• xxl nutrition banner

Assault Pre Workout review – Musclepharm

Assault

€19,90
7.5

Oplosbaarheid

8.0/10

Prijs

7.5/10

Smaak

7.8/10

Werking / effect

6.7/10

Voordelen

 • Smaak is goed te doen en niet te zoet wanneer je iets meer water gebruikt dan aanbevolen
 • Krachttoename tijdens de training

Nadelen

 • Effect neemt af na een aantal keer het product te hebben gebruikt
 • Zeer af te raden om meer dan 1 tot 1,5 scoop te nemen

Bijgewerkt op 24 maart 2023 door Marvin

assault beste pre-workout boostersNa dat ook voor mij bleek dat Dedicated uit de schappen zou worden gehaald door Body & Fitshop, was ik op zoek naar een nieuwe pre-workout. Als trouwe Body & Fitshop klant ben ik eens rond gaan kijken en een aantal pre-workouts tegen elkaar op gaan wegen. Omdat alle pre-workouts wel iets goeds beloven maar toch verschillen, moet er toch een keuze gemaakt worden. Na de reviews van andere gebruikers gelezen te hebben en rondgevraagd te hebben bij andere fitness fanaten, kwam ik terecht bij Assault van Musclepharm.

Dit product is in 2011 verkozen tot beste nieuwe supplement van het jaar op de Bodybuiling.com awards. Bovendien stond deze pre workout booster lang in de Top 5 beste pre-workout boosters op Voeding-en-fitness.nl! Om mijn ervaring van het gebruik van deze pre-workout te delen met jullie, schrijf ik de Assault Pre Workout review.

Muscleppharm Assault Pre Workout

Wat belooft Musclepharm over het product Assault?

 • In tegenstelling tot andere formules, die volgens Musclepharm hard aankomen maar je snel weer in de steek laten, is Assault daar van het begin tot het einde van je workout. Kortom; Assault zorgt ervoor dat je de hele workout er vol tegen aan kan gaan
 • De kracht tijdens de training vergroot.
 • Het uithoudingsvermogen van spieren vergroot zodat je langer door kan gaan zonder te verzuren.
 • Meer energie, wat er voor zorgt dat je minder snel opgeeft en minder vermoeid raakt.
 • Een ingrediënt genaamd: PURENERGY, die ervoor zorgt dat je je focus en energie tot wel 8 keer langer dan normaal behoudt. Zonder enige “crash” die wel eens voor komt bij andere pre-workouts.

Wij, van Voeding-en-fitness.nl, hebben Assault van Musclepharm getest op de volgende aspecten:

 1. Oplosbaarheid
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Werking/effect

Oplosbaarheid van Assault

Wanneer je de pot van Assault opendraait kijk je even raar op. In tegenstelling tot andere pre-workouts die vaak in poedervorm komen, is dit product een beetje grof. Het potje bevat een soort grove poedervorm met een soort klontjes erin. Het eerste waar ik zelf aan dacht, was dat dit een moeilijk oplosbaar product ging worden. Op de beschrijving stond aanbevolen om 1 tot 2 scheppen met 200 ml water te nemen.

Maar uit ervaring weet ik dat pre-workouts vrij zoet kunnen zijn en neem ik zelf 1 schep met 400 ml water en 2 scheppen met iets meer dan 400 ml water. Na kort te schudden met de pre-workout in de shakebeker lost Assault, tegen mijn verwachtingen in, vrij snel op. Er zitten totaal geen klontjes in en de pre-workout is helemaal opgelost.

De prijs van Assault Pre Workout

Het volgende aspect waar we naar kijken in deze Assault Pre Workout review is de prijs. De prijs van Assault is in vergelijking met andere pre-workouts vrij gemiddeld. Bij Body & Fitshop is Assault alleen te bestellen in een pot van 30 servings. Hiervoor betaal je €19,90. Op de site van Musclepharm zelf is de pre-workout te bestellen in servings van 1, 7, 20, 30 en 50 te bestellen.

Musclepharm zit wel gevestigd in Amerika, daarom staan alle prijzen in dollars op de website van Musclepharm. Op hun eigen site betaal je voor een pot met 30 servings $37.99, omgerekend €32.17. Het is dus verstandiger om de pre-workout gewoon lekker in Nederland te bestellen.

Voor dit pre workout supplement is zo’n €20,- een prima prijs. Hierdoor is hij net wat goedkoper dan bijvoorbeeld No Xplode 3.0 van BSN.

assault pre workout review

De smaak van Musclepharm Assault

De pre-workout Assault is te verkrijgen in de smaken: blue raspberry, candy apple, grape, lemon lime, pineapple mango, raspberry lemonade en watermelon. Omdat je geen idee hebt hoe elke smaak uit zal pakken, heb ik maar gekozen voor watermelon.

Mijn ervaring met eerdere pre-workouts was dat deze naar mijn mening veel te zoet waren. Dit was (gelukkig) niet het geval bij Assault. Ik heb wel meer water gebruikt dan aanbevolen.

De smaak van watermeloen is niet helemaal te herkennen bij het drinken van Assault. Maar toch is de pre-workout van Musclepharm prima weg te drinken zonder er een zuur gezicht bij te moeten trekken. In deze Assault Pre Workout review gaan we hieronder verder met misschien wel het belangrijkste van een pre workout booster, namelijk de werking!

De werking en het effect van Assault

assault pre workout reviewIk was met deze pre-workout op zoek naar een echte energie boost, kracht en uithoudingsvermogen. Volgens Musclepharm zelf zou dit dus het ideale product moeten zijn voor mij. Omdat het effect van een pre workout supplement het belangrijkste is zijn we in onze supplementen reviews erg streng op dit aspect. Dit geldt dus ook voor in deze Assault pre workout review!

De eerste keer dat ik Assault gebruikte, heb ik niet een echte boost ervaren maar was er wel duidelijk sprake van krachttoename en een langer uithoudingsvermogen in de kracht. De training verliep volledig naar wens en ik was zeer positief over de werking van Assault.

Na een aantal trainingen kreeg ik niet meer het gevoel dat ik eerder wel had. Om deze reden ging ik dan toch maar voor 2 scoops Assault met iets meer dan 400 ml water. Volgens de beschrijving zou dit moeten kunnen. Ongeveer 5 minuten nadat ik de pre-workout had genomen begon ik hem te voelen. Ik kreeg tintelingen in mijn armen en in mijn benen en ik kreeg erg veel zin om te sporten.

Helaas sloegen deze tintelingen, door de beta alanine, snel over in vervelende tintelingen die zorgden voor jeuk over mijn hele lichaam, zelfs in mijn gezicht. Dit was erg vervelend en ik hoopte dat dit snel op zou houden. In de sportschool hielden de tintelingen en de jeuk aan. Na een drie kwartier met mijn workout bezig geweest te zijn en hoewel ik eigenlijk nog lang niet klaar was besloot ik om te stoppen met trainen. Ik voelde mij op dat moment echt niet goed meer! 2 scoops waren voor mij dus te veel en was ik dus wel verplicht om weer 1 tot 1,5 scoop te gebruiken.

Conclusie van de Assault Pre Workout review

Terugblikkend op deze gehele Assault pre workout review kunnen we het volgende concluderen. De smaak en oplosbaarheid van Assault is zeer goed. De smaak is niet te zoet (wanneer je iets meer water gebruikt dan aanbevolen) en het klonterige poeder lost zeer snel en goed op.

Volgens de beschrijving zou Assault je gedurende de training van begin tot einde moeten steunen. Voor mij was dit helaas niet het geval. De krachttoename was wel degelijk een aantal keer aanwezig, maar jammer genoeg ook niet in alle gevallen dat ik Assault gebruikte. Het viel mij wel tegen dat het gebruik van 2 scoops voor mij totaal niet werkte.

Assault is denk ik een prima pre-workout booster als je niet veel nodig hebt om energie te krijgen. Voor mensen die op zoek zijn naar een iets zwaardere pre-workout zou ik nog even verder zoeken.

Voor mij is het belangrijk bij een pre-workout dat het meer kracht, energie, uithoudingsvermogen en een pomp levert. Dit kon ik helaas niet helemaal vinden zoals ik graag zou willen bij Assault. De smaak en oplosbaarheid zijn meer bijzaken maar toch ook niet geheel onbelangrijk.

Assault

De ontwikkelaars van Musclepharm® weten wat een sporter nodig heeft om het maximale uit een training te halen en hebben op basis van deze kennis de nieuwe Assault Energy and Endurance ontwikkeld.

Let op: deze Assault Pre Workout review is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring. Het effect van de pre-workout kan per persoon verschillen. Iedereen reageert namelijk weer anders op de stoffen in een pre-workout booster. De één is gevoeliger voor de ingrediënten en samenstelling dan de ander.

Ben je opzoek naar de beste supplementen? Bekijk dan eens onze Top 5 beste supplementen! Ook voor de scherpste supplementen aanbiedingen zit je bij Voeding-en-fitness.nl goed!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!

Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Assault van Musclepharm hieronder

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

De ontwikkelaars van Musclepharm® weten wat een sporter nodig heeft om het maximale uit een training te halen en hebben op basis van deze kennis de nieuwe Assault Energy and Endurance ontwikkeld.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Eén reactie:

 1. Oplosbaarheid

  9

  Prijs

  8.3

  Smaak

  7.3

  Werking / effect

  8.6

  De ervaringen hierboven zijn van Lennard. Zelf heb ik Assault natuurlijk ook getest. Smaak vond ik wel oké, maar het belangrijkste voor mij is natuurlijk de werking. Ik had duidelijk meer kracht en uithoudingsvermogen. Een echte energieboost ontbrak een beetje, maar dit is voor mij zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *