• xxl nutrition banner

ApolloProtocol Fitness App review

Bijgewerkt op 15 maart 2024 door Marvin

apolloprotocol fitness app

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het bijhouden van onze gezondheid en fitness progressie. Waar je vroeger met pen en papier alles bij moest houden, kun je daar nu een handige applicatie voor gebruiken. Het aanbod fitness apps neemt dan ook snel toe. Zo worden apps als Myfitnesspal steeds meer gebruikt en zijn er verschillende programma’s waar je jouw trainingen mee kunt bijhouden. Maar welke smartphone app biedt het complete pakket om jouw gezondheid te monitoren en je leefstijl te verbeteren?

De ApolloProtocol Fitness App streeft ernaar om jou te helpen om fitter en gezonder te worden. Voor Voeding-en-fitness.nl heb ik deze app getest. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees hieronder mijn complete ApolloProtocol Fitness App review!

UPDATE 2024:
Ik raad af om de ApolloProtocol App nog te downloaden. Het lijkt erop dat de app niet meer doorontwikkeld wordt en support is niet bereikbaar. Het contactformulier op hun website werkt niet. De mails die ik heb gestuurd naar hun e-mailadressen en klantenservice worden niet afgeleverd (‘postmaster onbestelbaar melding’).

De ApolloProtocol Fitness App

“Wij hebben de ApolloProtocol Fitness App ontwikkeld om zo veel mogelijk mensen te helpen om gezond en fit te worden. De ApolloProtocol app is de beste en meest uitgebreide Fitness App die verkrijgbaar is.

Met onze Fitness App helpen we jou bij het behalen van je doelen. Je kan de app gebruiken om gezonder te eten, je progressie bij te houden, oefening video’s te bekijken, meer te leren over fitness, zelf fitness schema’s te maken en veel meer!”

De Fitness App van ApolloProtocol wordt jouw mobiele gymbuddy. Omdat deze smartphone app zo compleet is, biedt het jou alle functies die nodig zijn om fit en gezond te leven. Behaal betere fitness resultaten en ontwikkel een gezonde levensstijl met behulp van de ApolloProtocol Fitness App. De app helpt jou verder met functies als;

 • 150+ gezonde recepten
 • 265+ oefening video’s + uitleg
 • Workout logboek
 • Voedingsdagboek
 • Progressie tracker
 • Drinkmeter
 • Slaapmeter
 • Kennisbank
 • Gratis en betaalde workouts
 • Online coaching trajecten
apolloprotocol fitness app review

Alle functies van deze health app

Dus wat kan je precies met deze fitness tool van ApolloProtocol? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen biedt de app meer dan 10 verschillende functies. Je kunt deze functies gebruiken om jouw levensstijl te monitoren en te verbeteren. Natuurlijk hoef je niet alles te gebruiken, je kunt er ook voor kiezen om alleen de functies te gebruiken die jij handig vindt. Zoals het monitoren van je progressie, of enkel het gebruiken van de gratis gezonde recepten.

Gezonde recepten

Of je nu wil afvallen of aankomen, gezonde voeding speelt een grote rol. Zonder de juiste voeding zullen de gewenste resultaten uitblijven. Maar vind jij het lastig om te verzinnen wat je kan eten? Of ben je die standaard fitness maaltijden wel een beetje zat? Dan vind je in de app meer dan 150 lekkere en gezonde recepten.

De recepten staan ingedeeld op basis van eetmoment. Zo kan je kiezen uit ontbijtrecepten, tussendoortjes, lunch recepten, diner recepten, desserts, smoothies en snacks. Recept gevonden dat je wil proberen? Door op het recept te klikken open je de bereidingswijze in een PDF-bestandje. Perfect!

Voedingsdagboek

Om inzicht te krijgen in je eetpatroon kun je gebruik maken van het voedingsdagboek. Hier kun je alle maaltijden invoeren, maar ook je dranken en supplementen bijhouden. Op deze manier krijg je inzicht in wat je eet en drinkt en weet je precies op welke punten verandering nodig is. Leuke feature is dat de ApolloProtocol Fitness App laat zien hoe lang je niet hebt gegeten sinds je laatste maaltijd. Dit helpt bij het plannen van je maaltijden.

Helaas biedt het voedingsdagboek niet de mogelijkheid om calorieën en macro’s te tracken. Ik denk dat het een mooie toevoeging is voor ApolloProtocol om dit in de toekomst toe te voegen. Bijvoorbeeld door middel van een koppeling met een applicatie als Myfitnesspal. Gebruikers kunnen dan eenvoudig inzicht krijgen in hun calorie-inname en verdeling tussen eiwitten, koolhydraten en vetten.

Uitleg fitness oefeningen

Naast voeding is training natuurlijk erg belangrijk als je fitter wil worden. Maar hoe begin je in de sportschool als je weinig ervaring hebt? De stap om nieuwe fitness oefeningen te gaan doen kan groot zijn. Gelukkig vind je in de app ruim 270 oefeningen met video uitleg. Op deze manier leer je hoe je nieuwe oefeningen moet uitvoeren. Zo vergroot jij jouw resultaat en verklein je de kans op blessures of overbelasting.

Je kunt de oefeningen zoeken op naam, maar je kunt ook rustig door het complete overzicht scrollen om inspiratie op te doen voor oefeningen die jij kunt toevoegen aan je workoutschema.

Workouts + logboek

Heb je leuke nieuwe oefeningen gezien in de app? Dan kun je je eigen workouts samenstellen en het logboek gebruiken om je trainingen bij te houden. Voeg oefeningen toe aan je eigen trainingsschema en log je oefeningen om je workout geschiedenis te vullen.

Tijdens het trainen biedt de app ook handige functies, zoals een workout timer voor o.a. HITT trainingen en oefeningen op tijd. Nieuw PR gezet? Ook deze kun je in de ApolloProtocol App zetten om zo je vooruitgang te meten.

Heb je meer ondersteuning nodig? Kies dan voor de betaalde versie van de app en krijg toegang tot alle AP Trainingsplannen. Voor 24,95 euro per maand kun je alle workouts gebruiken van ApolloProtocol. Voor iedereen en elk trainingsniveau hebben ze mooie schema’s toegevoegd. Of je nu man, vrouw, gevorderd of beginner bent en thuis of in de sportschool traint. Voor jouw wensen en mogelijkheden is er een passend schema te volgen.

Ook vind je er speciale workouts, zoals Military FIT en verschillende HIIT workouts (High Intensty Interval Training). Lopen bepaalde spiergroepen achter? Kies dan de gerichte workouts voor o.a. buikspieren en kuiten.

Registreer je hier voor de ApolloProtocol Fitness App

Progressie tracker

Een hele mooie functie in de ApolloProtocol App is de progressie tracker. Om je resultaten te optimaliseren is het een goede zet om (maandelijks) je veranderingen bij te houden. Daarom kun je in de app verschillende zaken loggen. Je kunt lichaamsmaten bijhouden, waaronder gewicht, vetpercentage en de omtrekken in cm van verschillende lichaamsdelen. Daarnaast kun je progressiefoto’s toevoegen van de voorkant, zijkant en achterkant.

Ik raad aan om elke maand op deze manier de verschillen in kaart te brengen met behulp van de Fitness App. Meet bijvoorbeeld op de eerste van de maand je gewicht, vetpercentage en omtrekken en maak foto’s van je lichaam. Het is leuk om op deze manier elke week de vooruitgang te kunnen zien.

Meten = weten, dus zit er weinig verschil in na een maand trainen en op je eten letten? Dan moeten er bepaalde dingen aangepast worden in je training of voedingsschema. Hier kan ApolloProtocol je bij helpen. Via de app kan je eenvoudig een Online Coach aanvragen. AP Coaching biedt dan totale begeleiding in de vorm van een online personal trainer. Je krijgt een persoonlijk voedingsplan en elke maand een nieuw trainingsschema. Bovendien helpt de coach je tijdens wekelijkse contactmomenten.

Verder kun je in de app dagelijkse doelen instellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je minimaal 60 minuten wil bewegen, ten minste 2 liter water wil drinken of om 22.00 naar bed wil gaan. De app stuurt jou dan elke dag een pushmelding om je te herinneren aan dit doel. Doel gehaald? Dan kan je deze afvinken. Uiteraard kun je in de app instellen welke pushmeldingen je wil ontvangen, zodat je dit ook helemaal uit kunt zetten.

Slaap- en drinkmeter

Tot slot biedt de ApolloProtocol Fitness App de mogelijkheid om je slaap- en drinkgedrag te monitoren. Je kunt elke dag invullen hoe laat je naar bed bent gegaan, hoe laat je wakker bent geworden en wat de kwaliteit van je nachtrust was. Een goede nachtrust is belangrijk voor het herstel na een zware training. Kort en slecht slapen heeft dus een negatief effect op de opbouw van spiermassa en op het afvallen.

Benieuwd of je dagelijks wel genoeg drinkt? In de app kun je eenvoudig bijhouden hoeveel je hebt gedronken en wat je precies hebt genomen. Stel van te voren een doel in (bijvoorbeeld 2 liter water per dag) en aan het eind van de dag kun je direct zien of je dit hebt gehaald. De praktijk leert dat veel mensen te weinig drinken en hier niet van bewust zijn. Met de drinkmeter ben je bewuster bezig met je waterinname en voorkom je een te laag vochtgehalte in je lichaam.

Mijn ervaring met ApolloProtocol

Ben jij benieuwd naar mijn ervaring met de ApolloProtocol Fitness app? Zoals je weet schrijf ik vaak supplementen reviews voor Voeding-en-fitness.nl, waarin ik voedingssupplementen en merken test. Natuurlijk kan ik mijn kritische blik ook gebruiken om deze gezondheidsapp te testen. In november 2020 heb ik ApolloProtocol geprobeerd. Hier lees je mijn ervaringen en deel ik de voordelen en nadelen.

Het eerste wat mij opviel is dat de app erg compleet is. Dit maakt veel andere fitness apps op je telefoon overbodig. Zo kan ik de workout timer, slaap- en drinkmeter en progressie-meter op 1 platform gebruiken. Eerder gebruikte ik daar 2 of 3 verschillende applicaties voor. Zoals je hebt kunnen lezen biedt de app veel functies. De functionaliteiten die ik het meest gebruikt heb zijn de; slaapmeter, workout-timer, AP Trainingsplannen (betaalde versie) en progressietracker.

Wat voor mij erg positief was, is het gebruiksgemak van de app. Het invullen van de trackingfuncties is erg makkelijk. Sowieso navigeer je gemakkelijk door alle functies heen en heb je de vrijheid om zelf in te stellen welke widgets je graag wil gebruiken. Zo kun je de Fitness App naar wens vormgeven.

Omdat de ApolloProtocol Fitness App zo compleet is, is hij voor zowel beginners als gevorderde sporters geschikt. Er zit voor iedereen wel een functie van toegevoegde waarde bij. De een zal misschien meer gebruik maken van de gezonde recepten, terwijl de ander meer baat heeft bij het gebruiken van de workouts. Hierbij kun je kiezen voor de betaalde versie van de app, zodat je toegang krijgt tot alle AP Trainingsplannen met uitgebreide trainingsschema’s inclusief uitleg.

Reviews van gebruikers

ervaringen apollo protocol

Extra’s?

De gratis versie van de app biedt al erg veel functies. Hierdoor vind ik de ApolloProtocol App een goede applicatie voor iedereen die bezig is met fitness en gezondheid. Wil je meer begeleiding? Dan kun je eenvoudig kiezen voor de AP trainingsplannen of online coaching inschakelen voor complete begeleiding.

Zijn er dan nog toevoegingen die ik graag zou willen zien? Hoewel de app heel compleet is, zou het een mooie uitbreiding zijn als je ook de calorie-inname en macro’s kunt tracken in het voedingsdagboek. Ook een koppeling met een smartwatch of activity tracker zou tof zijn. Waarbij gegevens als hartslag en calorieverbruik tijdens het sporten via je smartwatch direct in de app worden gezet. Wellicht zijn dit soort functies mogelijk in de toekomst.

Voordelen

 • Zeer complete fitness app
 • Lekkere en makkelijke recepten
 • Uitgebreide progressie-meter
 • Eenvoudig en duidelijk in gebruik
 • Geen last van bugs of vastlopen
 • Veel goede workouts en plannen in de betaalde versie

Nadelen

 • Gratis versie biedt geen AP trainingsplannen
 • De app vraagt gelijk toegang tot foto’s en bestanden op je telefoon

Online Coaching trajecten

Heb jij meer begeleiding nodig om je leefstijl te veranderen en gezonder te worden? Ook daar kan ApolloProtocol je bij ondersteunen. Door middel van Online Coaching op het gebied van voeding en training helpen ze jou bij het maximaliseren van je resultaten. In de app kun je eenvoudig een online personal trainer aanvragen.

 • Maandelijks opzegbaar
 • Coach altijd bereikbaar voor vragen
 • Maandelijks nieuw trainingsschema
 • Persoonlijk voedingsplan
 • Toegang tot volledige Fitness App

Fitness app ApolloProtocol downloaden?

Wil jij de ApolloProtocol Fitness App downloaden? Dan heb ik een leuke bonus voor je. Met de onderstaande promotiecode krijg je een maand toegang tot de premium versie van de app. Dus inclusief de AP Trainingsplannen. Registreer gratis via de link of banner en download de ApolloProtocol App!

Maand gratis premium met de promotiecode: voedingenfitness1

apolloprotocol
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)
Meer handige fitness tips
Ultimate CRN-5 review 2024 – Crazy Nutrition
ultimate crn-5 review

Creatine is een van de populairste supplementen onder sporters. Het heeft namelijk een bewezen werking en kan helpen bij explosieve krachtinspanningen om de spiergroei te Lees blog

PhenQ review en ervaringen 2024: is dit de beste fatburner?
phenq review

Probeer jij vet te verliezen, maar kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? In jouw online zoektocht naar de beste fatburners kom je Lees blog

InnerBuddies review: darmmicrobioom test en voedingsadvies
innerbuddies review

Waarschijnlijk besteed je veel aandacht aan je uiterlijke gezondheid. Meerdere keren per week naar de sportschool, extra vitamines of supplementen die je huid en haar Lees blog

Supplementen.nl review: de beste vitamines per post?
review supplementen.nl

Supplementen zoals vitamines en mineralen kunnen jouw gezondheid ondersteunen. En je gezondheid is natuurlijk het belangrijkste goed in je leven. Door gezond te leven, voldoende Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *