• xxl nutrition gifts

Action voedingssupplementen goede kwaliteit?

action voedingssupplementenIk denk dat iedere Nederlander wel eens een rondje door de Action loopt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel bij deze winkel kopen. Is het jou wel eens opgevallen dat de Action ook sportvoeding verkoopt? Deze supplementen worden geproduceerd door BodyMass Nutrition en zijn te koop voor erg scherpe prijzen. Doordat de BodyMass producten zo goedkoop zijn wordt er vaak getwijfeld aan de kwaliteit. Maar is dit terecht? In dit artikel op Voeding-en-fitness.nl heb ik de Action voedingssupplementen onder de loep genomen om te zien of deze van goede of slechte kwaliteit zijn. Ik heb de diverse BodyMass supplementen, zoals whey, creatine en eiwitrepen getest. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel mijn complete review!

De visie van BodyMass

Voordat we verder gaan met mijn ervaring met de Action voedingssupplementen kijken we even naar de visie van BodyMass. Waar staan zij voor en wat willen zij de Nederlandse (hobbby)sporter bieden?

“BodyMass Nutrition is ontwikkeld om sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Maximaal presteren tijdens trainingen of wedstrijden en lichamelijk snel herstellen zijn ontzettend belangrijk voor een sporter. De juiste voeding en supplementen vóór, tijdens en na het sporten zijn hierbij cruciaal. BodyMass Nutrition biedt een compleet productaanbod sportvoeding die zowel door professionele sporters als hobby sporters gebruikt kunnen worden.”

BodyMass Nutrition supplementen

Het assortiment voedingssupplementen bij Action is minder uitgebreid dan dat van de grote supplementen webshops in Nederland. BodyMass Nutrition levert onder anderen whey, creatine monohydraat, mass gainer en energy bars aan de Action filialen. Om de Action voedingssupplementen kwaliteit te bepalen heb ik deze producten zelf geprobeerd.

Whey Protein

De BodyMass Whey Protein is een wei concentraat eiwitshake, die verkrijgbaar is in de smaken aardbei en vanille. Per proteine shake van 30 gram poeder bevat deze Whey Protein 24 gram eiwit, 1,3 gram koolhydraten (waarvan 1,3 gram suikers) en 1,9 gram vet (waarvan 1,3 gram verzadigde vetten). Het aminozuurprofiel (geen amino spiking) ziet er prima uit en de smaak is goed. Nadeel is wel dat er slechts twee verschillende smaken verkrijgbaar zijn.

Creatine

Creatine monohydraat is wereldwijd de meest gebruikte vorm van creatine. Creatine stimuleert spiergroei en zorgt voor meer kracht tijdens explosieve krachtsinspanning. De BodyMass creatine is een 100% pure creatine monohydraat, wat de meest effectieve (en goedkope) soort creatine is. Andere creatines, zoals ethyl ester en HCL, zijn vaak duurder terwijl wetenschappelijk onderzoek aantoont dat ze geen meerwaarde hebben.

Isotonic Sports Drink

De Isotonic Sports Drink van BodyMass Nutrition is een isotone koolhydraat-electrolytenoplossing die de opname van water vergroot tijdens lichamelijke inspanning en het uithoudingsvermogen bevordert bij duursporten. Een portie van 40 gram gemengd in een bidon met 500 ml water levert maar liefst 37,5 gram koolhydraten. Daarnaast bevat Isotonic Sports Drink mineralen zoals natrium, kalium, calcium en magnesium.

Protein Bars

De Action eiwitrepen zijn makkelijk mee te nemen en voorzien je lichaam van eiwitten wanneer je, bijvoorbeeld, een lange reis voor de boeg hebt. Per reep van 35 gram krijg je de volgende macro’s binnen: 11,1 gram eiwit, 14,7 gram koolhydraat (waarvan 10,4 gram suikers) en 3,6 gram vet (waarvan 1,6 gram verzadigde vetzuren). De reep is lekker, maar naar mijn voorkeur bevat hij teveel suiker. Als ik een eiwitreep koop wil ik graag zoveel mogelijk proteïnen en zo min mogelijk carbs.

Magnesium Citraat

Magnesium heeft veel verschillende functies in het lichaam. Zo draagt magnesium bij aan de vermindering van vermoeidheid, het ondersteunt een normale energiestofwisseling en een normale elektrolytenbalans (belangrijk voor sporters). Ook draagt magnesium bij aan een normale spierfunctie en aan een normale eiwitsynthese in het lichaam.

Mass Gainer

De Action weightgainer van BodyMass Nutrition bevat een mix van 8 verschillende koolhydraatbronnen en de eiwitten komen wei concentraat. Een portie gemengd met 400 ml volle melk levert maar liefst 571 kilocalorieën en 38 gram eiwitten. Ideaal om als tussendoortje of na het sporten te nemen wanneer je spiermassa wilt opbouwen. De koolhydraten komen voornamelijk ook havermeel, maar een groot deel komt ook uit maltodextrine, waar ik persoonlijk niet zo’n fan van ben.

Energy Gels

BodyMass Energy gels zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook makkelijk mee te nemen en ze leveren per gel maar liefst 20,5 gram koolhydraten. Ideaal om tijdens het sporten je energiereserves aan te vullen. Deze energiegels van de Action zijn perfect voor duursporters die tijdens een lange duurtraining snel energie nodig hebben. De koolhydraten worden snel opgenomen en voorzien je lichaam direct van meer energie.

Energy Bars

BodyMass Nutrition Energy Bars zijn ideaal om koolhydraten te laden vóór het sporten, koolhydraten aan te vullen tijdens het sporten en om koolhydraten aan te vullen na het sporten. Een reep van 50 gram bevat de volgende voedingswaarden: 213,5 kcal, 3,9 gram eiwit, 28,2 gram koolhydraat (waarvan 10,6 gram suiker) en 8,9 gram vet (waarvan 4 gram verzadigd). Qua voedingswaarden is dit een prima reep om snel een grote hoeveelheid koolhydraten binnen te krijgen.

Whey Protein Smoothie

Nieuw in het assortiment Action voedingssupplementen is de Whey Protein Smoothie. Bodymass Nutrition Ready to drink Whey Protein Smoothie is zonder twijfel de lekkerste én de makkelijkste manier om een wei-eiwitshake te nuttigen. Een flesje van 250 ml bevat maar liefst 19 gram wei-eiwitten! Bovendien is deze smoothie laag in suikers en vetten, waardoor je op een eenvoudige manier voldoende proteïnen consumeert.

bodymass nutrition supplementen

Action sportvoeding goedkoop

Aan de ene kant zijn wij als Nederlanders altijd op zoek naar de laagste prijzen en goedkoopste aanbiedingen. Toch beginnen we ineens te twijfelen aan de kwaliteit van Action voedingssupplementen vanwege de lage verkoopprijzen. Hoe kan het toch dat de producten van BodyMass Nutrition zo goedkoop worden aangeboden in filialen van de Action? Dit heeft een aantal redenen. Allereerst komt dit door de hoge productievolumes. Omdat er op zo’n grote schaal wordt geproduceerd ligt de kostprijs van alle ingrediënten lager. Maar dit zorgt er ook voor dat de kosten voor verpakking, transport, labels en alle andere bijkomende zaken een stuk lager is. Daarnaast neemt een prijsvechter als de Action genoegen met een kleinere winstmarge dan veel supplementen webshops, waardoor de prijs voor jou als consument aantrekkelijker is.

 • Hogere productievolumes
 • Lagere kostprijs voor ingrediënten, verpakking en transport
 • Kleinere winstmarges

Kwaliteit Action voedingssupplementen

Je bent vast benieuwd hoe het gesteld is met de kwaliteit van de Action voedingssupplementen. Ik heb het assortiment van BodyMass getest en ben eigenlijk zeer te spreken over de producten. Ondanks de lagere prijs bieden deze supplementen een welkome toevoeging aan het eetpatroon van zowel krachtsporters als duursporters. De Action sportvoeding is geproduceerd met hoogwaardige ingrediënten en doen zeker niet onder voor huismerk producten van de bekendere Nederlandse supplementen webwinkels. Nadeel is in mijn ogen dat het assortiment beperkter is, zo hoef je geen groot aanbod aan smaken te verwachten. Waar je meestal eiwitshakes in 20 verschillende smaken kunt bestellen is de keus in dit geval beperkt tot aardbei en vanille. Jammer, maar als je één van beiden lekker vindt is dat natuurlijk prima. Ook ben ik niet heel enthousiast over de eiwitrepen, vanwege de relatief grote hoeveelheid koolhydraten in deze reep. Wil jij beginnen met het gebruiken van voedingssupplementen, maar ben je op zoek naar goedkope producten die toch een goede kwaliteit bieden? Dan zijn de voedingssupplementen van BodyMass Nutrition een goede keus. Verwacht niet het ruime assortiment of de vele verschillende smaken zoals bij bijvoorbeeld XXL Nutrition of Body & Fitshop, maar in de basis zijn dit zeker goede supplementen. No nonsense en ze bieden gewoon wat nodig is als jouw lichaam wat extra’s nodig heeft door krachttraining of inspannende duurtrainingen.

Labtesten BodyMass Nutrition

BodyMass Nutrition laat hun producten testen door een onafhankelijk laboratorium. Eurofins test de supplementen om te controleren of de kwaliteit op orde is. Hieronder heb ik de resultaten van BodyMass Whey Protein en BodyMass Creatine in een PDF document.

action supplementen review

Volg Marvin

Marvin

Voedingsadviseur at Voeding-en-fitness.nl
Marvin is werkzaam als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (veel) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training!
Volg Marvin

Misschien vind je deze tips ook interessant?

Marvin

Marvin is werkzaam als Voedingsadviseur en is de oprichter van Voeding-en-fitness.nl. Naast krachttraining en (veel) eten houdt hij zich graag bezig met het schrijven over voeding, fitness en supplementen om jullie te informeren. Bovendien helpt hij velen op weg naar hun doelen via Online Personal Training!

12 reacties:

 1. Goedemiddag,

  Wat is het verschil met een duurdere magnesiumcitraat pillen bij de DA drogist en die van de Action?

  • Waarschijnlijk zit het verschil hem in de dosering per pil / tablet. De magnesium citraat pillen van de Action (Bodymass) bevatten 200 mg, terwijl een hoop andere (duurdere) merken 400 mg per tablet bevatten. 200 mg magnesium citraat is ongeveer 53% van de dagelijkse richtlijn.

  • De maximaal veilige dosis voor magnesium uit supplementen en verrijkte voedingsmiddelen is 250 milligram per dag. Alleen door deze producten kan een overschot aan magnesium optreden. Bij de veilige dosis gaat het om een gemiddelde waarde, waarbij een ruime marge is genomen. Zelf ben ik ook benieuwd naar de kwaliteit van de pillen. Proberen kan geen kwaad.

 2. Ik gebruik Isotonic Sports Drinks van Bodymass al een poos (racefiets). Geen wedstrijdniveau (ben 68) maar draai nog rondjes van 150 – 180 km (twee a drie keer per week). Alleen of met twee man. Nooit uit de wind rijden, altijd op kop dus. Rondjes van 130 of minder zonder pauze, daarboven één keer koffie/cola.
  Bij grote tochten twee bidons met sportdrank en drie pakjes envitas (geen sportreep, LIDL, eet heel makkelijk weg).
  Dit alles is voor mij voldoende om ca 170 km weg te trappen op een redelijk tempo.
  Spotgoedkoop en energie genoeg.

 3. Bij dit soort supplementen is het altijd uitkijken geblazen.
  Het is niet zozeer de prijs of kwaliteit waar je voor op moet letten maar de toegevoegde E-nummers.
  Bij deze dus ook minimaal 2 bewezen schadelijke toevoegingen. (Eigenlijk alles waar dioxide achterstaat vermijden) hier dus de silicium en titaandioxide.

  Best zorgelijk eigenlijk omdat je denkt met citraat een goed opneembare vorm te hebben, maar dat de dioxides die erin zitten je darmwand beschadigen en nog meer problemen geeft met opnemen van andere mineralen en vitamines.

  Ingrediënten: magnesium citraat, microkristallijne cellulose, carboxymethylcellulose, hydroxypropylmethylcellulose, talkpoeder, magnesiumstearaat, siliciumdioxide, titaandioxide, polyethyleenglycol.

  • Hoi Hakan,

   Heb je voor mij misschien de onderzoeken waaruit is bewezen dat siliciumdioxide en titaandioxide echt schadelijk is voor het menselijk lichaam? Voor zover ik weet zijn er inderdaad onderzoeken op dieren gedaan, maar is dit nog niet voldoende voor de European Food Safety Authority (EFSA) om hier echt conclusies aan te verbinden. Mocht jij andere onderzoeken hebben dan ontvang ik die graag van je 🙂

 4. Waarom geen review van de omega3 visolie capsules?
  Telt toch ook mee bij supletie

  • Hé Kevin,

   Denk dat op moment van schrijven de Omega 3 capsules nog niet in het assortiment zaten, of nog niet meer verkrijgbaar waren. Ik heb namelijk alle producten die er op dat moment waren gekocht en geprobeerd. Anders had ik hun visolie supplement zeker meegenomen!

 5. Vanmiddag bij de Action in Alkmaar geweest voor die magnesium citraat. De befrijfsleider gaf aan dat ze met al die producten gestopt zijn! Helaas dus niet meer verkrijgbaar bij de Action.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.