Bijgewerkt op 7 september 2022 door Marvin
Het is weer tijd voor een gezond en lekker recept! Aangezien het weer steeds vroeger donker wordt en de temperatuur ’s avonds terug loopt tot het bijna aan het vriespunt, heb ik gekozen voor een lekkere warme maaltijd. In een eerder recept lag de focus op vis, namelijk pangasiusfilet met rijst.
Deze keer pakken we een lekker stuk vlees, vol met eiwitten! Dit gezonde biefstuk recept met zongedroogde tomaatjes en spinazie kan iedere amateurkok en huisvrouw op tafel zetten.
Waarom biefstuk en spinazie?
Biefstuk is een heerlijk stuk vlees, met een hoge dosering aan eiwitten. Bovendien is biefstuk een lekker mals stukje vlees, zonder al te veel vet! Wist je dat biefstuk een natuurlijke bron van creatine is? Dit gezonde gerecht is geschikt voor iedereen, maar het helpt vooral bij de opbouw van spiermassa. Naast de eiwitten in biefstuk bevat spinazie namelijk erg veel vitamine K en ijzer. Deze vitaminen en mineralen heeft het lichaam nodig om de spieren sterker te maken. Popeye eet toch niet voor niks trouw zijn blikje met spinazie?!
Ingrediënten voor dit gezonde biefstuk recept
- 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
- 400 gram verse spinazie
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 250 gram biefstuk
- Naar smaak peper en zout (liefst zo weinig mogelijk zout) of de kruiden van Mister Flavor
Eventueel kun je nog wat rode pepers toevoegen, om het lekker pittig te maken. Je kunt naar eigen smaak kruiden toevoegen. Ik raad wel aan om zo min mogelijk zout toe te voegen! Bovenstaande hoeveelheden zijn geschikt voor twee personen.
Bereidingswijze gezonde biefstuk met spinazie
- Allereerst begin je met het snijden van de zongedroogde tomaatjes in kleine partjes.
- Hierna was je de verse spinazie en laat je dit even uitdruppen in een vergiet.
- Verhit de extra vierge olijfolie in de pan en bak de biefstuk in 3 minuten aan elke kant mooi bruin. Er zijn natuurlijk meerdere manieren om de biefstuk te bereiden. Iets verderop lees je hier meer over!
- Bestrooi de biefstuk met wat peper en eventueel een klein snufje zout en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie. Laat de biefstuk even rust, op deze manier blijven ze lekker mals.
- Hierna is het tijd om de verse spinazie te bereiden. Roerbak de spinazie in een wokpan totdat deze gaat slinken. Wanneer dit gebeurt voeg je de zongedroogde tomaten toe.
- Roerbak dit geheel totdat het goed verwarmt is.
- Verdeeld de spinazie en tomaatjes over de borden.
- Snijd de biefstuk in plakjes en verdeeld deze over de twee borden.
In enkele stappen kun jij dit biefstuk recept op tafel zetten. Heerlijk voor op een koude en regenachtige herfstdag. Het mooie is dat dit recept niet alleen gezond is, maar ook erg lekker. Bovendien kun je zelf naar smaak nog wat kruiden en of groentes toevoegen. De basis is echter het lekkere malse stukje biefstuk met de verse spinazie.
Verschillende manieren om biefstuk te bereiden
In dit biefstuk recept bak je de biefstuk 3 minuten aan elke kant. Voor een biefstuk van normale dikte betekent dit dat ze Medium gebakken zijn. Je kunt zelf kiezen of je jouw stukje vlees korter of wat langer bakt, dit verschilt natuurlijk per persoon en smaak.
Voor de gaarheid van biefstuk gebruiken we de volgende termen:
- Rare of blue, dit is bijna rauwe biefstuk (1/2 minuten per kant).
- Medium rare of Saignant, de biefstuk is rood van binnen (2 minuten per kant).
- Medium of A point, Alleen de kern van de biefstuk is nog rood (3 minuten per kant).
- Medium well, bijna helemaal doorbakken (4 minuten per kant).
- Well done of Bien cuit, goed doorbakken (5 minuten per kant).
Zoek jij meer inspiratie voor gezonde, lekkere en makkelijke recepten net zoals dit biefstuk recept? Bekijk dan alle Recepten van de Week op Voeding-en-fitness.nl! Hier vind je allerlei gerechten die in een gezond voedingspatroon passen.
- Leefstijlcoach vergoeding in zorgverzekering - 21 november 2024
- High Cable Bicep Curl uitvoering & uitleg - 13 november 2024
- Rood Licht Therapie: wat doet het voor je gezondheid? - 9 november 2024