• xxl nutrition banner

Amino-1 review – Musclepharm

Amino-1

€19,90
6.8

Oplosbaarheid

5.0/10

Prijs

8.0/10

Smaak

7.3/10

Samenstelling

7.0/10

Voordelen

 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Bevat naast BCAA's andere aminozuren, vitaminen en mineralen

Nadelen

 • Maar 3 gram BCAA per dosering
 • In slechts 1 smaak verkrijgbaar

Bijgewerkt op 15 februari 2021 door Marvin

Een tijdje terug kreeg ik de vraag of ik meer aminozuur reviews wilde plaatsen. Omdat ik het altijd leuk vind om vragen of verzoekjes te krijgen geef ik hier natuurlijk gehoor aan. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Wanneer je eiwitten tot je neemt, dan worden deze in onze maag en darmen afgebroken tot aminozuren. Vervolgens worden deze aminozuren getransporteerd via het bloed naar de locaties in het lichaam waar ze nodig zijn om cellen (dus ook spieren) te herstellen en op te bouwen. Aminozuursupplementen worden veel gebruikt in de fitness wereld omdat zij het herstel van de spieren bevorderen. Deze keer heb ik Amino-1 van Musclepharm getest en mijn persoonlijke ervaring lezen jullie in deze Amino-1 review op Voeding-en-fitness.nl!

Dit aminozuur supplement van Musclepharm heb ik getest op de volgende punten:

 • Oplosbaarheid
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

Amino-1 – Musclepharm

Voordat we verder gaan met mijn Amino-1 review wil ik even kijken naar wat Musclepharm zelf zegt over hun aminozuren.

“Daar waar de meeste merken kiezen voor het aanbieden van enkel BCAA’s, daar heeft Musclepharm gekozen voor het aanbieden van een veel luxere formule! De Amino-1 BCAA formule van Musclepharm bevat naast de 3:1:2 Ratio BCAA’s een groot aantal andere ingrediënten als L-Alanine, L-Citrulline, L-Carnitine en Q10 om Amino-1 vele malen sterker te maken als andere formules op de markt.

Vandaar de naam ” The athletes cocktail” ! Amino-1 is de formule die je als bodybuilder zelf zou willen samenstellen. Amino-1 bestaat voor 100% uit vrije aminozuren en wordt vrijwel direct opgenomen in de spieren. 

Kenmerken Amino-1:

 • The athletes cocktail, super BCAA formule!
 • Super BCAA formule
 • Massieve 10 gram Amino’s per serving!
 • Instant 3:1:2 ratio BCAA’s
 • 100% vrije aminozuren.   Zeer snelle opname
 • Heerlijke smaken en vrij van suikers”

amino-1 review muclepharm

Lost het aminozuur poeder gemakkelijk op?

Het eerst punt waar ik dit supplement op beoordeel in mijn Amino-1 review is de oplosbaarheid. Hierbij kijk ik naar hoe goed het poeder oplost in de aanbevolen hoeveelheid water. Ontstaan er klontjes of blijven er restjes achter?

Amino-1 van Musclepharm lost niet geweldig op helaas. Net zoals bij de BCAA van Myprotein blijft er residu drijven op het water en lost niet al het poeder direct op. Op het etiket wordt gemeld dat je 1 maatschep met 200 – 500 ml water moet mengen. Logischerwijs is de oplosbaarheid beter wanneer je de 500ml aanhoudt! In vergelijking met de aminozuren van Myprotein lost Amino-1 wel nét wat beter op. Het helpt ook om een shakebeker met zo’n metalen balletje erin te gebruiken, dit verbetert het oplossen van het aminozuurpoeder.

Wat kost Amino-1 van Musclepharm?

Amino-1 review musclepharmHet volgende aspect in mijn Amino-1 review is de prijs. Net als bij de andere supplementen reviews vind ik het belangrijk om goed te kijken wat je betaalt voor deze aminozuren. Bij welke webshop is Amino-1 het goedkoopst? En wat kost Amino-1 in vergelijking met andere producten?

Zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien het goedkoopst bij Body en Fitshop. Op dit moment betaal je €19,90 voor 60 doseringen (aanbieding). Omgerekend is dit €0,33 per maatschep. Dit is duurder dan de eerder geteste aminozuur supplementen door Voeding-en-fitness.nl. Echter, die aminozuren hanteren een dosering van 5 gram. Uiteindelijk zijn de prijzen van deze BCAA’s ongeveer gelijkwaardig.

De smaak van deze aminozuren

Een ander belangrijk punt is natuurlijk de smaak. Je wilt een supplement dat je iedere dag neemt natuurlijk graag met plezier drinken. In mijn Amino-1 review deel ik mijn eigen ervaring met de smaak die Musclepharm heeft weten te creëren.

Amino 1 is alleen te verkrijgen in de smaak Fruit Punch. En fruitig is het zeker. De smaak zelf is prima en verfrissend, alleen wanneer je 200ml – 300ml water gebruikt is hij wel erg zoet. Persoonlijk vind ik het lekkerder om wat meer water te gebruiken, zodat die zoete smaak minder overheersend is. Als ik de smaak moet beoordelen scoort Amino-1 ongeveer gelijk aan de Juiced Amino’s van Universal. Minpuntje vind ik wel dat er slechts 1 smaak te krijgen is, zo heb je als gebruiker weinig keus.

De samenstelling van Amino-1

Amino 1 reviewHet belangrijkste van alle supplementen die je gebruikt is natuurlijk de werking of samenstelling. In mijn Amino-1 review kijk ik kritisch naar de ingrediënten en in hoeverre deze nuttig zijn voor een (kracht)sporter.

Het verschil tussen Amino 1 van Musclepharm en andere BCAA supplementen is dat Amino-1 niet enkel de essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine bevat, maar ook andere aminozuren en vitaminen & mineralen. Ook bevat Amino 1 dus WEL calorieën. Hoewel het maar om 5 kcal gaat is dit wel belangrijk om rekening mee te houden. Wanneer je het Intermittent Fasting principe volgt, waarbij je de een bepaald deel van de dag niet eet, kan een BCAA supplement gewenst zijn om spierbehoud te stimuleren. In die perioden dat je niet eet mag je echter niks wat calorieën bevat binnen krijgen. Hierdoor valt Amino-1 al af, want ook al gaat het om slechts 5 calorieën, deze calorieën halen je lichaam wel uit de vastende staat.

Aanbevolen wordt om zowel voor de training als na de training 7.5 gram BCAA’s te nemen. (Karlsson, H.K.R., e.a. (2004). Brached-Chain AMino Acids increase p70s6k phosphorytlation in human skeletal muscle after resistance training. Journal applied Physiol. 287: E1-E7.) 

De dosering BCAA’s in Amino-1 is ‘slechts’ 3 gram, waardoor je eigenlijk een dubbele dosering moeten nemen om de aangeraden hoeveelheid te bereiken voor de maximale effecten. Dit is wel een groot minpunt in mijn ogen.

Amino-1 bevat wel andere aminozuren, zoals Citrulline Malaat en L-Carnitine. Citrulline Malaat draagt bij aan een verbeterd spieruithoudingsvermogen en L-Carnitine zorgt voor een toename van (spier)energie. Ook vind je kokoswater in Amino 1, wat vaak wordt genomen voor een betere hydratatie. Als ik alle ingrediënten zo naast elkaar leg denk ik dat je Amino-1 beter tijdens je workout kunt gebruiken om je van meer energie en vocht te voorzien dan echt als BCAA product tijdens het droogtrainen of voor of na je training.

Amino-1 review: mijn conclusie

We zijn alweer aangekomen bij de conclusie van mijn Amino-1 review. Al met al vind ik dit een redelijk aminozuur supplement. Het is leuk dat er extra aminozuren, vitaminen en mineralen aan Amino 1 zijn toegevoegd, maar het feit dat er slechts 3 gram BCAA per dosering van 13.4 gram poeder in zit vind ik teleurstellend. Ook de matige oplosbaarheid zorgt voor een lagere beoordeling in deze test.

Wanneer jij een aminozuur supplement zoekt dat je de benodigde BCAA’s biedt zonder toevoegingen en calorieën dan is Amino-1 niet geschikt voor jou. Amino 1 is beter geschikt voor mensen die een shake zoeken die ze tijdens het sporten kunnen nemen wat hun energielevel en vochtgehalte weer aanvult. Zoek je zo’n product? Dan biedt Amino-1 je zeker een hoop waarde voor een scherpe prijs.

Top 5 beste aminozuren
Drink jij BCAA's voor, tijdens of direct na je workout? Wil jij enkel de allerbeste aminozuren gebruiken? Wij hebben de Top 5 beste aminozuren voor je op een rij gezet. Bekijk en bestel de beste supplementen voor herstel en spieropbouw direct online!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Amino-1 van Musclepharm hieronder!

Heb jij Amino 1 van Musclepharm al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Superfoods zijn een trend, maar wat doen ze nu precies?
Rauwe chocolade

Tegenwoordig stappen steeds meer mensen over op het consumeren van zogenaamde superfoods. Deze gezonde voedingswaren, zoals Gojibessen, Tarwegras en Chiazaad, worden ook wel powerfoods genoemd. Lees blog

Combineer eiwit en creatine voor een maximale toename van vetvrije massa
eiwitshake met water of melk nemen?

Ben jij druk met fitness en trainen en houd jij je goed aan je voedingsschema, maar wil het maar niet vlotten met het aankomen van Lees blog

Creatine werking, voordelen, dosering en beste creatine
creatine gebruiken tijdens het cutten

Fitnessers en krachtsporters zijn over het algemeen bekend met creatine. Een grote groep sporters heeft het al één of meerdere keren gebruikt en zo niet, Lees blog

Stress maakt dikker?
Stress op voeding-en-fitness.nl

Stress, wie kent het niet? Iedereen ervaart wel eens een stressvolle periode in zijn of haar leven. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, een zeik-grage Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Voedingsadviseur en Personal Trainer aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor XXL Nutrition. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Daarnaast help ik al bijna 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

8 reacties:

 1. Thnx Marvin, nette review als je het mij vraagt. Kan je nog wat zeggen over de werking er van? Ik weet dat deze heel erg verschilt per persoon, maar hoe bevielen deze Amino zuren jou? Haalde je tijdens je training er ook nog wat meer uit bijvoorbeeld?

  • Dankje Dries!

   Wanneer je zonder pre workout booster traint geeft Amino-1 wel een lichte toename in (spier)uithoudingsvermogen. Dit heb ik wel ervaren ja. Maar, over het algemeen train ik met een pre workout booster die deze werking ook heeft… en in dat geval heeft het gebruiken van Amino 1 tijdens de training geen meerwaarde in mijn ogen.

 2. In de fase dat ik geen pre-workouts neem, neem ik Amino zuren, vandaar.
  Train je altijd met een pre-workout booster? Kan je hier wat over toelichten?

  • Ik train niet altijd met een pre workout booster. Dit doe ik enkel wanneer ik weinig energie heb, bijvoorbeeld na een lange werkdag.. Als je iedere dag een pre workout neemt gaat je lichaam minder reageren op de ingrediënten.. je raakt er aan gewend, waardoor het effect afneemt.

 3. Maar een andere pre-workout kan wel weer, mits deze anders is samengesteld.
  Al is het natuurlijk altijd goed om na een x aantal weken te stoppen.

  • Dat kan inderdaad! Al lijken veel pre workouts (al is de samenstelling anders) wel veel op elkaar. De basisbestanddelen zijn vaak hetzelfde…
   Om gewenning te voorkomen is het inderdaad goed om ook weer eens een tijdje zonder pre workout te trainen. Bovendien is het ook erg verschillend per persoon natuurlijk hoe heftig je op bepaalde stoffen en samenstelling reageert.

   Mocht je trouwens nog meer vragen hebben of supplementen (of andere zaken); we hebben sinds kort een forum. Zou leuk zijn als je dan hier je vraag stelt, zodat het forum steeds wat levendiger wordt :)

 4. Kom je aan van amino1?

  • Nee van Amino 1 kom je niet aan. Je komt aan van een overschot aan calorieën (dagelijks meer calorieën eten dan je lichaam verbruikt). Aminozuren helpen bij het herstel van spierweefsel en dus bij de opbouw van spiermassa. Maar je voedingspatroon is hierbij essentieel. Als die niet goed is, zal je ook niet aankomen of afvallen (afhankelijk wat je doel is). Amino 1 is slechts een hulpmiddel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *