• xxl nutrition banner

BZG Supplements Pre Workout review

BZG Pre Workout

€25,99
7.7

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

7.3/10

Werking

8.0/10

Voordelen

 • 300 mg cafeïne
 • Scherpe prijs + kortingscode
 • Goede energieboost
 • Lekkere pomp

Nadelen

 • Slechts 1 smaak
 • Creatine niet direct nodig in pre workout

Bijgewerkt op 16 februari 2022 door Marvin

Op Voeding-en-fitness.nl heb ik pre workout reviews geschreven voor veel bekende merken. Maar er zijn natuurlijk ook minder bekende merken. In deze review wil ik aandacht geven aan de pre workout booster van BZG Supplements. BZG Supplements is een verantwoord bedrijf op het gebied van supplementen. Zij geloven dat supplementen kunnen bijdragen aan het verbeteren van jouw prestaties en het behalen van jouw (sport)doelen.

BZG Supplements staat voor kwaliteit, op een verantwoorde manier je grens verleggen, bewegen zonder grenzen (Move Without Limits) , toegankelijk, transparant / no nonsense, persoonlijk. Benieuwd naar mijn ervaring met hun pre workout supplement? Lees mijn oordeel in de BZG Supplements Pre Workout review hier op Voeding-en-fitness.nl!

Ik heb de BZG Pre Workout getest op de volgende punten:

BZG Supplements Pre Workout

Voordat we verder gaan met mijn BZG Supplements Pre Workout review kijken we even naar wat BZG zelf zegt over hun pre workout booster.

“Pre-workout is een exclusieve mix van werkzame ingrediënten in een hoge dosering, aangevuld met vitaminen en mineralen. Dit product heeft een sterke voelbare werking en geeft de training een boost. Pre-workout is er in de smaak tropical. Aan onze Pre-workout is creatine monohydraat toegevoegd. Door creatine monohydraat zal er minder snel spierverzuring optreden bij krachtige herhalingen.”

 • 300 mg cafeïne 
 • Frisse tropical smaak
 • Bevat 5 gram creatine monohydraat
 • Geeft energieboost en gaat verzuring tegen
 • Scherpe prijs

bzg supplements pre workout review

Gebruiksgemak BZG Supplements Pre Workout

Het eerste punt in mijn BZG Supplements Pre Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierbij kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder en de gebruiksaanwijzing op het etiket.

De BZG Supplements Pre Workout komt in een potje met 300 gram poeder. Per dosering neem je 1 maatschep (10 gram poeder) en dit meng je met 200 tot 250 milliliter water. Je haalt dus 30 doseringen uit een pot. Het poeder zelf lost eenvoudig op in water. Je kunt je pre workout shake dus drinken zonder klontjes of restjes aan je shakebeker. Op het etiket vind je meer informatie over de BZG Pre Workout. Zo zie je direct dat deze booster zich richt op een betere focus, meer kracht, energie en betere prestaties.

Op de achterkant vind je exacte samenstelling per scoop van 10 gram poeder. Zowel in precieze hoeveelheid als in percentage van de dagelijks aanbevolen inname (voor de vitamines en mineralen). Alle informatie op de verpakking is in het Engels. Voor de meesten van ons geen enkel probleem, maar houd er rekening mee dat de gebruiksaanwijzing dus niet in het Nederlands is. Op de website vind je uiteraard wel alle info in het Nederlands!

Wat kost deze pre workout booster?

Wil je online supplementen kopen? Dan ben je altijd op zoek naar de beste prijs. Daarom kijk ik in de BZG Supplements Pre Workout review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere merken.

Je kunt de pre workout booster bij BZG Supplements bestellen voor €25,99. In een potje zit 300 gram en per training neem je een dosering van 10 gram poeder. De snelle rekenaars onder ons zien direct dat je dus 30 trainingen met deze pre-workout doet. Omgerekend betaal je € 0,87 per scoop BZG Pre Workout. Naar mijn idee kost deze pre-workout booster iets meer dan gemiddeld. Maar om de prijs goed te kunnen beoordelen vergelijk ik deze met andere pre-workouts. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Xtreme Pre Workout van XXL Nutrition, NOX Ultimate Pre Workout van Body en Gym Shop, C4 Pre Workout van Cellucor en Crazy Pre Workout van Body & Fitshop.

Zoals je kunt zien verschillende de prijzen voor pre workout boosters enorm. BZG Pre Workout biedt in vergelijking met deze merken een gemiddelde prijs. XXL en Body & Gymshop zijn duurder per dosering, C4 en Body & Fit zijn goedkoper. Uiteraard is in deze vergelijking puur gekeken naar de prijs per dosering zoals aangegeven op het label. Er is geen rekening gehouden met verschillende blends. Van sommige pre workouts is 1 scoop méér dan zat, terwijl je van andere merken al snel 2 scheppen nodig hebt voor hetzelfde effect.

pre workout prijs

15% korting bij BZG Supplements

Wil je de BZG Supplements Pre Workout graag proberen? Dan heb ik een hele toffe korting voor je in de aanbieding. Gebruik de kortingscode BZGMARVIN15 en ontvang 15% korting op de pre workout. In plaats van €25,99 betaal je dus slechts €22,09 per potje!

BZG Pre Workout booster smaak

En hoe zit het met de smaak? Hoe je pre workout smaakt is vast niet het allerbelangrijkst. Maar als een pre-workout shake lekker is, dan drink je hem toch nét even wat liever op voor je training. In deze review deel ik mijn persoonlijke smaakervaring met je.

De Pre Workout van BZG Supplements is verkrijbaar in 1 smaak, namelijk Tropical. Het smaakaanbod is bij pre workout boosters meestal niet heel groot, maar vaak kun je wel kiezen uit 2 of 3 smaken. Jammer dat je nu dus niet de keus hebt uit meerdere varianten. Tropical is echter wel een fruitige smaak die bij veel sporters in de smaak valt. Het poeder zelf lost makkelijk op in 250 ml water. Hierdoor krijg je een goed te drinken shake. De pre-workout heeft een frisse en licht-zurige fruitsmaak.

Zelf vind ik de smaak een beetje aan de zure kant, vooral als je weinig water neemt. Persoonlijk vind ik het dus lekkerder om de BZG Pre Workout te mixen met 300 tot 350 ml water. De smaak is dan iets minder aanwezig. Uiteraard is dit een kwestie van persoonlijke smaak. Gelukkig geen chemische nasmaak, dus al met al een prima score in de smaaktest.

Werking BZG Pre Workout

Het belangrijkste punt in mijn BZG Supplements Pre Workout review gaat uiteraard over de werking. Welke stoffen zitten in deze pre workout. En welke effecten heb ik gemerkt tijdens het trainen met dit supplement?

Per scoop van 10 gram poeder bevat de Pre Workout van BZG de volgende stoffen:

 • Creatine monohydraat = 5233 mg
 • Beta Alanine = 3200 mg
 • Cafeïne = 300 mg
 • L-Citrulline = 1000 mg
 • L-Tyrosine = 3000 mg

bzg supplements pre workout ervaringVerder bevat de pre workout booster nog vitamine C & D en de mineralen magnesium en kalium. BZG Supplements Pre Workout bevat dus ingrediënten die bijdragen aan een energieboost, meer uithoudingsvermogen, grote spierpomp én krachttoename. Beta Alanine is een aminozuur die het spieruithoudingsvermogen stimuleert, maar heeft vooral een effect bij langere inspanningen [1]. L-Citrulline heeft een positieve invloed op een verbetering van de aerobe conditie (uithoudingsvermogen) en anaerobe conditie (sprintconditie) [2].

Creatine monohydraat is de best werkende creatine en draagt bij aan het vergroten van de explosieve kracht. Je hebt dagelijks 5 gram creatine nodig. Dus in dat opzicht biedt deze Pre Workout een goede dosering. Echter, creatine is niet direct noodzakelijk in een pre-workout-supplement. Je merkt namelijk niet direct een krachttoename als je enkele keren per week creatine binnenkrijgt. Creatine moet opgeslagen worden in het lichaam en een constante aanvoer hebben. Je hebt dus dagelijks 5 gram creatine nodig, ook op de dagen waarop je niet traint.

Met 300 mg cafeïne geeft de BZG Pre Workout een flinke boost. Een kopje filterkoffie bevat ongeveer 85 mg cafeine, dus je krijgt ongeveer 3,5 keer zoveel in één keer binnen. Tyrosine is een aminozuur dat helpt tegen stress, je geheugen verbetert en de bloeddruk verlaag. Magnesium zorgt voor een goede werking van de spieren en gaat verzuring tegen [3]. Kalium speelt een belangrijke rol bij de vochthuishouding in je lichaam en bij de eiwitsynthese. Vitamine C is belangrijk voor de weerstand, maar is ook erg belangrijk bij de spiermetabolisme. Vitamine D is belangrijk voor de opbouw van kracht en spiermassa bij krachttraining.

Mijn persoonlijke ervaring

Wat heb ik nu precies gemerkt tijdens het gebruiken van de BZG Supplements Pre Workout? Ik heb de afgelopen weken voor mijn krachttrainingen een scoopje (10 gram) genomen, ongeveer 15 tot 30 minuten voor het trainen. Als eerst merkte ik het effect van de beta alanine. Dit aminozuur veroorzaakt tintelingen op je huid. Trouwens, deze kunnen helemaal geen kwaad. Ook merkte ik de energieboost door de 300 mg cafeïne. Ik drink geen koffie, dus reageer altijd goed op cafeïne in pre workouts. Tijdens het trainen was ik energiek en kon ik lekker doorknallen.

Voor mijn gevoel was de pomp ook heftiger (citrulline). Merkte ik ook een toename van kracht? Dat is lastig te zeggen. Zoals reeds genoemd moet je creatine over langere periode nemen om de effecten te merken. Momenteel gebruik ik dagelijks 5 gram creatine monohydraat. Dat ik sterker word bij explosieve bewegingen is dus niet direct toe te schrijven aan deze pre workout booster.

BZG Supplements Pre Workout review conclusie

Tot slot wil ik mijn BZG Supplements Pre Workout review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft deze pre-workout booster een aantal voordelen en nadelen. De werking beviel mij zeer goed. Door de cafeïne had ik een lekkere energieboost en de beta alanine zorgde voor minder verzuring. Ook was de spierpomp zeker aanwezig door de citrulline. De smaak en prijs van de BZG Pre Workout zijn prima en met de kortingscode BZGMARVIN15 wordt deze nog goedkoper!

Zelf zou ik deze pre workout booster nog beter vinden als de creatine vervangen zou worden door bijvoorbeeld een hogere dosis L-citrulline en de toevoeging van L-arginine. Creatine moet je namelijk iedere dag nemen en je kunt zelf eenvoudig creatine monohydraat kopen. Zoek jij een nieuwe pre workout, die een goed energieboost geeft en je focus en uithoudingsvermogen stimuleert? Probeer dan de BZG Supplements Pre Workout met 15% korting als je de code BZGMARVIN15 gebruikt!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin

Bronnen

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22270875
 2. https://bjsm.bmj.com/content/36/4/282.abstract
 3. https://www.mdpi.com/2072-6643/9/9/946

Deel jouw ervaring met BZG Pre Workout hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van BZG Supplements al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om waardevolle kennis en mijn ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jullie graag bij het bereiken van (sportieve) doelen. Daarnaast bied ik online personal training en voedingsadvies op maat aan. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + zeven =