• xxl nutrition banner

BrainBooster review & ervaring

Bijgewerkt op 31 oktober 2023 door Marvin

brainbooster reviewDe meeste van jullie kennen alle fitness supplementen wel. Creatine, eiwitshakes, pre workout boosters… veel sporters gebruiken bijna dagelijks wel één of meerde voedingssupplementen. Deze gebruik je voornamelijk om je fysieke prestaties te verbeteren. Maar wat nu als je jouw mentale prestaties wilt verbeteren? Bestaan daar ook supplementen voor? Ja zeker! BrainBooster heeft een drietal producten op de markt, speciaal ontworpen om jouw gemoedstoestand en mental health een boost te geven.

Of je nu een hectische dag hebt gehad en wilt ontspannen, of een drukke tentamenweek voor de boeg hebt waar je wel wat extra focus bij kunt gebruiken. Met de ZoomBooster, ZenBooster of MoodBooster kun je jezelf nét dat beetje extra geven. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik deze producten geprobeerd. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de complete BrainBooster review dan hieronder!

Wat is BrainBooster?

BrainBooster is gestart door een viertal wetenschappers, die constant op zoek zijn naar mogelijkheden om het menselijk lichaam optimaal te laten presteren. Dit zijn drs. Annelize Goedbloed, dr. Paul Kwakman, Bsc. Roberto van Ginkel en arts Diana Pasho. Deskundigheid en ervaring is dus gegarandeerd. Wetenschap is de basis voor de BrainBooster formules. Maar wat zit nu precies in de producten van BrainBooster?

Beter mentaal presteren door deze stoffen

Voordat ik mijn persoonlijke ervaring ga delen in deze BrainBooster review vind ik het nuttig om te kijken naar alle ingredienten. Welke stoffen worden gebruikt voor deze nootropics. “BrainBooster productformules zijn gebaseerd op de actieve componenten uit heilzame planten. In synergie met specifieke aminozuren, vitamines en mineralen versterken ze elkaar optimaal.” 

 • Panax Ginseng om de cognitieve en mentale prestaties te verbeteren
 • Valeriaan is een kruidachtige plant met rustgevende en ontspannende werking
 • Trehalose is een natuurlijke (langzame) suiker die je hersenen van brandstof voorziet
 • Guarana is een nootachtig zaadje met cafeïne welke energie geeft en alertheid verhoogt
 • L-theanine is een aminozuur dat bekend staat om de stress reducerende werking
 • Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen, heeft een gunstig effect op het geheugen en concentratievermogen
 • Vitamine B5 bevordert de energiestofwisseling en werkt ondersteunend bij stressvolle situaties
 • Maltodextrine voorziet je hersenen snel van brandstof omdat het direct wordt opgenomen
 • Passiflora oftewel passiebloem bevat flavonoïden en zorgt voor meer ontspanning
 • Magnesium is belangrijk voor een goede werking van je spieren en helpt bij innerlijke onrust
 • Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling en is goed voor de geestelijke balans en gemoedstoestand
 • N-Acetyl L-Tyrosine stimuleert de aanmaak van dopamine wat het geluksgevoel verhoogt
 • 5-HTP stimuleert de aanmaak van serotonine en heeft zo een positief effect op je stemming

brain booster

BrainBooster producten

In mijn BrainBooster review wil ik natuurlijk ook even kijken naar het complete assortiment. Op dit moment bieden ze drie verschillende nootropic supplementen aan. Dit zijn de ZoomBooster, ZenBooster en MoodBooster. Hieronder lees je meer over deze producten.

ZoomBooster

ZoomBooster helpt je bij grote mentale inspanning. De Phyto Synergy Formula zorgt snel voor extra focus en scherpte om je mentale prestaties te verbeteren. Neem ZoomBooster daarom voor een belangrijke presentatie, tentamen, kantoor- of studiedag en je bent direct klaar om optimaal mentaal te presteren! De ZoomBooster bevat trehalose en maltodextrine om je hersenen van brandstof te voorzien. Panax Ginseng, guarana en L-theanine verbeteren je concentratie, alertheid en geheugen.

Neem een kwartiertje voor een belangrijke meeting, presentatie of tentamen 1 sachet met 200 ml water. Even goed en stevig roeren en je kunt jouw ZoomBooster drinken. Ongeveer 3 uur lang zal jouw mentale prestatie een flinke boost krijgen.

 • Goed voor je concentratie en geheugen
 • Houdt jouw geest helder, bij geestelijke inspanning
 • Helpt je om cognitieve en mentale prestaties te verbeteren

Wil je meer focus en een volle mentale batterij op belangrijke momenten? Heb je een belangrijk examen, moet je afrijden of wil je meer focus tijdens een belangrijke sportwedstrijd? BrainBooster Zoom houdt je glashelder, met een vlijmscherpe geest.

Laagste prijs:

bol.com (€18,95)

ZenBooster

ZenBooster helpt je bij innerlijke onrust en mentale druk. De formule werkt rustgevend en ontspannend, zodat je je snel weer helemaal Zen voelt. In de ZenBooster zijn verschillende ingrediënten gecombineerd die een rustgevende werking hebben. Zo bevat het valeriaan, passiflora en L-theanine.

Magnesium en vitamine B5 werken daarbij ondersteunend en zorgen voor meer ontspanning tijdens perioden van stress. Je kunt de ZenBooster het best nemen na een lange en drukke dag. Doe de inhoud in een kop en voeg heet water toe, net zoals je zou doen bij een kopje thee.

 • Rustgevend bij mentale druk
 • Ondersteunt je in spannende tijden en stress-situaties
 • Ontspant bij innerlijk onrust

Lig je ‘s nachts wakker? Lijkt je hoofd de hele tijd “AAN”? Brainbooster Zen helpt de geest te kalmeren en je op een natuurlijke manier rustig en ontspannen te laten voelen. Het is een rustgevende thee met o.a. Valeriaan, Citroenmelisse, Passiebloem en Magnesium.

Laagste prijs:

bol.com (€18,95)

MoodBooster

MoodBooster helpt je bij een somber of zwaarmoedig gevoel. De formule zorgt binnen 4 dagen voor een goede gemoedstoestand en een opbeurend gevoel, wanneer je er mentaal even doorheen zit. Zo zit je snel weer lekker in je vel! Waar je de Zen- en ZoomBooster vlak voor een bepaalde gebeurtenis gebruikt, werkt de MoodBooster op langere termijn. De twee capsules (voor ochtend en avond) bevatten diverse stoffen om jouw gemoedstoestand te verbeteren.

Zo wordt de aanmaak van dopamine en serotonine gestimuleerd. Neem tot maximaal twee weken MoodBooster en voel je sterker in lastige periodes, zoals bij relatieproblemen, financiële stress of andere verdrietige situaties.

 • Goed voor je gemoedstoestand
 • Gunstig voor een goede geestelijke balans
 • Draagt bij aan extra mentale veerkracht

Mijn BrainBooster ervaring

brainbooster ervaringDe afgelopen twee maanden heb ik BrainBooster gebruikt, op verschillende momenten en met verschillende doeleinden. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? In deze BrainBooster review zal ik beschrijven welke effecten ik heb gemerkt tijdens het proberen van de ZoomBooster, MoodBooster en ZenBooster.

De BrainBooster producten kwamen in een leuk pakketje met extra informatie en een tof cadeautje, namelijk het logo als magneet. Het logo is gebaseerd op het Blauwe Oog, wat je als toerist veel in Turkije tegenkomt. Wanneer je deze ophangt brengt het geluk, dus mijne heb ik op de koelkastdeur geplakt haha! De supplementen zitten in een handig doosje waar precies op staat hoe je het moet gebruiken, wat de ingrediënten zijn én waar het precies goed voor is.

De ZoomBooster heb ik gebruikt op dagen waarop ik veel en lang moest werken. Ik studeer niet meer, dus hoef niet te leren voor tentamens en ik heb ook geen belangrijke presentaties op de agenda staan. Toch kan het soms fijn zijn om beter te kunnen focussen op mijn werk. Ik heb wel eens van die dagen waarop ik sneller afgeleid ben, niet handig wanneer ik veel wil afronden of even echt wil knallen.

Voor mij heeft de ZoomBooster van BrainBooster zeker een positief effect. Kort na het drinken merkte ik al dat ik me beter kon concentreren op waar ik mee bezig was. Ik werkte efficienter en liet me minder afleiden door prikkels van buitenaf. Omdat de ZoomBooster cafeïne bevat kun je het ook gebruiken als pre workout voor het sporten. Je krijgt dan meer energie en hebt meer focus voor je training.

Mentale druk?

De ZenBooster werkt rustgevend bij mentale druk. Omdat ik veel werk en een eigen bedrijf heb, merk ik dat ik soms best wel veel stress heb. Niet omdat de zaken slecht gaan of omdat er dingen verkeerd gaan, maar vooral omdat er veel gedaan moet worden en ik naast mijn werk nog veel andere ‘ballen’ in de lucht wil houden. Een moment van ontspanning vinden is lastig en dat terwijl rust belangrijk is.

Te lang onder mentale spanning staan is niet goed voor je lichaam. De ZenBooster heeft mij geholpen bij het creëren van meer rust voor mezelf. Na een lange werkdag dronk ik een kopje ZenBooster en ik voelde me al snel zen worden. Het werd rustiger in mijn hoofd en ik voelde de stress verminderen. Heerlijk!

Tot slot hebben we nog de MoodBooster. Deze heb ik een week lang gebruikt en zou mijn gemoedstoestand moeten verbeteren. Eerlijk gezegd kan ik hier geen goed oordeel over geven. Aangezien ik prima in mijn vel zit heeft deze MoodBooster van BrainBooster minder sterk effect op mij. Ben je down? Voel je je neerslachtig? Dan denk ik dat deze nootropic meer voor je kan betekenen.

Volgende week vertrek ik voor 3 weken naar Thailand, dus dat is al een heerlijk vooruitzicht. Ik bewaar de MoodBooster wel, want je weet maar nooit wat er de komende periode op je pad komt. Misschien heb ik dan wel een ‘mindere periode’ en kan ik echt ervaren wat de MoodBooster kan doen met je mentale veerkracht.

BrainBooster review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn BrainBooster review eindigen met een korte conclusie zoals al mijn andere supplementen reviews. In deze review heb je mijn ervaring met de ZenBooster, ZoomBooster en MoodBooster kunnen lezen. Voor mij heeft BrainBooster een gunstig effect gehad. De producten zijn makkelijk in gebruik en je merkt snel effect. Vooral de ZoomBooster en ZenBooster hebben een positief effect op mijn mentale prestaties gehad.

De ZoomBooster verbeterde mijn focus, zodat ik beter kon concentreren op mijn werk. Maar ook voor het sporten is dit een prima optie! De ZenBooster hielp mij ontspannen na een lange werkdag. Het effect van de MoodBooster kan ik minder goed beoordelen, maar dit komt voornamelijk omdat ik al lekker in mijn vel zit. Waarschijnlijk merk je dit effect een stuk beter wanneer je een periode van verdriet hebt en je niet fijn voelt.

Maak jij lange werkdagen? Heb je regelmatig stress en wil je beter ontspannen of beter concentreren op studie of werk? Dan kun je de BrainBooster producten zeker eens proberen!

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Mindscopic review & ervaringen
mindscopic review

Tegenwoordig zijn we steeds drukker en worden er dagelijks mentale prestaties van ons verwacht. De druk om te presteren is (te) hoog en focus, concentratie Lees blog

Mind Lab Pro review – Universal Nootropics
mind lab pro review

Focus, leervermogen en minder stress uit een potje? Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Toch wordt het gebruik van nootropics steeds populairder. Lees blog

Supplementen.nl review: de beste vitamines per post?
review supplementen.nl

Supplementen zoals vitamines en mineralen kunnen jouw gezondheid ondersteunen. En je gezondheid is natuurlijk het belangrijkste goed in je leven. Door gezond te leven, voldoende Lees blog

InnerBuddies review: darmmicrobioom test en voedingsadvies
innerbuddies review

Waarschijnlijk besteed je veel aandacht aan je uiterlijke gezondheid. Meerdere keren per week naar de sportschool, extra vitamines of supplementen die je huid en haar Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =