• xxl nutrition banner

Bodylab Pre Workout review

Concentrated Pre Workout

€15,99
8.2

Oplosbaarheid

8.5/10

Prijs

9.5/10

Smaak

7.2/10

Werking / effect

7.6/10

Voordelen

 • Zeer voordelige prijs
 • Lost erg gemakkelijk op
 • Goede energie boost

Nadelen

 • Geen heftige pomp
 • Na langer gebruik neemt het effect af

Bijgewerkt op 10 april 2022 door Marvin

Een pre workout booster is een fitness supplement dat je voor je training inneemt om je te voorzien van meer energie, kracht en uithoudingsvermogen. Persoonlijk vind ik het fijn om een pre workout supplement te gebruiken wanneer ik wat moe en futloos ben. Door de extra energie krijg ik vaak toch meer zin om te trainen en merk ik dat ik langer door kan blijven gaan. Helaas werkt niet elke pre workout even goed!

In de zoektocht naar de beste pre-workout booster test ik zoveel mogelijk verschillende boosters. Deze keer heb ik de Concentrated Pre Workout van Bodylab geprobeerd! Mijn ervaring lees je in deze Bodylab Pre Workout review!

Om een goed beeld te krijgen van deze pre workout booster heb ik hem beoordeeld op de volgende criteria:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Bodylab Pre Workout Booster

De Concentrated Pre Workout van Bodylab is een zeer geconcentreerde pre workout booster. Volgens Bodylab zou deze pre-workout moeten zorgen voor een extreme focus, meer explosieve kracht, het uitstellen van spierverzuring en het creëren van extreme pomp. Benieuwd of dit daadwerkelijk zo is? Lees dan snel verder in deze Bodylab Pre Workout review!

 • Met essentiële BCAA en andere aminozuren
 • 136mg cafeïne per portie (10g) + taurine
 • Verkrijgbaar in verschillende, fruitige smaken
 • Gebruik 20-30 minuten voor de training

bodylab concentrated pre workout

Oplosbaarheid van Concentrated Pre Workout

Klontjes die achterblijven, 365 keer schudden / roeren voordat je de pre workout kunt drinken of dikke resten poeder op de rand van je shakebeker is voor niemand fijn. Daarom kijken we in de Bodylab Pre Workout review naar de oplosbaarheid. Mijn persoonlijke ervaring is erg positief. Het maakt niet uit of ik 2 of 3 maatscheppen Concentrated Pre Workout neem, het poeder lost perfect op. Ik meng het voor iedere training met zo’n 250 ml water, meer is ook niet nodig! Er blijven geen restjes of klontjes achter (dit scheelt ook weer afwassen)!

De prijs van deze pre workout booster

bodylab pre workout reviewHet tweede onderdeel van deze Bodylab Pre Workout review is de prijs. Wij Nederlanders willen natuurlijk nooit teveel betalen voor iets. Wat betreft de prijs kunnen we kort zijn; hiervoor hoef je het niet te laten! Voor €15,99 bestel je 375 gram Concentrated Pre Workout. Per dosering gebruik je 1 – 3 maatscheppen poeder. 1 maatschep bevat 5 gram, dus je hebt zelf in de hand hoeveel trainingen je met deze pre workout kunt doen.

 • 1 maatschep = 5 gram = 75 trainingen
 • 2 maatscheppen = 10 gram = 37,5 trainingen
 • 3 maatscheppen = 15 gram = 25 trainingen

Mijn persoonlijke ervaring met deze pre workout booster van Bodylab is dat je toch wel 2 – 3 maatschepjes nodig hebt om een goed effect te merken. In het begin nam ik 1 maatschep, maar hier merkte ik vrij weinig van.

Concentrated Pre Workout van Bodylab scoort erg goed als we kijken naar de prijs, ongeveer vergelijkbaar met Ulift Pre Workout!

Hoe smaakt de pre workout van Bodylab?

De smaak van een pre workout booster kan voor velen een belangrijke keuzefactor zijn. Persoonlijk laat ik mijn keus niet compleet afhangen van de smaak, maar wanneer een pre-workout booster lekker is, dan is dat zeker een pluspunt. In de Bodylab Pre Workout review speelt de smaak dus ook een rol bij de uiteindelijke totaalscore!

Concentrated Pre Workout is verkrijgbaar in 3 smaken, namelijk Watermelon, Orange en Black Current. Zelf heb ik Watermelon geprobeerd en deze is lekker fris. De watermeloen smaak proef je duidelijk. Positief is dat deze pre workout niet zo zoet smaakt als veel anderen. Wat ik wel jammer vind is dat de smaak wat afwezig is. Zelfs met 3 maatschepjes smaakt het nog wat te waterig voor mijn persoonlijke voorkeur.

De werking / effect

Het belangrijkste bij een goede pre workout booster is natuurlijk het effect. Hij kan nog zo lekker smaken, maar wanneer het totaal niet werkt mist hij zijn doel. Vandaar dat ik in deze Bodylab Pre Workout review, net als bij alle andere pre workout reviews, kritisch heb gekeken naar de werking.

concentrated pre workout label

De eerste keer nam ik 1 scoop en merkte ik niet veel van een oppeppende werking. Het viel me eerlijk gezegd best wel tegen! Daarna heb ik de dosering opgevoerd naar 2 en 3 maatschepjes en dit beviel mij veel beter. Concentrated Pre Workout geeft mij een energiek gevoel en ik merk tijdens mijn training dat ik net wat langer door kan gaan. Gedurende de gehele training blijf ik me sterk en fit voelen, heerlijk!

Wel moet ik zeggen dat het effect van deze Bodylab pre-workout booster niet zo heftig is als ik van andere pre workouts gewend ben. Daar bedoel ik mee dat je geen tintellingen of hyperactief gevoel krijgt, maar gewoon een fijne dosis energie waardoor je een lekkere fitness training kunt neerzetten. Minpuntje is dat ik geen heftige pomp heb ervaren, zoals wel werd beweerd door Bodylab. Ach, je kunt natuurlijk ook niet alles hebben!

Wel jammer vind ik het feit dat na langer gebruik het effect wat afneemt. Hierdoor zou ik bijna geneigd zijn om meer dan 3 scheppen te nemen, maar dit lijkt mij niet de bedoeling!

Bodylab Pre Workout review conclusie

The final part of this Bodylab Pre Workout review; de conclusie! Wat mij betreft is de pre workout booster van Bodylab zeker een aanrader. Vooral vanwege de zeer scherpe prijs en de fijne trainingen die ik er mee heb gehad. De grootste pluspunten voor mij zijn, naast de prijs, de goede oplosbaarheid en de extra energie en uithoudingsvermogen die ik heb ervaren. Concentrated Pre Workout is een soort stille kracht, je merkt niet direct dat je een pre workout hebt genomen, maar uiteindelijk blijkt je fitness sessie toch wel erg lekker te verlopen. Meer ervaringen lees je in de rubriek; supplementen reviews.

Ben jij gevoelig voor heftige pre workout boosters en zoek jij een supplement dat je gewoon wat extra energie, kracht en uithoudingsvermogen geeft? Dan zou ik deze zeker proberen! Ben jij wel wat gewend en heb je iets heftigers nodig? Wil jij als een stuiterbal door de sportschool tekeer gaan? Dan kun je misschien een andere pre workout proberen, zoals C4 van Cellucor!

Bodylab Pre Workouts

Wil jij het complete aanbod pre workouts op Bodylab.nl vergelijken? Via de onderstaande banner kom je direct op de juiste pagina. Daar kun je alle Bodylab Pre Workouts vergelijken, andere merken bekijken en vind je de beste pre workout booster voor de laagste prijs!

bodylab pre workout
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Concentrated Pre Workout van Bodylab hieronder

Heb jij Concentrated Pre Workout al eens gebruikt? Deel jouw ervaring onderaan deze pagina en beoordeel dit product. Hiermee help je anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  8

  Prijs

  8

  Smaak

  9

  Werking / effect

  7

  De smaak orange is zeer goed te drinken vandaar een 9, uitmuntende smaak in vergelijking met andere PWO;s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *