• xxl nutrition banner

Bodylab Protein Bar review

Crispy Chocolate Protein Bar

€16,90
8.3

Prijs

7.7/10

Smaak

8.9/10

Voedingswaarde

8.2/10

Voordelen

 • Zeer scherp geprijsd
 • Smaakt zeer goed
 • Vult goed dus ideaal als tussendoortje
 • 27,3 gram eiwit per reep

Nadelen

 • Rijk aan calorieën, let hier op
 • Bevat lactose (alleen negatief als je intolerant bent)

Bijgewerkt op 24 mei 2023 door Marvin

Bodylab protein bar reviewEiwitrepen zijn makkelijke en snelle tussendoortjes die je een hoge dosering eiwitten bieden. Het handige aan deze protein bars is dat je ze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Een lange trein- of busrit voor de boeg? Een eiwitreep is makkelijker mee te nemen dan je eiwitshake. Er zijn super veel verschillende eiwitrepen verkrijgbaar, maar welke biedt nu de beste kwaliteit?

De supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl richt zich nu ook op de Protein Bars, zodat jij de beste eiwit repen kunt vinden! In deze Bodylab Protein Bar reviewlees je mijn ervaringen met de Crispy Chocolate Protein Bar van Bodylab. Ik heb deze op de volgende punten voor je beoordeeld:

 • Prijs
 • Smaak
 • Voedingswaarde

Bodylab Protein Bars

Voordat we verder gaan kijken naar mijn persoonlijke ervaring met de eiwitreep van Bodylab wil ik eerst even kijken naar de beloften van Bodylab zelf over hun supplement!

“Sommige repen zijn aardig qua smaak, sommige hebben een redelijke voedingswaarde en sommige zijn goed geprijsd. Het is altijd kiezen uit het minst slechte. We hebben er erg lang over gedaan om een eigen Bodylab24 Protein Bar neer te zetten maar met een hele goede reden. Onze Protein Bar is erg lekker, makkelijk eetbaar, niet droog, heeft een ideale voedingswaarde en is ook nog eens super goed geprijsd!

 • Heel erg Lekker
 • Crunchy bite
 • Makkelijk eetbaar (niet droog)
 • Ideale voedingswaarde
 • 27,3 gram Protein per reep
 • Slechts 2,5 gram suiker per reep
 • Vult als een kleine maaltijd
 • Super scherpe prijs”

bodylab protein bar review

De prijs van deze eiwitreep

Het eerste aspect waar we naar kijken in deze Bodylab Protein Bar review is de prijs. Over het algemeen zijn eiwitrepen duurder dan eiwitshakes, wanneer we de prijs vergelijken tussen 1 reep en 1 shake. Daar tegenover staat wel dat een proteïne reep makkelijker is mee te nemen en meer aanvoelt als een ‘echte maaltijd’.

De Crispy Chocolate eiwitreep van Bodylab is te koop voor €16,90 per 12 repen. Omgerekend betekent dit dat 1 reep ongeveer €1,41 kost. Vergeleken met eiwitshakes, zoals de Perfect Whey Protein van XXL Nutrition is dit aan de dure kant. Daar betaal je namelijk maar €0,56 per shake voor! Wanneer we de prijs echter vergelijken met andere eiwitrepen op de markt biedt de Bodylab Protein Bar een goede en concurrerende prijs.

Zoals je in de tabel hieronder ziet, waarbij de eiwitrepen van Bodylab op prijs zijn vergeleken met de Delicious Protein Bars van XXL Nutrition en de Perfection Bars van Body & Fit, zie je dat de prijs zeer gunstig is! In deze vergelijking is gekeken naar de korting die je krijgt wanneer je meerdere dozen met eiwitrepen tegelijkertijd kopt!

goedkope eiwitrepen

De Crispy Protein Bar smaak

Vervolgens heb ik in deze Bodylab Protein Bar review gekeken naar de smaak. Wanneer je een eiwitreep neemt wil je natuurlijk wel dat deze lekker smaakt en niet te droog is. Voor mij is Crispy Chocolate echt een heerlijke smaak! Ik houd zelf erg veel van chocolade en de knapperige bite maakt het helemaal af! Deze eiwitreep van Bodylab at ik met veel plezier en vaak zocht ik gewoon een moment of excuus om er weer één te kunnen nemen!

De Crispy Chocolate reep smaak ook echt naar chocolade en is niet te droog. Hij eet makkelijk weg, maar vult wel behoorlijk. Daardoor is hij ideaal om te nemen als een snel tussendoortje. Zeker wanneer je merkt dat je honger of trek begint te krijgen, biedt de Bodylab Protein Bar je een goede boost. Zo verdwijnt je hongergevoel als sneeuw voor de zon!

Voorheen was deze Bodylab eiwitreep in slechts 1 smaak verkrijgbaar, maar sinds kort hebben zij twee nieuwe smaken toegevoegd. Je kunt nu ook kiezen voor de smaak Crispy Banana Caramel en Chocolate Cookie. Om deze eiwitreep review te kunnen updaten heb ik de nieuwe smaak natuurlijk ook getest. Waar ik normaal geen fan ben van fruitsmaakjes (voor zowel eiwitrepen als eiwitshakes) smaakte deze me zeer goed.

Het vleugje bananensmaak is nét genoeg en dus niet te veel overheersend. De reep is wel wat aan de zoete kant, dit had naar mijn mening wel iets minder gemogen. De Chocolate Cookie is erg lekker en om eerlijk te zijn wel mijn favoriet van de drie smaken!

Voedingswaarde & Ingrediënten

voedingswaarde bodylab protein barHoe lekker een eiwitreep ook mag zijn, wanneer de voedingswaarden niet goed zijn is het alsnog geen meerwaarde om te kiezen voor een dergelijk tussendoortje. Daarom heb ik ook eens goed gekeken naar de ingrediënten in deze Bodylab Protein Bar review.

Veel eiwit repen bevatten erg veel suikers en smaakstoffen, vandaar dat ze die heerlijke smaken hebben. Toch moet je hier goed op letten, anders denk je misschien dat je heel gezond bezig bent terwijl je onbewust toch ongezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Wat betreft de Crispy Chocolate protein bar van Bodylab ben ik best tevreden over de samenstelling. Wanneer we een blik werpen op het label zien we dat er per reep van 65 gram maar liefst 27,3 gram eiwitten inzit. Zo krijg je snel en gemakkelijk een flinke portie eiwitten binnen! Ook positief is het grote aantal voedingsvezels (10,1 gram).

Wel bevat deze reep 2,5 gram suiker en 3,7 gram verzadigde vetten. Deze hoeveelheid valt nog mee, maar je moet voor jezelf goed kijken of dit binnen jouw voedingsschema en behoefte past. Hierdoor raad ik het niet aan om je dagelijkse voeding te baseren op een protein bar. Wel is het een mooie aanvulling op gezonde voeding!

 • 27,3 gram eiwit per reep
 • 10,1 gram voedingsvezels
 • Suikers en verzadigde vetten

Bodylab Protein Bar review conclusie

We zijn toegekomen aan de conclusie van deze Bodylab Protein Bar review. Hoewel ik eigenlijk nooit eiwitrepen gebruikte heb ik toch een goede ervaring over gehouden aan de Crispy Chocolate protein bar. De grootste pluspunten zijn de prijs (goedkoper dan veel Amerikaanse merken) en de heerlijke smaak en knapperige bite!

Daarnaast is deze eiwitreep een ideaal tussendoortje die snel een grote dosis eiwitten en voedingsvezels levert! Wel is belangrijk om in te zien dat de Crispy Chocolate proteïne reep ook verzadigde vetzuren en suikers bevat.

Al met al ben ik zeer positief over de proteïnereep van Bodylab. Deze eiwitreep is een betaalbaar tussendoortje die je met plezier zult nuttigen. De Protein Bar vult goed en geeft je een verzadigd gevoel, hierdoor ben je minder snel geneigd om naar ongezonde tussendoortjes te grijpen. Past het in jouw voedingsschema?

Dan is dit zeker een aanrader. Wel vind ik het jammer (voor jullie) dat er maar 1 smaak verkrijgbaar is. Misschien een idee voor Bodylab om in de toekomst nieuwe smaken te ontwikkelen en op de markt te brengen?!

Top 5 beste eiwitrepen
Een eiwitreep is een lekker en makkelijk tussendoortje boordevol proteïnen. Maar wat is nu eigenlijk de beste keus als het aankomt op protein bars? Wij hebben de Top 5 beste eiwitrepen speciaal voor jou samengesteld. Zo vind je snel de beste eiwitreep!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met de Crispy Chocolate Protein Bar van Bodylab!

Heb jij deze eiwitreep van Bodylab al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

2 reacties:

 1. Prijs

  8.2

  Smaak

  7.8

  Voedingswaarde

  8.2

  Heerlijke reep! Wel een beetje taai, dus veel kauwen! Ik gebruik de eiwitreep als tussendoortje op school, zodat ik makkelijk aan mijn benodigde eiwitten kom.

 2. Prijs

  7.2

  Smaak

  8.7

  Voedingswaarde

  8.4

  Zeker een erg lekker proteïne bar! Zelf gebruik ik hem als tussendoortje op school omdat hij zo makkelijk mee te nemen is en veel eiwitten bevat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *