• xxl nutrition banner

BCAA Amino review – Body & Fitshop

BCAA Amino

€12,90
7.8

Oplosbaarheid

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

8.3/10

Samenstelling

7.5/10

Voordelen

 • Lost goed op
 • Lekkere smaak
 • BCAA verdeling 2:1:1

Nadelen

 • Bevat dextrose
 • Houd rekening met de calorieën uit suiker

Bijgewerkt op 31 januari 2023 door Marvin

Na een aantal eerdere reviews van aminozuur supplementen op Voeding-en-fitness.nl, van onder andere Musclepharm, Myprotein en Bodylab is het nu de beurt aan Body & Fitshop met BCAA Amino. Aminozuren zijn belangrijk voor alle levensprocessen, dit komt omdat ze essentieel zijn voor elk stofwisselingsproces. Aminozuren zorgen voor vervoer en opslag van voedingsstoffen zoals water, vetten, proteïnen, koolhydraten, vitamines en mineralen. Het is dus erg belangrijk om voldoende aminozuren binnen te krijgen.

Een tekort kan zelfs leiden tot ziektes als diabetes en zenuw-stoornissen. Een volwassen persoon heeft 8 essentiële aminozuren nodig: lysine, tryptofaan, fenylalanine, leucine, isoleucine, threonine, metheonine en valine. Als je gezond en voldoende eiwitten eet krijg je meestal wel genoeg aminozuren binnen. Maar wanneer je bijvoorbeeld droogtraint (calorie-tekort) of als je vegetarisch bent kan het zijn dat je te weinig aminozuren binnen krijgt.

Op zo’n moment is een voedingssupplement met aminozuren erg handig. In de onderstaande BCAA Amino review zal ik mijn mening en ervaring met jullie delen over de aminozuren van Body & Fitshop!

In de review kijken we, net als bij alle andere amino-reviews, naar de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Body & Fitshop BCAA Amino

Body & Fit heeft zelf nog een aantal kenmerken aangegeven over haar product:

 • “Hoogste dosering: 8 gram pure BCAA per serving!
 • De ideale BCAA 2:1:1 verhouding
 • Beste koop in Europa: prijs-kwaliteit
 • Pure BCAA vrije aminozuren
 • 22 servings per verpakking
 • Speciaal voor ons ontwikkeld: waanzinnige lekkere smaken
 • Drink BCAA Amino voor-, tijdens of na de training”

bcaa amino

Hoe lost BCAA Amino van B&F op?

Wat vaak als vanzelfsprekend wordt bevonden is de oplosbaarheid. Maar als je alleen maar klontjes in de shake tegenkomt word je ook niet erg vrolijk. De beschrijving van het product geeft aan dat je 15 gram (= 1 maatschep) moet mengen met 250 ml water, vruchtensap of sportdrank, zelf geef ik de voorkeur aan water.

Als je het water en het poeder in een shakebeker goed schudt, lost het poeder prima op. Met de oplosbaarheid is dus niks mis. Wel moet ik er bij zeggen dat ik altijd het ijzeren spiralen balletje van B&F gebruik in de shakebeker.

De prijs van BCAA Amino

Het volgende onderdeel van mijn BCAA Amino review is de prijs. In alle aminozuur reviews kijken we kritisch naar de prijs, we willen immers dat jij de beste prijs/kwaliteitsverhouding vindt voor je supplementen.

Als je de aangeraden dosering aanhoudt, zitten er in 1 potje van 330 gram precies 22 doseringen. Eén potje kost €12,90 op de website van Body & Fitshop. Dat betekent dat één serving afgerond €0.59 kost (12,9/22=0.586). Wanneer je 3 of meer potten tegelijk koopt krijg je zelfs nog korting en betaal je €10,90 per potje. Persoonlijk vind ik dit niet duur, maar om precies te weten of BCAA Amino’s duur of goedkoop zijn heb ik de prijs vergeleken met andere aminozuren.

Zoals je in de tabel hieronder kunt zien is dit aminozuur supplement van Body & Fit iets duurder dan vergelijkbare producten van Myprotein en XXL Nutrition.

bcaa prijzen

Hoe smaakt deze aminozuur shake?

Zeker niet onbelangrijk is de smaak van de aminozuren. Niet ieders smaak is hetzelfde dus let er op dat dit punt van mijn BCAA Amino review gebaseerd is op mijn eigen mening.

De BCAA Amino van Body & Fit is verkrijgbaar in de volgende 4 smaken: Fruit Punch, Orange Mango, Raspberry en Watermelon. Omdat ik de smaak watermelon bij meerdere producten vaak het lekkerst en meest neutraal vind, heb ik ook bij deze aminozuren gekozen voor de watermeloen smaak. Body & Fit zegt over haar eigen BCAA Amino dat deze een ‘waanzinnig lekkere smaak’  hebben. Vaak geloof ik zulk soort uitspraken niet, maar in dit geval ben ik het met Body & Fitshop eens. De smaak watermeloen is niet te zoet en drinkt goed weg.

Wel hangt de smaak af van de hoeveelheid water die je gebruikt. Zelf gebruik ik de BCAA Amino tijdens de training en gebruik ik ruim 600 ml water in plaats van de aanbevolen 250 ml. Dit zorgt er voor dat de smaak iets wateriger is maar dat vind ik niet erg. Bij 250 milliliter water kan de smaak wat te overheersend worden.

De samenstelling van BCAA Amino

Als laatste maar misschien wel het belangrijkste onderdeel van mijn BCAA Amino review: de samenstelling van het product. De smaak en de prijs kunnen nog zo goed zijn, maar als de samenstelling niet goed is heeft het natuurlijk geen zin om dit voedingssupplement te gebruiken.

bcaa amino review

Zoals eerder gezegd zijn er een aantal essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft: lysine, tryptofaan, fenylalanine, leucine, isoleucine, threonine, metheonine en valine. Elke aminozuur heeft zijn eigen functie.

BCAA is een afkorting voor Branched-Chain Amino Acids, ook wel de vertakte-keten aminozuren, en bestaat uit 3 essentiële aminozuren; L-leucine, L-isoleucine en L-valine. De BCAA Amino van Body & Fitshop bestaat dus uit de 3 bovenstaande aminozuren in de verhouding [2:1:1] in respectievelijke volgorde. Deze 3 amino’s zijn voor 70% verantwoordelijk voor de opbouw van spiereiwit en dus erg belangrijk voor krachtsporters. Ik vind het positief om te zien dat deze amino acids in de 2:1:1 verhouding te vinden zijn in BCAA Amino. Dat is namelijk de meest optimale ratio voor deze drie aminozuren.

Andere aminozuren?

BCAA Amino van Body & Fitshop bevat de drie belangrijkste BCAA’s voor de opbouw van spierweefsel. Daarom zien we vaak dat typische BCAA supplementen enkel L-leucine, L-isoleucine en L-valine bevatten. Echter, ons lichaam heeft ook de andere aminozuren nodig. Door gezond en gevarieerd te eten, met een voldoende hoeveelheid eiwitten, kan je deze amino’s uit je voeding halen.

Bovendien kan je genoeg aminozuren uit je eten halen, waardoor dit soort BCAA’s niet noodzakelijk zijn. Tenzij je een groot calorietekort hanteert of veganistisch eet en daardoor belangrijke aminozuren mist.

Verder bevat het product onder andere nog suiker in de vorm van dextrose. Dat betekent wel dat de shake een aantal calorieën levert die voor energie zorgen. Als je aan het droogtrainen bent is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn aangezien deze suikers meetellen in je totale calorie inname over de dag gezien. Houd hier dus rekening mee!

BCAA Amino review: mijn conclusie

Om mijn BCAA Amino review af te ronden geef ik een persoonlijke conclusie. Uiteraard is deze supplementen review grotendeels persoonlijk en raad ik aan om het product zelf te proberen als je twijfelt. Overal ben ik zeer tevreden over de BCAA Amino van B&F. De smaak, prijs en oplosbaarheid zijn zeer goed. Ook bevat het product 3 van de 8 essentiële aminozuren.

Dit betekent echter wel dat je de overige aminozuren uit normale voeding of andere supplementen moet krijgen. Zelf gebruik ik het product tijdens de training, omdat het ook suikers bevat om de glycogeenvoorraad in mijn spieren aan te vullen, maar je kunt het ook gemakkelijk vlak voor of na de training gebruiken. Ben je benieuwd na het lezen van deze review? Ga dan naar Bodyandfit.com en schaf hem zelf aan.

BCAA Amino

BCAA Amino bevat 8 gram BCAA 2:1:1 en 5 gram koolhydraten per dosering. 22 doseringen per pot. BCAA's in de ideale 2:1:1 BCAA verhouding. Ons hoogwaardig BCAA 2:1:1 poeder wordt middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen en zo krijg je de zuiverste BCAA's.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Lennard
Latest posts by Lennard Voogd (see all)

Deel jouw ervaring met BCAA Amino hieronder

Heb jij dit BCAA supplement van Body & Fitshop al eens geprobeerd? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Assault Pre Workout review – Musclepharm
assault beste pre-workout boosters

Na dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe Lees blog

BCAA Amino bevat 8 gram BCAA 2:1:1 en 5 gram koolhydraten per dosering. 22 doseringen per pot. BCAA's in de ideale 2:1:1 BCAA verhouding. Ons hoogwaardig BCAA 2:1:1 poeder wordt middels een natuurlijk fermentatieproces onttrokken uit plantaardige bronnen en zo krijg je de zuiverste BCAA's.

Lennard Voogd

Lennard schrijft reviews en artikelen over voeding, fitness oefeningen, supplementen en gezondheid voor Voeding-en-fitness.nl. Zelf is Lennard werkzaam als Personal Trainer bij Fitention in Harderwijk. Hier begeleid hij sporters bij hun trainingen en zorgt hij ervoor dat zij hun sportdoelen behalen. Door te schrijven hoopt Lennard verworven kennis, ervaring en informatie te kunnen delen met een ieder die daar behoefte aan heeft. Lees hier meer over Lennard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *