• xxl nutrition banner

BCAA Powder review – XXL Nutrition

BCAA Powder

€23,99
7.9

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.0/10

Smaak

7.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • 2:1:1 BCAA verdeling
 • Natuurlijk gefermenteerde aminozuren
 • 5 verschillende smaken
 • Ook in smaakloze variant te koop

Nadelen

 • Fijn poeder geeft een rommeltje

Bijgewerkt op 12 oktober 2023 door Marvin

De aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine zijn betrokken bij het herstel van spierweefsel en de opbouw van spiermassa. Tijdens het droogtrainen kiezen veel sporters ervoor om deze BCAA’s (branched chain amino acids) rondom hun training te nemen. BCAA’s worden snel opgenomen door het lichaam en zijn daardoor ideaal om vlak voor, tijdens of na je krachttraining te drinken. Er zijn veel aminozuur supplementen te koop, maar welke is nu een aanrader?

Dit keer heb ik BCAA Powder van XXL Nutrition mogen getest. Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring met deze BCAA shake? Lees de complete BCAA Powder review en ontdek alle voordelen en nadelen!

Ik heb BCAA Powder van XXL op de volgende punten beoordeeld:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

XXL Nutrition BCAA Powder

Voordat we verder gaan met mijn BCAA Powder review kijken we naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun BCAA’s.

“Onze BCAA’s worden middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen en zo krijg je de zuiverste BCAA’s. De meeste BCAA poeders met smaak bevatten slechts 50% BCAA’s en de rest is aangevuld met suikers (soms wel 40% suiker) onze BCAA Powder met smaak bevat circa 80% BCAA’s en heeft geen toegevoegde suikers.

Voordelen BCAA Powder

 • Verhouding (2:1:1), je hoeft niets meer te doen = direct maximaal effect
 • Direct opneembaar, precies wanneer jij ze nodig hebt
 • Heerlijke smaken (80% BCAA)
 • Ook in een pure-unflavored variant (100% BCAA)”

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Gebruiksgemak van BCAA Powder

Het eerste onderdeel van mijn BCAA Powder review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik hoe de doseringen werken, of het etiket duidelijk is en hoe het poeder oplost in water.

BCAA Powder van XXL Nutrition komt in een pot van 500 gram. De pot en etikettering ziet er strak en professioneel uit. Op de achterkant vind je de gebruiksaanwijzing in het Nederlands, Engels en Duits. Ook wordt hier de exacte samenstelling getoond en staan alle ingrediënten benoemd. Volgens het label van XXL is BCAA Powder het best rondom je training te nemen door 2 maatscheppen (=10 gram) te mengen met 250 ml water.

Zelf heb ik ervoor gekozen om deze BCAA’s in mijn bidon te mengen met water en gedurende mijn training op te drinken. Hierbij is het wel belangrijk dat je even goed schudt, want anders gaat het poeder zich ophopen aan de onderkant van je bidon of shakebeker. Dit supplement is simpel in het gebruik. Puntje van kritiek is wel dat het poeder heel erg fijn is. Dit in combinatie met de kleine maatschep zorgt ervoor dat er poeder op je handen gaat zitten wanneer je potje leger aan het raken is.

Wat kosten deze BCAA’s van XXL Nutrition?

Voor ons als consument is de prijs natuurlijk ook erg belangrijk. In al mijn aminozuur reviews kijk ik daarom kritisch naar de kosten en vergelijk ik deze met de prijzen van andere BCAA shakes.

BCAA Powder is te bestellen in de webshop van XXL Nutrition voor €23,99. Uit een pot van 500 gram haal je 50 doseringen (1 dosering = 10 gram). Uitgaande van de normale prijs van €23,99 betaal je dan €0,48 per BCAA Powder shake. Voor mijn gevoel is dit een goede prijs, die in de afgelopen jaren niet veel gestegen is. Toen ik deze review schreef in 2017 was de prijs namelijk €21,99. Nu betaal je slechts 2 euro per pot meer.

Om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik deze met andere BCAA’s. In de tabel hieronder zie je een prijsvergelijking met BCAA Amino van Body & Fit, BCAA Powder van Bodylab en Myprotein BCAA

Zoals je kunt zien is BCAA Powder van XXL niet de duurste per dosering en is de prijs dus eigenlijk heel gunstig. De BCAA poeders van Myprotein en Bodylab zijn per dosering een stuk duurder. BCAA Amino van Body & Fit is net zo goedkoop als XXL Nutrition BCAA Powder.

ProductPrijsDoseringenPrijs per dosering
BCAA Powder€23,9950€0,48
BCAA Amino€10,5022€0,48
Bodylab BCAA€27,9950€0,56
Myprotein BCAA€38,9950€0,78
BCAA Powder

BCAA Powder van XXL Nutrition bevat drie essentiële aminozuren: Leucine, Isoleucine en Valine. Onze BCAA Powder bevat deze drie essentiële aminozuren in de perfecte samenstelling 2:1:1 zodat deze goed door het lichaam opgenomen kunnen worden.

BCAA Powder smaken

Het volgende punt in mijn BCAA Powder review gaat over de smaak. Een supplement dat je (bijna) dagelijks drinkt moet natuurlijk ook goed smaken. Tijdens je training wil je immers geen vies smakend sportdrankje drinken. Hieronder deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaken van XXL Nutrition’s BCAA Powder.

BCAA Powder is te kopen in 5 verschillende smaken; Green Apple, Framboos, Tropical, Unflavored en Pina Colada. Je hebt dus zeker wat te kiezen bij XXL. Er zit wel een verschil in het percentage BCAA’s tussen de vier smaken en de neutrale variant. Kies je voor een smaakje, dan heb je een aminozuurgehalte van 80%. Ga je voor de smaakloze BCAA shake, dan is dit 100%.

Zelf heb ik de groene appel, framboos en pina colada smaak geprobeerd. Green apple is lekker fris, Framboos heeft een zoete fruitsmaak en pina colada bevat een vleugje kokos. Alle drie de smaken bevielen mij eigenlijk prima. Ik heb echter vorige week voor de 2e keer de frambozen smaak van BCAA Powder besteld. Lijkt mij dus duidelijk dat hier mijn persoonlijke voorkeur ligt.

Let op, aminozuur supplementen hebben vaak een smaak waar je even aan moet wennen. Soms zelfs een soort chemische nasmaak. Dat is bij BCAA Powder van XXL Nutrition niet heel erg het geval, maar verwacht geen overheerlijke smaak zoals je bij eiwitshakes als Whey Delicious kent.

bcaa powder review

De samenstelling van deze aminozuren shake

Het belangrijkste onderdeel in al mijn supplementen reviews is de samenstelling of werking. Je verwacht kwaliteit van een voedingssupplement. In mijn BCAA Powder review kijk ik daarom naar de samenstelling van het product en het gehalte aan de BCAA’s leucine, isoleucine en valine.

XXL ’s BCAA Powder bevat 10 gram BCAA’s per dosering. Deze zijn als volgt verdeeld:

 • L-Leucine = 4000 mg
 • L-Isoleucine = 2200 mg
 • L-Valine = 2200 mg

Zoals je ziet zijn de aminozuren verdeeld in de 2:1:1 ratio. De BCAA’s valine, leucine en isoleucine zorgen ervoor dat je spieren de benodigde stoffen hebben om te herstellen na een zware inspanning. Ook stimuleren ze de eiwitsynthese, wat de spieropbouw verbetert. Wel is het belangrijk om te onthouden dat BCAA’s niet direct noodzakelijk zijn. Als je genoeg eiwitten binnenkrijgt via je jouw voedingsschema, dan kan je lichaam hier alle belangrijke aminozuren uithalen.

Voor mensen die te weinig proteïnen eten of bijvoorbeeld geen dierlijke voedingsmiddelen eten of andere productgroepen schrappen kan suppletie met een BCAA supplement wel wenselijk zijn. Voordeel van BCAA Powder is dat de BCAA’s via een natuurlijk fermentatieproces worden gewonnen. Hierdoor is de kwaliteit hoger en zuiverder dan wanneer dit via een chemische bewerking wordt gedaan. Dit is vaak het geval bij goedkopere aminozuur producten. Ook bevat BCAA Powder geen toegevoegde suikers! 

BCAA Powder review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn BCAA Powder review eindigen met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de BCAA shake van XXL Nutrition kunnen lezen. Ik gebruik dit supplement graag tijdens mijn krachttraining. Het werkt voor mij dorstlessend en ik geef mijn lichaam direct de aminozuren die het nodig heeft voor het herstel.

Ik gebruik BCAA Powder vooral tijdens het cutten, omdat ik dan minder eet. Tijdens het bulken eet je meer en krijg je dus ook ruim voldoende eiwitten binnen. Hieruit kan je lichaam alle essentiële aminozuren halen.

Voordelen van BCAA Powder zijn in mijn ogen de prima smaken (en keuze aan smaken) en de BCAA ratio van 2:1:1. Kies je voor XXL Nutrition huismerk supplementen, dan weet je zeker dat je kwaliteit voor je geld krijgt. De prijs ligt vaak nét wat hoger dan bij andere merken. Maar hier krijg je wel een hoop zekerheid voor terug!

BCAA Powder

BCAA Powder van XXL Nutrition bevat drie essentiële aminozuren: Leucine, Isoleucine en Valine. Onze BCAA Powder bevat deze drie essentiële aminozuren in de perfecte samenstelling 2:1:1 zodat deze goed door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met BCAA Powder hieronder!

Heb jij BCAA Powder van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
BCAA Bodyguard review – Muscle Concepts
bcaa bodyguard review

BCAA's worden ook wel Branched Chain Amino Acids genoemd en vallen onder de essentiële aminozuren. Een BCAA supplement bevat leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren Lees blog

Real BCAA review – Body en Gymshop
real bcaa review

Veel sporters gebruiken BCAA's rondom hun training. BCAA supplementen bevatten de 3 van de essentiële aminozuren, namelijk L-leucine, L-isoleucine en L-valine. Helaas maakt je lichaam Lees blog

BCAA Amino review – Body & Fitshop
bcaa amino review

Na een aantal eerdere reviews van aminozuur supplementen op Voeding-en-fitness.nl, van onder andere Musclepharm, Myprotein en Bodylab is het nu de beurt aan Body & Fitshop met Lees blog

Instant BCAA review – Bulk Powders
instant bcaa review

Aminozuren zijn belangrijk voor alle stofwisselingsprocessen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vervoeren en opslaan van alle voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. Een tekort aan essentiële Lees blog

BCAA Powder van XXL Nutrition bevat drie essentiële aminozuren: Leucine, Isoleucine en Valine. Onze BCAA Powder bevat deze drie essentiële aminozuren in de perfecte samenstelling 2:1:1 zodat deze goed door het lichaam opgenomen kunnen worden.

BCAA Powder van XXL Nutrition bevat drie essentiële aminozuren: Leucine, Isoleucine en Valine. Onze BCAA Powder bevat deze drie essentiële aminozuren in de perfecte samenstelling 2:1:1 zodat deze goed door het lichaam opgenomen kunnen worden.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *