• xxl nutrition korting

Beta Alanine Pure review – Body en Fitshop

Beta Alanine Pure

€9,90
7.6

Gebruiksgemak

7.0/10

Prijs

8.8/10

Werking / effect

7.0/10

Voordelen

 • Zeer voordelig
 • Pure Beta Alanine (geen toevoegingen)
 • Geschikt voor inspanningen langer dan 60 seconden

Nadelen

 • Minder effect voor krachtsporters
 • Dosering is een halve maatschep

Laatste update op 29 augustus 2019

Beta Alanine is een stofje dat vaak wordt toegevoegd aan supplementen als Pre workout boosters. Er wordt veronderstelt dat Beta Alanine het uithoudingsvermogen van je spieren verbeterd. Het is daardoor populair onder krachtsporters en duursporters. Beta Alanine Pure van Body en Fitshop is de pure variant van Beta Alanine. Zo zit je niet gebonden aan de dosering in een ander supplement waaraan het is toegevoegd. Maar werkt Beta-Alanine nu echt? Mijn ervaring lees je in de Beta Alanine Pure review hier op Voeding-en-fitness.nl!

In deze Beta Alanine Pure review heb ik gekeken naar de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Werking / effect

Beta Alanine Pure heeft geen smaak / smaakt neutraal dus dit aspect heb ik niet meegenomen in mijn oordeel.

Wat is Beta Alanine?

Beta Alanine is één van de niet-essentiële aminozuren en vormt samen met L-Histidine de stof Carnosine. Carnosine regelt de PH-waarden in de spieren en beïnvloedt het melkzuur in de spiercellen. Dit houdt in dat Carnosine invloed heeft op het uithoudingsvermogen van de spieren (het bepaalt wanneer er verzuring optreedt).

Ons lichaam heeft ruimschoots voldoende Histidine, maar Beta-Alanine moet door voeding worden binnengekregen. Suppletie met Beta Alanine kan er dus voor zorgen dat jouw lichaam meer Carnosine aanmaakt en het uithoudingsvermogen van spieren stimuleert.

Voordat het gebruik van Beta Alanine Pure invloed kan hebben op het prestatievermogen moet er aan 3 voorwaarden worden voldaan.

 • Er dient meer Beta-Alanine in de bloedbaan terecht te komen.
 • De toegediende Beta Alanine moet de aanmaak van Carnosine verhogen.
 • De extra Carnosine moet de verzuring in de spieren remmen.

Gebruiksgemak van Beta Alanine Pure

Het eerste onderdeel van de Beta Alanine Pure review is het gebruiksgemak. Daarin kijk ik naar het aantal doseringen je moet nemen en de oplosbaarheid van het poeder. Beta-Alanine Pure van Body en Fitshop is verkrijgbaar in een potje van 300 gram. Dit is voldoende voor 2-3 maanden, het is namelijk afhankelijk van het aantal trainingen per week!

Een dosering (2.5 gram) bestaat uit een halve maatschep(!) en op trainingsdagen neem je er 1 ’s ochtends en 1 30-45 minuten voor je workout. Op rustdagen neem je enkel een dosering in de ochtend. In principe niet heel lastig in het gebruik dus. Bovendien lost de Beta Alanine Pure gemakkelijk op in water (of vruchtensap) wat het makkelijk te drinken maakt.

Wat wel enigszins verwarrend werkt is dat 1 dosering een halve maatschep is. Je kunt niet precies zien of je exact de juiste dosering neemt of wat meer of minder dan de helft gebruikt. Misschien handiger om een maatschep met een inhoud van 2.5 gram te maken zodat je gewoon 1 maatschepje kunt nemen :)

Goede prijs Beta-Alanine Pure?

Het volgende onderdeel van de Beta Alanine Pure review is de prijs. Wat betaal je voor dit supplement en wat krijg je ervoor terug? Het is belangrijk dat dit natuurlijk in verhouding ligt!

Beta-Alanine Pure koop je voor €9,90 bij Body en Fitshop. Omdat het gebruik afhankelijk is van het aantal trainingsdagen is het lastig om exact in te schatten hoe lang je er mee doet, maar je kunt uitgaan van 2-3 maanden. Een dosering is zoals gezegd 2.5 gram. Omgerekend betekent dit dat 1 dosering Beta Alanine je €0.08 kost (300/2.5 = 120 doseringen | €9,90/120 = 0.0825).

Persoonlijk vind ik dit een zeer goede prijs. Zeker wanneer we dit vergelijken met andere Beta Alanine supplementen, die vaak een stuk duurder zijn!

Werkt Beta Alanine van Body en Fitshop?

Beta Alanine Pure reviewHet belangrijkste onderdeel van deze Beta Alanine Pure review is natuurlijk de werking. Werkt Beta Alanine echt? Voordat ik mijn eigen ervaring ga beschrijven heb ik even naar wetenschappelijke studies gekeken over het effect van suppletie met Beta-Alanine.

Uit onderzoeken blijkt dat Beta Alanine voornamelijk effect heeft bij inspanningen die 60 seconden tot 240 seconden duren. Wanneer je aan zware krachttraining doet duurt een setje geen 60 seconden, dus in dat geval is de werking niet optimaal. Wanneer je echter setjes maakt met een hoog aantal herhalingen (en dus langer dan 60 seconden achtereen je spieren stimuleert) zorgt Beta Alanine voor een uitstel van verzuring. Zie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3374095/

De werking van Beta Alanine Pure zou voor bodybuilders en krachtsporters weinig effectief zijn. Toch is het niet zo dat ik helemaal niks heb gemerkt van het gebruik. Voor mijn gevoel duurde het over mijn gehele training gezien langer voordat ik verzuurd raakte en minder spierkracht over had om te blijven trainen. Het is dus niet zo dat ik tijdens een afzonderlijke set langer door kon gaan en de werking voelde, maar naarmate de training vorderde had Beta Alanine wel effect!

Let op: Wanneer je Beta Alanine gebruikt kun je vlak na inname tintelingen over je hele lichaam voelen. Dit wordt veroorzaakt door de stimulans van zenuwen en kan geen enkel kwaad! Al kan het soms wel vervelend zijn….

Beta Alanine Pure review: de conclusie!

Beta Alanine Pure van Body en Fitshop is een supplement dat een goede prijs/kwaliteitsverhouding biedt. Voor minder dan 10 euro heb je pure Beta-Alanine voor 2 tot 3 maanden. Vooral wanneer je langere sets tijdens je training doet merk je de werking van Beta Alanine Pure. Doe je enkel setjes met weinig herhalingen, dan is deze aminozuur misschien minder effectief voor je.

Het mooie van Beta Alanine Pure is dat je het ook kunt gebruiken wanneer je zelf een pre workout maakt. Zo kun je zelf bepalen of je dit uithoudingsvermogen stimulerende poeder nodig acht. Meer reviews van supplementen lees je uiteraard op Voeding-en-fitness.nl!

beta alanine kopen

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin
Laatste berichten van Marvin (alles zien)

Deel jouw ervaring met Beta Alanine Pure van Body en Fitshop hieronder

Heb jij Beta Alanine Pure al eens gebruikt? Deel jouw ervaring onderaan deze pagina en beoordeel dit product. Hiermee help je anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer interessante fitness tips
Pure Marine Collagen review
pure marine collagen plent

Een nieuwe hype op gezondheidsgebied is het gebruik van collageen supplementen. Collageen houdt je huid stevig en elastisch. Bovendien draagt het bij aan gezonde pezen, Lees blog

De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Oerkracht Pre Workout review
oerkracht pre workout review

Na een drukke werkdag toch nog even alles uit je training halen in de sportschool? Dan kan een pre workout booster af en toe wel Lees blog

Plantforce Synergy Proteïne review
plantforce synergy protein ervaring

Ben jij op zoek naar een plantaardige eiwitshake, dan heb je tegenwoordig steeds meer keuze. Meer merken bieden vegan eiwitpoeder aan, met plantaardige eiwitbronnen zoals Lees blog

Marvin

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Gebruiksgemak

  7.5

  Prijs

  7.5

  Werking / effect

  8

  Ik train vaak op uithoudingsvermogen en maak meer reps. Merk dat Beta Alanine Pure mij helpt om langer door te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + vijf =