• xxl nutrition banner

Colossus 2500 review – Bodystore

Colossus 2500

€27,50
7.5

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

6.8/10

Smaak

8.3/10

Voedingswaarden

7.0/10

Voordelen

 • Calorierijke shake voor aankomen
 • Lekkere smaak
 • Bevat veel eiwit voor een weightgainer

Nadelen

 • Bevat veel suiker
 • Slechts 4 smaken verkrijgbaar

Bijgewerkt op 15 januari 2024 door Marvin

Hoewel veel mensen sporten met als doel om af te vallen, zijn er wel degelijk mensen die hard hun best doen om aan te komen. Helaas gaat dit niet bij iedereen even makkelijk. Ben jij zo’n ‘hardgainer’ die maar lastig massa aankomt? Naast een eetpatroon met een calorie-overschot en een zwaar krachttrainingsprogramma kun je een weightgainer gebruiken. Zo’n weightgainer shake is een makkelijke toevoeging op je voedingsschema en bedoeld om snel veel calorieën te bieden. Uiteraard in een goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

Colossus 2500 is de populaire weight gainer van Bodystore. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik dit fitness supplement getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Je leest het in mijn Colossus 2500 review hieronder!

De Colossus weightgainer heb ik getest op de volgende onderdelen:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Bodystore Colossus 2500

Voordat we verder gaan met mijn Colossus 2500 review kijken we even naar wat Bodystore zelf zegt over hun weightgainer.

“Het gebruik van 2 doseringen per dag met volle melk zal 2500 calorieën aan je voeding toevoegen wat als aanvulling op je gewone voeding zal helpen om in gewicht aan te komen. COLOSSUS 2500 – DE vervanger van Mammoth 2500®.

GROEIEN ALS EEN REUS? COLOSSUS 2500 – DE ZWAARSTE GAINER VAN NEDERLAND!

 • Colossus 2500 bevat de 2 belangrijkste ingrediënten om aan te komen
 • Colossus 2500 bevat een uniek enzymen complex
 • Colossus 2500 bevat goede vetten in de vorm van MCT
 • Colossus 2500 is een overheerlijke shake die verkrijgbaar is in vier smaken”

Gebruiksgemak van Colossus 2500

Het eerste punt van mijn Colossus 2500 review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik niet alleen naar de oplosbaarheid van het poeder, maar ook naar de gebruiksaanwijzing en de pot.

Colossus 2500 van Bodystore is verkrijgbaar in een pot van 2000 gram of 4000 gram. Het eerste wat mij opviel aan de emmer is dat er een handvat aan de deksel zit. Hierdoor kun je de pot makkelijker tillen, meenemen of verplaatsen. De opening is wat aan de kleine kant, dit zorgt er voor dat het toch wat lastiger wordt om de weightgainer te scheppen als je bijna door je pot heen bent. De gebruiksaanwijzing op het etiket is duidelijk. Bodystore geeft goed aan hoe je deze weightgainer moet gebruiken en wat de voedingswaarden per 100 gram zijn.

Maar het label toont ook exact wat je binnenkrijgt wanneer je 1 dosering Colossus 2500 neemt (= 5 maatscheppen) én wat de voedingswaarde is voor 1 dosering met 525 ml volle melk. Je kunt er ook voor kiezen om Colossus te mixen met water. Zowel met water als melk lost het poeder goed op en krijg je een volle en romige shake.

Wat betaal je voor deze weightgainer?

Een ander punt waar ik in al mijn weightgainer reviews naar kijk is de prijs. Wat betaal je voor Colossus 2500 en is dit duur of goedkoop in vergelijking met andere weightgainers?

Zoals gezegd kun je Colossus 2500 bij Bodystore kopen in potten van 2000 gram of 4000 gram. Voor 2 kilo betaal je €27,50 en voor 4 kilogram ben je €44,90 kwijt. Koop je 2 of meer potten van 4 kg? Dan betaal je slechts €39,95 per emmer. Het loont dus om meerdere potten Colossus tegelijk te bestellen. Per shake gebruik je 5 maatscheppen, wat neerkomt op 235 gram poeder (uiteraard kun je een halve dosering nemen of zelf bepalen hoeveel scheppen je neemt).

Koop je 4000 gram Colossus 2500, dan haal je hier 17 weightgain shakes uit. Omgerekend kost het je dan €2,64 per shake. Naar mijn idee is dit aan de prijzige kant. Persoonlijk gebruik ik een halve dosering (=2.5 maatschep), uiteraard wordt de prijs dan lager (= €1,32 per shake).

Weightgainer prijzen vergelijken

Om een echt goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik de prijs van Colossus met andere, vergelijkbare, weightgainers. Hiervoor heb ik gekeken naar de prijzen van Mammoth 2500 van Interactive Nutrition, Mutant Mass van PVL Nutrients en Serious Mass van Optimum Nutrition. Zoals je in de tabel hieronder kunt zien komen de prijzen aardig overeen. In vergelijking met deze andere weightgainers is Colossus 2500 van Bodystore echter wel de duurste.

Let op: in deze vergelijking heb ik gekeken naar de dosering zoals aangegeven op het label van desbetreffende weightgainer. Uiteraard kun jij zelf bepalen hoeveel scheppen weight gain poeder je neemt!

weightgainer prijzen vergelijken

Colossus 2500 weightgainer smaken

Het volgende punt in mijn Colossus 2500 review gaat over de smaak. De smaak is voor velen misschien niet de meest belangrijke factor, maar ik vind dat een voedingssupplement dat je iedere dag drinkt lekker moet zijn. Daarom deel ik mijn persoonlijke smaak ervaring met jullie!

Colossus 2500 van Bodystore is verkrijgbaar in 4 verschillende smaken, namelijk; Aardbei, Vanille, Banaan en Choco. De keus is dus niet heel groot, wat ik jammer vind. Aardbei, vanille, banaan en chocolade zijn echter wel de basissmaken die een groot deel van de mensen wel kan bekoren. Ik weet zeker dat je één van deze vier smaken zeker wel lekker gaat vinden.

Persoonlijk vind ik de chocolade smaak het best. Wanneer je deze mengt met melk krijg je een lekkere, volle en romige milkshake. Deze drinkt lekker weg. Natuurlijk heb ik de smaak ook getest met water en ook in dit geval is de weightgainer prima te drinken. De smaak is wat minder romig en vol, maar blijft goed!

Voedingswaarden Colossus van Bodystore

colossus 2500 reviewHet belangrijkste van een weightgainer is natuurlijk de samenstelling. Wat krijg je precies binnen als je deze weight gain shake neemt? In mijn Colossus 2500 review kijk ik kritisch naar de voedingswaarden om te bepalen of deze weightgainer geschikt is. Van een weightgainer verwacht je natuurlijk dat deze een hoop calorieën bevat, want je gebruikt hem immers om te helpen bij het aankomen (van spiermassa). Daarnaast is een goede verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten belangrijk.

Colossus 2500 van Bodystore is een weightgainer voor de zogeheten hardgainers. Dit zijn mensen die veel moeite hebben met aankomen en veel extra calorieën nodig hebben. Wanneer je een volledige dosering neemt zoals aangegeven staat op het etiket (235 gram + 525 ml volle melk) krijg je de volgende macronutriënten binnen:

 • Energie: 1260 kcal
 • Eiwit: 68 gram
 • Koolhydraat: 177 gram (waarvan 112 gram suikers)
 • Vet: 32 gram (waarvan 19 gram verzadigde vetten)

Met 1260 calorieën krijg je een flink deel van je dagelijkse caloriebehoefte binnen. Wanneer je uitgaat van de richtlijn 1,8 gram – 2 gram eiwit en 1 gram vet per kilogram lichaamsgewicht dan heeft Colossus 2500 een goede verdeling tussen macro’s. Je krijgt een ruime hoeveelheid proteïnen binnen uit verschillende waardevolle bronnen. Deze soorten eiwit zijn wei eiwit concentraat, calcium caseïnaat en ei-eiwit albumine. Wat ik wel een minpunt vind is dat het aandeel suikers erg hoog is, namelijk 112 gram van de 177 gram totale koolhydraten.

Suiker is een goedkopere koolhydraatbron dan bijvoorbeeld havermout of rijst, welke complexe koolhydraten leveren. Naar mijn mening bevat Colossus van Bodystore teveel suikers. Volgens de WHO (World Health Organization) mag slechts 15% van je dagelijkse calorie-inname uit suiker (in welke vorm dan ook) bestaan. Stel je eet 3000 kcal per dag, dan is dit 122,5 gram suiker. Zoals je ziet krijg je met deze weightgainer in 1x je maximale suiker-inname binnen.

Voedingswaarden vergelijken

Net zoals bij de prijsvergelijking heb ik Colossus 2500 van Bodystore vergelijken met Serious Mass, Mammoth 2500 en Mutant Mass. In deze vergelijking heb ik gekeken naar de voedingswaarden per 100 gram om een eerlijk beeld van de kwaliteit te krijgen.

colossus 2500 ervaring

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien heeft iedere weightgainer zo haar eigen voordelen en nadelen. Colossus 2500 van Bodystore is de weightgainer met de meeste eiwitten, maar helaas ook degene met de meeste suikers. Wanneer ik een weightgain shake zoek, dan wil ik graag een goede dosis eiwitten, veel complexe koolhydraten (en dus niet teveel suiker) en een portie vetten. Overall gezien is Colossus een prima weightgainer die jou zeker kan helpen bij het aankomen, maar voor mij bevat hij te veel suikers.

Colossus 2500 review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Colossus 2500 review afsluiten met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de Colossus 2500 weightgainer van Bodystore. Voor mij heeft deze weightgainer een aantal mooie voordelen. Zo vind ik de chocolade smaak in combinatie met melk erg lekker. De volle en romige shake is een genot om te drinken. Ook bevat deze shake voor aankomen een hoop eiwitten uit 3 verschillende hoogwaardige bronnen.

Wat ik jammer vind is dat deze shake veel suikers bevat, zeker in vergelijking met de andere weightgainers in deze Colossus 2500 review. Al met al kan ik concluderen dat dit een goede weightgainer is voor iemand die moeite heeft met aankomen. De 1260 kcal zullen je zeker helpen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Zoek jij een weightgainer die wat minder calorieën maar meer complexe koolhydraten bevat, dan zou je eens kunnen kijken naar de Complex Carb Gainer van XXL Nutrition bijvoorbeeld.

Top 5 beste weightgainers
Hulp nodig bij het opbouwen van spiermassa? Zoek je de beste weightgainer van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste weightgainers voor je getest. De perfecte supplementen voor spieropbouw tijdens het bulken!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Colossus 2500 hieronder!

Heb jij deze weightgainer van Bodystore al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
De 5 beste weightgainer ingrediënten voor bulken
beste weightgainer ingrediënten

Wil je meer spiermassa opbouwen? Dan heeft je lichaam dagelijks meer calorieën nodig dan het verbruikt. Dit betekent dat je je voedingspatroon moet aanpassen en Lees blog

Zelf weightgainer maken met dit recept
zelf weightgainer maken recept

Een weightgainer is een supplement dat veel gebruikt wordt om op een makkelijke manier veel calorieën binnen te krijgen. Dit is handig wanneer je aan Lees blog

Massive Gainer review – Body & Fitshop
massive gainer review

Wil jij graag aankomen in gewicht of meer spiermassa opbouwen? Dan is het belangrijk dat je dagelijks meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam verbruikt. Soms Lees blog

Complex Carb Gainer review – XXL Nutrition
Complex Carb Gainer review

De Kerstdagen zijn weer ten einde en we gaan weer over op de orde van de dag. In mijn geval betekent dat sporten, werken en Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *