• xxl nutrition korting

Bodylab Weight Gainer review

Weight Gainer

€39,99
8

Gebruiksgemak

7.3/10

Prijs

9.5/10

Smaak

7.8/10

Voedingswaarde

7.5/10

Voordelen

 • Geschikt voor hardgainers
 • 4 verschillende eiwitbronnen
 • 1000+ kcal per shake
 • Zeer scherpe prijs

Nadelen

 • Redelijk wat suikers
 • Veel verzadigde vetten

Laatste update op 27 december 2020

Tijdens het bulken heeft je lichaam meer calorieën en voedingsstoffen nodig om spiermassa op te bouwen. Dit kun je natuurlijk prima uit ‘normale’ voeding halen en een goed voedingsschema helpt hier zeker bij. Toch kan het op sommige momenten handig zijn om een weightgainer te gebruiken. Niet iedereen die aan fitness doet heeft direct een weight gainer nodig. Maar wanneer je zeer veel energie verbruikt en niet altijd genoeg tijd hebt om complete maaltijden te bereiden, is zo’n calorierijke shake wel een fijne toevoeging. Een goede weightgainer biedt een ruime hoeveelheid eiwitten, complexe koolhydraten en voldoende gezonde vetten. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl heb ik dit keer de weightgainer van Bodylab24 getest. In deze Bodylab Weight Gainer review lees je mijn persoonlijk ervaring en oordeel!

De weightgainer van Bodylab heb ik getest op de volgende punten:

Bodylab Weight Gainer

Voordat we verder gaan met mijn Bodylab Weight Gainer review kijken we even naar wat Bodylab zelf zegt over hun weightgain supplement.

“Weight Gainer bevat een mix van de hoogwaardige eiwitbronnen wei eiwit concentraat, whey eiwit isolaat, melk eiwit concentraat en tarwe eiwit isolaat. Elke shake bevat hierdoor maar liefst 48 gram eiwit. In tegenstelling tot de meeste weight gainers die vaak maltodextrine of dextrose als voornaamste koolhydraat bron bevatten, hebben we bij de Weight Gainer gekozen voor tarwe. Met 168 gram koolhydraten per shake krijg je dus een flinke boost in je dagelijkse kcal inname. De vetten in de Weight Gainer zijn voornamelijk afkomstig uit kokosolie. 

 • Uitgebalanceerde weight gainer formule
 • Draagt bij tot de groei van spiermassa
 • 1000+ kcal per dosering
 • Bevat 4 eiwitbronnen
 • Perfect oplosbaar
 • Heerlijke smaken
 • Aspartaam vrij
 • Supervoordelige shake”

bodylab weightgainer ervaring

Gebruiksgemak van Bodylab24 Weight Gainer

Het eerste onderdeel van mijn Bodylab Weight Gainer review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder. Maar ook naar de informatie op het etiket en de aanbevolen dagelijkse dosering.

Deze weightgainer van Bodylab24 komt in een handige zak met hersluitbare strip. En deze strip sluit ook echt goed, heb wel eens van dit soort zakken gehad die totaal niet goed meer afsloten. Op het label vind je alle informatie over het gebruik, de doseringen en alle ingrediënten plus voedingswaarden. Je weet dus precies wat je binnenkrijgt en in welke hoeveelheid. Kies aan de hand van je lichaamsgewicht de juiste verhouding voor een shake (zie tabel). Als de Weight Gainer in een andere dosering beter in je voedingsschema past kun je van de onderstaande doseringstabel afwijken.

Lichaamsgewicht / Serving / Melk of water

 • < – 80 kg / 5 scoops (200 gram) / 300 ml
 • 80 kg – 100 kg / 6 scoops (240 gram) / 350 ml
 • 100 kg – > / 7 scoops (280 gram) / 400 ml

Ondanks de ruime hoeveelheid poeder per dosering lost het goed op. Wanneer je goed schudt blijven er geen klonten achter in je shake en krijg je een volle en romige shake. Wel wil ik even opmerken dat de aangegeven hoeveelheid water of melk wel wat weinig is. Zeker wanneer je melk gebruikt om je weightgainer te mixen kun je gerust wat meer nemen. Anders wordt het een hele dikke shake, wat minder prettig te drinken is. In het begin was het even een paar keer proberen om de juiste verhouding te vinden.

Wat kost deze weightgainer van Bodylab?

Wanneer je dagelijks een weight gain shake neemt is de prijs natuurlijk ook een belangrijk onderdeel. Daarom kijk ik in mijn Bodylab Weight Gainer review ook kritisch naar de prijs. Ook vergelijk ik de kosten met prijzen van andere merken weightgainers.

Deze weightgainer van Bodylab24 is te kopen in een zak van 4800 gram. Hier betaal je €34,90 voor, wat naar mijn eerste idee een prima prijs is. Zoals je hier boven hebt kunnen lezen is de grootte van de dosering afhankelijk van de behoefte van jouw lichaam. Dit kan dus per persoon verschillen, wat er voor zorgt dat de kosten per shake ook variëren. Aangezien ik met mijn 92 kg val in de categorie 80 – 100 kilogram, heb ik 240 gram poeder gebruikt per shake. Wanneer je dit doet haal je 20 shakes uit één zak. Omgerekend betaal je dus €1,75 per Bodylab Weight Gainer shake.

Vanwege de grotere dosering valt de prijs iets duurder uit. Maar uiteraard kun je op basis van jouw eigen behoefte aan calorieën en macro’s de juiste hoeveelheid per shake bepalen. Om een goed beeld van de prijs te krijgen heb ik deze vergeleken met andere weightgainers. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Colossus 2500 van Bodystore, Mammoth 2500 van Interactive Nutrition, Mutant Mass van PVL Nutrients en Mass Perfection van Body & Fitshop. Zoals je kunt zien is de Weight Gainer van Bodylab in vergelijking met andere merken het goedkoopst per shake.

Voor deze prijsvergelijking heb ik een dosering van 240 gram aangehouden, per product kan de aanbevolen dosering verschillen. 

weightgainer prijzen

Bodylab Weight Gainer smaken

bodylab weight gainer reviewEen ander belangrijk punt in mijn Bodylab Weight Gainer review is de smaak. Smaken verschillen (gelukkig) per persoon, maar misschien kan mijn ervaring met de smaak van deze weightgainer je helpen bij het maken van een juiste keus. Als je dagelijks een shake drinkt na het sporten is het immers wel fijn wanneer deze lekker is!

De Bodylab24 Weight Gainer is verkrijgbaar in vier verschillende smaken, namelijk Banana, Chocolate, Strawberry en Vanilla. Je hebt dus niet de keus uit veel verschillende smaken en er zitten ook geen exotische smaken tussen. Maar naar mijn mening is dit ook niet nodig. Veruit de meeste sporters kiezen voor smaken als banaan, chocolade, aardbei of vanille wanneer zij een eiwitshake of weightgainer bestellen. De kans is groot dat je één van deze vier smaken van Bodylab weightgainer dus ook wel erg lekker vindt.

Mijn favoriete smaken zijn chocolade en banaan. Wanneer je een goede balans hebt gevonden tussen melk en poeder krijg je een lekkere volle en romige shake, die nog steeds prettig te drinken is. De smaak is beter wanneer je melk neemt, maar houdt dan wel rekening in jouw voedingsschema met de extra calorieën die hier inzitten. Je kunt er ook voor kiezen om juist minder melk te gebruiken, zodat je een soort weightgainer vla krijgt. De textuur is dan heel dik en zo kun je zelf een calorierijk toetje maken.

Voedingswaarden Bodylab24 weightgainer

Het belangrijkste punt in al mijn weightgainer reviews gaat over de voedingswaarden en samenstelling. Een weightgainshake is een eenvoudige manier om meer calorieën en voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar dit moet natuurlijk wel binnen een gezond eetpatroon passen en komen van verantwoorde ingrediënten.

Per shake (240 gram) biedt de Bodylab Weight Gainer de volgende macro’s:

 • Energie = 1027 kcal
 • Eiwitten = 48,0 gram
 • Koolhydraten = 168 gram (waarvan 38,4 gram suiker)
 • Vetten = 16,1 gram (waarvan 14,4 gram verzadigd vet)
 • Zout = 0,4 gram

Zoals je ziet is de Bodylab24 Weight Gainer zeer geschikt voor de hardgainers onder ons. Dit zijn de sporters die lastig aankomen en moeite hebben met het opbouwen van meer spiermassa. Deze weightgainer levert per shake namelijk ruim 1000 calorieën (nog zonder de melk gerekend). Het eiwitgehalte is prima, met 48 gram eiwit per shake, en het grootste deel van de calorieën komt uit koolhydraten. De proteïnen komen uit vier verschillende eiwitbronnen, zodat je een mix hebt van wei concentraat, wei isolaat en caseïne.

Voor de koolhydraten is gekozen voor tarwebloem en maltodextrine, zodat ook een behoorlijk deel van de koolhydraten uit suikers komen. Persoonlijk had ik liever gezien dat er gebruik was gemaakt van haver en/of zilvervliesrijst als koolhydraatbron. Zoals je hierboven kunt zien is het overgrote deel van de vetzuren afkomstig van verzadigde vetten. Deze komen uit kokosolie, wat een goede bron van vetten is. Toch had ik ook graag gezien dat het aandeel onverzadigde vetten in verhouding iets groter was.

Weightgainers vergelijken

Om een beter beeld van de kwaliteit te krijgen vergelijk ik in deze Bodylab Weight Gainer review de voedingswaarden per 100 gram. In de tabel hieronder zie je alle macro’s voor dezelfde merken weightgainers als bij de prijsvergelijking. Zoals je ziet verschilt het aantal calorieën per 100 gram onderling niet eens zo heel veel. Wel is er een groot verschil te zien in hoeveelheid eiwitten, suikers en verzadigde vetten. Qua eiwitten en carbs scoort Bodylab weightgainer goed, maar als we naar de vetten kijken zie je dat deze weightgainer veel meer verzadigde vetzuren bevat. Eigenlijk passen al deze weightgainers qua samenstelling prima in een gezond eetpatroon.

Op basis van jouw persoonlijke behoefte kun je een merk zoeken die hier het best bij aansluit. Ieder lichaam is anders en daardoor heeft iedereen een andere hoeveelheid calorieën, proteïnen, carbs en vetten nodig. Heb je hier wat hulp bij nodig? Dan kun je altijd een berichtje sturen!

weightgainers vergelijken

Bodylab Weight Gainer review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Bodylab Weight Gainer review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je in deze blog mijn persoonlijke ervaring kunnen lezen met de weightgainer van Bodylab24. Voor mij heeft deze weightgainer een aantal sterke punten, maar ook een aantal mindere punten.

Het grootste voordeel van de Bodylab Weight Gainer is de lage prijs. In vergelijking met andere merken biedt Bodylab24 een goedkope weightgainer aan, die per shake het minst kost. Daarnaast is dit een goede shake voor mensen die moeite hebben met aankomen en spiermassa opbouwen. Per dosering krijg je namelijk meer dan 1000 kcal binnen, wat dus een makkelijke manier is om veel voedingsstoffen tot je te nemen. Deze weight gain shake bevat een goede hoeveelheid eiwitten uit verschillende bronnen en biedt daarnaast een flinke dosis koolhydraten.

Persoonlijk had ik wel liever gezien dat deze uit haver en/of rijst kwamen dan uit tarwe en maltodextrine. Ook het gehalte verzadigde vetten vind ik wat groot en opzichte van onverzadigde vetzuren. Ben jij op zoek naar een voordelige weightgainer die met één shake een flinke hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen levert? Dan is de Bodylab Weight Gainer zeker een aanrader! Bestellen doe je eenvoudig via de link hieronder.

online supplementen bestellen

Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)

Deel jouw ervaring met Bodylab Weight Gainer hieronder!

Heb jij deze weightgainer van Bodylab24 al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen met het vinden van de beste weightgainers!

Meer interessante fitness tips
Hoe ga je verstandig om met weight gainers?
weightgainer voedingsstoffen

Het verliezen van een paar kilootjes om een gezond gewicht krijgen en behouden is voor veel mensen erg lastig. Het is een strijd om zoete Lees blog

De 5 beste weightgainer ingrediënten voor bulken
beste weightgainer ingrediënten

Wil je meer spiermassa opbouwen? Dan heeft je lichaam dagelijks meer calorieën nodig dan het verbruikt. Dit betekent dat je je voedingspatroon moet aanpassen en Lees blog

Lean Muscle Gainer review – Bodylab
lean muscle gainer review

Wanneer je meer spiermassa wilt opbouwen heeft je lichaam behoefte aan een calorie-overschot. Je dient meer calorieën binnen te krijgen dan je dagelijks verbruikt. Hierbij Lees blog

Mass Perfection review – Body & Fitshop
mass perfection review

Ben jij aan het bulken? Of heb je een zeer actieve levensstijl waarbij je veel calorieën nodig hebt om op gewicht te blijven? Dan is Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 11 =