• xxl nutrition banner

Advanced Post Workout review – XXL Nutrition

Advanced Post Workout

€28,95
8.1

Gebruiksgemak

8.5/10

Prijs

5.5/10

Smaak

8.5/10

Samenstelling

10.0/10

Voordelen

 • Hoog gedoseerd
 • Vitargo en PeptoPro
 • 8 top ingrediënten
 • Bevat bijna geen suiker

Nadelen

 • Prijs ligt hoger

Bijgewerkt op 8 januari 2024 door Marvin

Een zware krachttraining vraagt veel van je lichaam. Je verbruikt veel voedingsstoffen om je lichaam in staat te stellen explosieve kracht te leveren. Na je training is het belangrijk om deze voedingsstoffen weer aan te vullen. Dit is nodig om te herstellen van de fysieke inspanning en je lichaam te helpen bij het opbouwen van spiermassa (en kracht).

Een post workout supplement is een makkelijke manier om direct na het trainen belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. De Advanced Post Workout van XXL Nutrition is zo’n post workout shake. Benieuwd naar mijn ervaring met dit fitness supplement? Check de complete Advanced Post Workout review hieronder!

Ik heb XXL Nutrition’s Advanced Post Workout op de volgende factoren getest:

 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Smaak
 • Samenstelling

XXL Nutrition Advanced Post Workout

Voordat we verder gaan met mijn Advanced Post Workout review kijken we eerst naar wat XXL Nutrition zelf zegt over hun post workout shake.

Advanced Post Workout bevat uitsluitend de allerbeste grondstoffen. Een weldoordachte mix van ingrediënten, waarvan je sommigen vanwege patenten in bijna geen enkele post workout mix aantreft. Het is eigenlijk een samensmelting van acht Triple-A supplementen in één product. En we zijn daarmee zeker niet zuinig geweest. Rijkelijke hoeveelheden, speciaal voor de gevorderde krachtsporter.

 • Beste post workout supplement op de markt
 • Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/ of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid
 • Eiwitten dragen bij aan de groei van spiermassa
 • Uitsluitend de beste ingrediënten, in hoge doseringen
 • Bevat het gepatenteerde Vitargo en PeptoPro
 • All-in-one product met optimale samenstelling voor gevorderde sporters
 • Heerlijke smaken”

advanced post workout ervaring

Gebruiksgemak Advanced Post Workout

Het eerste onderdeel van mijn Advanced Post Workout review gaat over het gebruiksgemak. Hierin kijk ik onder andere naar de oplosbaarheid van het poeder en de gebruiksaanwijzing op het label van dit supplement.

Je kunt Advanced Post Workout bestellen bij XXL Nutrition in een pot van 1050 gram of een pot van 2100 gram. Een dosering bestaat volgens de gebruiksaanwijzing uit twee maatscheppen (totaal 70 gram). Mix dit met 450 ml water en drink deze shake direct na je krachttraining.

Omdat je Advanced Post Workout enkel op trainingsdagen neemt ligt het aan je trainingsfrequentie hoe lang je met één pot doet. Bovendien is het gebruik erg simpel, je kunt deze recovery shake van XXL snel na je training drinken. Dit kan thuis, maar je kunt er ook voor kiezen om de shake al mee te nemen naar de sportschool. Het poeder zelf lost redelijk goed op in water.

Het is hierbij wel belangrijk om goed te schudden of met een lepel te blijven roeren. Als je dit niet doet kunnen er wat resten aan de onderkant van de shakebeker blijven zitten. Het poeder heeft namelijk de neiging om onderin te blijven “plakken”. Op het etiket vind je informatie over alle ingrediënten en zie je de exacte doseringen.

Wat kost deze post workout shake van XXL?

Voor ons Nederlanders is de prijs vaak ook een belangrijke factor. Omdat we nooit teveel willen betalen voor onze voedingssupplementen kijk ik in deze Advanced Post Workout review ook kritisch naar de kosten. Deze vergelijk ik ook met andere recovery shakes.

De all in one post workout is bij XXL Nutrition te kopen voor €29,95. Voor deze prijs krijg je 1050 gram, wat genoeg is voor 15 doseringen. Voor de pot met 2100 gram poeder betaal je €54,95. Hier doe je dus 30 trainingen mee. Zoals je ziet is het voordeliger om te kiezen voor de grotere pot. Bovendien krijg je korting wanneer je meer potten tegelijk koopt. Wanneer je er namelijk twee of meer bestelt, verlaagt XXL de prijs naar €49,95 per stuk. Door groot in te kopen bespaar je dus flink. Uitgaande van de prijs van één pot Advanced Post Workout betaal je omgerekend €1,83 per dosering voor het gebruik van deze recovery shake.

Dit lijkt mij aan de dure kant, maar om een echt goed beeld te krijgen vergelijk ik de prijs met andere merken. In de tabel hieronder zie je de prijzen van Perfect Post Workout van Body & Fitshop, Cell Tech van MuscleTech en Recovery XS van Myprotein. Zoals je kunt zien zijn post workouts in het algemeen duurder dan je van eiwitshakes gewend bent. Advanced Post Workout is de duurste van deze post workout supplementen.

Let op: deze vergelijking is puur gebaseerd op prijs en zegt niks over de kwaliteit. Ik heb de aangegeven doseringen per merk aangehouden en daarop de prijs per dosering berekend. De een heeft 70 gram poeder als dosering, terwijl dit voor een ander merk 50 gram poeder kan zijn.

post workout prijzen

Advanced Post Workout smaken

Deze post workout shake van XXL Nutrition drink je vlak na je training. Het is natuurlijk fijn wanneer deze shake dan ook gewoon lekker smaakt. Om jullie op weg te helpen zal ik mijn persoonlijke ervaring met de smaken delen in deze Advanced Post Workout review.

Bij XXL kun je kiezen uit twee smaken van de Advanced Post Workout, namelijk Tropical Fruit Flavor en Ice Tea Peach. De keus is dus niet heel groot en beiden smaken zijn fruit-achtig. Voor deze Advanced Post Workout review heb ik allebei de smaken geprobeerd. Ondanks de kleine keus ben ik zeer tevreden over de smaak. Wanneer je het poeder mengt met zo’n 400 – 450 ml water krijg je een wat voller drankje.

De recovery shake is dan niet zo waterig en dit brengt de smaak goed naar voren. De tropische fruit smaak is lekker fris en zoet. De ijsthee smaak is een aanrader voor iedereen die graag ijsthee met een vleugje perzik drinkt. Beide smaken zijn lekker, maar als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur toch uit naar de Ice Tea Peach variant.

Samenstelling XXL Nutrition post workout

advanced post workout reviewHet belangrijkste onderdeel van al mijn post workout reviews is natuurlijk de samenstelling. Welke stoffen zitten in dit post-workout-supplement? En in welke doseringen? We willen immers zeker weten dat je lichaam ook daadwerkelijk iets heeft aan Advanced Post Workout.

XXL Nutrition’s Advanced Post Workout is een all in one recovery shake met onder andere vitargo en peptopro. Deze post workout shake bevat 8 belangrijke en werkzame ingrediënten. Naast vitargo en peptopro bevat het waxy maize, BCAA’s, glutamine peptide, taurine, arginine en een mix van vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor verschillende lichamelijke processen in het herstel. Voordat ik daar dieper op inga kijken we even naar de voedingswaarden per dosering (70 gram).

 • Energie: 266 kcal
 • Eiwit: 19,6 gram
 • Koolhydraat: 45,2 gram (waarvan o,4 gram suikers)
 • Vet: 0,28 gram vet (waarvan 0 gram verzadigde vetten)
 • Zout: 0,63 gram

Zoals je kunt zien levert Advanced Post Workout een goede mix van eiwitten en koolhydraten, deze stoffen heeft je lichaam nodig vlak na een fysieke inspanning. Positief om te zien dat de koolhydraten voornamelijk complex zijn en deze niet bestaan uit (goedkope) suikers. De combinatie van de 8 hierboven genoemde stoffen zorgen voor een sterke werking en stimuleren het herstel van spierweefsel. Houd in je voedingsschema wel rekening met de 266 kcal die deze post workout bevat.

De werking van Advanced Post Workout

Maar wat heb je nu precies aan de werkzame stoffen van Advanced Post Workout. Hieronder zal ik iets meer vertellen over de werking van alle ingredienten. Ook Jim Stoppani heeft in het magazine Muscle & Fitness aandacht geschonken aan deze recovery shake. Lees hier zijn complete artikel.

 • PeptoPro: Gehydroliseerde proteïnen met een zeer snelle opname. Hoog gehalte di- en tripeptides waardoor dit ideaal is om na je training te nemen. Omdat PeptoPro eiwitten bestaat uit aminozuren met korte ketens worden deze vrijwel direct opgenomen. Je spieren krijgen direct de nodige aminozuren om herstel en spiergroei te stimuleren.
 • Essentiële aminozuren: inname van vrije vorm essentiële aminozuren na de training is één van de beste manieren om het spierherstel en spiergroei te verbeteren. Advanced Post Workout bevat niet alleen de BCAA’s (leucine, isoleucine en valine), maar ook lysine, phenylaline, threonine, histodine en methionine.
 • Vitargo: Vitargo wordt ondersteund door verschillende klinische onderzoeken dat stelt dat het snel door het lichaam wordt verteerd en opgenomen en de insulinespiegels omhoog brengt. Dat is belangrijk omdat insuline een anabool hormoon is dat niet alleen helpt voedingsstoffen in de spiervezels te brengen, zoals de koolhydraten en aminozuren uit Advanced Post Workout, maar ook processen in werking zet in de spiervezels die leiden tot spiergroei.
 • Glutamine matrix: Er zijn talrijke onderzoeken die bevestigen dat glutamine voordelige effecten heeft op de prestaties, spiergroei, vetverlies en zelfs de gezondheid. De vorm die wordt gebruikt in Advanced Post Workout verbetert de opname en daardoor de voordelen. Zowel L-Glutamine als Glutamine peptiden zijn toegevoegd aan deze post workout van XXL Nutrition.
 • Vitamine B complex: er bestaat geen discussie over het feit dat de B vitamines belangrijk
  zijn voor de energiespiegels, spiergroei en krachttoename en de algemene gezondheid. Ze binnenkrijgen via je postworkout supplement is een gemakkelijke manier om aan benodigde micronutriënten te komen.
 • Taurine: taurine vind je vaak terug in pre workouts en energiedrankjes en wordt gebruikt om vermoeidheid tegen te gaan en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Taurine heeft een oppeppende werking.
 • Arginine: Arginine wordt gebruikt voor het verhogen van nitric oxide (stikstofmonoxide). Dit stimuleert de toevoer van bloed en zuurstof naar de spieren. Dit draagt bij aan betere spierprestaties en een goede spierpomp.

[cm_ad_changer campaign_id=”6″]

Mijn ervaring

De combinatie van deze ingrediënten, inclusief taurine en arginine, maakt van Advanced Post Workout een zeer goede recovery shake. De stoffen stimuleren je lichaam bij het herstel en de doseringen versterken elkaars werking. De koolhydraten bestaan uit 20 gram Waxy Maize en 25 gram Vitargo per dosering.

Een zware training verbruikt al je koolhydraten en deze zal je moeten aanvullen. Deze snel opneembare koolhydraten vullen de glycogeenvoorraad in de spieren aan. Dit stimuleert vervolgens weer de eiwitsynthese in het lichaam en de PeptoPro eiwitten (gecombineerd met essentiële aminozuren) worden dus direct gebruikt voor het herstel- en de opbouw van spiermassa.

De aminozuren zijn in de juiste hoeveelheden gedoseerd, waaronder 4 gram L-Glutamine, 2 gram L-Leucine, 1 gram L-Isoleucine en 1 gram L-Valine. Het bevat geen goedkope ingrediënten zoals dextrose en maltodextrine. Ook hebben we bewust geen creatine toegevoegd. Advanced Post Workout kan je dus het hele jaar door nemen en staat los van je creatine cycle.

Advanced Post Workout review: mijn conclusie

Net als al mijn andere supplementen reviews op Voeding-en-fitness.nl wil ik mijn Advanced Post Workout review graag afsluiten met een korte conclusie. In deze review hebben jullie mijn persoonlijke ervaring met de recovery shake van XXL Nutrition kunnen lezen.

Voor mij heeft deze post workout shake een aantal grote voordelen, maar zijn er ook verbeterpunten. De samenstelling van Advanced Post Workout is onovertroffen en naar mijn mening heeft XXL Nutrition de beste kwaliteit. Daarnaast is deze recovery shake eenvoudig in het gebruik en smaakt het drankje ook nog eens lekker.

De prijs ligt hoger dan die van andere post workout shakes, maar je krijgt wel waar voor je geld. De combinatie van vitargo, peptopro, BCAA’s en belangrijke vitaminen en mineralen voorziet jouw lichaam van alle benodigde voedingsstoffen voor een goed en volledig herstel. Ben jij op zoek naar het post workout supplement van de allerhoogste kwaliteit? En ben je bereid daar iets meer voor te betalen? Dan is Advanced Post Workout van XXL Nutrition echt een aanrader!

Advanced Post Workout

Dit all-in-one product bevat de meest optimale samenstelling zodat je zeker weet dat je de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt na jouw workout.

Top 5 beste post workouts
Zoek je het beste Post Workout van dit moment? Voeding-en-fitness.nl heeft de Top 5 beste post workout shakes voor je geselecteerd. De perfecte supplementen voor spieropbouw na een zware training. Check snel de Beste Koop & Getest!
Volg Marvin

Deel jouw ervaring met Advanced Post Workout hieronder!

Heb jij deze post workout shake van XXL Nutrition al eens gebruikt? Laat jouw review achter in een reactie en help anderen bij het vinden van de beste supplementen!

Meer handige fitness tips
Magnificent Post Workout review – Body & Fitshop
magnificent post workout review

Na je krachttraining heeft jouw lichaam voldoende voedingsstoffen nodig om het herstelproces goed te beginnen. Zo heb je koolhydraten nodig om de glycogeenvoorraad in je Lees blog

Black Label Pre Workout review – XXL Nutrition
black label pre workout review

Heb jij vroeger de Unleash Pre Workout van XXL Nutrition wel eens gebruikt? Black Label is de opvolger en is nog sterker gedoseerd. Voor mij Lees blog

Xtreme Pump review – XXL Nutrition
xtreme pump review

Een voordeel van het gebruik van een pre workout is de spierpomp. Pre workout boosters bevatten stoffen die de aderen verwijden en de bloeddoorstroming stimuleren. Lees blog

Vegan Fit Protein review – XXL Nutrition
vegan fit protein review

Steeds meer sporters kiezen voor een plantaardig eetpatroon. Voor veganisten was het aanbod eiwitpoeders in het verleden karig. Maar tegenwoordig komen er steeds meer plantaardige Lees blog

Dit all-in-one product bevat de meest optimale samenstelling zodat je zeker weet dat je de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt na jouw workout.

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *