• xxl nutrition banner

CreaPure Creatine review – Body en Fitshop

CreaPure Creatine

€12,50
8.4

Oplosbaarheid

7.5/10

Prijs

8.5/10

Werking

9.3/10

Voordelen

 • Zeer scherpe prijs
 • Handige pot van 500 gram
 • Verbetering spieruithoudingsvermogen

Nadelen

 • Korrels zakken naar de bodem van je beker

Bijgewerkt op 17 december 2021 door Marvin

Creatine is één van de weinige voedingssupplementen waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Het is dan ook een veel gebruikt supplement onder zowel duursporters als krachtsporters. Creatine helpt je bij het trainen door de maximale krachtlevering van je spieren te vergroten en het spieruithoudingsvermogen te verbeteren (lees hier meer over de werking van creatine). Er zijn veel verschillende soorten creatines verkrijgbaar, waaronder creatine monohydraat. Een bekend creatine-supplement is CreaPure Creatine van Body & Fitshop. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik dit product getest. In deze CreaPure Creatine review deel ik mijn persoonlijke ervaringen met jullie!

De CreaPure creatine heb ik getest op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Werking

Body & Fitshop CreaPure Creatine

Voordat we verder gaan met mijn CreaPure Creatine review kijken we naar wat Body & Fitshop zelf zegt over hun creatine supplement.

“Met Creatine – CreaPure® kies je voor zekerheid. Veel bedrijven beloven het, met Creapure® creatine weet je het zeker. De allerbeste creatine, Creapure® Creatine wordt geproduceerd door AlzChem Trostberg GmbH. DitDuitse  bedrijf garandeert de meest zuivere Creatine wereldwijd verkrijgbaar. Elke batch Creapure® Creatine wordt afzonderlijk getest op zuiverheid en kwaliteit.

De kenmerken van Creatine CreaPure®:

 • De meest zuivere creatine met de beste werking
 • Gepatenteerde en gegarandeerde kwaliteit
 • Elke batch wordt Creapure® creatine getest op zuiverheid en kwaliteit
 • De beste keus
 • Creatine voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen
 • Creatine stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa bij explosieve krachtinspanningen”

De oplosbaarheid van CreaPure Creatine

Het eerste punt van mijn CreaPure Creatine review gaat over de oplosbaarheid. Aangezien deze creatine in poedervorm komt dien je hem te mengen met water of een vruchtendrank. Bij een supplement dat gemixt moet worden is het natuurlijk belangrijk dat er geen klontjes ontstaan en je hem zonder problemen kunt drinken.

body en fitshop creatineVolgens het etiket mix je 1 maatschep van 5 gram CreaPure met 200 tot 250 ml water of vruchtensap. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan water. De CreaPure Creatine is een zeer fijn poeder wat makkelijk mengt met water. Er blijven geen klontjes achter en er blijft niks plakken aan je shakebeker. Omdat creatine nooit helemaal oplost blijven er een soort hele fijne korreltjes in het water drijven.

Door tijdens het drinken regelmatig te roeren of even kort te schudden zorg je ervoor dat het niet allemaal naar de bodem zakt. Zo drink je alles ineens op en hoef je niet achteraf nog extra water te gebruiken om het laatste laagje op te drinken.

Wat kost deze creatine van Body & Fit?

Aangezien de CreaPure Creatine van Body & Fitshop geen smaak heeft hoef ik hier ook mijn mening niet over te geven. In mijn CreaPure Creatine review kan ik dus gelijk door naar de prijs.

Deze creatine monohydraat is te koop in potten van 500 gram. Hiervoor betaal je €12,50 op de website van Body en Fitshop. Een dosering is 500 gram, wat betekent dat je 100 doseringen uit één pot haalt. Als je de gebruiksaanwijzing op het etiket volgt hanteer je eerst een oplaadfase van 5 dagen waarbij je 20 gram per dag neemt. Vervolgens neem je tijdens de onderhoudfase iedere dag 5 gram. In dit geval doe je 85 dagen met CreaPure Creatine, omgerekend kost het je dus €0,15 per dag.

Creatine is over het algemeen een wat goedkoper supplement en dit lijkt me een gemiddelde prijs. Om een goed beeld te krijgen vergelijk ik de prijzen van een aantal monohydraat-creatines in deze creatine review.

creatine prijzen

Zoals je kunt zien in bovenstaande tabel biedt de CreaPure creatine van Body en Fitshop een goede prijs. De meeste creatines bieden een vergelijkbare prijs. Het verschilt wordt gemaakt door het aanbevolen gebruik volgens het label. De één geeft aan wel een laadfase te volgen, de ander houdt een constante hoeveelheid aan voor iedere dag.

De werking van CreaPure Creatine monohydraat

Het belangrijkste van een voedingssupplement is natuurlijk de werking. In mijn CreaPure Creatine review deel ik mijn persoonlijke ervaring met deze creatine met jullie. Zoals ik elke van mijn supplementen reviews kijk ik kritisch naar het effect.

creapure creatine reviewTijdens het gebruik van CreaPure Creatine van Body en Fitshop heb ik de gebruiksaanwijzing volgens het etiket grotendeels gevolgd. Zo ben ik begonnen met een laadfase van 20 gram creatine per dag, verspreid over 4 inname momenten. Vervolgens heb ik tijdens de onderhoudfase op rustdagen 1 dosering in de ochtend genomen voor mijn ontbijt en op trainingsdagen 1 dosering voor mijn trainen en 1 dosering na mijn workout.

De CreaPure heeft een positief effect gehad op mijn trainingen. Ik merkte dat ik bij veel oefeningen iets vooruit ben gegaan in kracht ten opzichte van de trainingsperiode voor het gebruik van deze creatine. Ook kon ik duidelijker langer doorgaan zonder te verzuren. Zo kan ik meer herhalingen maken en intensiever trainen. Hoewel creatine normaliter een product is dat tijdens de bulkfase wordt gebruikt heb ik CreaPure Creatine genomen tijdens het droogtrainen.

Dit heeft voor mij als voordeel gehad dat ik lekker zwaar kon blijven trainen en zoveel mogelijk spiermassa kon behouden. Tijdens het gebruik van CreaPure is mijn vetpercentage gedaald maar ogen mijn spieren voller en groter. Ik ben dus zeer tevreden over de werking van Body & Fit’s CreaPure. Let er wel op, de werking kan voor iedereen verschillen. Niet iedereen reageert namelijk op creatine, de zogeheten non-responders hebben van nature al voldoende creatine in de spieren opgeslagen zitten. Dit betreft zo’n 20 tot 30% van de sporters.

CreaPure Creatine review: mijn conclusie

Mijn CreaPure Creatine review wil ik graag eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn ervaring met de Creapure monohydraat creatine van Body & Fitshop kunnen lezen. Zelf ben ik zeer tevreden over dit supplement. Vooral het effect merkte ik echt goed tijdens het gebruik van CreaPure. Mijn kracht nam toe, ik had meer uithoudingsvermogen tijdens het trainen en bovendien zijn mijn spieren voller en groter dan hiervoor. De prijs is prima voor een creatine-supplement, al zijn er varianten op de markt die iets goedkoper zijn.

Klein nadeel is dat de kleine korrels naar de bodem van je beker zakken, waardoor je tijdens het drinken regelmatig moet roeren of schudden. Verder heb ik eigenlijk niks negatiefs te zeggen over de CreaPure Creatine. Zoek jij een goed betaalbare creatine die een goede kwaliteit levert? Probeer dan de CreaPure Creatine van Body en Fitshop eens uit. Houd er echter rekening mee dat creatine supplementen niet bij iedereen even goed werken!

creapure creatine kopen

Top 5 beste creatines
Creatine ondersteunt de prestaties bij explosieve krachtinspanningen, zoals sprinten en krachttraining. Benieuwd naar de Top 5 beste creatines van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft ze voor je op een rij gezet!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met CreaPure Creatine hieronder!

Heb jij deze creatine van Body en Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Zelf een Pre Workout maken met ons recept
beste supplementen

Veel sporters maken gebruik van een pre-workout booster voordat zij beginnen aan hun training. Dit doen zij voornamelijk om meer energie en focus te krijgen, Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

3 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  8.2

  Prijs

  10

  Werking

  8

  Deze creatine gebruik ik ook al circa 2 jaar.

  ik heb periodes getraint met deze creatine, en zonder. merk vooral het verschil als ik na een periode zonder crea weer er mee begin. Kan dan met hetzelfde gewicht net 1 of 2 reps meer doen.

  toch geef ik voor de werking geen 10, het is geen wondermiddel.

 2. Heeft het bijwerkingen. En hoe zit het als je chronisch medicijnen moet nemen, is het dan nog verantwoord om het te nemen.

  • Creatine is een lichaamseigen stof en heeft bij normaal gebruik geen nadelige bijwerkingen. Alleen wanneer je dagelijks enorm hoge doseringen neemt én al slecht werkende nieren hebt kan dit schadelijk zijn, maar voor gezonde mensen is creatine compleet veilig.

   Uiteraard altijd goed om even met de arts te overleggen als je chronisch medicijnen moet gebruiken, daar kan ik namelijk niets over zeggen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *