• xxl nutrition banner

BCAA Bodyguard review – Muscle Concepts

BCAA Bodyguard

€29,90
8.1

Gebruiksgemak

8.0/10

Prijs

7.0/10

Smaak

8.5/10

Samenstelling

9.0/10

Voordelen

 • BCAA 2:1:1 verhouding
 • Ondersteunt herstel spieren
 • Met vitamine C, Magnesium en Citrulline
 • Frisse smaak

Nadelen

 • Hogere prijs
 • Slechts in 1 smaak verkrijgbaar

Bijgewerkt op 26 januari 2024 door Marvin

BCAA’s worden ook wel Branched Chain Amino Acids genoemd en vallen onder de essentiële aminozuren. Een BCAA supplement bevat leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren spelen een belangrijke rol bij het herstel en de opbouw van spiermassa. Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik regelmatig BCAA supplementen. Dit keer heb ik de BCAA Bodyguard van Muscle Concepts getest. Ben jij benieuwd naar mijn ervaring? Lees de complete BCAA Bodyguard review en mijn oordeel hieronder!

Ik heb de BCAA Bodyguard van Muscle Concepts op de volgende punten getest:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Muscle Concepts BCAA Bodyguard

Voordat we verder gaan met mijn BCAA Bodyguard review kijken we naar wat Muscle Concepts zelf zegt over hun aminozuren supplement.

“BCAA’s worden direct in de spieren opgenomen en zijn daarom ideaal om voor, tijdens en/of na de training in te nemen. Door voor of tijdens de training BCAA’s te nuttigen voorkom je dat het lichaam spiermassa zal afbreken om aan de benodigde aminozuren te komen voor energie. Daarbij helpen BCAA’s dus bij de opbouw van vetvrije spiermassa!

BCAA Bodyguard is zelfs nog meer dan alléén de perfecte 2:1:1 verhouding. Team Muscle Concepts heeft ervoor gekozen om onder andere magnesium, vitamine C, L-citrulline malaat, L-glutamine en vitamine B6 toe te voegen aan deze unieke blend. BCAA Bodyguard is daarom het ideale product om het lichaam te voorzien van de benodigde ingrediënten voor de meest optimale resultaten.

 • Draagt voor 30% direct bij tot herstel van spieren na training!
 • Ondersteunt de aanmaak van droge spiermassa
 • Gezoet met stevia & natuurlijke smaakstoffen
 • Met o.a. BCAA 2:1:1 + Vitamine C + Magnesium + Citrulline
bcaa bodyguard review

Gebruiksgemak van BCAA Bodyguard

Het eerste onderdeel van mijn BCAA Bodyguard review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de duidelijkheid van het etiket en de oplosbaarheid van het poeder.

Je kunt BCAA Bodyguard bestellen bij Muscle Concepts in een potje met 500 gram inhoud. Hier haal je 50 doseringen uit, aangezien 1 maatschep gelijk staat aan 10 gram BCAA poeder. Volgens de gebruiksaanwijzing zijn er 2 ‘ideale’ momenten voor het nemen van dit supplement. Als eerst kun je 10 gram BCAA Bodyguard met 300 ml water mengen en direct voor of na je training nemen. Een andere optie is om een maatschep poeder te mixen in je bidon om het tijdens het training op te drinken.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar optie 2; het drinken van BCAA’s tijdens je training. Niet omdat dit meer effect zou hebben, maar eigenlijk vooral omdat ik dit lekkerder vind dan water drinken tijdens het sporten. Het poeder zelf lost eenvoudig op in je bidon en dus geen last van klontjes. Op het etiket vind je meer informatie over de exacte samenstelling en ingrediënten. Ook wordt de werking van deze BCAA mix verder uitgelegd.

Wat kost dit BCAA poeder?

Wil je online supplementen kopen? Dan ben je altijd op zoek naar de laagste prijs. In mijn BCAA Bodyguard review kijk ik kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere BCAA supplementen.

BCAA Bodyguard kost €29,90 in de webshop van Muscle Concepts. Voor deze prijs krijg je 500 gram BCAA poeder en hier haal je dus 50 doseringen uit. Omgerekend betaal je €0,60 per dosering BCAA Bodyguard. Naar mijn idee is dit een gemiddelde prijs voor aminozuren supplementen. Maar om echt iets over de prijs te kunnen zeggen heb ik deze vergeleken met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Essential Amino Stack van XXL Nutrition, Muscle Protect van Body & Fit, Gold Standard BCAA van Optimum Nutrition en Amino X van BSN.

Zoals je kunt zien liggen de prijzen per dosering redelijk dicht bij elkaar. Alleen Gold Standard BCAA kost flink meer per dosering. BCAA Bodyguard is qua kosten gelijkwaardig aan Essential Amino Stack en Muscle Protect. Amino X is het goedkoopst, omdat deze verkrijgbaar is in een pot van ruim 1 kilogram.

Voor deze prijsvergelijking heb ik de dosering aangehouden zoals in de gebruiksaanwijzing van desbetreffende merken.

MerkPrijsHoeveelheidDoseringenPrijs per dosering
BCAA Bodyguard
(Muscle Concepts)
€29,90500 gram50€0,60
Essential Amino Stack
(XXL Nutrition)
€24,95500 gram45€0,55
Muscle Protect
(Body & Fit)
€22,50500 gram38€0,59
Gold Standard BCAA
(Optimum Nutrition)
€24,99266 gram28€0,89
Amino X
(BSN)
€34,991010 gram70€0,50

BCAA Bodyguard smaak

Je mengt dit BCAA poeder in water (of een ander drankje) en drinkt deze op rondom je training. Het is dus wel zo fijn als BCAA Bodyguard lekker smaakt. In mijn review deel ik uiteraard mijn persoonlijke ervaring met de smaken.

De BCAA Bodyguard van Muscle Concepts is verkrijgbaar in 1 smaak, namelijk Lemon. Dit geeft een lekkere en frisse smaak aan je drinken tijdens (of rondom) je training. De smaak is niet te overheersend en dit vind ik persoonlijk erg prettig. Bij sommige andere aminozuurdrankjes is de smaak te zoet of chemisch. BCAA Bodyguard smaakt voor mij alsof ik water met een vleugje citroen drink.

Ook andere gebruikers zijn tevreden met de smaak als ik naar de reviews op de website van Muscle Concepts kijk. Zo lees ik o.a. ‘lekkere verfrissende smaak’, ‘heerlijk frisse lemon smaak’ en ‘geen zoete bende’. Ik ben het eens met deze gebruikers. Wat wel jammer is, is dat er maar 1 smaak verkrijgbaar is. Voor de liefhebbers van zoete drankjes als fruit punch of watermelon is BCAA Bodyguard dus niet geschikt.

Samenstelling BCAA Bodyguard Muscle Concepts

Het belangrijkste onderdeel van mijn BCAA Bodyguard review gaat over de samenstelling. Welke stoffen zitten in dit product en sluit de dosering aan bij wat jouw lichaam dagelijks nodig heeft? Als Voedingsadviseur deel ik mijn visie over de meerwaarde van BCAA Bodyguard.

Per dosering van 10 gram poeder krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

 • Leucine = 2600 mg
 • Isoleucine = 1300 mg
 • Valine = 1300 mg
 • L-glutamine = 1250 mg
 • L-citrulline malaat = 1250 mg
 • Magnesium tri citraat = 729 mg
 • Vitamine C = 250 mg
 • Vitamine B6 = 2 mg

Zoals je ziet is BCAA Bodyguard meer dan alleen een BCAA supplement. Naast de BCAA’s isoleucine, valine en leucine bevat het dus meerdere stoffen die van waarde zijn voor sporters. BCAA Bodyguard is zelfs nog meer dan alléén de perfecte BCAA 2:1:1 verhouding. Team Muscle Concepts heeft ervoor gekozen om onder andere magnesium, vitamine C, L-citrulline malaat, L-glutamine en vitamine B6 toe te voegen aan deze unieke blend. BCAA Bodyguard is daarom het ideale product om het lichaam te voorzien van de benodigde ingrediënten voor de meest optimale resultaten.

BCAA’s worden snel opgenomen door je lichaam en dragen bij aan het herstel van je spieren. Maar waar zijn de andere stoffen in BCAA Bodyguard goed voor? Glutamine is ook een aminozuur welke betrokken is bij de spieropbouw. Het stimuleert de eiwitsynthese en draagt bij aan het opbouwen van meer spierkracht. Citrulline malaat is een stof die veel gebruikt wordt in pre workouts. Het stimuleert namelijk de doorbloeding en zorgt voor een goede spierpomp. Magnesium zorgt voor een goede spierfunctie en kan spierpijn verminderen. Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand en vitamine B6 helpt bij de opbouw en afbraak van aminozuren.

BCAA Bodyguard van Muscle Concepts biedt een goede verdeling van BCAA’s en is verrijkt met handige stoffen die goed met elkaar samenwerken. Dit maakt BCAA Bodyguard een goede toevoeging tijdens het trainen.

Zijn BCAA’s noodzakelijk?

Toch is het niet altijd nodig om je geld uit te geven aan BCAA poeders. Als je aan het bulken bent en genoeg eiwitten binnenkrijgt (zowel dierlijk als plantaardig), dan krijg je ook genoeg aminozuren binnen. Het heeft dan weinig meerwaarde om BCAA’s rondom je training te nemen. Ben je aan het droogtrainen, of eet je vegetarisch / veganistisch? Dan kan het wel nuttig zijn om BCAA’s te nemen. De kans is dan namelijk groot dat je te weinig van de essentiële aminozuren binnenkrijgt.

BCAA Bodyguard review conclusie

Tot slot wil ik mijn BCAA Bodyguard review eindigen met een korte conclusie. In deze review heb je mijn persoonlijke ervaringen met de BCAA’s van Muscle Concepts kunnen lezen. Voor mij heeft dit supplement een aantal voordelen en nadelen. Het is makkelijk in gebruik en de smaak is lekker verfrissend. Bovendien ben ik zeer te spreken over de kwaliteit van BCAA Bodyguard. Er is goed nagedacht over de samenstelling van dit product en de ingrediënten vullen elkaars werking aan.

Onthoud echter wel dat BCAA’s niet altijd nodig zijn bij een hoge eiwitinname. Denk dus goed na of jij geld wil besteden aan een BCAA supplement. Vind je het lekker om BCAA’s te drinken tijdens je workout? Dan zit je met BCAA Bodyguard van Muscle Concepts meer dan goed!

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met BCAA Bodyguard hieronder!

Heb jij BCAA Bodyguard van Muscle Concepts al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

Perfect Whey Protein review – XXL Nutrition
perfect whey protein

Recentelijk is er veel te doen geweest om de kwaliteit van eiwitshakes in Nederland. Uit verschillende onderzoeken bleek dat de eiwitshakes van bepaalde webwinkels minder Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *