• xxl nutrition banner

Beta Alanine Pure review – Body & Fit

Beta Alanine Pure

€9,90
7.6

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

8.8/10

Werking / effect

7.0/10

Voordelen

 • Zeer voordelig
 • Pure Beta Alanine (geen toevoegingen)
 • Geschikt voor inspanningen langer dan 60 seconden

Nadelen

 • Minder effect voor krachtsporters
 • Dosering is een halve maatschep

Bijgewerkt op 2 november 2023 door Marvin

Beta Alanine is een stofje dat vaak wordt toegevoegd aan supplementen als Pre workout boosters. Er wordt veronderstelt dat Beta Alanine het uithoudingsvermogen van je spieren verbeterd. Het is daardoor populair onder krachtsporters en duursporters. Beta Alanine Pure van Body en Fitshop is de pure variant van Beta Alanine. Zo zit je niet gebonden aan de dosering in een ander supplement waaraan het is toegevoegd. Maar werkt Beta-Alanine nu echt? Mijn ervaring lees je in de Beta Alanine Pure review hier op Voeding-en-fitness.nl!

In deze Beta Alanine Pure review heb ik gekeken naar de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Werking / effect

Beta Alanine Pure heeft geen smaak / smaakt neutraal dus dit aspect heb ik niet meegenomen in mijn oordeel.

Wat is Beta Alanine?

Beta Alanine is één van de niet-essentiële aminozuren en vormt samen met L-Histidine de stof Carnosine. Carnosine regelt de PH-waarden in de spieren en beïnvloedt het melkzuur in de spiercellen. Dit houdt in dat Carnosine invloed heeft op het uithoudingsvermogen van de spieren (het bepaalt wanneer er verzuring optreedt).

Ons lichaam heeft ruimschoots voldoende Histidine, maar Beta-Alanine moet door voeding worden binnengekregen. Suppletie met Beta Alanine kan er dus voor zorgen dat jouw lichaam meer Carnosine aanmaakt en het uithoudingsvermogen van spieren stimuleert.

Voordat het gebruik van Beta Alanine Pure invloed kan hebben op het prestatievermogen moet er aan 3 voorwaarden worden voldaan.

 • Er dient meer Beta-Alanine in de bloedbaan terecht te komen.
 • De toegediende Beta Alanine moet de aanmaak van Carnosine verhogen.
 • De extra Carnosine moet de verzuring in de spieren remmen.

Gebruiksgemak van Beta Alanine Pure

Het eerste onderdeel van de Beta Alanine Pure review is het gebruiksgemak. Daarin kijk ik naar het aantal doseringen je moet nemen en de oplosbaarheid van het poeder. Beta-Alanine Pure van Body en Fitshop is verkrijgbaar in een potje van 300 gram. Dit is voldoende voor 2-3 maanden, het is namelijk afhankelijk van het aantal trainingen per week!

Een dosering (2.5 gram) bestaat uit een halve maatschep(!) en op trainingsdagen neem je er 1 ’s ochtends en 1 30-45 minuten voor je workout. Op rustdagen neem je enkel een dosering in de ochtend. In principe niet heel lastig in het gebruik dus. Bovendien lost de Beta Alanine Pure gemakkelijk op in water (of vruchtensap) wat het makkelijk te drinken maakt.

Wat wel enigszins verwarrend werkt is dat 1 dosering een halve maatschep is. Je kunt niet precies zien of je exact de juiste dosering neemt of wat meer of minder dan de helft gebruikt. Misschien handiger om een maatschep met een inhoud van 2.5 gram te maken zodat je gewoon 1 maatschepje kunt nemen :)

Goede prijs Beta-Alanine Pure?

Het volgende onderdeel van de Beta Alanine Pure review is de prijs. Wat betaal je voor dit supplement en wat krijg je ervoor terug? Het is belangrijk dat dit natuurlijk in verhouding ligt!

Beta-Alanine Pure koop je voor €9,90 bij Body en Fitshop. Omdat het gebruik afhankelijk is van het aantal trainingsdagen is het lastig om exact in te schatten hoe lang je er mee doet, maar je kunt uitgaan van 2-3 maanden. Een dosering is zoals gezegd 2.5 gram. Omgerekend betekent dit dat 1 dosering Beta Alanine je €0.08 kost (300/2.5 = 120 doseringen | €9,90/120 = 0.0825).

Persoonlijk vind ik dit een zeer goede prijs. Zeker wanneer we dit vergelijken met andere Beta Alanine supplementen, die vaak een stuk duurder zijn!

Werkt Beta Alanine van Body en Fitshop?

Beta Alanine Pure reviewHet belangrijkste onderdeel van deze Beta Alanine Pure review is natuurlijk de werking. Werkt Beta Alanine echt? Voordat ik mijn eigen ervaring ga beschrijven heb ik even naar wetenschappelijke studies gekeken over het effect van suppletie met Beta-Alanine.

Uit onderzoeken blijkt dat Beta Alanine voornamelijk effect heeft bij inspanningen die 60 seconden tot 240 seconden duren. Wanneer je aan zware krachttraining doet duurt een setje geen 60 seconden, dus in dat geval is de werking niet optimaal. Wanneer je echter setjes maakt met een hoog aantal herhalingen (en dus langer dan 60 seconden achtereen je spieren stimuleert) zorgt Beta Alanine voor een uitstel van verzuring. Zie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3374095/

De werking van Beta Alanine Pure zou voor bodybuilders en krachtsporters weinig effectief zijn. Toch is het niet zo dat ik helemaal niks heb gemerkt van het gebruik. Voor mijn gevoel duurde het over mijn gehele training gezien langer voordat ik verzuurd raakte en minder spierkracht over had om te blijven trainen. Het is dus niet zo dat ik tijdens een afzonderlijke set langer door kon gaan en de werking voelde, maar naarmate de training vorderde had Beta Alanine wel effect!

Let op: Wanneer je Beta Alanine gebruikt kun je vlak na inname tintelingen over je hele lichaam voelen. Dit wordt veroorzaakt door de stimulans van zenuwen en kan geen enkel kwaad! Al kan het soms wel vervelend zijn…. lees hier meer.

Beta Alanine Pure review: de conclusie!

Beta Alanine Pure van Body en Fitshop is een supplement dat een goede prijs/kwaliteitsverhouding biedt. Voor minder dan 10 euro heb je pure Beta-Alanine voor 2 tot 3 maanden. Vooral wanneer je langere sets tijdens je training doet merk je de werking van Beta Alanine Pure. Doe je enkel setjes met weinig herhalingen, dan is deze aminozuur misschien minder effectief voor je.

Het mooie van Beta Alanine Pure is dat je het ook kunt gebruiken wanneer je zelf een pre workout maakt. Zo kun je zelf bepalen of je dit uithoudingsvermogen stimulerende poeder nodig acht. Meer reviews van supplementen lees je uiteraard op Voeding-en-fitness.nl!

beta alanine kopen

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Beta Alanine Pure van Body & Fit hieronder

Heb jij Beta Alanine Pure al eens gebruikt? Deel jouw ervaring onderaan deze pagina en beoordeel dit product. Hiermee help je anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Gebruiksgemak

  7.5

  Prijs

  7.5

  Werking / effect

  8

  Ik train vaak op uithoudingsvermogen en maak meer reps. Merk dat Beta Alanine Pure mij helpt om langer door te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *