• xxl nutrition banner

Bulking Stack review – Crazy Bulk

Bijgewerkt op 26 april 2024 door Marvin

Al zolang als mensen sporten, zijn ze op zoek naar manieren om sneller én meer resultaat te behalen. Daarom zijn supplementen ook zo populair onder krachtsporters. Sommige sporters gaan nog een stapje verder; het gebruik van anabole steroïden. Voor mij (en voor veel andere sporters) is deze stap te groot. De Bulking Stack van CrazyBulk zou een alternatief moeten zijn voor anabolen.

De 4 producten bootsen het effect van anabolen na, maar dan op een veilige en legale manier. Klinkt veelbelovend! Maar werkt dit? Ik heb deze stack getest en in de Bulking Stack review lees je mijn ervaringen!

bulking stack review

Ik heb de CrazyBulk Bulking Stack getest op de volgende punten:

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Samenstelling & effect

Crazy Bulk Bulking Stack

Voordat we verder gaan met mijn Bulking Stack review kijken we wat CrazyBulk zelf zegt over hun bodybuilding stack.

“You want to pack on the poundage. Fast. You need something that will rapidly accelerate the bulking process and maximise your muscle growth. Something to activate big bad beast mode and enable you to smash through each and every workout with hulk-like ferocity. Something that will give you hardcore muscle mass, superior strength and rapid recovery time. If you want pure, hulking muscle mass and you want it fast, the Bulking Stack was made for you.

 • D-Bal (dianabol)
 • Testo-Max (sustanon)
 • Deca-Max (decadurabolin)
 • Tren-Max (trenbolone)
 • FREE Bulking Guide
 • Veilig alternatief voor steroïden”
testo max review

Gebruiksgemak Bulking Stack

Het eerste onderdeel van mijn Bulking Stack review gaat over het gebruiksgemak. Zo kijk ik naar de informatie over het gebruik van deze stack op de website van Crazy Bulk en op de verpakking. Ook check ik of de dagelijkse dosering eenvoudig te nemen is.

De Bulking Stack van Crazy Bulk bevat 4 producten, namelijk D-Bal, Deca-Max, Tren-Max en Testo-Max. Je krijgt dus 4 potjes met pillen. De pillen zelf zijn gemakkelijk door te slikken met water. Omdat de doseringen per product uit meerdere pillen bestaat, kan het echter best lastig worden om elke dag alles in te nemen. Ik raad je hiervoor echt aan om een handig pillendoosje aan te schaffen. Die kun je eenvoudig meenemen naar je werk en zo weet je precies welke doseringen je al hebt genomen.

Bulking Stack schema

Oké dus hoe gebruik je de CrazyBulk Bulking Stack? Hieronder zie je de gebruiksaanwijzing voor elk afzonderlijk product.

ProductRustdagTrainingsdag
Testo-Max4 capsules
(20 mins voor ontbijt)
4 capsules
(20 mins voor ontbijt)
D-Bal3 capsules
(1 bij ontbijt, lunch en diner)
3 capsules
(45 mins na training)
Tren-Max3 capsules
(1 bij ontbijt, lunch en diner)
3 capsules
(45 mins voor training)
Deca-Max3 capsules
(1 bij ontbijt, lunch en diner)
3 capsules
(45 mins voor training)

Zoals je ziet neem je dus 13 pillen per dag, verspreid over verschillende momenten. Ook is er een verschil in inname op trainingsdagen en rustdagen. Het is dus belangrijk dat je hier scherp op bent om geen doseringen te missen.

Dit maakt het gebruik van de Bulking Stack niet heel simpel. Maak voor jezelf van te voren een weekoverzicht met trainings- en rustdagen om zo de inname van alle capsules goed te kunnen plannen. Natuurlijk komt het niet op een paar minuutjes eerder of later aan, maar het is zonde wanneer je hele doseringen mist of door elkaar haalt.

Wat kost deze CrazyBulk Stack?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd goedkoop supplementen kunt kopen. Daarom kijk ik in mijn CrazyBulk Bulking Stack review kritisch naar de prijs. Is deze bodybuilding stack voordelig of juist duur in vergelijking met andere merken?

Op het moment van schrijven van dezer review kost de CrazyBulk Bulking Stack 179,99 euro. Dit is dus de prijs voor de 4 producten samen en hier doe je 30 dagen mee. Omgerekend betaal je ongeveer €5,99 per dag voor de Bulking Stack. Persoonlijk vind ik dit een nogal dure investering. Zeker wanneer je bedenkt dat je voor 179,99 euro per maand ook gezonde voeding en basis supplementen zoals whey, creatine, vitamine D en magnesium kunt halen.

De prijs wordt echter aantrekkelijker wanneer je gebruik maakt van de ‘Buy Bulk & Save’ korting van CrazyBulk. Je betaalt dan voor 2 stacks en krijgt er 1 gratis. Dit komt neer op €359,98 voor 90 dagen en omgerekend dus €3,99 per dag. Nog steeds prijzig, maar al een stuk voordeliger dan wanneer je slechts 1 verpakking bestelt.

Je kunt D-Bal, Testo-Max, Deca-Max en Tren-Max ook los bestellen. Bestel je ze alle 4 los, dan kom je op 239,96 euro uit. De Bulking Stack is dan een stuk voordeliger!

bulking stack review

Een krachtige combo van onze bestverkopende spiergroeiproducten, de Bulking Stack zal jou voorzien van monsterspiergroei, superieure kracht en snelle hersteltijden.

Samenstelling Crazy Bulk Bulking Stack

Het belangrijkste onderdeel van mijn Bulking Stack review gaat over de samenstelling van de producten. Welke ingrediënten zitten er in de pillen en welke effecten hebben ze op je lichaam?

De Bulking Stack is samengesteld om te zorgen voor hogere een hogere testosteronwaarde, wat weer bijdraagt aan een krachttoename, betere prestaties en snellere spieropbouw. De 4 producten versterken elkaar en gebruik je bij het bulken om de progressie te stimuleren. Aangeraden wordt om een cyclus van 8 weken te volgen. Hieronder ligt ik de supplementen uit deze stack verder toe.

D-Bal (dianabol)

D-Bal is een natuurlijk en veilig alternatief voor dianabol, met een mix van ingredienten die zorgen voor meer kracht en spiermassa. Zo bevat het ashwagandha om je VO2-max te stimuleren, vetverlies te boosten en cholesterol te verlagen. MSM vermindert spierpijn en hyaluronzuur stimuleert het herstel van botten en pezen.

 • Magnesium 60 mg
 • Vitamine D3 7.5 mcg
 • MSM 800 mg
 • L-isoleucine 300 mg
 • Ashwagandha 200 mg
 • Suma Root extract 200 mg
 • Tribulus Terrestris extract 75 mg
 • Hyaluronzuur 30 mg

D-Bal bevat een aantal fijne ingrediënten, maar de doseringen laten te wensen over. De ADH van magnesium is bijvoorbeeld 400 mg (mannen tussen 19 – 30 jaar) [1]. Een normaal magnesium supplement bevat vaak een hogere dosering, zoals 200 mg. De dosering vitamine d3 is acceptabel, maar als we dan kijken naar isoleucine dan heeft dit natuurlijk weinig effect. 300 mg is veel minder dan je nodig hebt. Bovendien haal je vaak genoeg aminozuren uit een eiwitrijk voedingspatroon.

MSM vind ik dan wel weer een goede toevoeging, aangezien dit de spierpijn en stijfheid na een zware training kan verminderen [2]. Ashwagandha, suma root extract en tribulus terrestris zijn stoffen die je ook vaak in testosteron boosters tegenkomt. Ze zouden op natuurlijke wijze het testosterongehalte verhogen en ook de libido verhogen. De dosering in D-Bal zou echter wel wat hoger mogen.

d-bal review

Testo-Max (sustanon)

Testo-Max is het populairste product van CrazyBulk en is bedoeld om, zoals de naam al zegt, je testosteron te maximaliseren. Testosteron is het mannelijke hormoon en speelt een grote rol bij spieropbouw, krachtopbouw, herstel na het sporten en verlagen van je vetpercentage.

 • Magnesium 200 mg
 • Vitamine B6 10 mg
 • Zink 10 mg
 • Vitamine D3 50 mcg
 • Vitamine K1 20 mcg
 • D-Aspartic Acid 2352 mg
 • Nettle Leaf extract 40 mg
 • Red Ginseng extract 40 mg
 • Fenugreek extract 40 mg
 • Boron Citrate 8 mg
 • Bioperine 5 mg

Allereerst goed om te zien dat in Testo-Max ook magnesium zit. Samen met de magnesium uit D-Bal is dat al een meer acceptabele dosis per dag.

Vitamine B6 is nodig voor een goede werking van het immuunsysteem en reguleert te werking van bepaalde hormonen. De dosering in Testo-Max is 700% van de ADH, wat op een korte termijn geen kwaad kan. Neem je lange tijd teveel vitamine B6 dan kan dit leiden tot aantasting van het zenuwstelsel [3]. Zink is belangrijk bij de opbouw van eiwitten en de groei van weefsels, waaronder dus ook spierweefsel.

D-Aspartic Acid (D-asparaginezuur) is een lichaamseigen aminozuur dat de testosteronaanmaak reguleert. Op korte termijn kan het jouw testostonlevel verhogen, maar de dosering in Testo-Max lijkt niet toereikend te zijn. Onderzoek toont dat doseringen van minimaal 3 gram per dag nodig zijn [4].

Extracten zoals Nettle Leaf, Red Ginseng en Fenugreek hebben verschillende effecten in het lichaam. Zo kunnen ze ontstekingsremmend werken, wat helpt bij het herstel na zware trainingen. Ook stimuleren ze de doorbloeding en worden ze gebruikt bij erectieproblemen. Veel van deze kruiden komen uit de Oosterse geneeskunde en er is nog weinig wetenschappelijk bewijs voor de mogelijke voordelen.

Tot slot helpt Boron (borium) bij het stimuleren van de testosteronproductie en zorgt bioperine voor een betere opname van de andere werkzame stoffen in een product.

crazy bulk bulking stack

Deca-Max (decadurabolin)

Deca-Max is een alternatief voor Deca-Durabolin en zorgt voor een verbeterde opslag van stikstof, betere eiwitsynthese en stimuleert de productie van rode bloedcellen. Doordat meer rode bloedcellen met zuurstof je spieren bereiken, kun jij langer presteren in de gym en herstel je sneller.

 • Wild Yam Root 1500 mg
 • Panax Ginseng 750 mg
 • L-Arginine 300 mg
 • Acetyl L-Carnitine 150 mg
 • L-Citruline 150 mg
 • Tribulus Terrestris

Wild Yam Root bevat diosgenine, een stofje dat gebruikt wordt voor de productie van steroiden die gebruikt worden bij de medische behandeling van hormonale disbalans. Je zou dus denken dat Wild Yam Root deze werking ook in het lichaam kan bewerkstelligen. Helaas blijkt uit onderzoek dat dit niet het geval is [5]. Diosgenine moet in het laboratorium worden omgezet aangezien ons lichaam dit niet kan.

Panax Ginseng heeft wel een bewezen werking en kan verschillende voordelen hebben. Zo bevat het vele antioxidanten en werkt het ontstekingsremmend, ook werkt het libido-verhogend en vermindert het vermoeidheid.

Arginine, Carnitine en Citruline zijn aminozuren die je als krachtsporter waarschijnlijk wel kent. Ze stimuleren de doorbloeding en opslag van N.O. in je spieren. Tijdens het trainen krijg je hierdoor een grotere spierpomp en staan je spieren ‘voller’. Carnitine speelt een rol bij de energieproductie in je lichaam en kan dus bijdragen aan betere sportprestaties en een sneller herstel. De doseringen in Deca-Max zijn echter flink aan de lage kant.

decaduro review bulking stack

Tren-Max (trenbolone)

Tren-Max is een alternatief voor Trenbolone en is bedoeld om de spieropbouw te stimuleren, meer kracht te ervaren en sneller te herstellen na zware krachttrainingen. Het zorgt ervoor dat je spieren meer stikstof in je spieren opslaan en de productie van rode bloedcellen wordt verhoogd.

 • Beta Sitosterol 600 mg
 • Samento Inner Bark 300 mg
 • Nettle Leaf extract 300 mg
 • Pepsin 75 mg

Beta Sitosterol wordt vooral gebruikt om cholesterolwaardes te verlagen, maar heeft ook een positief effect op de hormoonhuishouding en de doorbloeding in je lichaam. Samento Inner Bark is een kruid versterkt je immuunsysteem en draagt bij aan een sneller herstel. Ook wordt het gebruikt om de symptomen bij reumatische artritis te verminderen.

Pepsin is een enzym dat betrokken is bij de spijsvertering. Het zorgt ervoor dat eiwitten kunnen worden verteerd en stimuleert dus de eiwitsynthese. Dit is belangrijk voor sporters omdat de aminozuren uit eiwit worden gebruikt bij het herstel van spiermassa.

trenorol review ervaring

Mijn Bulking Stack ervaring

Natuurlijk heb ik voor mijn Bulking Stack review deze stack van CrazyBulk zelf geprobeerd. Ik heb D-Bal, Tren-Max, Testo-Max en Deca-Max volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt. Dit was soms best lastig omdat je dus veel capsules over de gehele dag moet innemen en rekening moet houden met trainingsdagen en rustdagen. Tijdens het gebruik heb ik de volgende effecten ervaren:

 • Meer energie
 • Voor mijn gevoel een sneller herstel na het sporten
 • Meer kracht tijdens het trainen
 • (Nog) hoger libido

In combinatie met een voedingsschema voor spieropbouw en een bijpassend fitnessschema heb ik een positief effect ervaren met Bulking Stack. De juiste voeding en een passend trainingsschema zijn echter het meest belangrijk. Zonder dit gaat een supplementen stack niet veel uithalen.

Ik voelde me energieker, had meer kracht en herstelde sneller (minder spierpijn na het sporten). Verwacht echter geen wonderen van CrazyBulk Bulking Stack. Het bevat een aantal ingrediënten die een positief effect hebben, maar ook ingrediënten die geen bewezen werking hebben. Bovendien zijn sommige stoffen ondergedoseerd.

En hoewel de marketing van CrazyBulk je wil doen geloven dat het natuurlijke, legale en veilige ‘anabolen’ zijn, is deze stack dat natuurlijk niet. Anabolen zijn immers niet voor niets verboden. Hun werking is vele malen sterker dan wat je met natuurlijke stoffen, kruiden en aminozuren kunt bereiken. Verwacht dus zeker niet dezelfde resultaten van Bulking Stack als van een AAS-kuur.

Bulking Stack review conclusie

Tot slot wil ik mijn Bulking Stack review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je hier mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen. Voor mij heeft de CrazyBulk Bulking Stack een aantal voordelen, maar ook nadelen. De producten uit deze stack, D-Bal, Deca-Max, Tren-Max en Testo-Max, zijn op elkaar afgestemd en versterken elkaar. Ze bevatten verschillende stoffen die jouw testosteronproductie kunnen verhogen en bijdragen aan een sneller herstel van je lichaam. Dit heb ik zelf ook ervaren tijdens het gebruik.

Houd er echter rekening mee dat het geen wondermiddel is én zeker niet vergelijkbaar is met de werking van anabolen. Bovendien zijn niet alle stoffen hoog genoeg gedoseerd. Dit in combinatie met de hogere prijs zorgt ervoor dat ik de Bulking Stack leuk vond om te proberen, maar het geen standaard onderdeel van mijn bulkfase gaat worden. Wil jij de werking zelf eens ervaren? Dan kun je de Bulking Stack kopen bij CrazyBulk!

bulking stack review

Een krachtige combo van onze bestverkopende spiergroeiproducten, de Bulking Stack zal jou voorzien van monsterspiergroei, superieure kracht en snelle hersteltijden.

Volg Marvin

Bronnen

 1. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/magnesium/
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3920715/
 3. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminB6-Consumer/
 4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19860889/
 5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3610676/

Deel jouw ervaring met de Bulking Stack hieronder

Heb jij de Bulking Stack van CrazyBulk al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste bodybuilding stacks!

Meer handige fitness tips
Spiermassa opbouwen: tips voor het bulken
gratis voedingsschema

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen redenen om naar de sportschool te gaan. De één probeert vet te verliezen, iemand anders wil een goede Lees blog

SARM’s: wat zijn de effecten en is het veilig?
wat zijn SARM's?

Krachtsporters en bodybuilders komen op een gegeven moment op een plateau terecht. Op dit punt wordt het zeer lastig om supercompensatie te blijven bereiken, om Lees blog

Testobooster review – Natuurlijk Presteren
beste test boosters

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Het heeft een belangrijke functie bij de opbouw van kracht en spiermassa. Bij een lage testosteronproductie kun je o.a. Lees blog

Groeihormoon verhogen met voeding
Groeihormoon verhogen met voeding

Groeihormoon is een spiermassabouwend hormoon in ons bloed. Dit groeihormoon (ook wel bekend als GH of HGH (human growth hormone) wordt aangemaakt in de hypofysevoorkwab. Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *