• xxl nutrition korting

Bodylab Whey Protein review

Whey Protein

€17,90
7.9

Oplosbaarheid

8.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

9.0/10

Voedingswaarden

7.2/10

Voordelen

 • 20 lekkere smaken
 • Hoog eiwitgehalte
 • Rijk aan BCAA's

Nadelen

 • Bevat best veel suiker
 • Enkel verkrijgbaar in 1kg en 2kg verpakking

Laatste update op 28 juli 2020

Bodylab is samen met Body & Fitshop en XXL Nutrition één van de grootste supplementen webshops van Nederland (en omliggende landen). Naast een groot aanbod universele voedingssupplementen bieden zij ook hun eigen merk, Bodylab24, aan. In dit grote assortiment vind je onder andere de Bodylab Whey Protein. Omdat wij op Voeding-en-fitness.nl graag zoveel mogelijk eiwitshake testen voor onze supplementen reviews konden wij deze proteïne shake natuurlijk niet links laten liggen. In mijn Bodylab Whey Protein review deel ik mijn persoonlijke ervaring met je. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Ik heb de Whey Protein van Bodylab getest op de volgende onderdelen:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarden

Bodylab Whey Protein

Voordat we verder gaan met deze Bodylab Whey Protein review kijken we even naar wat Bodylab zelft zegt over hun eiwitshakes.

“Bodylab24 Whey protein is een combinatie van whey isolaat en -concentraat met een eiwitpercentage van maar liefst 81%. Hierdoor heb je een shake die bijna geen koolhydraten, vet en lactose bevat. Bodylab24 Whey Protein is zeer rijk aan BCAAs. Whey protein is aspartaam vrij.

 • Hoogwaardige Whey shake met isolaat en hydrolisaat
 • Hoog eiwitpercentage van maar liefst 81%
 • Rijk aan BCAA’s
 • Laag in vet, koolhydraten en lactose
 • 20 heerlijke smaken
 • Zeer goed oplosbaar
 • EU & BRC certified
 • Aspartaam vrij
 • Superscherpe prijs”

bodylab whey protein review

De oplosbaarheid van Bodylab Whey Protein

Het eerste onderdeel van mijn Bodylab Whey Protein review is de oplosbaarheid. Lost het eiwitpoeder makkelijk op in zowel water als melk? Of blijven er van die vervelende klontjes achter in je shake, waar niemand natuurlijk op zit te wachten.

Om te testen of de Whey Protein van Bodylab goed oplost heb ik shakes gemaakt met zowel water als melk en met meer of minder vloeistof. Het poeder van Bodylab Whey Protein is erg fijn, hierdoor lost het gemakkelijk op. Ik heb geen last gehad van restjes poeder op de randen van m’n shakebeker of een klonterige proteïne shake. Bodylab24 raadt aan om, bij mijn gewicht, 3 maatscheppen (36 gram) te mixen met 300 ml melk of 200 ml water. Whey Protein lost in dit geval erg makkelijk op, maar zelfs als je iets minder water gebruikt heb je geen last van klontjes.

Wat kost deze eiwitshake van Bodylab24?

Een ander belangrijk punt is natuurlijk de prijs. In al mijn eiwitshake reviews kijk ik kritisch naar de prijzen, we willen immers niet teveel betalen. Voeding-en-fitness.nl vind een goede prijs/kwaliteitsverhouding erg belangrijk.

In deze Bodylab Whey Protein review vergelijk ik de kosten met vergelijkbare eiwitshakes. Bij deze protein shake van Bodylab24 is het wel even belangrijk om rekening te houden met hun gebruiksaanwijzing. Afhankelijk van je lichaamsgewicht neem je namelijk een bepaalde hoeveelheid poeder. Je kunt de volgende richtlijnen aanhouden:

 • Lichter dan 70 kg = 2 scoops (24 gram)
 • 70 – 85 kg = 3 scoops (36 gram)
 • 85 – 100 kg = 4 scoops (48 gram)
 • Zwaarder dan 100 kg = 5 scoops (60 gram)

Prijzen vergelijken

Met mijn gewicht van 84 / 85 kilo moet ik dus 3 scheppen eiwitpoeder nemen. Mijn persoonlijke ervaring in deze review is dus ook gebaseerd op 36 gram per Bodylab eiwitshake. De Whey Protein is verkrijgbaar in emmers van 1000 gram, welke €17,90 kost, en 2000 gram, welke €29,90 kost. Het is dus voordeliger om een emmer van 2 kilo te bestellen. Bovendien krijg je korting wanneer je meerdere emmers tegelijkertijd koopt. Per shake betaalde ik €0,54, wat volgens mij een gemiddelde prijs is. Om een beter beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik de prijs van Bodylab Whey Protein met 4 soortgelijke eiwitshakes.

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien zijn de prijzen van eiwitshakes vaak ongeveer gelijkwaardig. Wel valt op dat de eiwitshakes van Bulk Powders, Myprotein en Body & Fitshop goedkoper zijn. Dit komt waarschijnlijk door het feit dat je deze in grotere verpakkingen kunt kopen (bulk voordeel). De shakes van XXL en Bodylab zijn niet in zulke zakken te koop en daardoor ook duurder. Kijkend naar de prijs is de Bodylab Whey Protein niet de meest voordelige keus, maar het verschil met de goedkoopste eiwitshakes is niet gigantisch groot.

eiwitshakes vergelijken

Welke smaken zijn het lekkerst?

Als je elke dag één of meerdere proteïne shakes neemt ter aanvulling van je dagelijkse voeding, dan is het belangrijk dat deze goed smaakt. In mijn Bodylab Whey Protein review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de verschillende smaken met je. Uiteraard heeft iedereen een andere smaak, maar hopelijk heb je iets aan mijn mening!

Whey Protein van Bodylab24 is verkrijgbaar in 20 verschillende smaken, namelijk; Redberry Cheesecake, Tropical, Pineapple, Strawberry, Latte Machiatto, Lemon Cheesecake, Smores, Yoghurt Passion Fruit, Chai Latte, Coconut, Chocolate Coconut, Blueberry, Pistachio, Chocolate, Cherry Yoghurt, Yoghurt Raspberry, Vanilla, Cookies & Cream, Banana en Hazelnut Chocolate.

Eerste voordeel is natuurlijk dat je de keuze hebt uit 20 verschillende smaken. Zo is er voor ieder wat wils. Bovendien heb je een divers aanbod, je kunt kiezen uit verschillende fruitsmaken maar ook voor de chocolade liefhebbers is er niks te klagen. Voor deze review heb ik alle smaken geprobeerd. Zowel met melk als met water smaakt de Bodylab24 Whey Protein goed. Met melk is de shake wat romiger, maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan een eiwitshake met water.

Normaal gesproken heb ik liever smaken als chocola of cookies, maar in de zomer zijn alle fruitsmaken van Bodylab ook zeker een goede aanrader. Mijn persoonlijke favorieten zijn; Chai Latte, Yoghurt Passion Fruit, Hazelnut Chocolate en Redberry Cheesecake.

Whey Protein samenstelling

Het belangrijkste bij het beoordelen van een voedingssupplement is kritisch kijken naar de voedingswaarden en de ingrediënten. Daarom kijk ik in mijn Bodylab Whey Protein review, net als in al mijn supplementen reviews, naar in hoeverre deze eiwitshake van Bodylab24 voldoet aan de kwaliteitseisen.

De exacte samenstelling verschilt per smaak en Bodylab heeft dit open en overzichtelijk weergegeven in onderstaande tabel. Dit in tegenstelling tot veel andere shops, die enkel de meest gunstige voedingswaarden delen (vaak vanille of neutraal). Whey Protein bevat een behoorlijke hoeveelheid leucine, valine en iso-leucine, die we tot de belangrijke BCAA’s mogen rekenen.

bodylab24 whey

Zoals je ziet ligt het eiwitpercentage zo rond de 80%. Het aandeel van koolhydraten en vetten is naar mijn idee ongeveer vergelijkbaar met andere concentraat eiwitshakes. Het is dus wat hoger dan je ziet bij isolaat eiwitshakes en hydrolysaat eiwitshakes. Om een goed beeld van de voedingswaarden te krijgen vergelijk ik de Bodylab Whey Protein met dezelfde proteïne shakes als bij de prijsvergelijking.

bodylab whey protein ervaring

In bovenstaande heb ik de voedingswaarden van alle concentraat eiwitshakes verwerkt per 100 gram eiwitpoeder. Zoals verwacht zijn de verschillen niet enorm groot. Al deze wei eiwitshakes hebben een eiwitgehalte dat rond de 80 gram per 100 gram poeder ligt. Enkel verschillen zijn zichtbaar in suikergehalte en de hoeveelheid vet.

Uitgaande van deze gegevens is de Bodylab Whey Protein een prima eiwitshake die gemiddeld scoort. Minpuntje is het wat hogere suikergehalte, mooi pluspunt is de lage hoeveelheid natrium. Op de andere vlakken scoort deze eiwitshake vergelijkbaar met de andere merken.

Bodylab Whey Protein review: mijn conclusie

bodylab whey proteinTot slot wil ik mijn Bodylab Whey Protein review eindigen met een persoonlijke conclusie. Mijn ervaring met deze eiwitshake is positief, maar zou ik hem ook aanraden? Voor mij heeft deze proteine shake een aantal voordelen.

Grootste voordeel is dat hij verkrijgbaar is in 20 verschillende smaken, zo is er voor ieder wat wils. Ik heb alle smaken getest en natuurlijk vind ik niet elke smaak even lekker, maar over het algemeen is deze eiwitshake zeer goed te drinken. Nadeel is dat de prijs wat hoger ligt ten opzichte van andere huismerk eiwitpoeders, die verkrijgbaar zijn in grotere zakken of emmers. Wel is het interessant dat de prijs lager wordt wanneer je meerdere tegelijk koopt. Check dus even goed of dit voor jou voordeliger kan zijn!

Qua voedingswaarden is dit een eiwitshake die gemiddeld scoort. In vergelijking met andere concentraat whey shakes heeft Bodylab Whey een gelijkwaardig eiwitgehalte. Wel bevat Whey Protein een hoog gehalte aan BCAA’s (check ook de labtesten naar de kwaliteit van eiwitshakes). Helaas ligt het suikergehalte wat hoger. Hij steekt er niet bovenuit, maar zakt ook niet door een ondergrens.

Zoek jij een lekkere eiwitshake waarbij je een ruime keus hebt uit verschillende smaken? Dan is de Bodylab Whey Protein zeker een goede keus. Wil jij liever een shake met zo min mogelijk suikers en vetten, maar puur een hoog gehalte aan eiwitten? Dan kan je concentraat shakes in het geheel beter links laten liggen en wat meer geld betalen voor een isolaat of hydrolisaat proteïne shake.

Top 5 beste eiwitshakes
Zoek jij de beste eiwitshake? Wij hebben de beste eiwitten speciaal voor jou op een rij gezet. De best verkochte, beste koop en best geteste whey eiwitshakes voor spieropbouw en afvallen. En dat voor de laagste online prijs!
Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)

Deel jouw ervaring met Bodylab Whey Protein hieronder!

Heb jij deze eiwitshakes van Bodylab al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer interessante fitness tips
Action voedingssupplementen goede kwaliteit?
action pre workout review

Ik denk dat iedere Nederlander wel eens een rondje door de Action loopt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel Lees blog

Whey Temptation review – Power Supplements
whey temptation review

Welke eiwitshake gebruik jij ter aanvulling van je eetpatroon? Grote kans dat je één van de bekende huismerk whey shakes kiest, zoals Whey Perfection van Lees blog

Time 4 Nutrition Whey Protein review
time 4 nutrition whey protein review

Een eiwitshake is een makkelijke manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Whey shakes worden veel gebruikt door sporters om hun eiwitbehoefte te halen. Eiwitshakes Lees blog

Chocomel beter dan eiwitshake na het sporten?
chocomel beter dan eiwitshake?

Na de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde een tijdje geleden is er een discussie ontstaan over het nut van eiwitshakes. Aan het eind van Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =