• xxl nutrition aanbieding

All Vegan Protein review – Primal Health

All Vegan Protein

€29,95
7.8

Gebruiksgemak

7.5/10

Prijs

7.0/10

Smaak

8.0/10

Voedingswaarden

8.5/10

Voordelen

 • 100% natuurlijk
 • Hennep- en erwteneiwit
 • Rijk aan Omega-3 vetzuren
 • Bevat alle essentiële aminozuren

Nadelen

 • Klein maatschepje
 • Prijs iets hoger

Laatste update op 7 mei 2022

Als veganist heb je een hogere eiwitbehoefte dan sporters die wel dierlijke producten eten. Dit heeft te maken met het feit dat plantaardige voedingsmiddelen minder essentiële aminozuren bevatten en het eiwit soms lastiger wordt opgenomen. Aangeraden wordt om ongeveer 20 tot 30 procent meer eiwit te consumeren per dag. Een handige manier om extra eiwit binnen te krijgen is een plantaardige eiwitshake gebruiken. Daarom test ik nu de All Vegan Protein van Primal Health. Benieuw naar mijn ervaring? Lees de complete All Vegan Protein review hieronder en ontdek alle voordelen en nadelen!

Ik heb de All Vegan Protein van Primal Health getest op de onderstaande punten.

 1. Gebruiksgemak
 2. Prijs
 3. Smaak
 4. Voedingswaarden

Primal Health All Vegan Protein

Voordat we verder gaan met mijn All Vegan Protein review kijken we wat Primal Health zelf zegt over hun plantaardige eiwitpoeder.

“De All Vegan Protein is een unieke samenstelling van plantaardige hennep en erwten proteïne poeder uit Europa, met natuurlijke aroma’s. Deze proteïne is speciaal en zorgvuldig samengesteld door Primal Health. Er is bewust gekozen voor de beste kwaliteit, effectiviteit met de beste natuurlijke aroma’s. De vegan protein bevat ongeveer 70% plantaardig proteïne poeder en bevat alle natuurlijke essentiële aminozuren.

 • 100% natuurlijk
 • Heerlijke smaak zonder kunstmatige zoet- en smaakstoffen
 • Beste kwaliteit afkomstig uit Europa
 • Bevat alle essentiële aminozuren
 • Rijk aan Omega-3 vetzuren
 • Uitstekende bron van vezels
 • Bron van vitamines en mineralen
 • Vrij van soja, lactose en gluten”

Gebruiksgemak All Vegan Protein

Het eerste onderdeel van mijn All Vegan Protein review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het eiwitpoeder en de informatie op de verpakking.

Deze vegan protein powder van Primal Health wordt geleverd in een papieren zak met 900 gram eiwitpoeder. Het mooie van deze zak is dat het volledig recyclebaar is, en dus bijdraagt aan een beter milieu. In de zak vind je een klein maatschepje (10 gram poeder). Hier heb ik een beetje mixed feelings bij. Aan de ene kant is het handig omdat je wat nauwkeuriger je dosering kunt bepalen. Aan de andere kant is een maatschep met 30 gram poeder misschien makkelijker om in één keer je shake te kunnen maken.

De dosering per All Vegan Protein shake is namelijk 30 gram eiwitpoeder volgens de gebruiksaanwijzing. Meng 250 ml water en mix het poeder tot je een romige shake hebt. Het eiwitpoeder zelf lost redelijk gemakkelijk op in water en is daardoor goed te drinken. Op de verpakking vind je verder meer informatie over de ingrediënten en voedingswaarden (per 100 gram en 30 gram poeder). Hier mis ik echter wel extra info, zoals het aminozuurprofiel. Op de website van Primal Health is het complete aminozuurprofiel gelukkig wel te bekijken.

Wat kost deze plantaardige eiwitshake?

Bij Voeding-en-fitness.nl vinden we het belangrijk dat jij altijd de laagste prijs betaalt voor jouw supplementen. Daarom kijk ik in mijn All Vegan Protein review kritisch naar de prijs en vergelijk ik deze met andere plantaardige eiwitpoeders.

De prijs voor een zak All Vegan Protein is €29,95. Als je de dosering volgens het label volgt, dan haal je 30 shakes uit de zak. Omgerekend kost de Primal Health Vegan Protein je dus 1 euro per shake (0,998 euro om precies te zijn). Dit is duurder dan een normale whey shake, maar de prijzen van plantaardige eiwitshakes liggen over het algemeen hoger. Om echt iets over de prijs te kunnen zeggen moet ik deze vergelijken met andere merken vegan eiwitshakes.

In de tabel hieronder zie je de prijzen van Vegan Perfection van Body & Fit, Green Protein van XXL Nutrition, Vegan Protein van Bulk Powders en Gold Standard Plant-Based Protein van Optimum Nutrition. Voor een eerlijke vergelijking heb ik een dosering van 30 gram poeder aangehouden bij ieder merk. Zoals je ziet is een plantaardig eiwitpoeder duurder dan wei-poeders. De All Vegan Protein scoort gemiddeld qua prijs. Body & Fit en XXL Nutrition zijn goedkoper, maar de prijs van Bulk Powders en Optimum Nutrition ligt hoger per dosering.

MerkPrijsHoeveelheidShakesPrijs per shake
All Vegan Protein
(Primal Health)
€29,95900 gram30€0,99
Vegan Perfection
(Body & Fit)
€26,99986 gram33€0,82
Green Protein
(XXL Nutrition)
€26,951000 gram33€0,82
Vegan Protein
(Bulk Powders)
€34,991000 gram33€1,06
Plant-Based Protein
(Optimum Nutrition)
€28,49684 gram23€1,24

All Vegan Protein smaken

Neem je elke dag een vegan eiwitshake ter aanvulling van jouw voedingspatroon? Dan is het wel fijn als deze lekker smaakt. In mijn All Vegan Protein review deel ik mijn persoonlijke ervaring met de smaken van Primal Health.

Je kunt de All Vegan Protein bij Primal Health kopen in twee verschillende smaken, namelijk Vanilla en Chocolate. Het smaakaanbod is dus niet heel uitgebreid, maar met chocolade en vanille heb je wel de twee meest populaire eiwitshake smaken. Voor deze review heb ik beide smaken getest. Voor zowel chocola als vanille geldt dat de smaak goed aanwezig is, niet te zoet en ook niet te bitter. Ook geen last van een vervelende nasmaak zoals sommige plantaardige eiwitshakes wel eens hebben.

Houd er wel rekening mee dat plantaardige eiwitpoeders meestal minder lekker gevonden worden dan whey eiwitshakes. Deze whey shakes zijn vaak romiger en hebben een milkshake-achtige smaak. Plantaardige eiwitpoeders zijn wat meer bitter van smaak en hebben een ‘zanderige’ textuur. Maar voor een vegan eiwitshake vind ik de All Vegan Protein goed van smaak en doordat het poeder makkelijk oplost ook lekker te drinken.

all vegan protein review

Voedingswaarden Primal Health vegan eiwitshake

Het belangrijkste onderdeel van mijn All Vegan Protein review gaat natuurlijk over de voedingswaarden en gebruikte ingrediënten. Hierbij deel ik mijn mening als Voedingsadviseur over de kwaliteit van deze plantaardige eiwitshake.

Per shake van 30 gram eiwitpoeder krijg je de volgende voedingsstoffen binnen (vanillesmaak):

 • Energie = 132 kcal
 • Eiwit = 22,6 gram
 • Koolhydraten = 2,7 gram (waarvan 0,8 gram suiker)
 • Vetten = 2,9 gram (waarvan 0,6 gram verzadigde vetzuren)
 • Vezels = 2,9 gram

Dit betekent dat All Vegan Protein een mooie aanvulling is op jouw plantaardige eetpatroon en helpt om snel meer eiwitten binnen te krijgen. Het eiwitpercentage ligt rond de 75%, wat niet het hoogst haalbare percentage is, maar zeker voldoet voor sporters. Wat verder opvalt is dat de eiwitshake van Primal Health rijk is aan vezels. Voedingsvezels zorgen voor een goede darmwerking en stimuleren de spijsvertering.

De All Vegan Protein bevat een mix van hennepeiwit en erwteneiwit. Verder is gebruik gemaakt van natuurlijke aroma’s en stevioglycosiden (plantaardig zoetstof). Dit zorgt ervoor dat All Vegan Protein compleet natuurlijk is en geen kunstmatige toevoegingen bevat. Ook voor sporters met een allergie is dit een geschikte eiwitshake. Het is namelijk vrij van soja, lactose en gluten.

Hennepeiwit en erwteneiwit

Erwteneiwit, ook wel bekend als pea protein, is een populair alternatief voor wei eiwitshakes. Het wordt veel gebruikt door vegetariërs, veganisten én sporters met een lactose intolerantie. Erwten bevatten van nature ongeveer 5 gram eiwit per 100 gram. Door de eiwitten uit erwten te isoleren krijg je erwteneiwitisolaat. Beter bekend als PPI (pea protein isolate). Erwteneiwit bevat relatief veel arginine, een aminozuur met een gunstig invloed op de vetverbranding.

Ook hennep eiwit is populair onder sporters die geen dierlijke proteïnen willen nuttigen. De hennep die gebruikt wordt voor deze plantaardige eiwitshakes heeft uiteraard geen psychoactieve werking. Het bevat veel vezels, antioxidanten en omega 3-6-9. Ook is het rijk aan vitamines. Kijkend naar het eiwitgehalte zien we dat hennep eiwit ongeveer 52 gram eiwit per 100 gram bevat.

Door het combineren van hennep- en erwteneiwit biedt All Vegan Protein alle essentiële aminozuren. Dit zijn de aminozuren die je lichaam niet zelf aan kan maken en dus uit voeding moet halen.

All Vegan Protein review: mijn conclusie

Tot slot wil ik mijn All Vegan Protein review eindigen met een korte conclusie. In deze supplementen review heb je mijn persoonlijke ervaring met de plantaardige eiwitshake van Primal Health kunnen lezen. Voor mij heeft deze vegan eiwitpoeder een aantal voordelen, maar ook verbeterpunten. Een groot voordeel van deze eiwitshake is dat hij 100% natuurlijk is en geen allergenen bevat. Dit maakt All Vegan Protein geschikt voor alle sporters, ook als je een gluten of lactose allergie hebt. Doordat deze eiwitshake hennep- en erwteneiwit bevat, biedt hij alle essentiële aminozuren die bijdragen aan het herstel en de opbouw van spiermassa.

Helaas is All Vegan Protein (momenteel) in slechts twee smaken verkrijgbaar. Het zou in de toekomst mooi zijn als er meer varianten aangeboden worden. Qua prijs ben je bij Primal Health niet het goedkoopst uit, maar naar mijn mening betaal je een eerlijke prijs voor wat je krijgt. Ben jij op zoek naar een plantaardige eiwitshake om eenvoudig aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen? Dan is All Vegan Protein zeker het proberen eens waard!

Top 5 beste vegan eiwitshakes
Op zoek naar een goede eiwitshake voor veganisten? Wij hebben de Top 5 beste plantaardige eiwitshakes op een rij gezet. Check de Vegan eiwitshakes met de hoogste kwaliteit en laagste online prijs bij Voeding-en-fitness.nl!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met All Vegan Protein hieronder

Heb jij deze plantaardige eiwitshake van Primal Health al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Ulift Pre Workout review – Liftag Sport
Ulift pre workout

Aangezien Unstoppable van Dedicated sinds enkele weken uit de handel is genomen wilde ik eens proberen of Ulift van Liftag Sport een waardige vervangen kan Lees blog

Just Protein review – Body en Fitshop
just protein

Just Protein van Body en Fitshop is één van de goedkopere eiwitshakes op de Nederlandse markt. Voor iedereen die niet het budget heeft om de Lees blog

Ultra Fine Oats review – Body & Fitshop
Ultra fine oats

In een goed voedingsschema wordt aandacht besteed aan de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor ons Lees blog

No Xplode 3.0 review – BSN
No Xplode 3.0 review

No Xplode is één van de meest bekende pre-workout boosters aller tijden. Al sinds 2004 wordt NO Xplode door veel sporters gebruikt voor hun workout. Lees blog

Marvin Grouw

Marvin werkt sinds 2014 als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (lekker) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training. Lees hier meer over Marvin!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 15 =