• xxl nutrition banner

Action voedingssupplementen goede kwaliteit?

Bijgewerkt op 20 september 2023 door Marvin

action voedingssupplementenIk denk dat iedere Nederlander wel eens een rondje door de Action loopt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel bij deze winkel kopen. Is het jou wel eens opgevallen dat de Action ook sportvoeding verkoopt? Deze supplementen worden geproduceerd door BodyMass Nutrition en zijn te koop voor erg scherpe prijzen. Doordat de BodyMass producten zo goedkoop zijn wordt er vaak getwijfeld aan de kwaliteit. Maar is dit terecht?

In dit artikel op Voeding-en-fitness.nl heb ik de Action voedingssupplementen onder de loep genomen om te zien of deze van goede of slechte kwaliteit zijn. Ik heb de diverse BodyMass supplementen, zoals whey, creatine en eiwitrepen getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel mijn complete review!

De visie van BodyMass

Voordat we verder gaan met mijn ervaring met de Action voedingssupplementen kijken we even naar de visie van BodyMass. Waar staan zij voor en wat willen zij de Nederlandse (hobbby)sporter bieden?

“BodyMass Nutrition is ontwikkeld om sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Maximaal presteren tijdens trainingen of wedstrijden en lichamelijk snel herstellen zijn ontzettend belangrijk voor een sporter. De juiste voeding en supplementen vóór, tijdens en na het sporten zijn hierbij cruciaal. BodyMass Nutrition biedt een compleet productaanbod sportvoeding die zowel door professionele sporters als hobby sporters gebruikt kunnen worden.”

BodyMass Nutrition supplementen

Het assortiment voedingssupplementen bij Action is minder uitgebreid dan dat van de grote supplementen webshops in Nederland. BodyMass Nutrition levert onder anderen whey, creatine monohydraat, mass gainer en energy bars aan de Action filialen. Om de Action voedingssupplementen kwaliteit te bepalen heb ik deze producten zelf geprobeerd.

Whey Protein

De BodyMass Whey Protein is een wei concentraat eiwitshake, die verkrijgbaar is in de smaken aardbei, chocolade en vanille. Per proteïne shake van 30 gram poeder bevat deze Whey Protein 21 gram eiwit, 3,7 gram koolhydraten (waarvan 2,7 gram suikers) en 3 gram vet (waarvan 1,4 gram verzadigde vetten). Het aminozuurprofiel (geen amino spiking) ziet er prima uit en de smaak is goed.

In mijn ogen is het eiwitgehalte wel wat aan de lage kant. Er zitten meer suikers en vetten in dan voorheen. Toen ik deze review schreef was het eiwitgehalte namelijk 24 gram. In september 2023 zie ik na controle dat het nu 21 gram eiwit is.

Creatine

Creatine monohydraat is wereldwijd de meest gebruikte vorm van creatine. Creatine stimuleert spiergroei en zorgt voor meer kracht tijdens explosieve krachtsinspanning. De BodyMass creatine is een 100% pure creatine monohydraat, wat de meest effectieve (en goedkope) soort creatine is. Andere creatines, zoals ethyl ester en HCL, zijn vaak duurder terwijl wetenschappelijk onderzoek aantoont dat ze geen meerwaarde hebben.

Isotonic Sports Drink

De Isotonic Sports Drink van BodyMass Nutrition is een isotone koolhydraat-electrolytenoplossing die de opname van water vergroot tijdens lichamelijke inspanning en het uithoudingsvermogen bevordert bij duursporten. Een portie van 36 gram gemengd in een bidon met 500 ml water levert maar liefst 31,9 gram koolhydraten die snel worden opgenomen. Daarnaast bevat Isotonic Sports Drink mineralen zoals natrium, kalium, calcium en magnesium.

Protein Bars

De Action eiwitrepen zijn makkelijk mee te nemen en voorzien je lichaam van eiwitten wanneer je, bijvoorbeeld, een lange reis voor de boeg hebt. Per reep van 35 gram krijg je de volgende macro’s binnen: 11,1 gram eiwit, 14,7 gram koolhydraat (waarvan 10,4 gram suikers) en 3,6 gram vet (waarvan 1,6 gram verzadigde vetzuren). De reep is lekker, maar naar mijn voorkeur bevat hij teveel suiker. Als ik een eiwitreep koop wil ik graag zoveel mogelijk proteïnen en zo min mogelijk carbs.

Magnesium Citraat

Magnesium heeft veel verschillende functies in het lichaam. Zo draagt magnesium bij aan de vermindering van vermoeidheid, het ondersteunt een normale energiestofwisseling en een normale elektrolytenbalans (belangrijk voor sporters). Ook draagt magnesium bij aan een normale spierfunctie en aan een normale eiwitsynthese in het lichaam.

Mass Gainer

De Action weightgainer van BodyMass Nutrition bevat een mix van 8 verschillende koolhydraatbronnen en de eiwitten komen wei concentraat. Een portie gemengd met 400 ml volle melk levert maar liefst 571 kilocalorieën en 38 gram eiwitten. Ideaal om als tussendoortje of na het sporten te nemen wanneer je spiermassa wilt opbouwen. De koolhydraten komen voornamelijk uit havermeel, maar een groot deel komt ook uit maltodextrine, waar ik persoonlijk niet zo’n fan van ben.

Energy Gels

BodyMass Energy gels zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook makkelijk mee te nemen en ze leveren per gel maar liefst 20,5 gram koolhydraten. Ideaal om tijdens het sporten je energiereserves aan te vullen. Deze energiegels van de Action zijn perfect voor duursporters die tijdens een lange duurtraining snel energie nodig hebben. De koolhydraten worden snel opgenomen en voorzien je lichaam direct van meer energie.

Energy Bars

BodyMass Nutrition Energy Bars zijn ideaal om koolhydraten te laden vóór het sporten, koolhydraten aan te vullen tijdens het sporten en om koolhydraten aan te vullen na het sporten. Een reep van 50 gram bevat de volgende voedingswaarden: 213,5 kcal, 3,9 gram eiwit, 28,2 gram koolhydraat (waarvan 10,6 gram suiker) en 8,9 gram vet (waarvan 4 gram verzadigd). Qua voedingswaarden is dit een prima reep om snel een grote hoeveelheid koolhydraten binnen te krijgen.

Whey Protein Smoothie

Nieuw in het assortiment Action voedingssupplementen is de Whey Protein Smoothie. Bodymass Nutrition Ready to drink Whey Protein Smoothie is zonder twijfel de lekkerste én de makkelijkste manier om een wei-eiwitshake te nuttigen. Een flesje van 250 ml bevat maar liefst 19 gram wei-eiwitten! Bovendien is deze smoothie laag in suikers en vetten, waardoor je op een eenvoudige manier voldoende proteïnen consumeert.

Update november 2020: Pre Workout & BCAA

Als uitbreiding op hun supplementenlijn heeft Bodymass ook BCAA en Pre Workout gelanceerd. Dit betekent dat jij nu dus ook terecht kunt bij de Action voor het kopen van een pre workout booster en branched chain amino acids. Benieuwd naar mijn ervaring en de kwaliteit van deze Action supplementen? In deze update van november 2020 vertel ik je meer over deze Bodymass producten.

action pre workout review

Action Pre Workout

Pre Workouts zijn erg populair onder (kracht)sporters. Zo’n pre workout booster geeft je meer energie, kracht en uithoudingsvermogen voor een training. Je kunt zelf een pre workout maken of een populair merk bestellen. Toevallig bij de Action? Dan kun je voor een tientje de Pre Workout Extreme Formula meenemen.

Deze Bodymas Pre Workout bevat creatine, l-arginine, l-citrulline, beta alanine, taurine en natuurlijke cafeïne. Hij bevat dus alle belangrijke ingrediënten voor een goede pre workout booster. De cafeïne en taurine geven je een energieboost, de beta alanine zorgt voor meer uithoudingsvermogen en de creatine vergroot explosieve kracht. Tot slot dragen arginine en citrulline bij aan een betere doorbloeding en grotere pomp tijdens het trainen.

Per maatschep van 5 gram is de dosering van alle stoffen echter wel aan de lage kant. Zo bevat de pre workout 75 mg cafeïne, terwijl andere bekende pre workouts toch minimaal 150 mg bevatten. Voor mijn trainingen nam ik dus 2 scoops van de Action Pre Workout. Als ik dat doe merk ik namelijk een goede energieboost en ervaar ik de tintelingen van de beta alanine. Ik vind deze pre workout booster een goede aanvulling op het assortiment van Bodymass. Ondanks dat je 2 maatscheppen poeder moet nemen voor een goed effect, blijft hij qua prijs en kwaliteit prima overeind tegen andere merken.

Bodymass BCAA 2:1:1

BCAA’s kun je rondom je training nemen om je lichaam snel te voorzien van aminozuren. De aminozuren leucine, isoleucine en valine spelen een belangrijke rol bij de opbouw en het herstel van spiermassa. Wanneer je eiwitrijk eet dan krijg je vaak al genoeg BCAA binnen, maar bij het droogtrainen kan een supplement een handige toevoeging zijn.

De BCAA’s van Bodymass komen in de juiste 2:1:1 verdeling. Per dosering betekent dit dat je 7 gram leucine, 3,5 gram isoleucine en 3,5 gram valine binnenkrijgt. Deze verhouding is de beste ratio van BCAA voor spierherstel. Bovendien mengt het poeder prima met water en is de prijs natuurlijk erg schappelijk. Zelf heb ik de BCAA’s tijdens het sporten genomen, als lekkere sportdrank in mijn bidon. Je kunt er ook voor kiezen om BCAA direct na je workout te nemen.

bodymass nutrition supplementen

Update september 2023: Bodymass Vegan Protein

In 2023 heeft Bodymass een plantaardige eiwitshake gelanceerd. Dit betekent dat je Vegan Protein nu ook bij de Action kunt kopen. Bodymass Vegan Protein bevat een unieke combinatie van eiwitten uit 100% plantaardige eiwitbronnen, zoals erwten, zonnebloempitten, hennepzaden, pompoenzaden en rijst.

Helaas is dit plantaardige eiwitpoeder slechts in 2 smaken te kopen, namelijk chocolade en vanille. Per shake van 25 gram poeder bevat Vegan Protein 117 kcal, 19,3 gram eiwit, 1,3 gram koolhydraten en 1,9 gram vet. In mijn ogen is dit een goede verdeling tussen macronutriënten en dit maakt de Bodymass Vegan Protein een makkelijke toevoeging op je eiwitinname.

Wees er van bewust dat de smaak van plantaardige eiwitpoeders minder lekker is dan van wei eiwitten (op basis van zuivel). Plantaardige eiwitten zijn minder romig van smaak en proeven iets bitter.

Action sportvoeding goedkoop

Aan de ene kant zijn wij als Nederlanders altijd op zoek naar de laagste prijzen en goedkoopste aanbiedingen. Toch beginnen we ineens te twijfelen aan de kwaliteit van Action voedingssupplementen vanwege de lage verkoopprijzen. Hoe kan het toch dat de producten van BodyMass Nutrition zo goedkoop worden aangeboden in filialen van de Action?

Dit heeft een aantal redenen. Allereerst komt dit door de hoge productievolumes. Omdat er op zo’n grote schaal wordt geproduceerd ligt de kostprijs van alle ingrediënten lager. Maar dit zorgt er ook voor dat de kosten voor verpakking, transport, labels en alle andere bijkomende zaken een stuk lager is. Daarnaast neemt een prijsvechter als de Action genoegen met een kleinere winstmarge dan veel supplementen webshops, waardoor de prijs voor jou als consument aantrekkelijker is.

 • Hogere productievolumes
 • Lagere kostprijs voor ingrediënten, verpakking en transport
 • Kleinere winstmarges

Kwaliteit Action voedingssupplementen

Je bent vast benieuwd hoe het gesteld is met de kwaliteit van de Action voedingssupplementen. Ik heb het assortiment van BodyMass getest en ben eigenlijk zeer te spreken over de producten. Ondanks de lagere prijs bieden deze supplementen een welkome toevoeging aan het eetpatroon van zowel krachtsporters als duursporters. De Action sportvoeding is geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en doen zeker niet onder voor huismerk producten van de bekendere Nederlandse supplementen webwinkels.

Nadeel is in mijn ogen dat het assortiment beperkter is, zo hoef je geen groot aanbod aan smaken te verwachten. Waar je meestal eiwitshakes in 20 verschillende smaken kunt bestellen is de keus in dit geval beperkt tot aardbei en vanille. Jammer, maar als je één van beiden lekker vindt is dat natuurlijk prima. Ook ben ik niet heel enthousiast over de eiwitrepen, vanwege de relatief grote hoeveelheid koolhydraten in deze reep. Wil jij beginnen met het gebruiken van voedingssupplementen, maar ben je op zoek naar goedkope producten die toch een goede kwaliteit bieden?

Dan zijn de voedingssupplementen van BodyMass Nutrition een goede keus. Verwacht niet het ruime assortiment of de vele verschillende smaken zoals bij bijvoorbeeld XXL Nutrition of Body & Fitshop, maar in de basis zijn dit zeker goede supplementen. No nonsense en ze bieden gewoon wat nodig is als jouw lichaam wat extra’s nodig heeft door krachttraining of inspannende duurtrainingen.

Labtesten BodyMass Nutrition

BodyMass Nutrition laat hun producten testen door een onafhankelijk laboratorium. Eurofins test de supplementen om te controleren of de kwaliteit op orde is. Hieronder heb ik de resultaten van BodyMass Whey Protein en BodyMass Creatine in een PDF document.

action supplementen review

Volg Marvin

Veelgestelde vragen over Action supplementen

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h3″ question-0=”Welke supplementen zijn te koop bij Action?” answer-0=”Bij de Action kun je verschillende supplementen kopen. Zo bieden ze creatine, eiwitshakes, eiwitrepen, sportdrank, magnesium, weightgainer, en energierepen voor een scherpe prijs. ” image-0=”” headline-1=”h3″ question-1=”Waarom zijn Action supplementen zo goedkoop?” answer-1=”De Bodymass supplementen die je bij Action kunt kopen zijn goedkoop. Dit heeft diverse redenen. Ten eerste komt dit door de hoge productievolumes. Omdat er op grote schaal wordt geproduceerd ligt de kostprijs laag. Andere kosten, zoals voor transport, verpakking en labels vallen hierdoor ook lager uit. Tot slot neemt Action genoegen met een lagere winstmarge dan andere winkels.” image-1=”” headline-2=”h3″ question-2=”Hoe heb je de kwaliteit getest?” answer-2=”Om de kwaliteit van de Action voedingssupplementen te testen heb ik alle producten gekocht. Vervolgens heb ik de Bodymass supplementen zelf gebruikt en mijn ervaring lees je in deze review. Uiteraard heb ik ook gekeken naar onafhankelijke labtesten om de kwaliteit van de ingrediënten te controleren.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

Meer handige fitness tips
De Pindakaaswinkel review & ervaringen
review pindakaaswinkel

Ben jij ook zo gek op pindakaas als ik? Dan heb je vast wel eens van De Pindakaaswinkel gehoord. Bij De Pindakaaswinkel kun je verschillende Lees blog

Supplementen.nl review: de beste vitamines per post?
review supplementen.nl

Supplementen zoals vitamines en mineralen kunnen jouw gezondheid ondersteunen. En je gezondheid is natuurlijk het belangrijkste goed in je leven. Door gezond te leven, voldoende Lees blog

MKBM supplementen review – MyKillerBodymotivation
mkbm supplementen review

De supplementenmarkt stroomt tegenwoordig behoorlijk vol. Naast de bekende webwinkels als Body & Fit, XXL Nutrition en Myprotein brengen meer en meer mensen hun eigen Lees blog

InnerBuddies review: darmmicrobioom test en voedingsadvies
innerbuddies review

Waarschijnlijk besteed je veel aandacht aan je uiterlijke gezondheid. Meerdere keren per week naar de sportschool, extra vitamines of supplementen die je huid en haar Lees blog

Marvin Grouw

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager aan Hogeschool Windesheim Zwolle. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd tot Voedingsadviseur en Personal Trainer. Sindsdien ben ik werkzaam voor diverse sportscholen in Harderwijk en schrijf ik content voor platformen als XXL Nutrition en Fit Meals. Ik heb Voeding-en-fitness.nl opgericht om mijn waardevolle kennis en ervaringen te delen over krachttraining, voeding en supplementen. Zo help ik jou graag bij het bereiken van je (sportieve) doelen. Ik help al ruim 10 jaar sporters met online personal training en voedingsadvies op maat. Lees hier meer over Marvin!

53 reacties:

 1. Goedemiddag,

  Wat is het verschil met een duurdere magnesiumcitraat pillen bij de DA drogist en die van de Action?

  • Waarschijnlijk zit het verschil hem in de dosering per pil / tablet. De magnesium citraat pillen van de Action (Bodymass) bevatten 200 mg, terwijl een hoop andere (duurdere) merken 400 mg per tablet bevatten. 200 mg magnesium citraat is ongeveer 53% van de dagelijkse richtlijn.

  • De maximaal veilige dosis voor magnesium uit supplementen en verrijkte voedingsmiddelen is 250 milligram per dag. Alleen door deze producten kan een overschot aan magnesium optreden. Bij de veilige dosis gaat het om een gemiddelde waarde, waarbij een ruime marge is genomen. Zelf ben ik ook benieuwd naar de kwaliteit van de pillen. Proberen kan geen kwaad.

 2. Ik gebruik Isotonic Sports Drinks van Bodymass al een poos (racefiets). Geen wedstrijdniveau (ben 68) maar draai nog rondjes van 150 – 180 km (twee a drie keer per week). Alleen of met twee man. Nooit uit de wind rijden, altijd op kop dus. Rondjes van 130 of minder zonder pauze, daarboven één keer koffie/cola.
  Bij grote tochten twee bidons met sportdrank en drie pakjes envitas (geen sportreep, LIDL, eet heel makkelijk weg).
  Dit alles is voor mij voldoende om ca 170 km weg te trappen op een redelijk tempo.
  Spotgoedkoop en energie genoeg.

 3. Bij dit soort supplementen is het altijd uitkijken geblazen.
  Het is niet zozeer de prijs of kwaliteit waar je voor op moet letten maar de toegevoegde E-nummers.
  Bij deze dus ook minimaal 2 bewezen schadelijke toevoegingen. (Eigenlijk alles waar dioxide achterstaat vermijden) hier dus de silicium en titaandioxide.

  Best zorgelijk eigenlijk omdat je denkt met citraat een goed opneembare vorm te hebben, maar dat de dioxides die erin zitten je darmwand beschadigen en nog meer problemen geeft met opnemen van andere mineralen en vitamines.

  Ingrediënten: magnesium citraat, microkristallijne cellulose, carboxymethylcellulose, hydroxypropylmethylcellulose, talkpoeder, magnesiumstearaat, siliciumdioxide, titaandioxide, polyethyleenglycol.

  • Hoi Hakan,

   Heb je voor mij misschien de onderzoeken waaruit is bewezen dat siliciumdioxide en titaandioxide echt schadelijk is voor het menselijk lichaam? Voor zover ik weet zijn er inderdaad onderzoeken op dieren gedaan, maar is dit nog niet voldoende voor de European Food Safety Authority (EFSA) om hier echt conclusies aan te verbinden. Mocht jij andere onderzoeken hebben dan ontvang ik die graag van je :)

 4. Waarom geen review van de omega3 visolie capsules?
  Telt toch ook mee bij supletie

  • Hé Kevin,

   Denk dat op moment van schrijven de Omega 3 capsules nog niet in het assortiment zaten, of nog niet meer verkrijgbaar waren. Ik heb namelijk alle producten die er op dat moment waren gekocht en geprobeerd. Anders had ik hun visolie supplement zeker meegenomen!

 5. Vanmiddag bij de Action in Alkmaar geweest voor die magnesium citraat. De befrijfsleider gaf aan dat ze met al die producten gestopt zijn! Helaas dus niet meer verkrijgbaar bij de Action.

 6. goede dag
  kan je magnesium tabletten ook oplossen in water?

  gr. Ronald

 7. Magnesium Citraat als je deze pil dagelijks slikt, is het dan overbodig om ook nog dagelijks Whey Protein te nuttigen? Of zou je ze beide kunnen gebruiken.

  • Hi Sylvia,

   Je zou ze beiden kunnen gebruiken. De Whey Protein levert namelijk eiwitten die je lichaam nodig heeft als voedingsstof. Magnesium bevat alleen dat stofje en levert verder geen eiwitten voor je lichaam. De werking / het doel van beide supplementen is dus iets anders. Daarbij moet wel gezegd worden dat een eiwitshake sowieso niet direct noodzakelijk is. Als jij genoeg eiwitten haalt uit je normale voeding, heb je geen Whey Protein nodig. Merk je dat je te weinig binnenkrijgt? Dan is zo’n shake een makkelijke manier om dit aan te vullen :)

   Groetjes Marvin

 8. ff een vraag waarom zie ik geen vordering in me spiermassa want gebruikt al 6 maanden bodymass producten

  • Hi Jermain,

   Het gebruik van supplementen gaat er niet direct voor zorgen dat je meer spiermassa opbouwt. Het zijn slechts toevoegingen op een goed eetpatroon. De basis voor spiermassa opbouw is een goed voedingsschema waarbij je dagelijks meer eet dan je verbruikt. Vervolgens is het belangrijk om goed te trainen en voldoende rust te nemen (voor het herstel). Als je geen vooruitgang ziet is de kans groot dat er een disbalans bestaat dus deze elementen.

   Probeer je voedingspatroon eens kritisch onder de loep te nemen. Grote kans dat daar nog veel te winnen valt! Succes!

   • Ik begrijp iets wat je zegt, niet. Je zegt: “De basis voor spiermassa opbouw is een goed voedingsschema waarbij je dagelijks meer eet dan je verbruikt.“
    Dan kom je toch juist aan?

    • Ja, dat is de bedoeling wanneer je spiermassa wil opbouwen. Je lichaam heeft extra bouwstoffen nodig om meer spiermassa op te kunnen bouwen. Dit bereik je door een calorie-overschot te hanteren. Uiteraard moet dit een goed berekend overschot zijn en bestaan uit gezonde producten. Anders ga je teveel vet aankomen, en dat wil je natuurlijk niet. Je wil zoveel mogelijk pure spiermassa opbouwen zonder daarbij (te)veel vet aan te komen.

 9. Heb magnesium citrate 200 mg gekocht, maar op de achterkant staat te lezen 1440 mg.
  Ik ben duizelig als een kanarie ik hoop dat het hier om een fout gaat want anders is de dosering 4x de dagelijkse hoeveelheid.

 10. Hallo marvin ik heb vandaag by de apotheek magnesium tabletten gekocht, 400 mg voor 60 stuks 17.95 Ik vind dat wel duur , kunt U my advies geven waar ze goedkoper te koop zyn! Gr betty

  • Hoi Betty,

   Bij Body & Fitshop zijn Magnesium Citraat pillen te bestellen voor €11,90. De hoeveelheid magnesium is dan 150 mg per pil en het potje bevat 240 pillen. Neem je dus 2 pillen per dag (= 300 mg) dan heb je 120 dagdoseringen en ben je een stuk goedkoper uit. Neem je er 3 per dag (= 450 mg) dan heb je genoeg voor 80 dagen. Zelfs in dat geval ben je goedkoper uit.

   Zie: Magnesium citraat – Body & Fitshop

 11. Even een vraag. Kan je Whey Protein en Mass Gainer shakes beide dagelijks gebruiken of is dit niet de bedoeling. En krijg je dan te veel van het ‘goede’ binnen, om het zo maar te zeggen.

  • Hi Mats,

   Dit kan, maar bereken wel eerst goed hoeveel calorieën en voedingsstoffen je lichaam per dag nodig heeft. De basis moet bestaan uit goede voeding, en je kunt eventueel een whey shake of weightgainer gebruiken als aanvulling. Krijg je uit normale voeding al genoeg eiwitten binnen, dan is het bijvoorbeeld niet nodig om een extra shake te nemen. Houd als richtlijn ongeveer 2 – 2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aan. Hier kun je jouw dagelijkse caloriebehoefte berekenen om te checken wat je precies nodig hebt per dag.

 12. Goedeavond.
  Hoe zit het met pre workout en bcaa’s van BodyMass, zijn die ook getest?

  M. V. G.

  • Hoi Anar,

   Op moment van kopen van de supplementen voor deze review waren die producten, bij de Action in mijn stad, niet verkrijgbaar.
   Staat uiteraard wel op de planning om zowel de Pre Workout als BCAA ook nog te testen. Mijn ervaring zal ik dan toevoegen aan dit artikel! :)

   • Ik zou ook graag deze ervaring lezen.
    Tevens de vraag of bodymass producten zijn getest en toegestaan door de dopingautoriteiten.
    Oftewel kan bij het gebruik van bodymass producten een wielrenner positief getest worden bij een dopingcontrole

    • De BCAA en Pre Workout waren helaas niet verkrijgbaar bij mijn Action. Ik zal binnenkort weer even kijken of ze inmiddels wel te koop zijn. Het lijkt mij dat de supplementen geen positieve test kunnen veroorzaken, kijkend naar de gebruikte ingrediënten. Dit weet ik echter niet zeker, dus heb de vraag bij Bodymass neergelegd. Ik houd je op de hoogte!

     • Heb snel reactie gekregen van Bodymass. Zij stuurden mij het volgende antwoord:

      Hoi Marvin,

      Alle producten van Bodymass Nutrtition zijn wel dopingvrij maar wij hebben hiervan geen certificaat (omdat wij deze nooit hebben aangevraagd).

 13. Hoeveel shakes mag je nemen per dag, en kan of mag je er gewoon bij eten? Op het YouTube filmpje zie je dat die persoon maar 1 maatbeker poeder gebruikt, wat is nu precies de verhouding?

  • Hoi Johan!

   Een shake dient als aanvulling op een gezond eetpatroon. Dus het is eerst belangrijk om je voeding op orde te brengen. Daarna kun je een shake gebruiken om bijvoorbeeld extra eiwitten binnen te krijgen.

   De hoeveelheid is afhankelijk van jouw caloriebehoefte en aantal eiwitten dat je nodig hebt. Meestal maak je een shake met 30 tot 40 gram poeder. En 1 tot 2 shakes per dag, naast je normale eten.

 14. Hoi Marvin,

  Zo je misschien een kleine toelichting kunnen geven op dat labrapport, want ik heb het doorgenomen (whey) maar Ben er eerlijk gezegd niet veel wijzer van geworden.

  Mvg, tom

  • Hoi Tom!

   Natuurlijk. Als je kijkt naar de labanalyse van de Whey, dan zie je eerst een aantal bacteriën, schimmels en gisten (zoals salmonella en stafylococcen). Deze wil je natuurlijk niet in je product hebben. Deze zijn dan ook afwezig of in minieme hoeveelheid gevonden. Daaronder zie je de voedingsstoffen zoals eiwit (78%), vezels, suikers en zelfs het complete aminozuurprofiel. Het analyseren daarvan is een heel technisch verhaal, maar het belangrijkst om te weten is dat er geen sprake is van aminospiking. Dit is het kunstmatig toevoegen van minder waardevolle aminozuren om zo het eiwitpercentage te verhogen. Je kunt amino spiking herkennen aan hele hoge waardes voor taurine en glycine, en dus lagere waardes van belangrijke BCAA’s als leucine.

 15. Hoi Marvin,

  Ik had een vraag: Worden er Maatschepjes bij de producten bijgeleverd?

 16. Super goed artikel! Ik heb hier zeker wat aan gehad. Zelf consumeer ik de whey, en creatine van bodymass. Ik ben niet zo moeilijk en ben dik tevreden. Creatine van bodymass ( action ) raad ik iedereen aan die opzoek is naar creatine. Creatine moet niet te ingewikkeld en de whey proteine van bodymass is dezelfde kwaliteit whey als van die dure merken. Whey is Whey. Net zoals dat caffeine, caffeine is. Zit geen enkel verschil in. En dat is ook zo met Creatine voor de mensen die denken dat ze veel geld moeten besteden door wat die influencers je allemaal proberen aan te smeren.

  Dankjewel voor je artikel Marvin!! keep going en stay fit!

  • Bedankt voor je positieve reactie! Goed dat je inziet dat sporters niet in al die overdreven marketingclaims moeten trappen, en ook niet klakkeloos alle influencers moeten geloven. Zo kan je een hoop geld besparen ;)

 17. Heb jij al, of zijn er al ervaringen met Pure Collagen van de Action?

 18. Doe al 15 jaar krachttraining met een multivitamine pillen als aanvulling ben benieuwd naar jou ervaring van action multivitamine van body mass gr René

 19. hallo,
  ik heb 1j5 geleden een maagverkleining gehad en ben 73kg afgevallen. ik kom van 135.
  ik heb momenteel niks van spieren en neem niet gemakkelijk eiwitten op. ik zou terug spieren willen aanmaken. zou dit me lukken en welke producten zou u me aanraden om massa op te bouwen?

  • Hi Hajar! Super goed dat je zoveel bent afgevallen, mag je erg trots op zijn. Het zal je zeker lukken om meer spiermassa op te bouwen. Hierbij is het wel belangrijk dat je meer gaat eten en dus ook meer eiwitten binnenkrijgt. Als je lichaam lastiger eiwitten opneemt, kan een eiwitshake een handige toevoeging zijn (maar is niet noodzakelijk). Je kunt het eiwitpoeder van de Action toevoegen aan je dagelijkse eetpatroon. Mocht je het moeilijk vinden om precies te bepalen wat jouw lichaam nodig heeft, dan kan ik je uiteraard op weg helpen met een voedingsschema op maat.

 20. Het lijkt wel of de whey van de action telkens minder eiwit en meer vet/koolhydraten gaat bevatten. Inmiddels zit er geen 24 maar 21 gram eiwit in per scoop van 30 gram. Wel iets om rekening mee te houden.

  • Ik zie inderdaad dat de Action Whey Protein nu 21 gram eiwit per 30 gram poeder bevat. Slechte zaak! Ik zal volgende week alles checken en dit artikel updaten. Bedankt voor je reactie Erik!

 21. Geweldig artikel! goed geschreven en onderbouwd met testuitslagen!
  Ook de tip om 2 scoops Pre Workout te nemen is ter harte genomen.
  Ben benieuwd of er nog meer artikelen gaan komen.

 22. Leuk artikel!

  Vraag: Kun je zo’n magnesium pil van bodymass oplossen in je thee en vervolgens zo in een keer opdrinken? Of moet het perse in als pil doorgeslikt worden?

  Bedankt!!

  • Hoi Hicham,

   Je kunt magnesium zeker oplossen in thee of water. Dit wordt met magnesiumpoeder vaak gedaan. Of deze magnesium pillen eenvoudig oplossen in je thee weet ik eigenlijk niet. Je kunt wel een pillenvergruizer kopen, daar kun je de pillen makkelijker fijn maken tot een poeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *