• xxl nutrition banner

Crazy Pre Workout review – Body & Fitshop

Crazy Pre Workout

€20,79
7.4

Gebruiksgemak

9.0/10

Prijs

8.5/10

Smaak

7.0/10

Werking

5.0/10

Voordelen

 • Goedkope pre workout
 • Frisse smaak
 • Goede energieboost
 • 37 doseringen per pot

Nadelen

 • Lage dosering veel stoffen

Bijgewerkt op 18 oktober 2023 door Marvin

Ken jij die dagen waarop je weinig zin hebt om te trainen en de verleiding groot is om lekker op de bank te blijven liggen? Terwijl je eigenlijk een workout op het programma hebt staan? Ik wel! Zeker na een lange werkdag mis ik soms de energie en motivatie om te gaan. Een pre workout booster helpt me dan en geeft me dat extra zetje richting de sportschool. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik verschillende pre workouts.

Hopelijk helpen mijn ervaringen jullie bij het vinden van de juiste supplementen. Dit keer heb ik de Crazy Pre Workout booster van Body & Fitshop geprobeerd. Mijn persoonlijke ervaring deel ik in de Crazy Pre Workout review hieronder!

De Crazy Pre Workout heb ik beoordeeld op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Body & Fit Crazy PWO

Voordat we verder gaan met mijn Crazy Pre Workout review kijken we even naar wat Body & Fitshop zelf zegt over hun pre workout booster.

“Crazy pre-workout is een pre-workout zonder poespas. Crazy pre-workout bevat alle werkzame zodat je het uiterste uit je training haalt! 1 schepje voor de training is al voldoende! Body & Fit biedt een samengestelde Crazy work-out in een speciale vorm aan. De combinatie van L-Taurine, Creapure Creatine, L-Arginine AKG, Beta Alanine, Citrulline Malaat en Caffeïne Anhydrous.

Crazy pre-workout kenmerken:

 • Werkt in 15 minuten!
 • Perfect voor krachtsport en bodybuilding
 • De 6 top pre-workout ingrediënten
 • Geen aspartaam
 • 37 knaltrainingen per verpakking”

Het gebruiksgemak van Crazy Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Crazy Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hoe moet je dit supplement gebruiken? Is het label duidelijk en mix het poeder makkelijk met water? Een pre-workout moet natuurlijk makkelijk zijn!

Crazy Pre Workout van Body & Fitshop werkt volgens het etiket al na 15 minuten. Je hoeft slechts 1 maatschepje (= 11 gram poeder) met 250 ml water te mengen. It’s as simple as that! Zelf fiets ik in 10 minuten naar mijn sportschool. Daarom drink ik deze pre workout booster altijd vlak voor ik op de fiets stap. Eenmaal aangekomen bij de gym begint hij zijn werk te doen. De oplosbaarheid van het poeder is goed. Het lost bijna direct op wanneer je het water toevoegt. Zelf roer ik het nog even door met een lepel en de shake is klaar om te drinken.

Geen klontjes in je shake of restjes die achterlijven omdat het niet goed is opgelost. Een ander handig extraatje van de Crazy Pre Workout is de maatschep met lange steel. Deze zorgt er voor dat je ook gemakkelijk je dosering kunt pakken wanneer je potje bijna leeg is. Al met al vind ik deze pre workout van Body en Fit erg makkelijk in het gebruik.

Wat kost deze pre workout booster?

Natuurlijk speelt de prijs ook een belangrijke rol. Je wilt immers nooit teveel geld uitgeven aan sportsupplementen. Daarom kijk ik in mijn pre workout booster reviews altijd kritisch naar de prijs. Zodat jij de supplementen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding kunt kopen!

De Crazy Pre Workout is te bestellen bij Body & Fitshop voor €20,79 Voor deze prijs krijg je een potje met 407 gram, wat staat voor 37 doseringen van 11 gram poeder. Wanneer je de dosering volgens het etiket volgt doe je 37 trainingen met één pot van deze pre workout. Omgerekend is dat slechts €0,56 per workout.

Dit vind ik een hele mooie prijs en naar mijn idee is dit één van de goedkoopste pre workout supplementen. Om echt te kunnen zeggen of Crazy Pre Workout duur of goedkoop is in vergelijking met andere boosters vergelijk ik deze met de prijzen van een aantal huismerk pre workouts. In vergelijking met Blast Pre Workout van XXL Nutrition en ABE Pre Workout van Applied Nutrition is Crazy Pre Workout een stuk goedkoper.

Crazy Pre Workout

Bevat een combinatie van de meest populaire pre-workout ingrediënten in sport en fitness, L-Taurine, Creatine Monohydraat, L-Arginine AKG, Beta Alanine, Citrulline Malaat en Caffeïne Anhydrous.

Is deze pre workout van Body & Fitshop lekker?

Het volgende punt in mijn review van Crazy Pre Workout gaat over de smaak. Dit is misschien niet het belangrijkste onderdeel. Maar een smerige pre workout drinken voor je training is natuurlijk niet prettig.

Deze pre-workout-booster is verkrijgbaar in 3 verschillende smaken bij Body & Fitshop, namelijk; Lemon Sensation, Orange Sensation & Raspberry Flavour. Op moment van schrijven is enkel de Orange Sensation nog op voorraad. Mij leek Raspberry Flavour het lekkerst, dus deze heb ik getest. Mijn persoonlijke ervaring is dus puur gebaseerd op deze smaak. Zelf mix ik 1 maatschep (11 gram) met 250 tot 300 milliliter water.

De smaak is dan lekker fris en zoet, maar niet té overheersend. Hierdoor drinkt Crazy Pre Workout lekker weg. Ondersteunt door de goede oplosbaarheid maakt dit deze pre workout smakelijk en totaal niet vervelend om vlak voor het sporten achterover te slaan!

De werking van Crazy Pre Workout booster

Het belangrijkste aspect van een pre workout supplement is natuurlijk de werking. Van een goede pre workout booster verwacht je een energieboost. Maar ook effecten als minder verzuring in je spieren tijdens het trainen en een lekkere pomp zijn vaak wenselijk. In mijn Crazy Pre Workout review kijk ik naar de ingrediënten van deze booster en deel ik mijn eigen ervaring met je.

crazy pre workout review

Per dosering van 11 gram krijg je de volgende stoffen binnen:

 • Creatine monohydraat voor meer kracht bij explosieve inspanning – 1500 mg
 • L-arginine AKG als Nitric Oxide aminozuur dat bijdraagt aan vollere spierpomps – 1000 mg
 • Beta alanine bedoelt om het spieruithoudingsvermogen te verbeteren – 500 mg
 • Taurine heeft een positief effect op het cardiovasculair systeem en je uithoudingsvermogen – 500 mg
 • L-citrulline malaat draagt bij aan een effectievere werking van je spieren – 500 mg
 • Cafeïne is het ingrediënt dat zorgt voor de toename van energie – 250 mg

Crazy Pre Workout bevat de 6 belangrijke stoffen die een pre workout booster moet bevatten. Dat is dus zeker positief. Helaas zijn een aantal ingrediënten ondergedoseerd. In mijn eerdere artikel over het zelf maken van een pre workout booster vind je de optimale dosering per ingrediënt.

Zo moet je ongeveer 2500 mg beta alanine nemen, zo’n 6000 mg citrulline malaat en 5 gram creatine. Zoals je hierboven ziet is de dosering een stuk lager. De 250 milligram cafeïne is dan wel weer genoeg voor een intense energieboost!

Welke effecten heb ik gemerkt?

Omdat Crazy Pre Workout van Body en Fitshop wat lager is gedoseerd dan wenselijk zullen veel mensen 2 scheppen per training moeten nemen. Dit betekent dat de prijs per workout iets toeneemt. Toch blijft deze pre workout booster dan nog één van de goedkopere!

Persoonlijk ben ik begonnen met 1 maatschep en heb ik dit langzaam verhoogd naar 1.5 en uiteindelijk 2 maatscheppen. Omdat ik zelf geen koffie of andere cafeïne-houdende dranken drink merk ik veel van pre workouts. Althans, ik ervaar vaak een goede toename van energie. Bij Crazy Pre Workout is dat ook het geval. Dit vind ik erg fijn, zodat ik ook op dagen waarop ik geen zin heb toch een boost krijg om te gaan trainen.

Een enorme toename van kracht of een heftige spierpomp heb ik niet ervaren. Toch trainde ik verder erg fijn op deze pre workout van Body & Fit. Hij gaf me de gewenste energie en daarnaast heb ik geen negatieve bijwerkingen ervaringen.

Crazy Pre Workout review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Crazy Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijk ervaring met dit pre workout supplement van Body en Fitshop kunnen lezen. De grootste voordelen voor mij zijn de lage prijs per dosering, de prima smaak en de gebruiksvriendelijkheid. Nadeel in mijn ogen is de lagere dosering van belangrijke stoffen als creatine, beta alanine en citrulline malaat. Persoonlijk heb ik de meeste behoefte aan een goede energieboost en die heb ik zeker ervaren met Crazy Pre Workout (250 mg cafeïne).

Zoek jij een goedkope pre workout booster die vooral een goede stoot energie levert? Dan is deze pre workout booster van Body & Fitshop zeker het proberen waard. Vanwege de lage prijs kan iedereen hem natuurlijk eens proberen. Die 20 euro gaat je niet afschrikken. Gebruik jij al langere tijd sterke pre workout supplementen? Dan raad ik aan om verder te kijken naar een variant met een hogere dosering van de ingrediënten. Anders ben ik bang dat je weinig zult merken van Crazy Pre Workout!

Crazy Pre Workout

Bevat een combinatie van de meest populaire pre-workout ingrediënten in sport en fitness, L-Taurine, Creatine Monohydraat, L-Arginine AKG, Beta Alanine, Citrulline Malaat en Caffeïne Anhydrous.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Crazy Pre Workout hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van Body en Fitshop al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

BF10 Pre Workout review – Body & Fit
bf10 pre workout ervaring

Er zijn veel pre workouts verkrijgbaar die jou kunnen helpen om alles uit je training te halen. Een pre workout booster is zeker niet noodzakelijk Lees blog

Oerkracht Pre Workout review
oerkracht pre workout review

Na een drukke werkdag toch nog even alles uit je training halen in de sportschool? Dan kan een pre workout booster af en toe wel Lees blog

Patser Pre Workout review & ervaring
patser pre workout review

Voor mijn supplementen reviews heb ik al veel pre workouts getest. De ene pre workout bevat vooral een gigantische dosering cafeïne, terwijl de andere pre Lees blog

Bevat een combinatie van de meest populaire pre-workout ingrediënten in sport en fitness, L-Taurine, Creatine Monohydraat, L-Arginine AKG, Beta Alanine, Citrulline Malaat en Caffeïne Anhydrous.

Bevat een combinatie van de meest populaire pre-workout ingrediënten in sport en fitness, L-Taurine, Creatine Monohydraat, L-Arginine AKG, Beta Alanine, Citrulline Malaat en Caffeïne Anhydrous.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *