blend te maken van uitsluitend de modernste, zuiverste en best opneembare creatines ooit. Verrijkt met taurine en tyrosine voor een betere werking. Zeg eindelijk vaarwel tegen de beruchte laadfases, verplichte pauzes en vochtophopingen waarmee de ouderwetse creatines gepaard gaan. Met CreaShock ga je harder knallen dan ooit. Direct, zonder nadelen en zo lang als jij wilt.

Kenmerken CreaShock Powder:

 • Mix van 5 soorten creatine
 • Heerlijke frisse smaak
 • Enkel de zuiverste en best opneembare creatines
 • Geen laadfase
 • Geen vochtophopingen
 • Extreem sterke werking”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

De oplosbaarheid van CreaShock Powder

Het eerste punt waar ik in mijn CreaShock Powder review naar kijk  is de oplosbaarheid. Mengt het poeder goed met water, of vormen er klontjes of blijven er restjes aan de shakebeker zitten? Hoewel dit natuurlijk niet het meest belangrijke is bij een creatine review, kan het wel erg vervelend zijn als het poeder niet goed mixt.

Volgens het etiket van XXL Nutrition meng je 1 dosering (3/4 maatschep) met 200ml water. Als eerst wel wat lastig inschatten of je nu echt 4 gram creatine poeder neemt of net wat meer of minder. Het zou fijner zijn als je gewoon een afgestreken, volle, maatschep kunt gebruiken. Wanneer je even goed roert met een lepel lost al het poeder prima op in de 200 milliliter water. Wanneer je niet goed mixt zakt de creatine naar de bodem, dus zorg er voor dat je even krachtig schudt of roert.

Wat kost deze creatine van XXL Nutrition?

Vervolgens vind ik het in mijn CreaShock Powder review belangrijk om te kijken naar de prijs. We willen natuurlijk niet teveel betalen voor de kwaliteit die wij er voor terugkrijgen.

XXL Nutrition’s CreaShock creatine is verkrijgbaar in een potje van 320 gram. Per dag neem je 2 doseringen van 4 gram. 80 doseringen gedeeld door 2 komt neer op 40 dagen. Voor zo’n potje betaal je €24,95. In eerste instantie vond ik dat best duur, aangezien ik de creatine monohydraat supplement gewend ben. Daar betaal je vaak zo’n €10,- tot €12,- voor. Wanneer je 40 dagen met CreaShock Powder doet kost het je €0,62 per dag, wat best meevalt.

Om een goed oordeel te kunnen geven vergelijk ik CreaShock van XXL Nutrition met vergelijkbare creatine blends. In deze review is dat Advanced Creatine van Body & Fitshop en Best Creatine van BPI Sports.

creashock powder review

Zoals je kunt zien is, gekeken naar de kosten per dag, CreaShock Powder niet het goedkoopst. Wel is de prijs wat lager dan bij de Advanced Creatine van Body en Fitshop. Naar mijn mening is de prijs prima, alleen wel wat duurder dan de monohydraat creatines.

Hoe smaakt deze CreaShock creatine?

creashock powder review en ervaringenHet volgende punt in mijn CreaShock Powder review is de smaak. De meeste ‘gewone’ creatine supplementen zijn smaakloos, maar blends als deze hebben vaak wel een smaakje. Wat is mijn persoonlijke ervaring met CreaShock?

Deze creatine van XXL Nutrition is verkrijgbaar in de smaak Fruit Punch en normaal ben ik hier niet zo weg van. Toch heeft XXL mij hier aangenaam verrast. Voor mijn gevoel proef ik het meest watermeloen en dat vind ik juist wel lekker. Vandaar dat ik CreaShock Powder erg goed te drinken vind. Zelf vind ik het wel lekkerder om iets meer water te nemen zodat de smaak wat milder is en niet té overheersend. Ik meng het poeder met 300 ml water in plaats van 200 ml.

Wat heb ik gemerkt qua werking en effect?

Het belangrijkste van supplementen is natuurlijk het effect. Werkt een bepaald supplement nu wel of niet? Creatines zouden ervoor moeten zorgen dat je meer spieruithoudingsvermogen hebt en meer kracht hebt tijdens het trainen. In deze CreaShock Powder review deel ik mijn eigen ervaringen met je!

Als eerst is het belangrijk om te melden op welke manier ik deze creatine mix heb gebruikt. Zoals op het etiket aangegeven staat nam ik 1 dosering meteen na het opstaan. Op trainingsdagen nam ik de volgende dosering voor mijn training. Op rustdagen dronk ik de 2e dosering wat later in de middag. Waar ik voorheen, tijdens het gebruik van creatine monohydraten, merkte dat ik best wat vocht vasthield (plofkop).

Dat was nu totaal niet het geval. Wel waren mijn spieren, voor mijn gevoel, wat voller en toonde ik dus wat gespierder. Tijdens het trainen voelde ik me sterker en duurde het langer voordat ik verzuurd raakte. Op bijna alle oefeningen ging ik (iets) vooruit qua gewicht, en dat terwijl ik niet aan het bulken ben!

Dat ik geen vocht vasthield is een mooi pluspunt als je wilt dat je wat meer definitie in je spieren hebt. Als je echt aan het bulken bent kan dit misschien een nadeel zijn, want het extra vocht zorgt ervoor dat je voller en breder oogt. Al met al ben ik zeer tevreden over de werking van CreaShock Powder van XXL Nutrition.

CreaShock Powder review: mijn conclusie

creashock powder ervaringTot slot zijn we aangekomen bij mijn persoonlijk conclusie van deze CreaShock Powder review. Zou ik deze creatine aanraden of toch niet?

Voor mij werkt CreaShock Powder goed. Pluspunten zijn dat ik géén vocht vasthoudt en dat de smaak erg lekker is. Tijdens het trainen voelde ik me sterker en was mijn spieruithoudingsvermogen verbeterd. Het voordeel van een mix van verschillende creatines is dat je een grotere kans hebt op een goed effect. Niet iedereen reageert hetzelfde op creatine. Sommigen merken bijna niks van dit soort supplementen, terwijl anderen een waanzinnige krachttoename ervaren.

Door verschillende creatines te combineren in zo’n ‘Advanced Creatine Matrix’ is de kans op een goede werking hoger (hier lees je meer feitjes over creatine). Nadeel van een creatine als CreaShock Powder is dat je simpelweg meer betaalt. Dit soort creatine supplementen zijn duurder dan de normale varianten.

Als jij niet goed reageert op creatine monohydraat raad ik je aan om CreaShock van XXL Nutrition eens te proberen vanwege de verschillende soorten creatine. De kans is aanwezig dat je dan wél iets merkt! Weet jij van jezelf dat gewone creatine monohydraat (of een losse andere variant) bij jou wel goed aanslaat, dan is het niet nodig om een mix van creatines, voor een hogere prijs, aan te schaffen. Blijf dan lekker bij je goedkopere creatine!

Top 5 beste creatines
Creatine ondersteunt de prestaties bij explosieve krachtinspanningen, zoals sprinten en krachttraining. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met CreaShock Powder hieronder

Heb jij deze creatine van XXL Nutrition al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste fitness supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  7.5

  Prijs

  6.6

  Smaak

  8.3

  Werking

  9

  Deze winter aan het bulken geweest en ik ga echt als een gek op deze creatine. Merk een duidelijke krachttoename en voel me sterk en zie mijn spieren groeien. Ben super tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *