• xxl nutrition banner

BCAA Plus ervaring – Myprotein

BCAA Plus

€12,99
7.1

Gebruiksgemak

4.5/10

Prijs

8.3/10

Samenstelling

8.5/10

Voordelen

 • Zeer scherpe prijs
 • Ideale 2:1:1 BCAA verdeling

Nadelen

 • Erg grote tabletten

Bijgewerkt op 27 augustus 2021 door Marvin

BCAA’s worden gebruikt door sporters om hun spierweefsel te beschermen tijdens zware fysieke inspanning. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids en bestaat uit de drie aminozuren Leucine, Iso-Leucine en Valine. Aminozuur supplementen zijn populair onder krachtsporters en worden vaak genomen rondom de krachttrainingen. Vooral tijdens het droogtrainen kan het gebruiken van BCAA’s een positief effect hebben op het behoud van spiermassa. BCAA Plus van Myprotein is een supplement in tabletvorm dat deze drie aminozuren in een verdeling van 2:1:1 bevat. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik deze aminozuren getest en mijn BCAA Plus ervaring lees je in de review hieronder!

BCAA + van Myprotein heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Samenstelling

BCAA Plus – Myprotein

Voordat ik verder ga met het delen van mijn BCAA Plus ervaring kijken we even naar wat Myprotein zelf zegt over hun product.

“BCAA’s (Branched Chain Amino Acids) consist of the three essential amino acids Leucine, Isoleucine and Valine in a 2:1:1 ratio. These BCAA’s are classed as three of the nine essential amino acids that make up approximately 35% of muscle protein. These amino acids cannot be produced in the body, and therefore must be supplied through the diet.

BCAAs are not like other amino acids as they are not metabolised in the stomach, and are instead metabolised directly in the muscle. BCAA PLUS also contains 27mg of vitamin B6 which contribute to immune system functioning, protein and glycogen metabolism and the reduction of tiredness and fatigue.

 • Helps maintain body tissue
 • Can boost lean mass
 • Extremely popular amino acids”

myprotein banner

Gebruiksgemak van BCAA Plus

BCAA Plus ervaringHet eerste punt dat ik wil bespreken in mijn BCAA Plus ervaring is het gebruiksgemak. Hoe gemakkelijk is dit supplement in het gebruik? Bij een voedingssupplement dat je één of meerdere keren per dag neemt is natuurlijk best belangrijk dat je dit zonder veel moeite kunt doen.

De BCAA Plus van Myprotein is verkrijgbaar in tabletvorm en komt in een potje met 90 tabletten. Het potje zelf is van een compact formaat en daardoor makkelijk mee te nemen in je tas als je de hele dag op pad bent. Het voordeel van pillen ten opzichte van poeder is dat je niks hoeft te mengen met water en dus geen shakebeker nodig hebt. Even een slokje water en je slikt de tabletten door.

Hier komt echter wel een groot nadeel om de hoek kijken. Deze BCAA + tabletten zijn namelijk van een fors formaat. Als je moeite hebt met het slikken van pillen dan zal je hier nog een zware kluif aan hebben. Per dosering neem je namelijk 3 van deze grote tabletten. Mijn ervaring is dat de eerste twee weinig problemen opleveren, maar dat de derde wat lastiger gaat.

Wat kost dit BCAA supplement van Myprotein?

Het volgende punt in mijn Myprotein BCAA Plus ervaring is de prijs. In alle supplementen reviews kijk ik kritisch naar de prijzen. Is dit BCAA supplement van Myprotein duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

Deze BCAA’s zijn te bestellen op Myprotein.com per 90 of per 270 tabletten. Voor 90 tabletten betaal je €12,99 en voor 270 tabletten betaal je €22,99. Zoals je ziet ben je dus een stuk voordeliger uit wanneer je de grootverpakking koopt. Een dosering bestaat uit 3 pillen, uit een pot van 270 stuks haal je dus 90 doseringen. Omgerekend betekent dit dat je ongeveer €0,25 kwijt bent per dosering. Lijkt mij een scherpe prijs. Uiteraard afhankelijk van de aantal doseringen die je per dag neemt varieert de ‘prijs per dag’.

