• xxl nutrition banner

BrainBooster review & ervaring

Bijgewerkt op 17 maart 2024 door Marvin

De meeste van jullie kennen alle fitness supplementen wel. Creatine, eiwitshakes, pre workout boosters… veel sporters gebruiken bijna dagelijks wel één of meerde voedingssupplementen. Deze gebruik je voornamelijk om je fysieke prestaties te verbeteren. Maar wat nu als je jouw mentale prestaties wilt verbeteren? Bestaan daar ook supplementen voor? Ja zeker! BrainBooster heeft een tweetal producten op de markt, speciaal ontworpen om jouw gemoedstoestand en mental health een boost te geven.

brainbooster review

Of je nu een hectische dag hebt gehad en wil ontspannen, of een drukke tentamenweek voor de boeg hebt waar je wel wat extra focus bij kunt gebruiken. Met BrainBooster Zoom en Zen kun je jezelf nét dat beetje extra geven. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik deze producten geprobeerd. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees de complete BrainBooster review dan hieronder!

Wat is BrainBooster?

BrainBooster is gestart door een viertal wetenschappers, die constant op zoek zijn naar mogelijkheden om het menselijk lichaam optimaal te laten presteren. Dit zijn drs. Annelize Goedbloed, dr. Paul Kwakman, Bsc. Roberto van Ginkel en arts Diana Pasho. Deskundigheid en ervaring is dus gegarandeerd. Wetenschap is de basis voor de BrainBooster formules. Maar wat zit nu precies in de producten van BrainBooster?

Beter mentaal presteren door deze stoffen

Voordat ik mijn persoonlijke ervaring ga delen in deze BrainBooster review vind ik het nuttig om te kijken naar alle ingrediënten. Welke stoffen worden gebruikt voor deze nootropics.

“BrainBooster productformules zijn gebaseerd op de actieve componenten uit heilzame planten. In synergie met specifieke aminozuren, vitamines en mineralen versterken ze elkaar optimaal.” 

 • Panax Ginseng om de cognitieve en mentale prestaties te verbeteren.
 • Valeriaan is een kruidachtige plant met rustgevende en ontspannende werking.
 • Isomaltulose is een natuurlijke (langzame) suiker die je hersenen van brandstof voorziet.
 • Guarana is een nootachtig zaadje met cafeïne welke energie geeft en alertheid verhoogt.
 • Jodium is een mineraal dat belangrijk is voor de productie van schildklierhormonen, heeft een gunstig effect op het geheugen en concentratievermogen.
 • Vitamine B5 bevordert de energiestofwisseling en werkt ondersteunend bij stressvolle situaties.
 • Maltodextrine voorziet je hersenen snel van brandstof omdat het direct wordt opgenomen.
 • Passiflora oftewel passiebloem bevat flavonoïden en zorgt voor meer ontspanning.
 • Magnesium is belangrijk voor een goede werking van je spieren en helpt bij innerlijke onrust.
 • Vitamine B5 draagt bij tot een normale synthese van steroïdhormonen, vitamine D en neurotransmitters, ondersteunt mentale prestaties en helpt bij vermoeidheid.
 • Citroenmelisse helpt om lichaam en geest te ontspannen op natuurlijke manier.
 • Groene thee extract bevat veel antioxidanten en heeft een ontspannend effect op je geest. Rijk aan L-theanine, een aminozuur dat mentale ontspanning ondersteunt.

BrainBooster producten

In mijn BrainBooster review wil ik natuurlijk ook even kijken naar het complete assortiment. Op dit moment bieden ze twee verschillende nootropic supplementen aan. Dit zijn de BrainBooster Zoom en BrainBooster Zen. Hieronder lees je meer over deze producten.

BrainBooster Zoom: boost your mental performance

BrainBooster Zoom helpt je bij grote mentale inspanning. De Fyto Synergie Formule zorgt snel voor extra focus en scherpte om je mentale prestaties te verbeteren. Neem Zoom daarom voor een belangrijke presentatie, tentamen, kantoor- of studiedag en je bent direct klaar om optimaal mentaal te presteren!

IngrediëntDosering
Isomaltulose9,2 gram
Maltodextrine5,2 gram
Panax Ginseng200 mg
Guarana100 mg
Vitamine B59,2 mg
Jodium40 ug

De ZoomBooster bevat isomaltulose en maltodextrine om je hersenen van brandstof te voorzien. Panax Ginseng, Guarna, Vitamine B5 en Jodium verbeteren je concentratie, alertheid en geheugen.

Gebruik en voordelen Zoom

Neem een kwartiertje voor een belangrijke meeting, presentatie of tentamen 1 sachet met 200 – 250 ml water. Even goed en stevig roeren en je kunt jouw ZoomBooster drinken. Ongeveer 3 uur lang zal jouw mentale prestatie een flinke boost krijgen.

 • Goed voor je concentratie en geheugen
 • Houdt jouw geest helder, bij geestelijke inspanning
 • Helpt je om cognitieve en mentale prestaties te verbeteren
brainbooster zoom

Wil je meer focus en een volle mentale batterij op belangrijke momenten? Heb je een belangrijk examen, moet je afrijden of wil je meer focus tijdens een belangrijke sportwedstrijd? BrainBooster Zoom houdt je glashelder, met een vlijmscherpe geest.

BrainBooster Zen: voel je rustig en ontspannen

BrainBooster Zen helpt je bij innerlijke onrust en mentale druk. De formule werkt rustgevend en ontspannend, zodat je je snel weer helemaal Zen voelt. BrainBooster Zen is jouw kopje rust. Het helpt je lichaam en geest te ontspannen op een natuurlijke manier, zodat je je kalm en relaxed voelt. Heb je het druk op je werk of thuis, of wil je gewoon even een momentje voor jezelf? Dan is BrainBooster Zen er voor je.

In de ZenBooster zijn verschillende ingrediënten gecombineerd die een rustgevende werking hebben. Zo bevat het Citroenmelisse, Valeriaan, Passiebloem en Groene thee extract. Magnesium en vitamine B5 werken daarbij ondersteunend en zorgen voor meer ontspanning tijdens perioden van stress.

IngrediëntDosering
Citroenmelisse200 mg
Valeriaan200 mg
Passiebloem200 mg
Magnesium131 mg
Vitamine B52,8 mg

Gebruik en voordelen Zen

Je kunt de ZenBooster het best nemen na een lange en drukke dag. Doe de inhoud in een kop en voeg heet water toe, net zoals je zou doen bij een kopje thee. Roer tot al het poeder goed is opgelost en het drankje mooi helder is.

 • Rustgevend bij mentale druk
 • Ondersteunt je in spannende tijden en stress-situaties
 • Ontspant bij innerlijk onrust
 • Is gunstig voor een goede geestelijke balans
BrainBooster Zen

Lig je ‘s nachts wakker? Lijkt je hoofd de hele tijd “AAN”? Brainbooster Zen helpt de geest te kalmeren en je op een natuurlijke manier rustig en ontspannen te laten voelen. Het is een rustgevende thee met o.a. Valeriaan, Citroenmelisse, Passiebloem en Magnesium.

Mijn BrainBooster ervaring

De afgelopen twee maanden heb ik BrainBooster gebruikt, op verschillende momenten en met verschillende doeleinden. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? In deze BrainBooster review zal ik beschrijven welke effecten ik heb gemerkt tijdens het proberen van de Zoom en Zen supplementen.

De BrainBooster producten kwamen in een leuk pakketje met extra informatie en een tof cadeautje, namelijk het logo als magneet. Het logo is gebaseerd op het Blauwe Oog, wat je als toerist veel in Turkije tegenkomt. Wanneer je deze ophangt brengt het geluk, dus mijne heb ik op de koelkastdeur geplakt haha! De supplementen zitten in een handig doosje waar precies op staat hoe je het moet gebruiken, wat de ingrediënten zijn én waar het precies goed voor is.

BrainBooster Zoom heb ik gebruikt op dagen waarop ik veel en lang moest werken. Ik studeer niet meer, dus hoef niet te leren voor tentamens en ik heb ook geen belangrijke presentaties op de agenda staan. Toch kan het soms fijn zijn om beter te kunnen focussen op mijn werk. Ik heb wel eens van die dagen waarop ik sneller afgeleid ben, niet handig wanneer ik veel wil afronden of even echt wil knallen.

Voor mij heeft de ZoomBooster van BrainBooster zeker een positief effect. Kort na het drinken merkte ik al dat ik me beter kon concentreren op waar ik mee bezig was. Ik werkte efficiënter en liet me minder afleiden door prikkels van buitenaf.

Ben je rusteloos en prikkelbaar?

De BrainBooster Zen werkt rustgevend bij mentale druk. Omdat ik veel werk en een eigen bedrijf heb, merk ik dat ik soms best wel veel stress heb. Niet omdat de zaken slecht gaan of omdat er dingen verkeerd gaan, maar vooral omdat er veel gedaan moet worden en ik naast mijn werk nog veel andere ‘ballen’ in de lucht wil houden. Een moment van ontspanning vinden is lastig en dat terwijl rust belangrijk is.

Te lang onder mentale spanning staan is niet goed voor je lichaam. De ZenBooster heeft mij geholpen bij het creëren van meer rust voor mezelf. Na een lange werkdag dronk ik een kopje Zen en ik voelde me al snel relaxed worden. Het werd rustiger in mijn hoofd en ik voelde de stress verminderen. Heerlijk! De zachte smaak van kaneel maakt het bovendien geen straf om deze rustgevende thee te drinken.

review brainbooster zoom zen

Wat zijn de kosten van BrainBooster?

Je kunt BrainBooster Zen en BrainBooster Zoom bestellen bij Body & Mind en bij Bol.com. Per verpakking betaal je €14,95. In Zen zitten 9 sachets en in Zoom 8 sachets. Omgerekend betekent dit dat je €1,66 betaalt voor een dosering Zen en €1,87 voor een dosering Zoom.

Uiteraard is dit duurder dan je normale ‘kopje thee’, maar voor een product dat je mentale prestaties kan bevorderen lijkt dit me een faire prijs. Bovendien zorgt het bedrag van 15 euro ervoor dat je BrainBooster gemakkelijk eens kunt uitproberen.

BrainBooster review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn BrainBooster review eindigen met een korte conclusie zoals al mijn andere supplementen reviews. In deze review heb je mijn ervaring met BrainBooster Zoom en Zen kunnen lezen. Voor mij heeft BrainBooster een gunstig effect gehad. De producten zijn makkelijk in gebruik en je merkt snel effect. De kosten zijn naar mijn mening dan ook gerechtvaardigd.

Zoom verbeterde mijn focus, zodat ik beter kon concentreren op mijn werk. Ik was minder snel afgeleid en kon op deze manier efficiënter werken. Zen hielp mij ontspannen na een lange werkdag. Vooral op dagen waarop ik meer stress had, zorgde BrainBooster Zen ervoor dat ik me snel minder opgejaagd voelde.

Maak jij lange werkdagen? Heb je regelmatig stress en wil je beter ontspannen of beter concentreren op studie of werk? Dan kun je de BrainBooster producten zeker eens proberen!

Volg Marvin
Meer handige fitness tips
Mindscopic review & ervaringen
mindscopic review

Tegenwoordig zijn we steeds drukker en worden er dagelijks mentale prestaties van ons verwacht. De druk om te presteren is (te) hoog en focus, concentratie Lees blog

Mind Lab Pro review & ervaringen
mind lab pro review

Focus, leervermogen en minder stress uit een potje? Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Toch wordt het gebruik van nootropics steeds populairder. Lees blog

Supplementen.nl review: de beste vitamines per post?
review supplementen.nl

Supplementen zoals vitamines en mineralen kunnen jouw gezondheid ondersteunen. En je gezondheid is natuurlijk het belangrijkste goed in je leven. Door gezond te leven, voldoende Lees blog

InnerBuddies review: darmmicrobioom test en voedingsadvies
innerbuddies review

Waarschijnlijk besteed je veel aandacht aan je uiterlijke gezondheid. Meerdere keren per week naar de sportschool, extra vitamines of supplementen die je huid en haar Lees blog

Wil je meer focus en een volle mentale batterij op belangrijke momenten? Heb je een belangrijk examen, moet je afrijden of wil je meer focus tijdens een belangrijke sportwedstrijd? BrainBooster Zoom houdt je glashelder, met een vlijmscherpe geest.

Lig je ‘s nachts wakker? Lijkt je hoofd de hele tijd “AAN”? Brainbooster Zen helpt de geest te kalmeren en je op een natuurlijke manier rustig en ontspannen te laten voelen. Het is een rustgevende thee met o.a. Valeriaan, Citroenmelisse, Passiebloem en Magnesium.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *