• xxl nutrition banner

C4 Extreme Pre Workout review – Cellucor

C4 Extreme Pre Workout

€24,90
8.6

Oplosbaarheid

9.1/10

Prijs

8.0/10

Smaak

8.5/10

Werking / effect

8.7/10

Voordelen

 • Verbetert uithoudingsvermogen
 • Meer kracht tijdens de workout
 • Toename van energie voor de training
 • Goede smaak en oplosbaarheid

Nadelen

 • Niet de intense focus die wordt beloofd
 • Effect van C4 neemt af bij regelmatig gebruik

Laatste update op 23 februari 2022

Na het gebruik van de pre-workout Assault van Musclepharm ben ik verder gaan zoeken naar een pre-workout die het beste bij mij past. Al zoekende op de site van Body & Fit kwam ik uit op de C4 pre-workout van Cellucor. Toevallig hoorde ik 2 mannen praten over hun ervaring met C4 in de sportschool. Zij vonden deze pre-workout een zeer goede werking hebben.

Ik heb zelf redelijk wat pre workout boosters gebruikt en zodoende was ik zeer benieuwd naar mijn eigen ervaring met C4 Extreme Pre Workout. Om jullie wat inzicht te geven in mijn ervaring schrijf ik de C4 Pre Workout review.

Cellucor C4 Pre Workout

Wat belooft Cellucor zelf over deze pre workout booster?

 • Explosieve energie
 • Intense focus
 • Ongelofelijke pomp in de spier (Nitrix oxide)
 • Onvergetelijke smaken

Om jullie te helpen bij het vinden van de beste pre workout boosters hebben wij C4 getest. In deze C4 Extreme Pre Workout review vind je onze ervaring met dit product op de volgende punten:

 1. Oplosbaarheid
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Werking / effect

C4 extreme pre workout

Oplosbaarheid van C4

In de beschrijving op het etiket van C4 wordt geadviseerd om 1 scoop (6.5 gr) C4 met 4-6 oz. (120-180 ml) water te mengen. Omdat de scoop vrij klein is heb ik, in tegenstelling tot bij andere pre-workouts, deze maten aangehouden. Na kort schudden met de shakebeker (inclusief shake balletje) bleek dat de poeder totaal opgelost was. Kortom, de pre-workout C4 is zeer goed oplosbaar.

Dit is natuurlijk fijn, want je wilt je supplement in 1x kunnen drinken. Het is storend als je met een lepel de overgebleven klontjes moet wegwerken of je opnieuw water moet gebruiken om de restanten op te lossen. Daarom kijken wij bij onze supplementen reviews ook naar de mate waarin een product oplost!

Prijs van C4 Extreme Pre Workout

Het volgende aspect van de C4 Extreme Pre Workout review is de prijs. Je wilt namelijk nooit teveel betalen voor je supplementen!

De pre-workout C4 van Cellucor is op de website van Body & Fitshop verkrijgbaar in een pot van 30 en 60 doseringen. Omdat ik deze pre-workout nog niet kende, heb ik gekozen voor de pot met 30 doseringen. Deze pot met 30 doseringen kostte mij bij Body & Fit €24,90, dit is dezelfde prijs als op de site van XXL Nutrition. Sinds kort is C4 ook verkrijgbaar bij Supspace, hier betaal je €24,49 voor een pot van 30 workouts. Dit is dus op dit moment de goedkoopste aanbieder!

Op de site van Cellucor wordt de C4 met 30 doseringen aangeboden voor $34,99, omgerekend is dat ongeveer €31,00. Opvallend is dat, net als bij Assault van Musclepharm, de pre-workout goedkoper is op de website van Nederlandse webshops dan op de eigen site van het product.

Het bedrag van zo’n 20 tot 24 euro voor 30 doseringen is een goede prijs voor een pre-workout. Veel pre workout supplementen zijn duurder dan C4, maar er zijn natuurlijk ook huismerk pre-workouts die goedkoper zijn.

Samenvattend nog even de aanbieders op een rij:

C4 Pre Workout kopen bij XXL Nutrition

C4 Pre Workout kopen bij Body & Fit

C4 Pre Workout kopen bij Bol.com

C4 Pre Workout kopen bij Supspace

C4 Pre Workout kopen bij Body Supplies

De smaak van C4 Pre Workout

Ook niet geheel onbelangrijk is de smaak van een pre workout booster. Drink je het product met een glimlach of spuug je het liever weer uit? In de C4 Extreme Pre Workout review kijken wij uiteraard naar de smaak!

De pre-workout C4 is verkrijgbaar in de smaken: blue razz, fruit punch, green apple, orange, strawberry margherita, watermelon, pink lemonade en pineapple.
Door eerdere, vrij goede ervaring met de smaak watermelon, heb ik opnieuw gekozen voor deze smaak.

Door het aanhouden van de hoeveelheden die aangegeven staan op het etiket van de C4, had ik verwacht dat de pre-workout zeer zoet zou zijn. Dit viel mij heel erg mee. De pre-workout was wel zoet, wat vrij logisch is, maar niet zo zoet als eerder pre-workouts.

De smaak watermelon was ook zeer goed te doen ondanks dat de daadwerkelijke smaak van watermeloen niet terug te vinden was. Een andere pre workout die lekker smaakt is Ulift Pre Workout van Liftag Sports.

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk. Wat ik lekker vind kan jij misschien totaal niet waarderen. Ga dus altijd op je eigen gevoel af of kies een smaak die je al eerder hebt gehad en waar je tevreden over bent!

c4 extreme pre workout review

De werking van C4

Het belangrijkste onderdeel van deze C4 Extreme Pre Workout review; de werking! Bij een pre-workout ben ik persoonlijk vooral op zoek naar een energie boost, langer uithoudingsvermogen en meer kracht. Volgens Cellucor zou de C4 op het gebied van extra energie een perfecte pre-workout zijn.

Op het etiket stond dat de pre-workout 20-30 minuten voor de training ingenomen moest worden. Na 10-15 minuten begon ik de tintelingen te voelen en kreeg ik behoorlijk zin om te sporten. Toen ik begon met de training merkte ik dat ik energie kreeg en meer kracht had dan bij de training zonder pre-workout. De tintelingen waren tijdens het trainen verdwenen en de kracht hield de gehele krachttraining (1,5 uur) aan. Na de krachttraining had ik nog genoeg energie voor een half uur cardio.
Voor mij is belangrijk dat ik bij het gebruik van een pre-workout na de training geen crash heb, dit was bij C4 niet het geval.

Het effect dat ik de eerste workout met C4 heb ervaren nam helaas wel af naarmate ik de C4 vaker nam. Het is dus belangrijk om niet elke workout de pre-workout te nemen.

Bij het gebruik van 1,5 – 2 scoops is het effect van C4 net iets heftiger dan wanneer je 1 scoop gebruikt. Er wordt op het etiket wel aanbevolen om niet meer dan 1 scoop te gebruiken en in het begin is dit ook zeker voldoende. Naarmate je C4 vaker gebruikt kun je de dosering geleidelijk aan iets verhogen. Ik zou echter nooit meer dan 2 scoops nemen.

C4 Pre Workout review van Bodybuilding.com 

Conclusie van deze C4 Extreme Pre Workout review

De smaak en oplosbaarheid van C4 zijn zeer goed. Deze pre workout lost zeer snel en goed op en de smaak is daarbij prima. Hierdoor is het gemakkelijk en lekker om je pre workout supplement te drinken.

De beloftes die Cellucor over het product C4 doet komen redelijk goed overeen met mijn eigen ervaringen. De extra energie was zeker aanwezig. De intense focus die C4 belooft heb ik helaas niet zo ervaren als dat Cellucor belooft. De smaak en pomp komen dan wel weer overeen met wat Cellucor aandraagt in hun advertentie en productomschrijving.

De pre-workout C4 is naar mijn mening een van de beste supplementen. C4 is voor mij een van de betere pre-workouts die ik zelf heb gebruikt. Wat voor mij de belangrijkste werkingen zijn voor een pre-workout (extra energie, uithoudingsvermogen en kracht), zijn dan ook allen aanwezig. Bovendien is deze pre workout gunstig geprijsd, waardoor het aantrekkelijk is om dit product te proberen! Voor mij biedt C4 een hele goede prijs/kwaliteitverhouding.

Let op: deze C4 Extreme Pre Workout review is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van Lennard. Het effect van de pre-workout kan per persoon verschillen. Iedereen reageert namelijk weer anders op de stoffen in een pre-workout booster. De één is gevoeliger voor de ingrediënten en samenstelling dan de ander.

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met C4 van Cellucor hieronder

Heb jij C4 al eens gebruikt? Deel jouw ervaring onderaan deze pagina en beoordeel dit product. Hiermee help je anderen bij het vinden van de beste supplementen!

 

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Krachtige borstspieren? Push-ups bouwen net zoveel kracht op als bankdrukken
Push-ups met elastiek

De borstspieren, één van de meest populaire spiergroepen onder de vele krachtsporters die Nederland rijk is. Monday chestday is een algemeen bekend begrip in de Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine feiten en fabels
beste creatine

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

7 reacties:

 1. Oplosbaarheid

  8.2

  Prijs

  7.9

  Smaak

  6.1

  Werking / effect

  8.7

  Deze pre workout werkt voor mij fantastisch. Enige nadeel is smaak. Blue Razz is niet heel lekker..

 2. Oplosbaarheid

  8.3

  Prijs

  7.6

  Smaak

  7

  Werking / effect

  9.1

  Voor mij is dit echt 1 van de beste pre workout boosters op dit moment. Ik train er super goed op, veel kracht, energie en uithoudingsvermogen. Ideaal!

 3. Oplosbaarheid

  9.9

  Prijs

  0

  Smaak

  0

  Werking / effect

  0

  helemaal niets van waar helaas. Waardeloze preworkout, heb 2 potjes volledig gebruikt in verschillende doseringen van 1 tot 3 scoups. Nouwelijks een pump gevoeld, maar toch een aardige crash. Waardeloos spul vergeleken bij zelfs de simpele goedkopere huismerken, helemaal niets naast een preworkout als bijv. noxplode.

  • Bedankt voor je review!

   Jammer dat C4 geen goed effect had bij jou. Dit zegt echter niet dat het een slechte pre workout is. Ieder lichaam reageert anders. Daarom kan het goed zijn dat jij beter reageert op bijvoorbeeld No Xplode en dus minder op C4. Voor iemand anders kan precies het omgekeerde gelden. Daarom is het met pre workouts altijd een kwestie van uitproberen ;)

 4. Zijn die PWO’s niet ontzettend ongezond? Ik lees over tintelingen etc…dit kan toch nooit gezond zijn en misschien zelfs gevaarlijk voor mensen met bijv. een hoge bloeddruk?

  Wil het graag gebruiken vandaar dat ik er nu info over zoek, maar het lijkt me link spul.

  Of heb ik het verkeerd?

  Grtz Sonaya

 5. NB. Ik wil het gebruiken voor/tijdens zumba-fitness…dansen dus. Omdat mijn benen steeds zwakker worden wegens een niet te diagnosticeren oorzaak (heb sowieso reuma maar daar heb ik geen spierzwakte door).

  • Hoi Sonaya,

   Een pre workout is niet ongezond wanneer je deze normaal gebruikt. Dit betekent dus dat je niet meer dient te gebruiken dan volgens het label is aangegeven. Die tintelingen komen door de beta-alanine, een aminozuur dat het spieruithoudingsvermogen verbetert. Dit is onschuldig :)
   Uiteraard is het, wanneer je een bepaalde aandoening of ziekte hebt, slim om eerst te overleggen met je arts.

   Voor vrouwen is een mildere pre workout, zoals de Miss Fitness Pre Workout van XXL Nutrition, wellicht een betere optie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vier =