Stel je neemt voor én na je training een dosering (dus 6 tabletten per dag) dan kost dat je €0,50. om een goed beeld van de prijs te krijgen vergelijk ik deze met de prijzen van anders BCAA tabletten. Namelijk de BCAA Pure Caps van Body en Fitshop en de BCAA Caps van XXL Nutrition. Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien zijn de BCAA’s van Myprotein en Body & Fit qua prijs aan elkaar gewaagd. Beiden zijn een stuk goedkoper dan de BCAA capsules van XXL. Uiteraard is hier enkel vergeleken op de prijs per dosering en heb ik nog niet gekeken naar de exacte samenstelling van de doseringen per merk.

prijzen BCAA supplementen

BCAA + samenstelling

Het laatste onderdeel dat ik in mijn BCAA Plus ervaring wil aanstippen is de samenstelling. Welke aminozuren en andere ingrediënten vind je in deze BCAA tabletten? Uiteraard kijk ik net als bij alle aminozuur reviews ook kritisch naar de verhouding van de drie amino’s.

De meest effectieve verdeling in BCAA’s is 2:1:1, waarbij Leucine het meest waardevolle aminozuur is en dus in dubbele hoeveelheid gedoseerd wordt ten opzichte van Isoleucine en Valine. De BCAA + van Myprotein is exact op deze wijze gedoseerd, waar ik dus erg blij mee ben. Per dosering van 3 tabletten krijg je de volgende hoeveelheid binnen:

 • Leucine: 1500 mg
 • Isoleucine: 750 mg
 • Valine: 750 mg
 • Vitamine B6 (Pyridoxine HCl): 27 mg

bcaa plus myprotein review

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien bevatten alle drie de BCAA supplementen de ideale 2:1:1 verdeling. Het verschil zit hem echter in de hoogte van de dosering aan BCAA’s. De BCAA Caps van XXL Nutrition bevatten de meeste BCAA’s per dosering en die van Body en Fitshop de laagste. BCAA Plus van Myprotein zit daar precies tussen in. De hoeveelheid BCAA per dosering komt eigenlijk overeen met de prijzen van deze supplementen, de duurste bevat het meest en de goedkoopste het minst.

BCAA Plus ervaring: mijn conclusie

BCAA supplementen reviewsOm mijn BCAA Plus ervaring af te sluiten geef ik nog een persoonlijke conclusie, net zoals ik in al mijn reviews doe. Is dit product naar mijn mening een aanrader, of kun je beter wat anders nemen? In mijn ogen is BCAA Plus van Myprotein een prima BCAA supplement.

De prijs is erg scherp en de dosering is goed. BCAA + bevat de ideale 2:1:1 verhouding en de hoeveelheid per dosering is ook goed. Groot minpunt voor mij is echter de grootte van de tabletten. Ik heb normaal echt geen moeite met het slikken van één of meerdere pillen, maar deze zijn echt wel erg groot. Heb jij normaal gesproken al moeite met het wegkrijgen van tabletten? Dan kan BCAA Plus een lastige opgave voor je bieden.

Zoek jij een goedkoop BCAA supplementen met een goede verhouding, die je kunt gebruiken rondom je trainingsmomenten, dan is BCAA Plus van Myprotein een geschikte optie. Ben je bereid wat meer geld uit te geven voor een hogere dosering BCAA’s? Dan kun je naar de BCAA Caps van XXL Nutrition kijken. Denk je dat tabletten niet helemaal jouw ding zijn? Dan heeft Myprotein ook nog BCAA Powder wat je kunt mengen met water.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met BCAA Plus hieronder!

Heb jij BCAA + van Myprotein al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Gebruiksgemak

  5

  Prijs

  8

  Samenstelling

  8.5

  De BCAA plus tabletten zijn goed gedoseerd. De grote pillen zijn wel echt vervelend om door te slikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *