• xxl nutrition banner

Collagen & Pea Protein review – Vital Supply

Collagen & Pea Protein

€23,95
7.5

Gebruiksgemak

6.5/10

Smaak

7.3/10

Prijs

7.0/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • Gehydrolyseerd collageen
 • Verrijkt met vitamine C en D
 • 81,5% eiwitgehalte
 • Verschillende smaken

Nadelen

 • Geen grote verpakking verkrijgbaar
 • Niet geschikt voor veganisten

Eiwitpoeder is verkrijgbaar in verschillende soorten, smaken en samenstellingen. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik de afgelopen jaren veel merken eiwitpoeders getest. De laatste jaren is collageen eiwit erg populair geworden. Vital Supply (voorheen bekend als Niche4Health) is een aanbieder van collageen supplementen. Ik heb hun gehydrolyseerd collageen met erwten eiwitpoeder getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees hier de complete Collagen & Pea Protein review en ontdek mijn beoordeling!

Ik heb de Collagen & Pea Protein van Vital Supply op de volgende punten getest;

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Samenstelling

Vital Supply Collagen & Pea Protein

Voordat we verder gaan met mijn Collagen & Pea Protein review kijken we naar wat Vital Supply zelf zegt over hun eiwitpoeder.

“Ons PROTEINE-product is een unieke combinatie van erwten-eiwitten met collageen. Deze combinatie zorgt voor een stralende huid plus daarbij ook nog de voordelen van hoogwaardige eiwitten. Verkrijgbaar in de bekende smaken Vanille, Aardbei en sinds kort ook in de nieuwe smaken Banaan en Chocolade. Dit is een mooie kans om gratis eens een andere smaak te proberen!

Ons product is:

 • 100% Natuurlijk
 • Verrijkt met Vitamine C en D
 • Vrij van Conserveringsmiddelen & Toevoegingen
 • Paleo proof”
vital supply

Gebruiksgemak Collagen & Pea Protein

Het eerste onderdeel van mijn Collagen & Pea Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik o.a. naar de oplosbaarheid van het poeder en de informatie op het etiket.

De Vital Supply Collagen & Pea Protein is verkrijgbaar in een pot met 600 gram eiwitpoeder. De verpakking is compact en neemt dus weinig ruimte in beslag in je keukenkastje. Ik vind het wel jammer dat er geen grotere ‘bulkverpakking’ verkrijgbaar is. Denk bijvoorbeeld aan grotere zakken met 2500 of 4000 gram inhoud. Dit zorgt voor minder plastic én een prijsvoordeel. Het meegeleverde maatschepje is voor 30 gram eiwitpoeder, wat precies de aanbevolen dosering is volgens de gebruiksaanwijzing.

Op het etiket vind je verder meer informatie over de Collagen & Pea Protein. Zo vind je op het label de voedingswaarden per 100 gram en per shake van 30 gram. Ook zie je het complete aminozuurprofiel, de ingrediëntenlijst en gebruik- en bewaaradvies.

De oplosbaarheid van het poeder is helaas niet optimaal. Verscheidene keren heb ik last gehad van restjes eiwitpoeder op de binnenkant van mijn shakebeker. En soms zelfs een laagje op de onderkant, wat bleef plakken en dus niet goed mengde met water. Wanneer je collageen eiwitshake met de blender mixt heb je dit probleem niet. Maar uiteraard heb je hier niet elke keer zin in.

Wat kost deze collageen eiwitshake?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de laagste prijs voor supplementen betaald. Daarom kijk ik in mijn Collagen & Pea Protein review kritisch naar de prijzen en vergelijk ik deze met andere merken.

Je kunt de Vital Supply collageen eiwitshake kopen voor €23,95. Voor deze prijs krijg je 600 gram eiwitpoeder. Wanneer je de dagelijkse dosering van 30 gram poeder aanhoudt, haal je dus 20 shakes uit 1 pot. Omgerekend betaal je ongeveer €1,20 per shake. Gezien de prijsstijging van het afgelopen jaar in de supplementenbranche is dit een redelijke prijs. Bovendien krijg je bij Vital Supply korting naarmate je meer bestelt. Zo kun je de volgende kortingen pakken:

 • Bestelbedrag 40 – 60 euro = 5% korting
 • Bestelbedrag 60 – 80 euro = 10% korting
 • Bestelbedrag 80 euro of meer = 15% korting

Om een concreet beeld van de Collagen & Pea Protein prijs te krijgen, heb ik deze vergeleken met prijzen van andere merken eiwitpoeders. In de prijstabel hieronder zie je de kosten van Vegan Protein van Body & Fit, Green Protein van XXL Nutrition, Vegan Protein Blend van Myprotein en Vital Proteins Collageen.

MerkPrijsAantal shakesPrijs per shake
Vital Suppy€23,9520€1,20
Body & Fit€86,9966€1,32
XXL Nutrition€26,9533€0,82
Myprotein€55,9983€0,67
Vital Proteins€36,2019€1,90

De prijs per shake is berekend op 30 gram poeder per dosering en houdt geen rekening met tijdelijke aanbiedingen. Zoals je kunt zien is de Collagen & Pea Protein van Vital Supply redelijk duur in vergelijking met de vegan eiwitpoeder van XXL Nutrition en Myprotein. Het is echter lastig om een goede prijsvergelijking te maken, aangezien het een uniek product is. Er zijn weinig tot geen andere merken die collageen eiwit met erwten-eiwit combineren.

Wil jij meer informatie over een van de bovenstaande eiwitsupplementen? Hieronder zie je de goedkoopste aanbieders.

Collagen & Pea Protein Powder smaken

Drink je elke dag een eiwitshake? Dan is het wel fijn als deze een lekkere smaak heeft. In al mijn eiwitshake reviews deel ik mijn persoonlijke smaakervaring met je.

Je kunt de Collagen & Pea Protein in drie verschillende smaken kopen, namelijk Aardbei, Chocolade en Banaan. Geen groot assortiment aan smaken zoals je bij whey shakes wel eens zien. Maar toch denk ik dat dit de 3 meest gekochte smaken zullen zijn als het om eiwitpoeder gaat. Wellicht is het nog een idee om vanille als smaak (weer) toe te voegen. Deze zie ik namelijk niet meer op de website van Vital Supply staan.

Voor deze review heb ik natuurlijk alle smaken getest, dus ook de vanillesmaak die uit het assortiment lijkt te zijn. De smaak van Collagen & Pea Protein is goed te doen. Het is niet mijn favoriete eiwitshake, maar voor een eiwitshake op basis van erwteneiwit-isolaat is hij best lekker. Houd er rekening mee dat plantaardige eiwitpoeders een minder frisse zoete smaak hebben dan wei eiwitpoeders. Erwten eiwit is wat bitterder van smaak. Benieuwd naar mijn persoonlijke favoriet? Dat is in dit geval de chocoladesmaak, die matcht het best met het erwteneiwit.

Samenstelling Vital Supply Collagen Protein

Het belangrijkste punt in mijn Collagen & Pea Protein review is natuurlijk de samenstelling. Welke ingrediënten zijn er gebruikt om deze eiwitshake te produceren. En wat zijn de voedingswaarden per shake?

Per eiwitshake (30 gram poeder + water) krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Energie = 116,2 kcal
 • Eiwit = 24,5 gram
 • Koolhydraten = 1,4 gram (waarvan 0 gram suikers)
 • Vetten = 1,9 gram (waarvan 0,5 gram verzadigd vet)
 • Zout = 0,63 gram
 • Vitamine C = 30 mg
 • Vitamine D = 3,8 ug

Wat mij hier direct opvalt is het hoge eiwitpercentage. Let wel op; dit is per smaak verschillend. Aardbei bevat 81,5% eiwit, vanille 81,8%, banaan zelfs 82,4% en chocolade het minst (76,3%). Neem je de baansmaak dan krijg je dus de meeste eiwitten binnen en zo min mogelijk suikers en vetten. Wel vind ik 0,63 gram zout per shake aan de hoge kant. Zeker gezien de bovengrens van 6 gram zout per dag.

De proteïnen in deze eiwitshake van Vital Supply komen uit twee verschillende bronnen. Dit zijn erwten-eiwit isolaat (pea protein isolate) en gehydrolyseerd collageen. Erwteneiwit bevat relatief veel arginine, een aminozuur met een gunstig invloed op de vetverbranding. De opname van erwt-eiwit is wat langzamer en bovendien is het aminozuurprofiel minder compleet dan bijvoorbeeld ei-eiwit of beef-eiwit. Het wordt veel gebruikt in plantaardige eiwitshakes.

collagen & pea protein review

Collageen

Collageen is een eiwit dat van nature voorkomt in je lichaam. Na je 25e levensjaar wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in je lichaam beduidend minder. Voor mooi haar, een stralende huid, sterke nagels en soepele gewrichten is het dan ook aan te raden om een collageen supplement te nemen. Het collageen in dit eiwitpoeder is van ‘bovine’ oorsprong. Dit betekent dat het komt van runderen en daardoor niet geschikt is voor veganisten.

Vital Supply heeft vitamine C en vitamine D toegevoegd aan de Collagen & Pea Protein. Vitamine C ondersteunt namelijk de normale collageen productie in het lichaam. Een ideale combinatie met het collageen eiwit in deze shake. Vitamine D ondersteunt het functioneren van je spieren en het behoud van sterke botten.

Vital Supply proteïne is een unieke combinatie van erwten-eiwitten met collageen. Deze combinatie zorgt voor een stralende huid plus daarbij ook nog de voordelen van hoogwaardige eiwitten.

Collagen & Pea Protein review conclusie

Tot slot wil ik mijn Collagen & Pea Protein review eindigen met een korte conclusie. Net zoals in mijn andere reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft dit collageen eiwitpoeder een aantal voordelen, maar ook nadelen. Wat ik erg prettig vind aan dit collageen eiwit van Vital Supply is dat collageen eiwit wordt gecombineerd met erwten eiwit. Je vult met dit supplement je eiwitten aan én ondersteunt je huid, haren en nagels met collageen. Bovendien zijn de voedingswaarden meer dan prima. De toegevoegde vitamine C en D sluiten goed aan bij de eiwitten en het collageen in de shake.

De nadelen zitten hem voor mij vooral in het gebruiksgemak en de prijs. Omdat er geen grootverpakking te koop is, is Collagen & Pea Protein redelijk duur. Ook lost het poeder niet altijd even makkelijk op. Verder goed om rekening te houden met het rundercollageen in dit product. Voor veganisten dus geen geschikte optie. Is dit voor jou geen probleem en zoek je een eiwitpoeder met collageen van goede kwaliteit? Dan is Vital Supply Collagen & Pea Protein zeker het proberen waard!

Collagen & Pea Protein

Deze Proteïne shake is een unieke combinatie van Collageen eiwit en erwten eiwit waarvan Vital Supply de enige producent is in Europa. Het draagt bij tot de groei en instandhouding van spiermassa.

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Vital Supply hieronder

Heb jij de Collagen & Pea Protein van Vital Supply al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help sporters bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Deze Proteïne shake is een unieke combinatie van Collageen eiwit en erwten eiwit waarvan Vital Supply de enige producent is in Europa. Het draagt bij tot de groei en instandhouding van spiermassa.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *