• xxl nutrition banner

Animal Fury review – Universal Nutrition

Animal Fury

€38,79
7.5

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs

6.0/10

Smaak

8.0/10

Werking

8.5/10

Voordelen

 • 6 gram citrulline malaat
 • 350 gram cafeïne per dosering
 • Geen nutteloze toevoegingen
 • Frisse smaak

Nadelen

 • Dure pre workout
 • Slechts 2 verschillende smaken

Bijgewerkt op 9 december 2023 door Marvin

Gebruik jij regelmatig een pre workout booster om meer energie te krijgen voor een training? Join the club! Veel sporters vinden het fijn om nét even wat meer energie, focus en kracht te hebben tijdens hun krachttraining. Na een drukke dag wil je eigenlijk op de bank ploffen. Een goede pre workout helpt je over dat dipje heen. Cafeïne is het hoofdbestanddeel van deze supplementen omdat dit een flinke boost kan geven.

Voor de supplementen reviews van Voeding-en-fitness.nl test ik diverse merken. Dit keer heb ik Animal Fury van Universal Nutrition getest. Ben je benieuwd naar mijn persoonlijke ervaring? Check dan de complete Animal Fury review hieronder!

De Animal Fury Pre Workout heb ik getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Werking / effect

Animal Fury Pre Workout

Voordat we verder gaan met deze Animal Fury review kijken we even naar wat Universal Nutrition zelf zegt over hun pre workout supplement.

“Animal Fury is een no-nonsense pre-workout met BCAA, Citrulline Malate, Beta Alanine, L-Tyrosine and Cafeïne Anhydrous in efficiënte dosering. Geen vage blends of onduidelijkheden. No bullshit!

Animal Fury pre-workout bevat

 • Instant BCAA’s 5 gram
 • Citrulline Malate 6 gram
 • Beta Alanine 2 gram
 • L-tyrosine 1 gram
 • Cafeïne Anhydrous 350 mg”

animal fury ervaring

Gebruiksgemak Animal Fury Pre Workout

Het eerste onderdeel van mijn Animal Fury review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder in water, de gebruiksaanwijzing en alle extra informatie op het label.

Animal Fury van Universal Nutrition komt in een handige pot waarvan de opening even breed is als de rest van de verpakking. Dit maakt het scheppen van het poeder makkelijker. Uit één potje haal je 30 doseringen (1 dosering = 16 gram poeder). De gebruiksaanwijzing op de pot van Fury is helaas alleen in het Engels. Dit komt omdat Universal Nutrition een groot Amerikaans merk is, wat zich dus meer richt op de internationale markt dan op de Nederlandse sporters. Gelukkig kun je op de websites van de Nederlandse webshops een uitleg in het Nederlands vinden.

Ongeveer 30 minuten voor je krachttraining meng je 1 scoop met een drank naar keuze (meestal water). Je kunt zelf bepalen met hoeveel water je deze pre workout booster neemt. Het poeder lost gemakkelijk op, waardoor er niet heel veel water nodig is. Even flink schudden of roeren en je pre workout shake is klaar om te drinken. Op het label vind je verder informatie over de ingrediënten en de exacte hoeveelheden.

Wat kost deze pre workout van Universal?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij de beste deal vindt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in deze Animal Fury review ook kritisch naar de prijs. Is deze pre workout booster duur of goedkoop in vergelijking met andere merken?

De pre workout Animal Fury van Universal Nutrition is te kopen bij verschillende webwinkels in Nederland. Zo betaal je €39,99 bij Body & Fitshop voor deze pre workout booster en bij Body Supplies kost Animal Fury je €39,79. Bij Bodylab kost deze pre workout momenteel 45,99 euro. Supspace rekent 38,79 euro voor 30 doseringen. Op dit moment (december 2023) ben je dus het goedkoopst uit bij Supspace voor Universal Nutrition Animal Fury.

Omgerekend betaal je dan €1,30 per Animal Fury dosering. Zo op het eerste oog lijkt dit mij een hogere prijs voor een pre workout. Er zijn goedkopere pre workouts verkrijgbaar, zeker wanneer je naar huismerk pre workout boosters kijkt van bijvoorbeeld XXL Nutrition of Body & Fit.

Hieronder zie je de actuele prijzen van Animal Fury en scoor je direct de beste deal.

Animal Fury

Animal Fury is een no-nonsense pre-workout met BCAA, Citrulline Malate, Beta Alanine, L-Tyrosine and Cafeïne Anhydrous in efficiënte dosering. Geen vage blends of onduidelijkheden. No bullshit!

Fury Pre Workout smaken

De smaak van een pre workout is misschien niet de meest belangrijke eigenschap. Toch vind ik het belangrijk om in mijn Animal Fury review even stil te staan bij de verkrijgbare smaken en mijn ervaring met de smaak.

Je kunt Animal Fury in twee verschillende smaken kopen, namelijk Watermelon en Green Apple. Dit zijn dus twee fruitsmaken en de keus is niet heel divers. Al is dit vrij normaal bij pre workout boosters, daar heb je niet zoveel verschillende smaken als bij bijvoorbeeld eiwitshakes. Zowel de watermeloen als de groene appel smaak heb ik getest en beiden vielen goed in de smaak. Beide smaken zijn lekker fris (en fruit dus haha).

Vooral de watermeloen smaak van Animal Fury vind ik erg lekker wegdrinken. Afhankelijk van de hoeveelheid water die je gebruikt verandert de sterkte van de smaak. Neem je weinig water, dan is de smaak misschien ietwat sterk. Voeg dan iets meer water toe, zodat de smaak wat zachter wordt.

Animal Fury werking

In al mijn pre workout reviews is de werking natuurlijk het belangrijkste punt. Welk effect heb ik ondervonden tijdens het gebruik van Animal Fury Pre Workout? En heeft deze pre workout van Universal Nutrition mij echt geholpen tijdens mijn trainingen?

Universal Nutrition’s Animal Fury bevat 5 van de belangrijkste ingrediënten voor een goede pre workout booster. Per dosering krijg je de volgende stoffen binnen:

 • BCAA’s (leucine, isoleucine, valine) = 5000 mg
 • Citrulline malaat = 6000 mg
 • Beta Alanine = 2000 mg
 • L-tyrosine = 1000 mg
 • Cafeïne (watervrij) = 350 mg

De BCAA’s (branched chain amino acids) zijn betrokken bij allerlei fysiologische processen in het lichaam. Vooral isoleucine, leucine en valine zijn belangrijk voor het herstel en de opbouw van spiermassa. Per dag wordt doorgaans een dosering van 6 tot 16 gram BCAA supplementen geadviseerd, dit terwijl er al vanaf 3 gram per dag positieve effecten te verwachten zijn. Er wordt ook wel vaak gesproken over 0,2 gram BCAA’s per kilo vetvrije massa. Je vetvrije massa kun je berekenen met de Katch-McArdle formule. Citrulline malaat wordt in de lever omgezet in arginine, wat een goede NO booster is.

animal fury review

Stoffen als citrulline en arginine zorgen dus voor meer bloedtoevoer naar de spieren. Dit zorgt voor een grotere spierpomp tijdens het trainen, maar verbetert ook het spieruithoudingsvermogen. Je kunt dus meer reps maken. Beta Alanine is een aminozuur dat zou moeten bijdragen aan betere sportprestaties. Uit een meta-analyse is gebleken dat beta-alanine mogelijk het prestatievermogen bij inspanningen tussen de 60 tot 240 seconden verbetert.

L-tyrosine zorgt voor een betere focus en verhoogt het geluksgevoel, wat weer kan bijdragen aan meer motivatie voor een training. Het belangrijkste onderdeel van een pre workout booster is meestal toch wel cafeïne. Cafeïne zorgt voor een toename van energie. Maar daarnaast heeft cafeïne nog meer positieve effecten op sportprestaties. Met 350 mg cafeïne per dosering is Animal Fury een behoorlijk krachtige pre workout booster.

Mijn ervaring met Animal Fury

Deze Animal Fury review is natuurlijk niet compleet zonder mijn persoonlijke ervaring met de effecten. Ik nam een dosering Animal Fury ongeveer 20 tot 30 minuten voor mijn training. Vooral na een lange werkdag merkte ik dat Animal Fury een goede energieboost gaf. Ik werd energieker en kreeg daardoor meer zin om naar de sportschool te gaan.

Tijdens het trainen voelde ik me fit en sterk, bovendien zag ik altijd een lekkere pomp in mijn spieren (door de Citrulline Malaat). Ik heb geen tintelingen ervaren zoals je kunt krijgen van beta alanine, maar dit komt waarschijnlijk omdat de dosering wat aan de lage kant is. Ook de dosering l-tyrosine is aan de lagere kant. Dit terwijl de hoeveelheid BCAA’s, cafeïne en citrulline malaat prima is.

Animal Fury review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn Animal Fury review eindigen met een korte conclusie. Net als in mijn andere supplementen reviews heb je hierboven mijn persoonlijke ervaring met de Fury Pre Workout van Universal Nutrition kunnen lezen. Voor mij heeft deze pre workout booster een aantal voordelen, maar ook nadelen. Animal Fury is voor mij een pre workout booster die een goede energieboost levert en zorgt voor een lekkere pomp tijdens het trainen. De doseringen voor citrulline malaat, BCAA’s en cafeïne zijn hoog. Dit maakt Animal Fury een nuttige pre workout. Helaas zijn de tyrosine en beta alanine wat ondergedoseerd.

Een ander sterk punt van deze booster is de smaak, zowel de Watermelon als Green Apple zijn lekker en maken het drinken van de pre workout prettiger. De prijs is iets boven gemiddeld, maar voor een goede pre workout vind ik het niet erg om iets meer te betalen. Als jij op zoek bent naar een no-nonsense pre workout supplement dan is Animal Fury van Universal Nutrition een goede keuze. Deze pre workout bevat 5 belangrijke ingrediënten en is vrij van nutteloze toevoegingen.

Wil je eerst een goedkopere pre workout proberen? Dan kun je beter even kijken naar de huismerk pre workout boosters van Bodylab, XXL Nutrition of Body & Fitshop.

Animal Fury

Animal Fury is een no-nonsense pre-workout met BCAA, Citrulline Malate, Beta Alanine, L-Tyrosine and Cafeïne Anhydrous in efficiënte dosering. Geen vage blends of onduidelijkheden. No bullshit!

Top 5 beste pre workouts
Zoek jij de beste Pre Workout Booster? Wil jij een knallende training met meer kracht, focus en spierpomp? Wij hebben de Top 5 beste pre-workout boosters speciaal voor jou samengesteld. Maximale resultaten voor de laagste prijs!
Volg Marvin
Latest posts by Marvin Grouw (see all)

Deel jouw ervaring met Animal Fury hieronder!

Heb jij deze pre workout booster van Universal Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Kill It Pre Workout review – Rich Piana 5% Nutrititon
kill it pre workout review

Train jij vaak na een lange werkdag? Dan herken je het gevoel dat je eigenlijk geen zin en energie hebt om te gaan vast wel. Lees blog

C4 Pre Workout review – Cellucor
c4 review cellucor

Na het gebruik van de pre-workout Assault van Musclepharm ben ik verder gaan zoeken naar een pre-workout die het beste bij mij past. Al zoekende Lees blog

Patser Pre Workout review & ervaring
patser pre workout review

Voor mijn supplementen reviews heb ik al veel pre workouts getest. De ene pre workout bevat vooral een gigantische dosering cafeïne, terwijl de andere pre Lees blog

Oerkracht Pre Workout review
oerkracht pre workout review

Na een drukke werkdag toch nog even alles uit je training halen in de sportschool? Dan kan een pre workout booster af en toe wel Lees blog

Animal Fury is een no-nonsense pre-workout met BCAA, Citrulline Malate, Beta Alanine, L-Tyrosine and Cafeïne Anhydrous in efficiënte dosering. Geen vage blends of onduidelijkheden. No bullshit!

Animal Fury is een no-nonsense pre-workout met BCAA, Citrulline Malate, Beta Alanine, L-Tyrosine and Cafeïne Anhydrous in efficiënte dosering. Geen vage blends of onduidelijkheden. No bullshit!

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *